עלתה לי השאלה הזאת שוב לאחר שראיתי מספר הודעות למכירה של סופות עם מנועים מוגדלים..
אז איך אפשר למדוד נפח של מנוע מסויים מבלי לפתוח אותו ולמדוד קוטר צילינדרים וכו'?
Printable View
עלתה לי השאלה הזאת שוב לאחר שראיתי מספר הודעות למכירה של סופות עם מנועים מוגדלים..
אז איך אפשר למדוד נפח של מנוע מסויים מבלי לפתוח אותו ולמדוד קוטר צילינדרים וכו'?
לא חושב שזה אפשרי, זה מאוד תלוי בגודל הבלוק, וכידוע לך, שרק חלל הצלינדר מנקודה מתה עליונה\תחתונה הם אלה שקובעים את הנפח.
אביחי
אי אפשר בעיקרון.
אבל אם אתה יודע את הקדח המרחק בין הנקודה העליונה של גל הארכובה לתחתונה צריכה לתת לך את המהלך, לא בדוק זה פשוט מסתדר לי בראש....
ואז צריך להוריד רק קרטר.
ומה יקרה אם תכניס שמן מהפתח של הפלאג, עם מזרק, שיש בו שנתות, ותראה כמה נכנס? זה יתן את הנפח, על בערך.
ומי מבטיח שהבוכנה תהיה במצבה התחתון ביותר?
ומי מבטיח שהוא לא ימלא מעל הנקודה המתה העליונה?
אביחי
תשים אותה במצבה התחתון ביותר, זה שטויות.
יכנס עוד קצת שמן עד החור של הפלאג, בגלל זה כתבתי "על בערך" .
ואחרי שהרמת את הבוכנה, יצא כל נפח הצילינדר החוצה, למעט השמן בתא השריפה, ואם תמלא שוב ותבדוק כמה מילאת, תקבל את הנפח המדויק.
מעניין ומסקרן.. אולי כדאי להשיג מזרק גדול
איזה מוכר ייתן לך להזריק לו שמן?
עירא
אפשר למלא בבנזין במקום שמן, ולהשתדל לרוקן טוב טוב אחרי הבדיקה.
יש תאי שריפה בכ"ז, ולפעמים הם בעלי יחס דחיסה נמוך\גבוה מהקבוע ביצרן, אז לכן זה לא אינדיצקיה מדוייקת,ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אבל בהחלט רעיון נהדר לקבל "בערך".
מה שהמוכר אומר (3.6 ליטר לדוגמא) והנתון שקיבלת הוא יהיה 3.5 ליטר, אז יהיה אפשר להתקרב לנתון,
למרות ש100 סמ"ק הם המון.
לערן- למה אתה מתכוון נפח מנוע? אתה מתכוון לנפח סטנדרטי או למנוע שעבר Over Size?
אביחי
נפח מנוע זה נפח מנוע. אני רוצה לדעת אם מנוע מסויים עבר הגדלה מן הסתם. לא בהכרח בדיקה על רכב שאני בא לבדוק לקראת קנייה.
אביחי, תסתכל על תגובה 8. במילוי שני תקבל נפח מדויק.
או אפילו "רעיון משופר" : :smile:
בוכנה למעלה. ממלאים שמן עד שמגיע עד לפתח של הפלאג, בלי למדוד. מורידים בוכנה למטה, וממלאים תוך כדי מדידת הכמות עד שהשמן מגיע לחור של הפלאג. עכשיו המדידה מדויקת לגמרי.
לדעתי להוריד קרטר ולבדוק יותר פשוט ופחות מפחיד את המוכר.
מתי בפעם האחרונה הורדת קרטר בג'יפ? מדדת זמן?
קח מתאם שמתברג לפתח של המצת ומאפשר לדחוס אוויר לצילינדר. תביא בוכנה לנ.מ.ת. בתחילת דחיסה. חבר את הצינור של המתאם לשקית ניילון ריקה ומכווצת לגמרי. הבא בוכנה לנ.מ.ע. , סגור את השקית והכנס אותה למיכל מים עם שנתות. המים יעלו בתוך הכלי במידה שתראה לך את כמות האוויר שכלואה בשקית.
זה לא על זמן זה פשוט שאני יבוא עם מכשיר כמו שאתה מציע למישהו הוא יחשוב שאני לא שפוי כל כך ויעיף אותי בבעיטה.
והוא בטוח יתן לך להוריד קרטר...
אני לא יודע איך זה בסופה, אבל בסיקס, שהוא קרוב משפחה, מדובר בניתוק מצבר, הורדת סטרטר, תושבת מנוע, קרוס-ממבר, ורק אז אתה מגיע לקרטר. מיליון ברגים, ניקוי של האטם, והחזרה... זה לא חומר לבודק או הנבדק הסבירים.
חנן,
מה לדעתך יקרה אם תכניס את הצינור של המתאם ישירות למשורה ואז תתחיל את מהלך הדחיסה של הבוכנה?
אם איני טועה, זו הדרך לבדוק נפח מנוע במכוניות מירוץ לאחר הזכיה.