בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
רוצה כבר הרבה זמן ובעקבות האירועים האחרונים יש טריגר, אז קראתי את הקריטריונים ולא הצלחתי להבין.
השתחררתי ממילואים ביח' קרבית בדרגת רס"ר וגר בת"א כך שלא עונה על קריטריון של מקום מגורים.
האם אני זכאי להוציא רשיון?
השארתי הודעה במס' משרדי עו"ד שעוסקים בתחום אבל לא חזרו אלי
המלצות על דרכי בקשה (חוקיות בלבד כמובן) שיגדילו את הסיכויים?
אפשר גם בפרטי.
תודה,
ליאור
תגובה: בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
אני מניח שאתה מתכוון לזה:
משרתי ובוגרי כוחות הביטחון:
קצינים בצה"ל בדרגות סגן ומעלה, נגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בכוחות הביטחון האחרים.
אז רק להדגיש, את הדרגה קיבלתי במהלך שירות במילואים ולא בסדיר, ואני כבר לא משרת בגלל הגיל, עדיין זכאי?
לא צריך עורך דין.
מכתב המלצה ממפקד במילואים בדרגת סא"ל ואתה עובר את כל התהליך לבד צ'יק צ'ק ובלי עמלת שקר למעכרים.
לגבי תבחין דרגה - ךהבנתי הוא תקף רק אם אתה משרת במילואים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
לגבי תבחין דרגה - להבנתי הוא תקף רק אם אתה משרת במילואים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
זה גם מה שאני הבנתי, כלומר אני לא זכאי
הוסר הסעיף "משרת פעיל", שימו לב לסעיף 6 בלינק ששלחתי,
משרתים ובוגרים!
=כל בעל דרגה (סא"ל /רס"ר או מקביל בכיבוי אש, שרותי בתי הסוהר וכו) , אני על התבחין הזה, שוחררתי לפני 4שנים ממילואים, והרישיון שלי בן שנה.
תודה מוטי!
אני שולח לך ה"פ, אשמח לשאול כמה שאלות כשאתה פנוי
ליאור
יש מחשבון באתר של המשרד לבטחון פנים.
בכל מקרה, יש תבחין כוחות ביטחון:
קצינים בצה"ל בדרגות סגן ומעלה, נגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בכוחות הביטחון האחרים.
אם אתה רס"ר אז לא אמורה להיות בעיה
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
רס"ר במיל', גם אם כבר לא משרת פעיל במילואים, זכאי לרשיון. מה שנקרא "תבחין דרגה". במקרה שלך - רשאי וגם זכאי.
חשוב!!! לא להתפתות למלכודות הדבש של משרדי העו"ד למיניהם ש"בודקים אם אתה זכאי לרשיון" תמורת תשלום - אלה נוכלים ורמאים! (כלומר לא בדיוק נוכלים ורמאים, אבל כן מנצלים בציניות את תמימותם של פראיירים וגובים מהם סכומי כסף גדולים ברמת שוד לאור היום, תמורת שירות פשוט שאתה יכול לקבל לבד בלחיצת כפתור ובחינם באתר משרד הפנים). פשוט חבל על הכסף!...
ולגבי רשיון לשאת נשק - תחשוב פעמיים אם להיכנס למיטה החולה הזו. הרשיון הוא לנשיאת נשק, לא לשימוש בו, שמותנה בהמון תנאים מסביב ויכול לסבך אותך קשות עם צדדיו המכוערים והיקרים של החוק אם התפתית לשלוף בזמן שלא כל התנאים הללו התקיימו.
אין שום הקבלה בין יכולת האקדח לשמור עליך, לחובות ולניג'וסים שמוטלים עליך בשמירה עליו. שלא לדבר על גודל ההסתבכות כשהחלאות - ממחבל אמיתי, דרך סתם גנב רכב ועד גרושה נקמנית, יטענו שאיימת עליהם בנשק..... או שעצם נוכחות האקדח על החגורה שלך גם מבלי שנגעת בו כלל, גרמה להם "לחוש מאויימים".
לגבי גרושה:
דבר ראשון כשנושא הגירושין עולה צריך ללכת להפקיד את האקדח עד יעבור זעם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
לגבי גרושה:
דבר ראשון כשנושא הגירושין עולה צריך ללכת להפקיד את האקדח עד יעבור זעם.
מנסיונם של אנשים שאני מכיר - מספיק ויכוח פשוט עם גרושתך לעתיד או בהווה על עניינים בנאליים, כדי שפתאום תמצא את עצמך בחקירה, עם נשק מוחרם. לעתים גם תבלה קצת בנופש מרענן באבו כביר.
לנוכח אינספור מקרי רצח/פגיעה בנשים, המשטרה לא לוקחת שום צ'אנס ומאמינה אוטומטית לעדות האשה.
דיר באלקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולגבי רשיון לשאת נשק - תחשוב פעמיים אם להיכנס למיטה החולה הזו. הרשיון הוא לנשיאת נשק, לא לשימוש בו, שמותנה בהמון תנאים מסביב ויכול לסבך אותך קשות עם צדדיו המכוערים והיקרים של החוק אם התפתית לשלוף בזמן שלא כל התנאים הללו התקיימו.
אין שום הקבלה בין יכולת האקדח לשמור עליך, לחובות ולניג'וסים שמוטלים עליך בשמירה עליו. שלא לדבר על גודל ההסתבכות כשהחלאות - ממחבל אמיתי, דרך סתם גנב רכב ועד גרושה נקמנית, יטענו שאיימת עליהם בנשק..... או שעצם נוכחות האקדח על החגורה שלך גם מבלי שנגעת בו כלל, גרמה להם "לחוש מאויימים".
בשינויים כאלה ואחרים בטקסט, אפשר להגיד חלק מהדברים שכתבת גם על הגיפים שלנו, לא?
לעצם העיניין, כן ממליץ לעשות רישיון נשק, אבל במקביל לעשות לפחות קורס ירי מעשי.
אגב זה גם אחלה תחביב (קצת יותר זול מגיפ).
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא נכון.
אף אחד, גם לא גרושתך-לעתיד, לא יאשים אותך שהוא "מרגיש מאויים מנוכחותך" רק כי אתה נוהג בג'יפ
אף אחד גם לא יאשפז אותך באבו כביר רק כי אתה בעלים של ג'יפ.
אם אתה מתכוון לרדיפות משרד התחבורע/משטרה כנגד ג'יפאים, אז כן - זה עצוב וזה מקומם ומרתיח ובאופן כללי חרא בפני עצמו - אבל לחלוטין לא משהו שמאיים על חירותך. אבל ברגע שאתה נושא נשק ברשיון, יש מסביבנו המון אנשים רעים/אנשות רעות שיודעים/ות לנצל סנקציות ממוסדות כדי להעמיד בסכנה את חירותך האישית בכל רגע נתון.
לקבל רשיון - כמו שכתבו, לא צריך שום משרד שרלטנים, הליך פשוט ומכוון של בקשת אישור על דרגה בצה"ל ושליחת בקשה יחד עם אישור רופא לבט"פ על סמך משרתי ובוגרי כוחות הבטחון. כל הטפסים וההכוונה נמצאים באתר של כלי יריה בבט"פ.
לגבי כל השאר -נוטה להסכים עם דרור. זה תיק לא זול, שדורש הוצאה של כמה מאות ש"ח בשנה על אגרות, אימון. חשש מגניבה ואחריות פלילית במקרה של גניבה/ או אירוע שבו מישהו נפגע. לאזרח ישראלי אין לגיטימציה להגן על עצמו ובטח לא על רכושו וכל מה שכרגע אנחנו שומעים ורואים בעקבות הלחץ הציבורי והתערבות של הבכירים, לא ישאר לאורך זמן. המדיניות מאז שנת 1995 היא לצמצם ולהתעמר במחזיקי נשק חוקי.
זה רכוש שאתה משלם עבור רכישתו אלפי ש"ח וכל שר או פקיד רישוי שיש לו גחמה חדשה יכול לקחת אותו ממך כלאחר יד.
למעשה כבר בימים אלו שוקדים דווקא על צמצום ולא על הרחבה כפי שהם טוענים, בין הצעות החוק לבין המציאות יש פער גדול.
העובדה המרה היא שחיילים משוחררים לא מעוניינים להחזיק נשק, לא כשהם על מדים ובטח לא באזרחות ומזה שפתחו את התבחין למאות אלפי לוחמים לשעבר בתקופת השר ארדן - רק אלפים בודדים אכן ביקשו רשיון, מעטים מהם צעירים - אז עכשיו מחריגים את הלוחמים המבוגרים בטענה שהם כבר מזמן לא התאמנו בנשק...
רוצה להוסיף שבאופן מפתיע ולא שגרתי, המשרד לבטחון פנים, מאוד שירותי ומסביר פנים. אל תהססו להתקשר ולברר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לקבל רשיון - כמו שכתבו, לא צריך שום משרד שרלטנים, הליך פשוט ומכוון של בקשת אישור על דרגה בצה"ל ושליחת בקשה יחד עם אישור רופא לבט"פ על סמך משרתי ובוגרי כוחות הבטחון. כל הטפסים וההכוונה נמצאים באתר של כלי יריה בבט"פ.
לגבי כל השאר -נוטה להסכים עם דרור. זה תיק לא זול, שדורש הוצאה של כמה מאות ש"ח בשנה על אגרות, אימון. חשש מגניבה ואחריות פלילית במקרה של גניבה/ או אירוע שבו מישהו נפגע. לאזרח ישראלי אין לגיטימציה להגן על עצמו ובטח לא על רכושו וכל מה שכרגע אנחנו שומעים ורואים בעקבות הלחץ הציבורי והתערבות של הבכירים, לא ישאר לאורך זמן. המדיניות מאז שנת 1995 היא לצמצם ולהתעמר במחזיקי נשק חוקי.
זה רכוש שאתה משלם עבור רכישתו אלפי ש"ח וכל שר או פקיד רישוי שיש לו גחמה חדשה יכול לקחת אותו ממך כלאחר יד.
למעשה כבר בימים אלו שוקדים דווקא על צמצום ולא על הרחבה כפי שהם טוענים, בין הצעות החוק לבין המציאות יש פער גדול.
העובדה המרה היא שחיילים משוחררים לא מעוניינים להחזיק נשק, לא כשהם על מדים ובטח לא באזרחות ומזה שפתחו את התבחין למאות אלפי לוחמים לשעבר בתקופת השר ארדן - רק אלפים בודדים אכן ביקשו רשיון, מעטים מהם צעירים - אז עכשיו מחריגים את הלוחמים המבוגרים בטענה שהם כבר מזמן לא התאמנו בנשק...
לגבי הפסקה הראשונה, בהחלט, אני התייעצתי איתך, ובתהליך די פשוט הוצאתי רשיון.
לגבי הפסקה שניה, לצערי הגישה הזו גרמה לפחות לחבר אחד שלי לוותר על רישיון (אקדח הוא יכל לקבל במתנה), והוא דווקא אחד שמסתובב הרבה בחוץ, אולי בגלל הגרושה הוא צודק.
אבל ניר, אם זה לא גרם לך לוותר על הרשיון זה לא אמור לגרום לאף אחד לוותר על הוצאת רשיון.
ודווקא בגלל הפסקה השלישית, מי שיכול ומספיק אחראי ורציני רוצו להוציא עכשיו, כשאתם עוד יכולים, שומר חומות זו רק ההתחלה ואתם רוצים את היכולת להתגונן, אפילו אם זה יעלה לכם בלילה במעצר.
מבלי לגלוש לפוליטיקה.
גם אני יותר ממשוכנע שאם פוליטיקאים מבטיחים להרחיב/להקל עלינו להוציא רשיון לנשיאת נשק, כמקובל אצל פוליטיקאים שהם שקרנים כברירת מחדל, הכל הוא דבר והיפוכו ובקרוב דווקא יצומצמו/יוקשו מאוד התבחינים..... וכל מקרה בו מישהו חס וחלילה ישתגע וישתמש באקדח שהוא נושא ברשיון כדי להרוג את אשתו למשל, יזרז מאוד את תהליך הצמצום הזה.
ואל תדאגו - כל הסנקציות יופעלו ביד קשה רק כנגד האזרחים שומרי החוק, מחזיקי הנשק ברשיון - כמו תמיד, המדינה תמשיך להקפיד שלא לנקוף אצבע כנגד מחזיקי הנשק הלא-חוקי.... כי ככה זה עובד במדינת ישראל.
אז תחשבו טוב טוב.
ובכוונה אני לא מתייחס לעלויות הכספיות של רכישת אקדח, אגרות, אימונים, תחמושת וכו'. זה שולי.
לא אני שואל, אלא אתם אלה שצריכים לשאול את עצמכם - האם אתם באמת זקוקים לזה?.... האם אקדח בחגורה באמת מאפשר לכם להרגיש בטוחים יותר?... גם בטיולים! זה מה שישכנע אתכם שאפשר לטייל ללא חשש גם באיזורים מועדים לפורענות?.... אתם באמת מתכוונים לשלוף נשק ולהשתמש בו אם וכאשר?..... שימו על כף המאזניים את הבעד והנגד, עד כמה אתם באמת מוכנים להסתבך ולשלם את המחיר ברגע האמת תמורת הפוזה המצ'ואיסטית?....
מי שבכל זאת מעוניין בעונש הזה של אקדח שתקוע לו בתחת ומוכן לחיות עם מיליון הסנקציות והניג'וסים שמסביבו, מוטב שלא ימתין ושיעשה את זה עכשיו. לפני שזה יהיה הרבה יותר קשה או אולי גם בלתי אפשרי.
נשק זה וואחד תיק!!! לא כי זה עולה כמה מאות שקלים בשנה וקצת זמן אימון אלא כי זו חתיכת אחריות וזה יכול להרוג מישהו.
אני עובד היום מעבר לקו הירוק ולא פעם חולפת לי המחשבה של להוציא רישיון ואז אני בעיקר נזכר בחבר ילדות שבגיל 16 בעקבות התאהבות של דביל בן 16 לקח את האקדח של אבא ופיצץ לעצמו את המוח.
המצב פה צריך מאוד להחמיר כדי שאני יסכים לקחת את האחריות הזו ושהדבר הזה יהיה בבית שלי.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
החוק הוא מאוד ברור.
מי שמשתמש בנשק בהוראת החוק לא יקרה לו כלום.
כן, כנראה שיקחו לו את הנשק עד לסיום הבדיקה.
מי שלא מסוגל לקרוא ולהבין כמה פסקאות, או להבין שנשק זה משהו שצריך להיות כל הזמן עליו, או לחילופין בכספת, ולא זרוק באוטו, או בתיק על חוף הים,
אולי כדאי שבאמת לא יהיה לו נשק.
ויצא לי כבר לראות שריפים דה לה שמאטה (מבוגרים, ייתכן וזה מנטליות של דור מקימים) ששולפים אקדח כדי לנפנף בו. וכן, לכאלה צריך לקחת את הנשק.
אשתי למשל, לא מוכנה להוציא רשיון נשק כי די ברור לה שהיא תשתמש בו על איזה מטומטם בכביש....
תודה על כל ההמלצות וגם על הדיס-המלצות.
אני שוקל את הנושא בכובד ראש ובמקביל אתחיל בתהליך.
היות והנושא הפיך וכרוך אך ורק באיבוד (של לא מעט) כסף, אני נוטה לנצל את הלגיטימציה שנוצרה ולו רק כדי לרכך את ההתנגדות בבית.
אני רוצה לחשוב שאני מספיק אחראי לשאת נשק בעיקר מתוך תקווה שלא להשתמש בו, קצת כמו ביטוח, אבל שאם וכאשר אוכל להגן על המשפחה ו\או אחרים כי אם אני לבד ויכול, אני בורח :cool:
ליאור