תגובה: תרבות הדיונים בג׳יפולוג
ראיתי את הדיון אתמול,
אני מבין על מה אתה מדבר.
מתוך המשתתפים בדיון הספציפי הזה יש כאלו שאני מדלג באופן קבוע על מה שהם כותבים גם ביתר הנושאים.
לגבי הכותבים בשרשור המדובר, אני חושב שנחוצה בדחיפות מדורה אינטימית כדי להוריד את הלהבות.
לביא, חשוב לי לציין 2 נקודות, לפחות לגבי אותו השרשור:
א. כל השותפים לדיון באו עם כוונות טובות ורצון לעזור, וכולם ראויים לחזקת תום הלב גם אם היו מראש מטענים צבורים.
ב. בתגובה 3 כתבת "נתון" לא נכון, והוויכוח ניצת מתוך נסיון להבין היכן באמת נמדד אותו הנתון.
ועכשיו, במטותא, אני מבקש לשחרר את הדיון ההוא לדרכו, ולשחרר עמו גם את הקרב על הצדק.
אני אישית כבר מזמן הורדתי פרופיל בסוג הזה של הדיונים, מציין את דעתי פעם אחת ומשחרר את הדיון לדרכו. אם אני חושב שהדיון עדיין מטעה את השואל וזה מישהו שאני מכיר, אני כותב בפרטי. וכן, חבל שזה המצב.
את המלחמה על הצדק אפשר ורצוי להשאיר לדיוני הוכחות בבתי המשפט, או להמנע מהם בכלל. אין לי מתכון או נוסחה להציע לקהל הרחב איך לעשות את זה וגם למנוע הטעייה אם זה מה שאנחנו חושבים שקורה. אני ויתרתי מראש. וחבל, אבל זה-מה-יש.
שיהיה לנו בהצלחה [emoji847]
בג'יפולוג יש "קונספציה" לרוב נושאי הג'יפאות שכבר כמה שנים מסתכמת בכ-15 גולשים קבועים שעונים על שאלות, מהר מאוד סוטים מהנושא וכך מבריחים אנשים חדשים שמנסים להיכנס לשיח. הרבה אנשים חדשים פותחים נושאים ומראש מתנצלים על שדברים לא מיושרים לפי אותה קונספציה. הרבה אנשים מקצועיים וטובים נשרו לאט לאט כי הותשו או השתעממו מהדיונים שכבר מזמן לא על ברזלים אלא על פילוסופיה או התנצחויות לא נגמרות.. לצערי הרב, לחזור אחורה בימינו זו משימה מאוד קשה.
מסכים מאוד עם נדב
פשוט לשחרר
לפעמים זה יוצא ככה ללא כוונה אמיתית, ולפעמים גם טועים בגישה, אין בעיה, לא צריך להלחם.
יש פה מאגר ידע מדהים ואנשים איכותיים מאוד לדעתי.
הכל טוב.
לביא, תודה על העלאת הנושא.
אני מסתכל מהצד לעתים על דיון ומוצא שיש כמה סוגי מגיבים.
אבל אני אתייחס כאן רק לסוג אחד - וזה לא אדם בודד ולא תמיד אותו אחד. אני מדבר על מי שחשוב לו מאוד להראות שמגיב אחר - טועה.
תכתוב את דעתך - כן. ברור. אם יש לך משהו ברור ומוצק לומר - בשביל זה אנחנו כאן. אבל בדרך לשם לשבת על נקודה ולהוכיח אישית מגיב אחר על מה שלדעתך הוא שוגה בו - איך זה מקדם את הדיון?
מציע לכולם לפני ששולחים תגובה לעבור עליה ולחשוב איך היא עוזרת לפותח הדיון והאם ניתן לצנזר ממנה חלקים שמקטינים מישהו אחר במקום לעזור.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
בג'יפולוג יש "קונספציה" לרוב נושאי הג'יפאות שכבר כמה שנים מסתכמת בכ-15 גולשים קבועים שעונים על שאלות, מהר מאוד סוטים מהנושא וכך מבריחים אנשים חדשים שמנסים להיכנס לשיח. הרבה אנשים חדשים פותחים נושאים ומראש מתנצלים על שדברים לא מיושרים לפי אותה קונספציה. הרבה אנשים מקצועיים וטובים נשרו לאט לאט כי הותשו או השתעממו מהדיונים שכבר מזמן לא על ברזלים אלא על פילוסופיה או התנצחויות לא נגמרות.. לצערי הרב, לחזור אחורה בימינו זו משימה מאוד קשה.
מדוייק.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
https://www.jeepolog.com/forums/imag...quote_icon.png נכתב במקור על ידי yoni_0000 https://www.jeepolog.com/forums/imag...wpost-left.png
הרבה אנשים מקצועיים וטובים נשרו לאט לאט כי הותשו או השתעממו מהדיונים שכבר מזמן לא על ברזלים אלא על פילוסופיה או התנצחויות לא נגמרות..
........................................ ..............
ראיתי את הדיון המקורי
עקבתי אחריו . כמעט והגבתי .
כן אני מכיר את הנושא ( חשמל אלטרנטור ) מקרוב
והחלטתי שכבר אין לי כח לפילוסופיה
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
הפסד של כולנו...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מציע לכולם לפני ששולחים תגובה לעבור עליה ולחשוב איך היא עוזרת לפותח הדיון והאם ניתן לצנזר ממנה חלקים שמקטינים מישהו אחר במקום לעזור.
אסף.
+100
וכמאמר המשורר: אם תצליחו לעשות את זה, למדו אותי כיצד :rolleyes:.
אני אחד מאלה שעזבו וחזרו ועזבו שוב בגלל הסיבות שנכתבו פה, כיום מציץ מדי פעם לראות אם יש משהו מעניין. יש כאן קומץ וותיק וקבוע שהפך את הפורום לקורסיבי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
+100
וכמאמר המשורר: אם תצליחו לעשות את זה, למדו אותי כיצד :rolleyes:.
וגם מה עם קצת הומור? צחוקים. חבל.
מתכון לאריכות ימים:
כנסו לפרופיל של המעצבן הסדרתי, ותגלו אופציה לחסימה.
החסרונות: אם מישהו מצטט אותו אתם תראו את מה שהוא רשם, ולא ניתן לחסום מנהלים :(
בנוסף, מופיעה אינדיקציה על כך שהוא רשם משהו, עם אופציה לחשיפת הטקסט, אז תצטרכו להתגבר על הסקרנות.
זה לא עוזר... כי זה לא עובד כמו שצריך. זה רק יציג לך שאותו אחד הגיב אבל הוא ברשימת החסומים שלך אז לא נציג את התגובה. במקום שלא להציג כלום, ואז מה לא תסתכל מה הבחור כתב הפעם?
זה עוזר לי ב95 אחוז. יותר טוב מכלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
הייתי רוצה, למען שרידותו של האתר המצויין הזה, לדבר על הפיל שבחדר.
מקווה שלא ינעל על ידי המנהלים.
בקשה מכל המשתתפים בדיון הזה, להתייחס אליו כמעט כדיון אקדמי.
אגו, מטענים מהעבר המשותף והוכחות כמה אני צודק ואתם מטומטמים - לא רצויים כאן.
פירסמתי שאילתא לפני יומיים.
https://www.jeepolog.com/forums/show...22#post1038822
אני הדיוט בתחום ולכן לא הבנתי משהו מאוד בסיסי. הדיון חיש קל התדרדר, שלא בצדק, לפסים אישיים.
בסוף קיבלתי תשובה (תודה רבה לכל המשתתפים בדיון) ונשארתי עם תחושת חמיצות.
יש כאן אוסף של אנשים מדהימים עם המוווווון ידע.
לא תמיד הידע הזה יוצא החוצה כיוון שהאווירה באתר היא, שאנשים פוחדים לשאול שאלות שעלולות להוציא אותם לא טוב ואחרים לא עונים ותורמים כי חיש קל הדיון הופך לאישי.
האתר בן 21 שנים. כשהוא הוקם לא היו רשתות חברתיות שמאוד זיהמו את השיח. חלק מהבעיה היא שאנשים מביאים את תרבות השיח שמאוד התדרדרה לאתר.
להבנתי, אם לא נשנה דרכנו, ימיו של האתר קצובים.
מזכיר, בלי אגו…
לביא
פשוט מסכים עם כל מה שאתה כותב, אני רואה את עצמי אחד הוותיקים באתר והתחושה הזאת שהדיונים יורדים לגופו של איש או הבנתו פשוט גורמת לי להימנע מלשאול שאלות וגם לענות גם בנושאים שיש לי מה לתרום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני אחד מאלה שעזבו וחזרו ועזבו שוב בגלל הסיבות שנכתבו פה, כיום מציץ מדי פעם לראות אם יש משהו מעניין. יש כאן קומץ וותיק וקבוע שהפך את הפורום לקורסיבי.
בשבוע שעבר, בטיול, סביב המדורה, עלה גם שמו של איציק וגם שימך כחלק מהחבורה שג'יפולוג "הפסידה".
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
זאת המחמאה הכי גדולה שקיבלתי לשנת 2023.
הייתי כותב כאן מגילה, אבל באיזשהו מקום וויתרתי, הרבה וויתרו. מדי פעם אני פוגש אותם בשטח ומתפתחת שיחה קצרה. בסופו של יום זה אתר פרטי, שקם על שיחת מדורה אלקטרונית ונראה שטוב לו עם זה ככה. אין דם חדש וכשיש הוא לרוב מקבל על הראש.
חוץ מלפנות ללב של המעצבנים ולבקש שיפסיקו לעצבן, מה שכנראה לא יצליח, מהי ההצעה הקונקרטית?