פינוי / חילוץ גרוטאה מהשטח
שלום, "גיליתי" גרוטאה שנזרקה ממצוק (עם מספר רישוי), אני זוכר שיש עמותה שעוסקת בפינוי מהשטח. אשמח לקבל את פרטי הקשר עימם, או הפניה לכתבה.
תודה.
*** פרטים נוספים ****
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
ניפגש ביום שישי 23/12 בסביבות 10:30+- מול הכניסה לבה"ד 1. אסף הציע שהראשון שמגיע מכין קפה...
ב11:00 יוצאים לעבר הגרוטאה ולמאחרים ישלח שיתוף מקום.
יהיה מעניין, מאתגר, יצירתי וכייף.
כל אביזר או ציוד שלדעתכם יוכל לסייע יבורך.
הנייד שלי: אפס חמש שתים3485833
יאיר
תגובה: פינוי / חילוץ גרוטאה מהשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תודה חנן.
אז ככה, כ-4 ק"מ (קו אווירי) מבה"ד 1 זרוקה גרוטאה בשטח. כשראיתי אותה נזכרתי בעמותת "רננה במדבר", שמרתי נ.צ. ואתמול בעזרתו של חנן התכתבתי עם העמותה והסתבר שהיא בהולד ולא פעילה כרגע. עלה בדעתי שאולי ניתן לנצל את פוטנציאל הרכבים והכננות של חברי הפורום ולהוציא את הרכב מהשטח. זה קצת מורכב ולהערכתי ידרשו לפחות 3 רכבים עם כננת חזקה ע"מ לבצע את המשיכה בביטחה וללא סיכון מיותר + כמה אסיסטנטים נמרצים.
המגבלות: שטח אש. רק בסופ"ש, והמרחק בין נק. העגינה לגרוטאה יצריך כבלים באורך של כ 100מ' בעדיפות מאריכים מכבלי מתכת.(לצערי לא חשבתי על חילוץ בפועל ולכן הנתונים הם על סמך זיכרון של קשיש). חשבתי שאם אחד הלידרים מבין חברי האתר ירים את הכפפה אז זה יוכל להיות שיעור מאלף בחילוץ.
ראו תמונות שיצורפו....
יש לי כננת ואני אצטרף בכפוף ללו"ז.
רעיון מצוין שברגע שהג'יפ שלי יהיה עם טסט אשמח להיות שותף.
אני תוהה מה עושים עם גוש הברזל כשמגיעים איתו לכביש, ומה ההשלכות של להתעסק עם רכב לא שלך.
אם הוא גנוב למשל...
הייתי עושה את זה בתיאום עם הפקח האזורי ודרכו בידיעת המשטרה.
איכשהו נזכרתי בשיתוף הפעולה של מאט -חילוצי השטח עם החברה מאחים-דיזל לטובת פינוי גרואטות רכב מתחת למצוק...
סרט ארוך יחסית עם לא מעט קשקשת, אבל עבודה לא פשוטה
https://www.youtube.com/watch?v=zYrL-RGKtUo
אם זה שטח אש נשמע כמו אחלה אימון ליח׳ של חיל חימוש
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
א כיוון שזו שמורה זה חייב להיות מתואם עם הפקח.
ב. מהיכרותי עם השטח - ואולי אני טועה לגבי הנקודה הספציפית - אפשר להגיע מאוד קרוב לגרוטאה. הבעיה לגרור אותה לא על גלגלים. מניסיון - על הגג יותר קל. הבעיה שהאבנים יקרעו את הפח הדק.
ג. נראה לי שיונימוג + שרשרת אחת יעשה את רוב העבודה. אחרי החג יהיה אפשר לנסות לארגן את זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אגב, הרכב הזה לא מדווח כגנוב והטסט שלו נגמר לפני 3 חודשים.
אסף.
צריך נגרר מאחור לאסוף את כל מה שנושר בדרך, יאללה, בהצלחה! אשמח להיות שם להכין קפה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
א כיוון שזו שמורה זה חייב להיות מתואם עם הפקח.
ב. מהיכרותי עם השטח - ואולי אני טועה לגבי הנקודה הספציפית - אפשר להגיע מאוד קרוב לגרוטאה. הבעיה לגרור אותה לא על גלגלים. מניסיון - על הגג יותר קל. הבעיה שהאבנים יקרעו את הפח הדק.
ג. נראה לי שיונימוג + שרשרת אחת יעשה את רוב העבודה. אחרי החג יהיה אפשר לנסות לארגן את זה.
אסף.
הי, אני חושב שזה מחוץ לשמורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
צריך נגרר מאחור לאסוף את כל מה שנושר בדרך, יאללה, בהצלחה! אשמח להיות שם להכין קפה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אגיע עם נגרר
יש לוחית רישוי , לא רשום כגנוב = יש בעלים שמחויב עפ״י חוק להוציא אותו מהשטח . טלפון למשטרה, או לאיזה גוף להגנת טבע/שמורות כלשהו שיפעילו את המשטרה, וידרשו ממנו קודם כל לשאת בעלויות הוצאת הרכב … מה יש לכם לרוץ ולגרום נזק לעצמכם לפני שניסיתם את זה
שלא נדבר שבעצם החילוץ יכולים למצוא עצמכם מואשמים בגניבת הרכב
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לוחית רישוי , לא רשום כגנוב = יש בעלים שמחויב עפ״י חוק להוציא אותו מהשטח . טלפון למשטרה, או לאיזה גוף להגנת טבע/שמורות כלשהו שיפעילו את המשטרה, וידרשו ממנו קודם כל לשאת בעלויות הוצאת הרכב …
הי, בעיקרון הגישה שלך נכונה ובמדינה מתוקנת כך צריך להתנהל.
שוחחתי עם "רננה במדבר" והעלתי את נושא חיוב בעל הרכב בפינוי הרכב או בתשלום עלות הפינוי והתגובה = אפילו כבדיחה זה לא הצחיק.
הצעתי שיפנו דרך "אדם טבע ודין" למשרד הבטחון/ צה"ל. אולי הם יעשו את זה.... לפנות למשטרה ???? = זה עצוב אך חסר טעם.
מה יש לכם לרוץ ולגרום נזק לעצמכם לפני שניסיתם את זה
זה חילוץ יזום ואני חושב שבעבודה נכונה ומחושבת צריך ואפשר לעשות את זה ללא נזקים
לצערי במדינת האין משילות אזרחים מקימים מיליציה להגנה על שכונתם ועירם, אזרחים מקימים עמותות שמאכילות נזקקים וכד'. אנחנו יכולים לשבת על הגדר ולחכות שמי שמופקד על הנושא יטפל בזה, ואנחנו יכולים ליטול יוזמה ממקום של אכפתיות ואחריות סביבתית ולעשות את זה. אני בוחר ליטול יוזמה.
שלא נדבר שבעצם החילוץ יכולים למצוא עצמכם מואשמים בגניבת הרכב לא הבנתי מי יאשים אותנו בגניבת הרכב
אני חושב שעצם הדיון כאן + אנשים נורמטיבים, די מכסה את הסיפור של גניבת רכב.
מצד שני בחוק העבירה מתייחסת לשימוש ברכב ללא רשות - שבל"ר, אז...
מצד שלישי אינני, ולא אהיה עו"ד....
מצד רביעי, נשמע מגניב כל הסיפור. אפשר לעשות מזה מפגש. בסוף גם להקריב צרפתיה...
זאת תהיה חת'כת מדורה...
(נא להתעלם, זה הילד שבי הקליד).
זה רכב של מישהו.
רוצים לעשות מעשה טוב ? לדעתי קודם כל צריך לדבר עם אותו המישהו ולהיות מתואמים איתו ...
אני בטוח שיש פה כמה חברים שיכולים לאתר אותו אם ירצו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה רכב של מישהו.
רוצים לעשות מעשה טוב ? לדעתי קודם כל צריך לדבר עם אותו המישהו ולהיות מתואמים איתו ...
מחשבה נכונה אבל אין לי כלים לאתר אותו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה רכב של מישהו.
מחשבה נכונה אבל אין לי כלים לאתר אותו.
הרכב לא מדווח כגנוב = כנראה בעליו זרק אותו.
שהוא גם יפנה אותו.
פנו לרט"ג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרכב לא מדווח כגנוב = כנראה בעליו זרק אותו.
שהוא גם יפנה אותו.
פנו לרט"ג.
לדעתי הרכב נמצא בשטח אש שאינו בתחום שמורה. ואני בספק אם זה יעניין את הצבא.