12 קבצים מצורפים
פרויקט בתוך פרויקט - כלוב בטיחות\התהפכות ל CJ ארוך
מפצל נושאים מתוך הפרויקט הזה, לטובת הנגשת המידע.
כמו כל פרויקט הנדסי, השלב הראשון שממנו מניחים הכל הוא אפיון דרישות התכן. סט ההנחות והדרישות או סדרי העדיפויות שבסופו של דבר יכתיבו איך המוצר ייראה. לכל אחד סט דרישות שונות, סדרי עדיפות שונים, אילוצים שונים. לכן, למרות שאנחנו מדברים על משהו שנעשה הרבה בעבר גם מעל דפי הפורום כאן, עדיין, זה משהו אחר ושונה.
אם היו מבקשים ממני לסכם את הדרישה העיקרית מהכלוב שלי במשפט, הייתי כותב משהו כמו:
על המבנה לספק הגנה מירבית לנוסעים תוך שמירה על חווית הג'יפ הפתוח לנהג ולנוסעים.
אבל אז בא איש חכם בדמות אחי הגדול ובמילותיו אמר: קישקוש! זה אוקסימורון. ותיקן אותי כך:
על המבנה לספק הגנה מסויימת לנוסעים תוך שמירה על חווית הג'יפ הפתוח לנהג ולנוסעים.
וזה בדיוק העניין, כלוב בטיחות אמיתי הוא כזה שמגן על הנוסעים בצורה מלאה. הוא כבד, מסורבל וחוסם את הנוף....
מבט מפוקח למציאות בעיניים מכתיב את מכלול הפשרות וניהול הסיכונים שאפשר או כדאי לקחת בטיול כתלות ברכב בו אני נוסע. את החלטות שלי אני לוקח בעיניים פקוחות לרווחה והכי חשוב להיות מודע.
אז לסיום ההקדמה הטרחנית הזו, דרישות התכנון שלי הן כאלה:
1. מתן הגנה סבירה לנהג ולנוסעים במצבי סיכון שיגרתיים במתאר טיול. (הווה אומר שבכל מעלה מאתגר מדי, כנראה שאוריד את הנוסעים מהרכב לפני- זה נכון גם בלי קשר לאיכות הכלוב).
2. מינימום הפרעות בשדה ראייה לנהג ולנוסעים - יש לי ג'יפ פתוח בשביל חוויה מאוד מסוימת. אני בוחר בזאת לא להתקין קשת קדמית אנא כבדו את החלטתי ולא לגנוב את השרשור לדיון בנושא זה.
3. גבולות הגזרה של הכלוב צריכות להיות כאלו שיאפשרו הרכבה של הסגירת פיבר המקורית - הסעיף הזה מעט גמיש.
4. פשטות ייצור והרכבה - בנייה עצמית, כיפופי צינורות בחוץ בתשלום, כל השאר עלי.
5. משקל - בגדול עדיף שיהיה קל ככל הניתן אבל זה המיקום שלו בסדר עדיפויות.
6. מחיר- מחיר זה שיקול שיכול לבוא לידי ביטוי נגיד במספר הכיפופים שאני מרשה לעצמי לשלם עליו לעומת מבנה בצורה אחר, אבל כאן אני משחרר, לא אתקמצן על כיפוף או שניים או על עובי דופן כזה או אחר בגלל שיקול של עלות.
עכשיו לעניין התכנון - האתגר העיקרי מבחינתי, ופה אני שונה מכלובים אחרים זה שאני לא מעוניין לחבר תומכים או קשתות במרכז הבודי - מה שבדרך כלל עושים כשמורידים תומכים מהקשת לקנט של ה CJ\סופה עם בודי ארוך:
קובץ מצורף 143447
(כל הזכויות שמורות לברלי)
הסיבה היא בגלל התאים שייצרתי עם הדפנות הפתוחות, אין לי שום תמיכה אמיתית באזור הזה אל השלדה:
קובץ מצורף 143448
בצוות החשיבה המקומי אצלי עלו מספר פתרונות:
1. ליצור מבנה רוחבי מאחורי מושבי הנוסעים (מעיין הפרדה בין תא הנוסעים לתא המטען) שמתחבר לרצפה מעל תושבות הבודי ואז להוריד תומכים מהקשתות למבנה זה:
קובץ מצורף 143449 קובץ מצורף 143450
2. ליצור מבנה חזק של צינור כפול (בעל מומנט אינרציה גבוה) מעל הקנט של הבודי ואליו לחבר את התומכים:
קובץ מצורף 143451
יש יותר חסרונות מיתרונות לטעמי באפשרות הראשונה כך שהכיוון זה ללכת על תצורת "רכב הספארי" של האפשרות השנייה ולדייק את זה יותר.
מבחינת תצורת הכלוב - במבנה בתמונה מעלה יש מספר בעיות, בראש ובראשונה זה האלכסון הקדמי שתקוע לנוסע בפנים.
מכאן הגעתי לסקיצה הבאה:
קובץ מצורף 143452
יתרונות: מבנה קשיח ומגן מעל תא הנוסעים, מאפשר נוף מלא לנוסעים ללא הפרעה. קל משקל ביחס לאלטרנטיבות.
חסרונות: זה מכוער.... ממש...
עוד קצת משחקים והוספה של צינורות והגעתי לתצורה הזו:
קובץ מצורף 143455
קובץ מצורף 143456
יתרון נוסף בתצורה הזו - זה נותן לי מיקום טוב להוציא עיגון לחגורות בטיחות לנוסעים מאחורה.
מבחינת צינורות. מה שיש לי בראש זה ככה: סקדיול 10, 2 הקשתות המרכזיות והקושרות המקבילות בינהן - בקוטר 48.3 מ"מ. כל השאר בקוטר 42 מ"מ. תכלס את תוספת המבנה האחורי הייתי יכול גם להוריד עוד בקוטר אבל החיסכון במשקל זניח וזה נראה טוב יותר ככה.
מבחינת משקל, זה קטע, לא משנה באיזה תצורה עשיתי לא הצלחתי לזוז ממספר הקסם של 67 ק"ג... הרבה? קצת? אין לי מושג...זה מה שזה.
עזרים ויזואלים:
התכנון הנוכחי על הסופה של אייל: (ההבדל בגובה ניכר, ראו דרישת תכן #3):
קובץ מצורף 143457
על הבודי המקורי שלי:
קובץ מצורף 143458
הכל פתוח לדיון... יאללה הכו בי (מלבד נושא הקשת הקדמית)
תגובה: פרויקט בתוך פרויקט - כלוב בטיחות\התהפכות ל CJ ארוך
תתחיל מהפשוט ביותר -
שתי קשתות, ארבע קושרות אורכיות. שתיים בגג, שתיים מיד מעל דפנות המרכב מהסיבה שציינת. כל זה מצול וחצי סקדיול 10 בדיוק כמו שתכננת.
אם אתה מוסיף לזה חיזוקים קצרים בכל הפינות, אתה די מסודר לדעתי.
האלכסונים הכי חשובים הם גם אלו שהכי פחות פרקטיים ברכב נוסעים - אלו שנמצאים במישור החזית של הרכב וחותכים את תא הנוסעים. אז פשוט שכח מהם. זו סיבה לשקול לכופף את הקשתות מסקדיול 40.
השניים בחשיבותם זה אלכסונים במבט צד - אלו שאין בעייה לעשות אבל מפריעים לך אסטטית/מפריעים לגישה למושב הילדים/בשדה הראייה של הילדים. אתה יכול לוותר על אלכסון מהקשת הקדמית ולהסתפק באלכסון מהקשת האחורית קדימה.
בעיקר אם אין אלכסונים לקשת הקדמית, שהיא החשובה בהתהפכות, אז הגג הופך להיות חשוב וכדאי לחזק אותו עם אלכסון אחד או X. פה אתה צריך לראות אם זה לא יהיה קרוב מדי לראשי הנוסעים וזה תלוי בגובה המושב שאתה מרכיב. גם אם בהתחלה זה רק ילדים, זה שיקול.
לא נראה לי שה"סולם" שתכננת בשני הצדדים מוצדק.
האופציה הראשונה שלך עם המבנה המורכב באמצע הג'יפ - תשאיר אותה בתור תרגיל בסולידוורקס :rolleyes:
2 קבצים מצורפים
השיקולים שלך דומים לשיקולים שנראה לי שמנחים את מתכנני הקשתות ברכבי סיור צבאיים בניגוד למה שמנחה מתכננים של רכבי מרוץ - לכן אפשר ללמוד מהם. אם לא יכולים לשים אלכסונים כדי לא להפריע לראות ולהעמסה/פריקה מהירה, אז הקשתות עשויות מצינורות בקוטר ועובי גדולים. במקרה שלך, הקשתות נמוכות יותר שזה יתרון, ואין לך בעייה לשים קושרות וX בגג בין שתי הקשתות, אז בכלל מצויין.
קובץ מצורף 143485קובץ מצורף 143484
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תתחיל מהפשוט ביותר -
שתי קשתות, ארבע קושרות אורכיות. שתיים בגג, שתיים מיד מעל דפנות המרכב מהסיבה שציינת. כל זה מצול וחצי סקדיול 10 בדיוק כמו שתכננת.
אם אתה מוסיף לזה חיזוקים קצרים בכל הפינות, אתה די מסודר לדעתי.
האלכסונים הכי חשובים הם גם אלו שהכי פחות פרקטיים ברכב נוסעים - אלו שנמצאים במישור החזית של הרכב וחותכים את תא הנוסעים. אז פשוט שכח מהם. זו סיבה לשקול לכופף את הקשתות מסקדיול 40.
השניים בחשיבותם זה אלכסונים במבט צד - אלו שאין בעייה לעשות אבל מפריעים לך אסטטית/מפריעים לגישה למושב הילדים/בשדה הראייה של הילדים. אתה יכול לוותר על אלכסון מהקשת הקדמית ולהסתפק באלכסון מהקשת האחורית קדימה.
בעיקר אם אין אלכסונים לקשת הקדמית, שהיא החשובה בהתהפכות, אז הגג הופך להיות חשוב וכדאי לחזק אותו עם אלכסון אחד או X. פה אתה צריך לראות אם זה לא יהיה קרוב מדי לראשי הנוסעים וזה תלוי בגובה המושב שאתה מרכיב. גם אם בהתחלה זה רק ילדים, זה שיקול.
לא נראה לי שה"סולם" שתכננת בשני הצדדים מוצדק.
האופציה הראשונה שלך עם המבנה המורכב באמצע הג'יפ - תשאיר אותה בתור תרגיל בסולידוורקס :rolleyes:
אם אני מבין נכון, אתה אומר שזה מספיק:
קובץ מצורף 143487
אבל אם אני לוקח את ההערה שלך לגבי חיזוק הגג אז לא עדיף ככה? :
קובץ מצורף 143488
כלומר קשת מלאה מעל הנהג, קשת מלאה מעל הנוסעים עם X על הגג ואלכסון אחורה (עזוב כרגע סולם לא סולם)?
המושבים אצלי ( 2 בניגוד ל 3 אצל חברים אחרים) יושבים על הרצפה ולא בגובה בית הגלגל אז יש מספיק מקום לאדם בוגר לשבת מתחת לגג.
בנוגע לסולם - בסוף, צינור יחיד שמקבל כפיפה באמצע לא נראה לי מספיק חזק לתת את התמיכה הראויה. אתה אומר שמספיק? מבנה הסולם הזה הרי חזק בסדר גודל מצינור בודד למאמצי הכפיפה האלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
כן זה מה שהתכוונתי. מינימליסטי ולא רע בכלל. כמובן שאלכסון גם לקשת הקדמית מתבקש, אבל בדרישות שלך אתה לא רוצה אותו.
ברור שזה יותר חזק יש פה פי 2 ברזל. לא יודע אם זה עדיף.
ציטוט:
בנוגע לסולם - בסוף, צינור יחיד שמקבל כפיפה באמצע לא נראה לי מספיק חזק לתת את התמיכה הראויה. אתה אומר שמספיק? מבנה הסולם הזה הרי חזק בסדר גודל מצינור בודד למאמצי הכפיפה האלה.
הצינור האורכי הזה, אם תצמיד אותו למרכב ותיתן לו עוד חיבור או שניים למרכב לאורכו, זה יחזק גם אותו וגם את המרכב מאד. הסולם נראה לי מיותר לחלוטין בהקשר הזה.
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הצינור האורכי הזה, אם תצמיד אותו למרכב ותיתן לו עוד חיבור או שניים למרכב לאורכו, זה יחזק גם אותו וגם את המרכב מאד. הסולם נראה לי מיותר לחלוטין בהקשר הזה.
משהו כזה: ?
קובץ מצורף 143489
קובץ מצורף 143490
קובץ מצורף 143491
האלכסון בחיבור לקנט לא אידאלי אבל אני מניח שזה מספיק טוב..
כן, משהו כזה.
הקנט שלך עשוי מפרופיל סגור?
כן, 40X20 לא זוכר כרגע עובי דופן. מה שהיה זמין במסגרייה באותה נקודת זמן...
אז ממש מתבקש לחבר את הצינור אליו בכמה נקודות והנה לך הסולם שרצית.
אני כן הייתי משתדל להקשות קצת יותר על האפשרות שמישהו או משהו יעוף החוצה מהג'יפ במקרה התהפכות ומנסה להימנע מפתחים כאלה גדולים בין הפרופילים.
נכון, כולם והכל אמורים להיות קשורים עם חגורות בטיחות וכו', אבל מרפי ידאג לזה שכשתתהפך זה יהיה עם כמה ילדים מאחורה שלקחת לסיבוב בשדות או כשמישהו קפץ רגע לסופר.
רכבים צבאיים זה סיפור אחר - קסדות, יש מפקדים ופקודות... ובסוף חיילים, כידוע, זה משאב מתכלה.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
דוקא במקרה שמישהו לא חגור, עדיף שיעוף מהרכב בהזדמנות הראשונה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כשיש קשת או כלוב או ROPS כמו שבצבאית קוראים לזה, זה בא עם נוסעים חגורים. הקשת מטרתה לשמר נפח שבו הנוסעים לא ימעכו. ואם אין שום הגנה, כמו בג'יפ מלחמת העולם השנייה, אז אסור להחגר, ההגנה של הנוסעים היא לעוף מהרכב כדי לא להמעך תחתיו. עד כמה שאפשר לקרוא לזה הגנה.
כלוב של מכונית מרוץ זה משהו אחר, המטרה שלו לשמר את הנפח המוגן לא רק בהתהפכות קלילה על הצד אלא גם בהתנגשויות באנרגיות גבוהות ומכל מיני כיוונים, ובזה הוא דומה יותר לרכב נוסעים מודרני. אבל מדברים פה על סיקס פתוח, כל הקטע זה הפתיחות, בלי דלתות, חלון למטה. אני מתחבר לגמרי וגם בסבן שלי שוקל את עניין הקשת הקדמית.
המטרה של החגורה היא לשמור את הנוסע בצד הנכון של הקשת התהפכות.
והמטרה של הקשת היא לשרוד התהפכות אחת. לא יותר. זו לא מכונית מירוץ ולא מטילים את הג'יפ מהאוויר.
לכן אפשר ואפילו כדאי 'לאוורר' קצת את הכלוב - פחות חומר, פחות חיזוקים, יותר שדה ראיה ויותר אויר. אחרת למה ג'יפ פתוח?
אסף.
1 קבצים מצורפים
לא מומחה ולא מהנדס, אבל אני חושב שאת החלק שאתה קורא לו סולם, אם תבנה אותו עם משולשים תשפר את מאזן הכוחות עליו, (כוחות מתיחה על הפרופיל התחתון וכוחות כיווץ על הקורה העליונה) וכך תקבל חוזק משופר עבור פחות חומר (פחות משקל), בהשוואה למבנה סולם.
במיוחד לאור העובדה שהפרופיל התחתון חלש יחסית - נראה לי שעדיף להמיר את הכוחות עליו לכוחות מתיחה.
קובץ מצורף 143492
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
פרויקט בתוך פרויקט - כלוב בטיחות\התהפכות ל CJ ארוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לא מומחה ולא מהנדס, אבל אני חושב שאת החלק שאתה קורא לו סולם, אם תבנה אותו עם משולשים תשפר את מאזן הכוחות עליו, (כוחות מתיחה על הפרופיל התחתון וכוחות כיווץ על הקורה העליונה) וכך תקבל חוזק משופר עבור פחות חומר (פחות משקל), בהשוואה למבנה סולם.
במיוחד לאור העובדה שהפרופיל התחתון חלש יחסית - נראה לי שעדיף להמיר את הכוחות עליו לכוחות מתיחה.
קובץ מצורף 143492
אתה לא לגמרי טועה אבל אתה כן מפספס את דרישת תכן #4 [emoji6]
בכל מקרה זהו, אבוד, נמרוד שכנע אותי
ממעבר מהיר על השרשור RR נראה לי שקטן עליך [emoji16]
בכל מקרה במבנה סולם כל הכוח האנכי שנשען דרך שלבי הסולם על הפרופיל התחתון, מתבטא בלחץ אנכי נקודתי עליו ללא פיזור הכוח לצדדים. בהתחשב במידות שלו, נראה לי שזה לא נכון ומאבד הרבה פוטנציאל חוזק של סוג הקורות האלה. אפילו אם רק בנקודת הלחץ תפצל את השלב בסולם לשני דיאגונלים, כבר תרוויח חוזק משמעותי ותקל על הפרופיל הרזה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
ממעבר מהיר על השרשור RR נראה לי שקטן עליך [emoji16]
בכל מקרה במבנה סולם כל הכוח האנכי שנשען דרך שלבי הסולם על הפרופיל התחתון, מתבטא בלחץ אנכי נקודתי עליו ללא פיזור הכוח לצדדים. בהתחשב במידות שלו, נראה לי שזה לא נכון ומאבד הרבה פוטנציאל חוזק של סוג הקורות האלה. אפילו אם רק בנקודת הלחץ תפצל את השלב בסולם לשני דיאגונלים, כבר תרוויח חוזק משמעותי ותקל על הפרופיל הרזה..
זה לא לגמרי מדוייק כי הפעלת כוח נקודתי אנכי שואפת לכופף את הצינור העליון ומה שמתנגד לזה זה הקורות חיבור שנמצאות במתיחה. זה נכון שמבנה מסבך עובד טוב יותר אבל שם המשחק זה הגדלת מומנט האינרציה בכיוון הפעלת הכוח ומבנה הסולם תורם לזה מאוד בפשטות יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
דוקא במקרה שמישהו לא חגור, עדיף שיעוף מהרכב בהזדמנות הראשונה
לא באמת.
מה שקורה בפועל זה שלא מעט פעמים הרכב מתגלגל על האדם שנזרק החוצה.
מה שכן, תרפד את העלוב באזור הראשים של היושבים.
ממליץ בחום לשחק קצת עם הזוויות של הכיפוף של הקשת הראשית (יותר טרפזי, עם נטיה קלה אחורה), יעשה פלאים לאסטטיקה. אתה יכול להסתכל על הכלוב שלי לרפרנס.
Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk