להשכלה כללית - באמת צמיגים ייעודיים? מה אמור להיות מיוחד בהם?
Printable View
להשכלה כללית - באמת צמיגים ייעודיים? מה אמור להיות מיוחד בהם?
חנן העלה את הנושא הזה כבר.
יש בהם חומר ספוגי הסופג את רעשי הצמיג.
ברכב ICE המנוע מרעיש ולכן רעשים אלו זניחים.
בחשמלי הרעש מאוד נמוך ולכן יש משמעות לרעשי הצמיגים.
מי שהחליף.ברכב חשמלי לצמיגים 'רגילים' ואפילו רחמנא ליצלן 'ספורטיביים' מדווח על שינוי משמעותי לטובה בהתנהגות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
איזה רכב חשמלי, אם מותר לשאול?
תיאורטית, חוץ משקט, הצמיגים המקוריים מתעדפים גם התנגדות נמוכה לגלגול (משיקולים מובנים).
וגם אורך חיים זה אישיו, מאחר והרכבים האלה כבדים וחזקים יחסית.
לא מפליא שאפשר להשיג התנהגות טובה יותר בכיול שונה של העדיפויות.
היום אני מבין יותר טוב למה יונדאי שמו צמיגי 29" ענקיים על האיוניק 5 (235/55 R19 בגרסת הבסיס) - צריך הרבה גומי על הכביש כדי לשלוט בבהמה הכבדה והחזקה הזו.
אני חושד שבמקרים רבים ההחלטות ההנדסיות מונעות משיקולים "לא טהורים".
במקרה הספציפי של האיוניק 5 , יש להם פאקינג סוללפלצת מלבנית עצומה, אז הגלגלים הולכים בהכרח לקצוות, והנה אפשר להתפאר בבסיס גלגלים עצום ומרווח פנימי אינסופי. בנוסף, התפנה מקום בתא האין מנוע הקדמי, אז יש יותר חלל לתמרון גלגלי ענק. על הדרך כבר איפשרנו למעצבים שלנו להתפרע עם גלגלים דומיננטיים.
הנוחות גם משתפרת על הדרך? יאללה, שהנוסעים ירוויחו. לא התכוונו לזה אבל בסדר.
עם זאת, הרכב כבד (כ2500 ק"ג משקל כולל וכושר גרירה של 750 ק"ג ללא בלמים) וגדול וצריך צלחות בלימה גדולות. צריך חישוק שיאכלס אותן, ואתה לא רוצה להגזים בירידת החתך כדי להשאיר נוחות, אז קוטר כללי גבוה הוא כמעט אילוץ.
כוח, מרחב, נוחות, גלגלים גדולים בקצוות המרכב. כנראה גם בטיחות.
נו, כל ההסברים המתבקשים על למה אוטו גדול שמתוכנן נכון, עדיף על אוטו קטן.
למרות שעודף משקל באופן כללי זה דבר רע להתנהגות של מכוניות.
השאלה באה מהכיוון של צמיגי EV יעודיים.
התנגדות לגלגול אני מבין.
צמיגים "חוסכי דלק" בעלי התנגדות גלגול נמוכה הם לא סיפור חדש. הם איתנו כבר 40 שנה בערך, ובד"כ פחות מצטיינים דינמית. אבל במכוניות חשמליות, למרות התאוצות המרשימות, מתאר השימוש/נהיגה המקובל בד"כ לא "דינמי" כך שזה אמור להפריע פחות. רוב המשתמשים לחשמלית בגלל החדשנות והחסכון בהוצאות תדלוק ולא כדי להעיף את המפרקת בתאוצות ועדיין חרדים ממגבלת טווח הנסיעה והצורך לתכנן טעינות בכל נסיעה. ואני משוכנע שכשיצטרכו להחליף צמיגים, השיקול העיקרי יהיה מחיר ולא תכונות דינמיות כאלה או אחרות.
עניין הספוגים בולעי הרעש - השכלתי. תודה.
ניסוי מפורט של צמיגים על רכב חשמלי וההבדל בין צמיגים ותצרוכות חשמל, רלוונטי לרכב שטח, מדקה 8 בערך.
https://youtu.be/bo47H2zwPjo
כבר כתבתי בעבר: מי שעם חרדת הטווח אלו לא אנשים עם רכב חשמלי, אלא בעלי רכבי ICE או כאלה ששוקלים רכישת רכב חשמלי.
למי שיש כבר חשמלי אין חרדת טווח כי הוא מבין שזה הכול בולשיט שהאכילו אותו כתבים עם אג'נדה, ומשתמשים עם נסיון מרכבים חשמליים נחותים מהעבר. נושא האנרגיה ברכב חשמלי מעסיק ביומיום פחות משזה מעסיק בעלי רכבי ICE. אתה מתחבר לחשמל כשאתה חונה בבית וזהו. כשאתה יוצא לטיולים פעם ב, אתה משקיע בזה כמה שניות של מחשבה נוספת וטוען בדרך. אני כותב את זה כאחד שעבר כבר 70000ק"מ בעשרה חודשים. לא ככתב שקיבל סיבוב ברכב ולא מבין כלום מהחיים שלו.
בשורה התחתונה, אין שום מצב שאני אהיה ראשון ברמזור ולא אנצל את כל ה160 קילוואט שזמינים לי מהשנייה הראשונה, למעט אם אני עם נוסעים שסובלים מזה. זה כיף וזה חינמי אז למה לא?
ברור שזה כיף. השאלה של מי.
בכל פעם ופעם שאתה ראשון על הפול-פוזישן אתה מדביק רגל ימין לרצפה? תמיד?
אז אתה חריג, סלח לי. כי גם אני הרבה על הכבישים ורואה איך אנשים מתנהלים.
במיוחד בנסיעות ארוכות דרומה, כשרואים חשמליות באמצע שומקום שננהגות מאוד במתינות - זה באמת רק כדי להתפעל מהנוף?.....
וזה כולל נהגי טסלה 3 פרפורמנס שזו כרגע המכונית הכי מהירה בזינוק 100-0 שנמכרת בישראל. מאיצה יותר מכל מכונית ICE שמיובאת וגם מכל החשמליות. 99.9% מאלה שאני רואה נוהגים בהן כמו סבתות - והעובדות שלך אין חרדת טווח ושאולי גם לאחרים לא צריכה להיות שום סיבה לחרדת טווח, עדיין לא משליך עליהם ועל איך שהם נוהגים.
סיפורי פוגי. בפועל הרכבים האלה מעורבים בתאונות הרבה מעל הממוצע שלהם בצי הרכב, עקב נסיעה פרועה. לא שזו נקודת זכות אבל זה "קצת" סותר את התצפיות ה"מדעיות" שלך.
כן, ברור שיש מצבים חריגים שבהם שאתה נוסע לאט יותר, כי אתה מעדיף להגיע לעמדה בבית ולא לעצור לטעון בדרך (אם היתה לך עמדת תדלוק כמעט חינמית בחנייה שלא דורשת ממך עצירה מיוחדת, מבטיח לך שגם אתה היית עושה את זה, ולא בגלל חרדת טווח) .
ביומיום אתה בוודאי לא שם. על 70000ק"מ, שזה המקבילה הממוצעת ל3.5 שנות רכב, טענתי כ20 פעם בחוץ, שזה בערך עשירית מהפעמים שעצרת בתחנת דלק בזמן הזה?
ביומיום, ואני כאמור נוסע המון, מד הסוללה שלי מתנדנד בין 50 ל80 אחוז. איזה מקום זה משאיר לחרדת טווח? הלוואי עליך מצב כזה.
זה לא לגמרי פוגי.
אני מבלה בכביש הרבה מעבר למה שאני רוצה.
החשמליות מחולקות ל-2 קבוצות די סטיגמטיות בהתנהגות שלהן:
1. המתפרעים, שממש מזגזגים ומאיצים ובולמים בחדות.
הטסלות די בולטות בחתך הזה.
2. הסבתות (באופי, לא בהכרח בגיל). כאן יש גם הרבה היברידיים עם נהגים מבוגרים.
אלו נוסעים לאט, חלונות פתוחים לעיתים. בלי אורות ראשיים גם בדמדומים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בערך 60 שניות אחרי שרשמתי מאית תיקנתי לעשירית. אבל 80 דקות מאוחר יותר ציטטת באופן מעוות, כדי שיהיה לך עם מה לקשקש בקומקום.
די, תמשיך, אתה עושה בשבילי את העבודה.
איך סיפורי הפוגי האדומים קשורים ל"חרדת הטווח" המומצאת?
- - - Updated - - -
ברור. אין בעלי חשמליות שנוסעים רגיל :D
אני מציע לא לשתות ולכתוב בו זמנית.
אתה משועשע אבל זה כמו משאיות לצורך העניין.
אלו רכבים בולטים ביחס לסביבה ויותר בולט כשהם מתנהגים ככה.
״הסבתות״ די ברור שזה בגלל החשש שלהם מהטווח, אחרת למה חלון פתוח ובלי אורות?
בלי אורות, כי מהרגע שהומצא הdrl, המון אנשים לא מדליקים אורות. גם בלילה. אין להם מושג כי הרבה פחות רכבים שבאים מולם מהבהבים להם. אבל מאחור הם חשוכים ומסוכנים למי שנוסע מהר.
חלון פתוח, וואלה, היום בפקק בדרך הביתה (יחסית דווקא היה פתוח, לא פקק עומד, יותר תנועה צפופה), היו המון אנשים עם חלון פתוח.
רובם המוחלט ברכב בנזין/סולר. מה התירוץ שלהם? חוסכים דלק? אז כן. זה עניין של מנטליות בין אם בבנזין, ובין אם בחשמל.
מאית, עשירית, חמישית. אולי שמינית או רבע?
ואני אמרתי משהו נגד/בעד "חרדת טווח"?.... לא מכיר חרדת טווח, כי בכלל אין לי חשמלית. אבל אנשים שנוהגים בחשמליות אומרים שלא לציטוט שזה בהחלט פקטור. כולם כמובן מטומטמים, אולי גם שיכורים. מי יודע. כולם, חוץ מחנן.
בכלל, חנן עצבני היום.
אז הוא מרשה לעצמו להתבטא בצורה שהיתה גורמת לו למחוק ולחסום אחרים שמתבטאים ככה.
טוב נו, לו זה מותר. ברצינות.