ניתן לצפות בעמוד זה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4060
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4060
אז זהו. שאחרי מבחן השוואתי, המסקנה היא שהברונקו (הלא פחות ממדהים) עדיף עליו משמעותית גם בכביש, למעט נושא רעש הרוח מ-110 קמ"ש ומעלה.
העדיפות של הברונקו מתבטאת בהתנהגות כביש, באיכות ודיוק ההיגוי (יתרון מסורתי בפורד) ובעיקר במתלים שמהונדסים ועדיפים בסדרי גודל בלתי נתפסים. פשוט כי "ריסון" היא מילה שלא קיימת בלקסיקון של הלנדקרוזר.
על הרקסטון מוטב לא להכביר מילים. הוא מפתיע לטובה בכביש, אבל אם יש רכב כביש-שטח אחד בעולם עם פחות ריסון מלנדקרוזר - זה הרקסטון.... להזכיר אותו כ"מתחרה" זה עלבון ללנדקרוזר.
וכן. ללנדקרוזר יש בעיה מסורתית של מתלים סמרטוטיים וריסון לא קיים. כל עוד נוסעים ממש לאט זה מאוד נוח. אבל תתחילו קצת ללחוץ, וזה יעבור לכם מאוד מהר.... גם הלנדקרוזר 150 הכי אחרון והכי מפותח, עדיין זקוק בדחיפות להחלפת בולמי זעזועים, גם עבור מי שלא מתכוון להגביה אותו או לרדת לשטח בכלל, פשוט בגלל מחלת הים ותחושת הרכב ה"מתפלל" שטויוטה כנראה לא מעוניינים לעקור ממנו. 20 שנה שזה ככה ונמכר כמו לחמניות, אז למה לשנות?.... כי בטויוטה אין טעויות - בטויוטה כל מה שאתם מקבלים, מתוכנן ככה מכלתחילה וכנראה יש לו סיבה טובה.
אולי ב-250 החדש, שניכר עליו שהברונקו הוא שעמד מול עיני מתכנניו, נראה שיפור בנושא הקריטי הזה...
כמה עולה ברונקו ארוך? הדגם הפשוט?
לא בדקתי כמה עולה הברונקו היום.
מה שבטוח זה שהוא עולה יותר מדי. אני מנחש שה-Big bend הארוך מתחיל סביב 360-380.
רמת גימור Big bend נחותה מהדגמים ה"נכונים" לא רק באיבזור אלא גם במכניקה - מנוע 4 צילינדרים 2.3 ליטר 270 כ"ס, הגיר עם 6 הילוכים בלבד, אין נעילות, אין ניתוק מוט מייצב. הצמיגים 32' ויש Turn-Assist ("פיבוט", שזה יותר טריק שיווקי ופחות אבזר שימושי באמת). ברונקו ביג-בנד או אאוטר-בנקס זה אשכרה ללכת עם ולהרגיש בלי. כמעט כל מי שפגשתי שבא לי לטיול עם ביג-בנד/אאוטר-בנקס הרגיש צורך להתנצל ולהצטדק שזה "לא הדבר האמיתי" ולהקטין לי ציפיות....
כאן יתרון של טויוטה, שהמכניקה בכל הדגמים למעשה זהה וההבדל הוא רק במפרט האיבזור וגם אם בוחרים בדגם פשוט, לא "נענשים" במכניקה הפחות מתקדמת/פחות מבצעת במשפחה....
מול הל"ק סהרה, כלומר בשכונת המחירים של 465-480, אני מציב את הברונקו בדלנדס או ווילדטראק. אחרי מבחן השוואתי של יומיים מול הבדלנדס, תאמינו לי, הלנדקרוזר פשוט זורק את המגבת ונכנע ללא תנאי. זה באמת לא כוחות. כנראה שעוד לא היה לי מבחן בו התוצאות היו כה חד משמעיות וחותכות. פשוט נוק אאוט.
אבל הלנדקרוזר מחזיר את כבודו כשמשווים את הדגמים הפשוטים יותר. מול הברונקו Outerbanks ו-Big bend, שחסרים את מפרט השטח שומט הלסתות של הדגמים היקרים יותר, הלנדקרוזר כבר צובר נקודות. דווקא את יתרונו הגדול ביותר של הברונקו - האפשרות להרכיב לעצמכם שילובי חבילות שטח ואיבזור כיד הדמיון והכיס - אין לנו בישראל. אווילות לשמה.
לדעתי, למי שאוהב טויוטה וחולם על לנדקרוזר, אני חושב שהדגם הנוכחי והאחרון בהחלט של ה-150 הוא סוג של הזדמנות שלא תחזור. כי ה-250 החדש, כשיגיע, עומד להתייקר משמעותית. בכמה? בהרבה כסף. קחו בחשבון.
צריך להשוות מה מחפשים כדי לתת שורות תחתונות.
התייחסת לנהיגה, ואני לגמרי מבין את זוית המבט הזו.
אבל זה לא כל מה כל הצרכנים שמחפשים ברכב שטח בגודל מלא.
גם עניין המקומות.
ותא המטען.
שני מרכיבים משמעותיים למשפחות.
ותמורה לשקל בדגמים הפחות יקרים.
לדעתי אפשר לחלק את ההשוואה לפי מדרגות, ולפי שימושים.
ברונקו מול לנד קרוזר,
מקווה להיות פה כשנבדוק אותם אחרי 250-300 אלף ק"מ ונראה אם עדיין זה כוחות,
דניאל
ברונקו מול לנד קרוזר,
מקווה להיות פה כשנבדוק אותם אחרי 250-300 אלף ק"מ ונראה אם עדיין זה כוחות,
דניאל
נכון.
7 מקומות הם מילת קסם בישראל.
סוג של כמעט סמל מעמד.
במיוחד במשפחות גדולות עם ילד אחד שהביאו הביתה גם חתול, ואז "לרגל התרחבות המשפחה, אין לנו ברירה. 5 מקומות כבר קטן מדי ולא מתאים".
או סתם "שיהיה".
לגבי תמחור ה-250.
כשהם אומרים "יהיה יותר זול" הם מתכוונים כנראה לשאר עולם השפוי.
ישראל אינה חלק מהעולם השפוי. כאן דברים יכולים רק להתייקר.
אם אני לא טועה, גם ביוניון רמזו שהוא יתייקר ולא במעט.
לעומת שאר העולם שם ה-250 עבר לבנזין-2.4-היברידי, כאן יישארו עם מנוע ה-2.8 דיזל.
אני מעריך שאצלנו הוא יסתובב (ברמות הביניים) סביב חצי מיליון פלוס-מינוס.
- - - Updated - - -
עוד חזון לששון...
אם אני מקיש מהפורד VS טויוטה שאני מכיר מהבית - פוקוס 2010 (שיש כאן עכשיו, 347,000 ק"מ, מרגישה כמו חדשה) מול קורולה 2010 (שהיתה כאן, נמכרה עם 180,000 ק"מ וקראנק דופק, מאבדת ברקסים מדי פעם. סה"כ סמל האמינות), אז כנראה שיהיו הפתעות....
אבל את מי שרוכש רכב חדש זה באמת פחות מעניין.
זו תהיה הבעיה של היד שלישית-חמישית, ו"מוניטין אמינות בעייתי" זה משהו שמצויין לרוכשים בשוק המשומשות.
בדיוק כמו עם הפוקוסים - אתה משלם מעט כסף ומקבל בתמורה המון אוטו - ומופתע ממנו רק לטובה.
לגבי ה"יותר זול" זה נאמר בשוק בצפון אמריקה, בו הלנדקרוזר ה'רגיל' הוא סדרת 200 - 300, ואז אכן ה 250 יהיה יותר זול.
בשאר העולם בו משווקת סדרת הפראדו, הלנדקרוזר 250 יתייקר משמעותית.
לפני שנתיים קניתי לק 150 2015 מנוע 3.0
זאת לאחר שנים ארוכות שבהן היו בבעלותי לק 80 ולק 105 בריונים.
רחשתי בוז לכל דגמי הפראדו לדורותיהם. חשבתי שזה בעצם קורולה לשטח שהעדר אוהב ושהיצרן רוכב על
המותג לנדקרוזר משיקולי פרסטיג' וקידום מכירות. (ואני הרי לא הולך עם העדר. אף פעם...)
הרי כל מי שעיניו בראשו מבין שאין שום קשר בין הדגמים ושהלק 150 כמו אחיו ה 4 ראנר לא קשורים למשפחה.
רכים ורופסים, עם מתלה דרדלה נפרד מקדימה ומסרק הגה מעפן שכל כניסה לבור בכביש שולחת אותך לכיוון פרונט. אז אחרי שנתיים אני חייב לומר שהפראדו 150 הזה שיש לי הוא רכב מצויין. פשרה מאוד טובה שנותנת נסיעה טובה בכביש ויכולות שטח בלתי מבוטלות בעליל. לפעמים העדר צודק ובמקרה הזה הדוגמה מצויינת.
מסתמן שטויוטה מתכוונים לשמר את הפשרה הטובה הזאת גם בדגם החדש.
שלא כמו לנדרובר שלקחו את הדיפנדר והפכו אותו לדיסקברי 5 עם מראה קופסתי ומחיר פסיכי לגמרי.
אז מה עשית עם ה80 וה105?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מסכים עם בראלי שהברונקו בדגמיו הבכירים והמתאימים לשטח עדיף על הלנדקרוזר סהרה שנמצא באותה רמת מחיר.
אבל.. אם הבעיה העיקרית של הלנדקרוזר היא המתלים, זה ניתן לשיפור בהשקעה יחסית לא גבוהה למי שהוציא כחצי מיליון שקל על הרכב.
בברונקו, כפי שציין דרור, רעשי הרוח הם בעייתים וזאת תקלה שקשה לפתור. אם עושים עם הרכבים האלה 30-40 אלף ק"מ בשנה (עם הל.ק הרבה עושים נסועה כזאת) אז בעיית רעשי הרוח הופכת לאקוטית.
מצד שני, אם משווים את הברונקו לרנגלר, גם שם יש רעשי רוח. אצל מי פחות ואצל מי יותר? אני לא בטוח. אולי זה תלוי במספר הפעמים שפתחו את הגג. זה שבל.ק אי אפשר לפתוח את הגג זאת כמובן נקודה לרעתו כשמדובר ברכב לשטח. אבל.. זה מאפשר לו לזכות ביותר כוכבי בטיחות.
בקיצור, תן וקח, כל אחד עם מה שיותר מתאים לו.
בישראל אני לא רואה הרבה בעלי רנגלר וברונקו שמסירים את הפאנלים מהגג.
זה פיצ'ר נחמד מאוד. אני אישית מאוד אוהב, למרות שזה קצת מסורבל ומסרבל ומי שפותח וסוגר את הגג בתדירות גבוהה, יסבול מתישהו מחדירות מים וכו'.
פטנטים כמו "סאנריידר" (יריעת ברזנט מתקפלת אחורה שמחליפה את הפאנלים המקוריים הגדולים והכבדים שדורשים נפח איכסון) יותר נוחים לטעמי. חבל רק שכמו כל בורג בשוק האפטרמרקט ל"רכבי הפרימיום" הללו, גם זה עולה סכומים הזויים.
אבל לישראלי הממוצע 7 מקומות הם עדיין פיצ'ר קורץ יותר מגג נפתח. גם אם לעולם לא ישתמש במושבים 6-7. והרוב אכן לעולם לא משתמשים בהם ועדיין מוכנים לשלם עבורם אקסטרה ורואים בהיעדרם סוג של חסרון.
לרנגלר הארוך (לא חושב שיש לברונקו) אפשר לקנות גג ברזנט חשמלי נפתח לכל אורך הרכב. משהו כמו 27 אלף ש"ח לפני התקנה :D
ואני אומר תודה תודה תודה לטויוטה שהם ממשיכים לייצר SUV מרווח, בעל יכולת שטח מצויינת בהינתן השקעה סבירה בהגבהה מיגון וצמיגים, ולא יקר יוקרתי ומסובך מדי. כמעט נשארו לבד בתת סגמנט הכל כך ישראלי הזה.
לא בעיה לפתור. הרבה יותר זול מלהחליף מתלים בלנדקרוזר:
קובץ מצורף 146365
אם כבר, אז המלצה מבעל סמוראי פתוח...
מדהים לא פחות: שומעים מוזיקה, שיחות בדיבורית.. צפצפה... אבל רעשי הרוח נעלמים.
Alpine MotoSafe Race - Motorcycle Ear Plugs for Wind Noise Reduction - 20dB - Motorcycle Hearing Protection - Ultra Soft Comfortable Motorcycle Hearing Protection - 1 Pair https://a.co/d/3eu0nRD
Sent from my SM-G781B using Tapatalk