מעוניין במידע על מערכת סולרית או מצבר נוסף לרכב ציוד,עלות כל דבר שיעזור
Printable View
מעוניין במידע על מערכת סולרית או מצבר נוסף לרכב ציוד,עלות כל דבר שיעזור
מה המטרה?
מידע קיים כאן בשפע, אבל כדי שיהיה יעיל תגדיר מה הצורך.
יש כל כך הרבה מידע בהרבה שרשורים על נושאים אלו, ממליץ בחום קודם לעבור על החומר הקיים ולהמשיך בשאלות, אם ישנן, באחד מהם.
נשלח מהנייד
קודם כל תודה המטרה היא להפעלת מקרר, תאורה . שאלתי בהתקנה של שני מצברים 1. עליהם להיות שווים בנתוניהם 2. האם יש צורך בהחלפת אלטרנטור ?
מה לגבי התקנת מערכת סולרית ? מידע עלות .
לגבי השאלות לשני מצברים אני חושב שיש את התשובות בלינק שצרפתי קודם.
לגבי מערכת סולארית אני אתן לחברה שיודעים יותר ממני לענות.
אני לא חושב שמערכת סולארית היא תחליף לשני מצברים אלא מהווה גורם משלים.
אבל זה תלוי בסגנון הטיולים. מערכת סולארית תהווה תחליף לשני מצברים לדעתי רק אם אתה מטייל ביום עם חנייות ארוכות.
מצאת וקראת חלק מהשירשורים הקודמים בנושא?
תמצא שם המון מידע....
אם אתה מתקשה עם החיפוש אשמח לסייע.
נסה לתת מספרים שיעזרו להבין את דרישות החשמל - למשל כמה וואט בסה"כ אתה רוצה לצרוך וכמה שעות עבודה (חניה של 3 ימים או 4 שעות של תאורת מחנה, למשל).
לוח סולאר, במידות הרלוונטיות לנו, מסייע בטעינת המצבר הוא לא תחנת כח חשמלית כתחליף למצבר.
נשלח מהנייד
זה מעניין, ברוב הטיולים שלי נוסעים במהלך רוב היום עם הפסקות קצרות יחסית. מגיעים לחניון אחהצ ומתניעים בבוקר. בתמהיל הזה מצבר 95 אפמר בודד מוכיח את עצמו כבר שש שנים (חמש בפאגרו ועכשיו בהאנטר) ככה שהתקנת מצבר שני היא פרוייקט נחמד אבל לא ממש הכרחי.
ואז מגיע הקיץ ואיתו טיולי רביצה. האם לוח סולארי יכול להטעין מצבר בצורה שתספק צריכה של זוג מקררים, משאבת מים וקצת תאורה בלילה?
הדיון תיאורטי, הסיכוי שאני יעשה את זה ממש נמוך.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
++
אני (וחברים לטיולים וחניונים ארוכים) עם פאנל 100W בדיוק מסיבה זו.
חניונים ארוכים מעל יום, בלי צורך (או רצון) להניע את הרכב.
הרבה כסף נשפך על תהליך הלמידה הזה.
בשורה התחתונה, בשביל להחזיק בחניון יום מקרר עובד+ פיצוי וטעינה של הצריכה בלילה מהמצבר של מקרר, תאורת מחנה ומשאבת מים, צריך פאנל של כ-100w.
כל זה בלי להניע כלל את הרכב בחניון.
זה מביא את מצבר צרכנים למצב מלא בסוף היום לקראת הלילה הבא.
דורון הוא צרכן מודע של החשמל ולכן זה מספיק. גם כאשר הייתי לבד בבידוד קורונה במדבר זה הספיק (אצלי פאנלים של 120 וואט). כאשר הייתי עם בת זוג/חברים כולל תאורה (חזקה) בלילה, כבר נעזרתי בבוקר בבוסטר כדי להתניע.
רק כדי לדעת שהבנתי :)
הוספת מצבר נוסף לא משנה מה גודלו מבחינת A/H אם מצבר התנעה הוא 95 A\H אפשר לחבר במקביל אליו מצבר צרכנים למשל של 40 A\H
על אותו אלטרנטור . ( לא יגרום לטעינת יתר של מצבר צרכנים ללא ויסות נפרד ).
מערכת סולרית להפעלה מקרר 12V -ליטר45 ותאורת לד (מבלי להגזים) מספיק פנל אחד של 100W .שלמעשה נותן נותן טעינה של כ 8 אמפר .
מה גודל מצבר צריך ? מצבר רגיל או ליתיום פריקה איטית ?
מודעות זאת סוגיה. כשאני אחראי (שני מבוגרים, שני ילדים), אנחנו מסתדרים יומיים כולל לינה, עם ג'ריקן 26 ליטר. זה כולל שטיפות כלים (מי שתיה בנפרד). כשאחרים מתעסקיםלי עם המים, בבוקר היום השני כבר נהיה לחוץ. אבל! כמו בסוגיית המקררים, אנשים שבונים מערכות לא רוצים לדפוק חשבון, אחרת בשביל מה עשו את כל המערכות המשוכללות שלהם?
כל אחד עם מה שמתאים לו.
דורון בנה מערכת שמתאימה למתאר השימוש שלו.
אני בניתי מערכת גבולית יותר שמספיקה לי ברוב המצבים, ובאחרים אני נשען על צמד בוסטרים שכל אחד מהם מספיק כדי להתניע את הג׳יפ בבוקר. וזה מתוך מודעות ובחירה.
מישהו אחר יכול להחליט שהוא לא רוצה לדפוק חשבון לחשמל ויעמיד לעצמו שני מצברי צרכנים ופאנלים של 300 וואט או גנרטור קטן להפעיל לרבע שעה במשך היום לטעינת מצברים.
כל אחד ודרכו ...
מה שאנחנו בעיקר משתדלים כאן בתגובות זה למנוע מפחי נפש ואכזבות.
אגב, גנרטור 12 וולט לא נשמע לי כמו רעיון כל כך רע לטעינת מצברים, כמו הבחור עם הטסלה שנוסע עם גנרטור בבגאז׳ ...
אתם מתכוונים להטענה במהלך היום? כי גנרטור (גם קטן ומושתק) זאת התגלמות הרשע עלי אדמות בחניון (גם ביום).
בדיוק, ולכן חשוב להבין מה צריכים (להבדיל מרוצים).
המטרה שלי הייתה אפס התעסקות במשך היום שתאפשר לי לא להגביל את עצמי בשעות החושך כשאין טעינה מהפאנל.
פאנל 100W מאפשר לי טעינה ראויה גם אם הוא לא בדיוק מול השמש וגם עם עובר ענן מזדמן.
מצבר צרכנים 72א״ש מספיק לי להחזיק את הצרכנים מהשקיעה ועד לבוקר לתחילת מעגל טעינה חדש (שמש או נסיעה).
עוד לא ברור שהבנת.
מערכת סולארית לא משמשת להפעלת מקרר או צרכנים כבדים אחרים, כמו שהאלורנטור לא משמש להפעלת צרכנים. תפקידה לטעון ספק אנרגיה (מצבר). המצבר הוא זה שמפעיל צרכנים.
כדי לנסות לענות מה מספיק ומה לא אתה צריך לספק נתונים - מה צריכת החשמל שאתה מתכנן, כלומר צריכת החשמל של צרכני החשמל במתאר שלך וגם אילו מצברים יש לך בתכנון (סוג וקיבול. יש הבדל משמעותי בין מצבר "רגיל", עופרת, לבן מצברי ליתיום). ההבדל המהותי מבחינתך - כמה ניתן לפרוק את המצבר מבלי לגרום לו נזק. למשל צריכה של 25 אמפר ממצבר עופרת של 60 א"ש, או צריכה של 20 אמפר ממצבר פריקה עמוקה של 80 א"ש או צריכה של 15 א"ש ממצבר ליתיום של 50 א"ש...
מתאר שכולל נסיעה ארוכה (מצברים נטענים יפה) עם 4 שעות הפעלת צרכנים או מתאר של מחנה קבע שבו במשך 3 ימים המצברים צריכים לספק חשמל לכל הצרכנים וכו'
תאורה של 100 וואט או תאורה עדינה עם 20 וואט לשעה בשיא?
מקרר חכם עם מדחס או צידנית קירור הצורכת קבוע זרם וכו'.
תרשום לעצמך את הנתונים, קח מרווחי ביטחון, ספר איזה מצבר ברשותך והיה יותר קל לענות לך.
נשלח מהנייד