https://youtu.be/kphgNAivs9Y?si=pZlNIQqLdTpF0hkL
https://youtu.be/h_LmMMxmd60?si=2__8CDgE2U_btAnA
Printable View
היו אלף כתובות על אלף קירות. אפילו פה...
https://www.jeepolog.com/forums/show...=1#post1048579
אין וויכוח שעסקינן באותו היצרן, אבל אני חושב שהתוכן והמסר "מעט" שונה.
בריפרוף מהיר, לא מצאתי בקישור שצירפת, כל איזכור להפסקה של ייצור של המותג ג'יפ (ואחרים).
כל מה שאני אומר זה שהמותג ג'יפ הלך מדחי לדחי, ואם הוא ימות זה יהיה עצוב אך לא מפתיע.
אפשר לקוות לטוב, שאיזה קונצרן אמריקאי עם הנהלה חכמה יקנה את ג'יפ בזול, יזרוק את כל הזבל הצידה ויתמקד ברנגלר ורנגלר בלבד.
מה שנמרוד אמר.
רק רנגלר, תמחור הגיוני החל מבסיסי וזול מאד עד תמחור סביר לגרסאות המאובזרות יותר.
מה שבעיקר הרג את המותג ג'יפ בכלל ואת הרנגלר בפרט זה הניסיון להפוך את הרכבים ל- SUV מפנקים ויוקרתיים בתמחור יקר מאד ולא הגיוני.
אם יחזרו למקורות בעיקר בקטע של התמחור לדגמי הבסיס זה יכול להציל את המותג.
בעיקר אם ניקח בחשבון את המתחרה הישיר הברונקו שכל רמת גימור זול יותר מהמקביל בדגמי הרנגלר
הכלכלות.
פחות ופחות אנשים יכולים להרשות לעצמם תחביב כזה.
בכל העולם.
מה באמת קורה למותג ג'יפ?
בכלל למה שנשאר מקרייזלר?
ב2008 קניתי ראם 5500 דיזל אוטומטי עם תיבת העברה חשמלית - כלומר הראם הכי יקרה שיש - מדילר בארה"ב - ב38 אלף דולר. זה היה כפול מכמה שעלה אז ראם 3500 נגיד. באותה שנה קניתי גם כמה רנגלרים אנלימיטד ברמה בסיסית ב15 אלף דולר בערך. הרנגלרים הכי יקרים עלו אז 30 אולי 35 אלף דולר.
היום? ראם זה רכב של 60-70 אלף דולר ומעלה. הרבה נמכרים מעל 100. רנגלרים נמכרים סביב ממוצע של 60 אלף, עם שיעור מאוד משמעותי של רנגלרים בין 80 ל 100 אלף.
זה היה רכב עממי ונפוץ של ג'יפאים ובעלי מלאכה והפך לרכב יקר - ואני מסתכל במלאים של דילרים ורואה שסטלנטיס לא נותנים הנחות וככה עומדים במגרש ראמים ורנגלרים שנת 2023 לצד חדשים 2024 ו 2025 - המשמעות היא שלא קונים אותם והדילרים לא יסבלו הרבה זמן את ההפסדים האלה. (בארה"ב הדילרים מתכננים מאוד בקפידה את המלאי שלהם. המלאי הוא תכנית אשראי וכל רכב שעומד ולא נמכר מתחיל מהר מאוד להיות הפסד נטו). והם לא יזמינו חדשים כי כל האשראי משועבד.
כמו שזה נראה האירופאים לא מבינים את העניין של הג'יפים והטנדרים. הם עושים קבוצות מיקוד ומגלים שמעט מאוד מהלקוחות שלהם נוסעים בשטח ומעט מאוד צריכים מפרט לשטח. זה מאוד ברור למי הם נותנים מענה כשלדגמי 2024 של רנגלר לא נכנס שום שינוי אמיתי שקשור לשטח אבל כן נכנס גריל בעיצוב חדש ועוד כמה פיצ'רים בתוך הקבינה. בדגמי 2025 זה יותר ברור עם השתלטות של המנועים החסכוניים וצמצום האופציות למנוע 6 לבערך כלום, ומצד שני מסך מולטימדיה יותר גדול, פלסטיקה בעיצוב חדש ודברים כאלה. כלומר רנגלר השנה הוא בעיקר יותר חסכוני שקט ומאובזר.... ויקר.
הדגמים שכן מיועדים לשטח הם כבר רנגלרים במחיר של מכוניות יוקרה - 60 אלף ומעלה - כאילו הם אומרים שלמעטים שמעריכים יכולות שטח אפשר גם לתקוע מחיר כי הם ישלמו אותו.
ואז הם מתחילים לטפטף גם את ג'יפ ריקון החשמלי - מבוסס על הגראנד צ'רוקי החשמלי ולמרות שהוא יהיה עם גג ודלתות מתפרקים אין סיכוי שהוא יעלה פחות מהגראנד כלומר המחליף של רנגלר יעלה לא פחות מ 100 אלף בגרסת הבסיס.
אז אני לא יודע מה עובר עליהם אבל ברור לי שהבחירה להפוך את כלי הרכב הנמכרים של הקבוצה לרכבי יוקרה ולהתרחק מקהלי היעד שתמיד החזיקו אותם - ג'יפאים מהמעמד הבינוני ובעלי מקצוע - ברור לי שזה מה שתוקע את הדילרים שלהם עם מלאים, כלומר עוצר לחלוטין מכירה של כלים חדשים - ויפיל אותם בזמן הקרוב.
ואז סופרי האפונים הצרפתים והאיטלקים יגיעו למסקנה היחידה האפשרית - אף אחד לא קונה ג'יפים אמיתיים. וזה לא בגלל שהמחיר גבוה באופן מגוחך אלא כי אין דרישה לג'יפים, מסקנה הגיונית. ואם זה ככה באמת לא יהיה יותר רנגלר....
(אגב.... מה קורה לטויוטה צפון אמריקה - לא הרבה יותר אופטימי....)
אסף.
קרייזלר פשטה את הרגל מספר פעמים , ועדיין לא נעלמה מהעולם.
ההפסדים שלהם לא נובעים מהרנגלר אלא מהגרנד צרוקי 7 מקומות הגדול וכל הפיאט 500 שמותגו כגיפ אוונגר וקומפאס.
במקום להתמקד במה שהם הכי טובים נכנסו לנישות שלא מתאימים להם במחירים מטורפים , למה גרנד צרוקי 7 מקומות צריך לעלות יותר משברולט טאהו או GMC יוקון ?
וה WAGONEER הענק , מגיע כמעט ל100K$ משוגעים.
האמריקאים אוהבים גיפים זולים , סטייל הספורט הקצר עם הגג הרך שעלה 25K$ והיום כבר עובר את ה40K .
לא תהיה להם ברירה הם יורידו מחירים ויתאזנו.
רק מזכיר שהשוק העיקרי והכי גדול של המותג בכלל והרנגלר בפרט היה ונשאר אמריקה - שוק שונה מהותית משאר העולם
זו בדיוק הבעיה. השוק באמריקה ובעל הבית צרפתי.
פער תרבותי.
אסף.
העלאת מחירים של יצרני הרכב השונים, בארה"ב, בחמש שנים אחרונות ביחס לאינפלציה הכללית.
במקום הראשון - מיודענו סטלנטיס. ומכיוון שבארה"ב פיאט ופז'ו וסיטרואן ולמען האמת גם "קרייזלר" לא רלוונטי, זה ג'יפ וראם.
https://caredge.com/guides/car-price-inflation
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...48b9a9caef.jpg
יש עוד פקטור חשוב כמו שהשקעתי וכתבתי למעלה - סטלנטיס ארהב לא נותנים הנחות.
כשדילר אמריקאי נתקע עם מלאי ושטחק את האשראי והרווח שלו הוא רוצה לתת הנחה כדי להעיף את הרכבים. אבל אין לו באמת מאיפה, הוא יפסיד. כאן היצרנים נכנסים לתמונה נותנים בעצמם את ההנחה דרך הדילרים.
כל היצרנים האמריקאים עושים את זה, כולם חוץ מסטלנטיס. אם מעבר לכביש יש טנדר פורד או טויוטה או שבי בהנחה משמעותית ועל ראם אין הנחה, מי יקנה ראם? כשמעבר לכביש יש הנחה יפה על ברונקו או פוראנר שמראש עולים פחות מרנגלר - מי יקנה רנגלר?
אז כאמור זו גם ההחלטה להפוך את הרכב העממי רנגלר ואת הטנדר עבודה ראם לרכבי יוקרה, ועל זה המדיניות של לא לתת הנחה.... אני לא מבין מה הם עושים.
אסף.
החיים בפנטזיה . הפיתוח היום יותר יקר כי הוא יותר מורכב , רכבים צריכים לעמוד באינסוף תקנות אם זה בטיחות או ידידותיות לסביבה , המחירים של פעם לא יכולים לחזור
במקרה הטוב יוכלו להוריד קצת ממתח הרווחים אם יהיה יצרן שיהיה מוכן לזה
Sent from my iPhone using Tapatalk
הלוואי ויתעוררו ויחזרו לעשות דגמים של רנגלר לקהל היעד שמשתמש בו ליעוד שלו ,
גם היוטיוברים אמרו שהם לא מבינים את קהל היעד שחלקו אנשים שחוסכים שנים לקנות את הרכב והם הרחיקו אותו גם מאלו ...כידוע זה לא רק הכסף לקניה שלו זה בעיקר התחזוקה .
והבעיה היא בעיקר בעלים אירופאי לרכב אמירקאי שהשוק הכי גדול של הדגם הזה הוא אמריקאי .
נקווה שיהיה לו בעלים אמריקאי שידע למנף אותו כי כרגע הבעלים לא מצליח להתמודד עם פורד ואפילו טויוטה שלא ממש היו צריכים לייצר דגם להתחרות הם היו בפור ענק ....ועשו כלי לא רע שאפילו נמכר במחיר יותר זול מרנגלר
נקווה לטוב כי זה מותג חלום
אחד קרלוס טבארס, מנכ"ל סטלנטיס, הודיע על פרישה במהלך סוף השבוע "באופן בלתי צפוי" עקב "נקודות מבט שונות" עם חבר המנהלים...
https://www.cnbc.com/2024/12/01/stel...s-resigns.html
יש צניחה של עשרות אחוזים במניה בחצי שנה יחד עם ירידה בכמות המכירות (מספר מכוניות, לא סכום כסף) של עשרות אחוזים בשנה האחרונה ועוד הרבה אחוזים בשנתיים הקודמות. זה בלי להביא בחשבון שהחברה מוכרת לדילרים כלומר זה לא מכירות ללקוח הסופי שהן ירדו בעוד הרבה ואפשר לראות את זה כמו שנכתב קודם במגרשים המלאים אצל הדילרים. זה הולך יד ביד עם עליית מחיר הג'יפים ב40 עד 60 אחוז לדגמים הזולים ויותר מ100 אחוז לדגמים היקרים בשלוש השנים האחרונות.
הם פשוט מחסלים את המותגים ג'יפ ראם ודודג'.
הירידה במכירות ברווחים ובמניה כל כך חמורה שאין לי מושג אם הם ישרדו את השנה הקרובה או שזו תהיה פשיטת הרגל השניה של מותגי קרייזלר.
אז במצב כזה.... המנכל עושה את הדבר הנכון כשהוא בורח.
אסף.
איזה עתיד קודר...הדיפנדר הלך לעולמו...הג'יפ בדרך לשם...בסוף כמו תמיד קר הטוטה תשרוד
בעולם הגדול כן אבל בארהב רכבי השטח של לקסוס / טויוטה עומדים במגרשים גם כן טונדרה עוד זז ונהיה די נפוץ בטנדרים הגדולים. אבל טאקומה ופוראנר לא - הסיבה הראשונה היא שוב המחיר הגבוה אבל לזכותם של טויוטה הם *כן* נותנים לדילרים לתת הנחות כדי להזיז את המלאי, והסיבה השניה היא מנועי ה6 צילינדרים החדשים המוגדשים מוגדשים עם בעיות אמינות שבשנה אחת חיסלו את התדמית של הרכבים האלה. יש שם בעיה גדולה שטויוטה לא מצליחים לפתור ובינתיים אחוזים די גדולים מחליפים מנועים באחריות.
אסף.
הבעייה של האמריקאים שהם במרוץ אין סופי לעוד ועוד כוח.
מנוע V6 עם 300-350 כס יש, ויש טובים ואמינים.
חוץ ממקרים מיוחדים ( מרוץ דיונות? ) אני ממש לא מבין למה צריך יותר מ 350 כס .
זה סתם מיקר ומכביד את הרכב ( ומקטין את האמינות הכללית)