אזהרה, זה ארוך, אבל מרתק.
לא חייבים לצפות, מספיק להקשיב.
נשמע לי אחלה דרך להעביר נסיעה.
https://www.youtube.com/watch?v=7SLDNlEuFic
לביא
Printable View
אזהרה, זה ארוך, אבל מרתק.
לא חייבים לצפות, מספיק להקשיב.
נשמע לי אחלה דרך להעביר נסיעה.
https://www.youtube.com/watch?v=7SLDNlEuFic
לביא
מעולה, בדיוק עובד ברגע זה על פרויקט בינה מלאכותית, או במילים אחרות מנסר את הענף עליו אני יושב [emoji2957]
Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
מי ישמור על מדליקי פנסי הרחוב, מפעילי המעלית ושאר משרות שעברו מן העולם...
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אם תקשיב, הוא מדבר על על אפשרות שיעלם מעמד הביניים. גם אתה בסכנה.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
קשה לי להביא את עצמי לפתוח משהו שאומר שדרור גלוברמן הוא המומחה המוביל בארץ לבינה מלאכותית
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
התאפתי לענות ראשון, אבל אחרי אייל אני ארשה לעצמי לשחרר.
העבודה רשמה אותי לקורס און ליין של דרור, 10 פגישות או יותר של חפירה! חפירה! וכל דבר זה מדהים וואו ושות.
בסבב הראשון הוא הציג את כל החינמיים, ואח"כ הוא הציג את כל מה שאפשר לעשות בחינם עם כלים שעולים כסף.
בסבב הבא הוא הציג מה אם'ר לעשות עם הלכים שעולים כסף ומה צריך לעוד לשלם על עוד כלים שיעשו את אותו דבר אבל בתשלום. הרגיש לי כמו להיות במכונת כביסה של פרסום מתמשך.
לסבבה השלישי כבר לא נכנסתי, הייתי מנופח מכלום.
זהו, אין באמור כלום על דרור אישית רק על החוויה שלי מהסיפור הזה.
מקצועית אני רגוע, כי כלי Ai לא מבינים כלום בבקרת מכונות, ורק מייצרים לי עוד ועוד עבודה על ערמת השקרים המומצאים שיוצאת משם
אם כבר.. הרצאה ממישהו שבאמת מבין וגם נמצא בראש החץ של החברות שעושות הרבה כסף מישומי בינה מלאכותית.
עשה לי שכל
https://www.youtube.com/watch?v=5gqtckj0Ohc
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
הוא גם מקשקש לא מעט שלא לומר חולם..
הכנסת בסיס חינמית ?? כן בטח.
צריך להבין שבניגוד למה שהוא אמר, עבודת ה AI רחוקה מאוד מלהיות חינמית.
היום אנחנו מקבלים שרותי AI למעשה בחינם (גם מי שמשלם, לא משלם על כל העלויות, רק מקצתן)
חברות ה AI רוצות שאנחנו נתמכר ל AI ולכן נותנות לנו אותו בהרבה פחות ממחרי עלות.
אז מי משלם את החשבון? המשקעים ב AI
ולכן כל מנהלי חברות ה AI וסם אלטמן בראשם מנפחים את ההיפ עד כמה שאפשר.
וכל זה כדי למשוך עוד ועוד השקעות, וזה עובד ובגדול!
אבל בקרוב זה יגמר, קצב הפיתוח של ה AI מתחיל לרדת.
כבר היום הוא פחות מאקספוננציאלי.
ראה ערך O5 שהיה פלופ רציני.
אני לא רואה בסוג הטכנולוגיה הנוכחי אפשרת ל GAI
AI שיהיה יותר חכם מאיתנו
AI שיוכל להחליף 90% ממשרות בני האדם.
כבר היום יש AI שיכול להחליף בני אדם, אבל באיזה מחיר?
האם באמת הוא יותר זול מבן אדם?
כרגע כן, כי הכול מסובסד על ידי משקעים.
כאשר זה לא יהיה מסובסד, הסיפור יהיה שונה.
בעבודה שלי הסטודנטים שלי משתמשים ב AI, וגם אני משתמש בו.
במקרה הטוב הוא יכול להיות כלי עזר. במקרה הרע הוא יכול להטעות ולבזבז זמן יקר.
העבודה שלי היא הנדסת חשמל ומחשבים.
אני לא רואה בעתיד הקרוב או הרחוק את ה AI מחליף מהנדסים.
יותר מזה אם המהנדס לא יודע בדיוק מה צריך לעשות, רוב הסיכויים שה AI יפריע יותר מיעזור.
עוד לא יצא לי (או לסטודנטים שלי) פעם אחת לבקש מה AI לבנות קטע קוד והוא יצא מושלם.
לעניות דעתי ה AI הוא הייפ שיצא מכל פרופרציה.
הוא אכן ישנה סידרי עולם אבל ממש לא בצורה שאנחנו חושבים.
לעניות דעתי תהיה לו דסטרפציה הרבה יותר גדולה בתחום החברתי מאשר בשוק העבודה.
הוא הרבה יותר טוב בליצור סרטונים, לזיף סטואציות ולהיות "אנושי", מאשר להיות תכנת או מהנדס .
וזה נותן הרבה מאוד כלים שימושים לדקטטורים מכל הסוגים, במיוחד במדינות דמוקרטיות.
״הבינה המלאכותית תגיע, תשחרר את המין האנושי מכל המלאכות השחורות , ותפנה את זמנו לאומנויות , ציור , מוסיקה , …״
בפועל קרה בדיוק ההפך
ככל שאתה נעזר ב AI בתחום שאתה מכיר , הוא פחות יעיל ואתה רואה שהוא ״ ממציא שטויות ״ . כשמדובר בחומר שאתה לא מתמצא בו , הוא בבחינת יותר טוב מכלום .
Sent from my iPhone using Tapatalk
בחייכם חבר'ה למה ככה לכבות?
אנשים מדפיסים כסף אל תפריעו.
קצת דומה להייפ של הרכבים האוטונומיים שהתחיל לפני מעל 15 שנה עם מובילאיי ועד היום לא ממש הבשיל.
למה? לדעתי כי מחיר הטעות הוא מאוד יקר. ברכבים מדובר בחיי אדם וגם ברכוש.
כנ"ל ב AI, מחיר הטעות כשאדם פרטי מחפש משהו יכול להיגמר בלקיחת תרופה לא נכונה או לעשות דברים אחרים מסכני חיים. בטח ובטח כשמדובר ברופאים שיסתמכו רק על AI. יש אין סוף לדוגמאות ולכן כל אחת מרחיקה את היום שבו AI באמת ישתלט על העשייה של בני האנוש.
כמו בתוכנות לרכבים האוטונומיים, בשלב הראשון המרוויחים הגדולים הם היזמים של הסטארטאפים שמשכנעים את קרנות ההון סיכון להשקיע, אח"כ הקרנות ירוויחו כשישכנעו את המוסדיים להשקיע ואח"כ המיזמים ימכרו במחים מופקעים ולאט לאט ידעכו.
אינטל מופסדת מיליארדים על מובילאיי...
לא יודע להעריך את הידע של גלוברמן.
בין היתר, מסופר על התוכנה, שמקבלת משימה (במהלך בדיקה), וכדי להצליח בה, משקרת, מאיימת ואפילו מפעילה סחיטה באיומים.
יש גם ניסוי ששותפים בו שני מחשבים ובן אנוש.
בשלב מסויים המחשבים מתחילים לתקשר בינם לבין עצמם בשפה שאינה מובנת לבן האנוש.
די מפחיד…
אני מבין שחלק מהמגיבים עובדים בתחום המחשבים ולכן אולי דווקא בתחומם לא נראה שההייפ אמיתי.
נכון שממעט הניסיון שלי הai לא יצירתי ולא באמת יחליף את בני האדם כמו שמדמיינים, אבל זה כלי נפלא שחוסך המון זמן למי שמשקיע קצת בלמידה שלו.
למשל, אני קבלן, בשבוע שעבר באמצע פרויקט לחוץ מאוד באזור בלי קליטה הגיע אלי בקשה מלקוח חשוב לתמחר איזושהי עבודה, פתחתי את החומר שהוא שלח לי ומצאתי דו"ח הנדסי משמים של 10 עמודים באנגלית. הקובץ עבר ישירות לClaude שהתבקש לתרגם ולסכם, בשניה קיבלתי את השורות הרלוונטיות וכבונוס גם מידע על המזמין והמצב הפיננסי שלו. זו פעולה פשוטה, הוא ביצע אותה בצורה מדויקת וחסך לי זמן יקר. כנ"ל למשל בריכוז חשבוניות לפי נושאים ופרויקטים, הוא חוסך לי לפחות שליש משרה של מזכירה.
זה שווה לי הרבה כסף ובטח כשזה בחינם.. ואם זה המצב בענף ''השחור'' שלי אז בוודאי שיש לו משמעות כספית אדירה בענפים ''לבנים'' יותר (פרסום, גרפיקה, הנהח"ש, ועוד מיליון תחומים)
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
בייצירת/עריכת תמונות וסרטונים זה בהחלט עוזר מאוד,שמעתי על צלמים ושחקנים שירדה להם העבודה משמעותית כי הכל נעשה ב ai
אני יכול לשתף מהתחום שלי, במוצר תוכנה שמפתחת החברה שאני עובד בה, מוצר בן 20 בערך, אבל עם בסיס שיתוף מידע קטן מאוד ברשתות,
רוב מוצרי הai פשוט ממציאים כלים שלא קיימים, ומסכמים ב "תחפש מידע מדויק יותר באתר של xxx"
ואז אחרי 10 שאלות נוספות הוא מחזיר אותך להתחלה ולא יודע לענות באמת.
ניסיתי גם שאלות ממש מתוחכמות מחיי היום יום , אין שם תשובות, רק נפנופי ידיים, והמון לקוחות נופלים שם, מי שאין לו בסיס טוב לא יודע להבין שהתשובה לא נכונה ומבזבז המון זמן סביב זה.
ביצירת דוגמאות בסי שארפ ופייתון הוא דווקא בסדר, זה הכל עניין של כמות מידע ברשת שהוא מצליח לערבב ליצירת תשובה לשאלה, ואם אין מישהו מקצועי שנותן לו פידבק האם התשובה טובה או לא, הוא לא לומד וממשיך לזבל את שאר השואלים
נתקלתי בפתרונות תוכנה שאנשים לא מבינים מה נעשה שם אבל זה איך שהוא עובד, ואז הם לא יודעים לדבג את זה כי אין להם מושג מה זה עושה ולמה וזו בעית גדולה לדעתי
אחד מהיתרונות של ה AI, הוא הלמידה המהירה. אז יקח כמה שנים, בהם הוא יטעה ויחרטט.
מחקר שנערך באיכילוב לפני שנה וחצי, מצא כי צ'אט GPT מצליח יותר בבחינות התמחות מהמתמחים הישראלים במרבית המקצועות. זה היה במעבר לגרסה 4.
זה לא היה כך בגרסה 3.5.
https://www.facebook.com/ichilovmedi...8160814714638/
זה בדיוק הבלוף.
הgpt יודע לענות על שאלות שבלוניות שמתבססות על הטקסטבוק.
במבחן כתוב זה יעבוד מצוין.
בשטח, כשאתה צריך לייצר את הנתונים בעצמך, וסימפטומים הם לא "קלאסיים" בדיוק כמו בספר לימוד, (רוב המקרים), לצ'אט אין מושג.
ועדיין,
רחוק היום בו הAI יבוא לתקן לך מזגן, או לפתוח סתימה בשירותים.
ומי שחושב שאינסטלטור הוא לא מעמד הביניים, שיצא מהקיוביקל (או החדר עבודה המגניב שהוא בנה בבית כי הוא עובד היברידי) ויבין שמעצמת ההיטק קצת השתגעה ושכחה שמשק לא לא יכול להישען רק על לופטגשיין.
מעדיף שהילדים שלי יהיה מכונאים ולא ברוקרים.
רוב הסיכויים גם שהם יהיו אנשים יותר מאושרים.
לדעתי, אין כאן בלוף. יש כאן הזדמנות, לצד סיכונים עצומים
Geoffrey Hinton מכונה ה״סנדק״ של הבינה המלאכותית.
הוא מספר, שכשהם פיתחו את הבינה המלאכותית, בתחילת הדרך, עמדו בפניהם שתי אפשרויות:
האחת לבחור בדרך מובנית, שבה דבר מוביל לדבר. מעין חשיבה לוגית, והשניה, בה הם בחרו, יותר בשיטה בה עובד המוח האנושי. מעין שיטה אסוציאטיבית.
לכן, ההסתכלות על הבינה המלאכותית, לא צריכה להיות על כאן ועכשיו, אלא על הפוטנציאל.
הוא מעריך שאנחנו במרחק של 20 שנים מנקודת הזמן שבה הבינה המלאכותית תהיה יותר חכמה מאיתנו לא רק בידע, אלא גם ביישום שלו וביצירתיות שלה.
אה… והוא אומר שימליץ לנכדים שלו ללמוד שרברבות…
וזה למיטיבי לכת.
https://www.youtube.com/watch?v=giT0ytynSqg
קרוב משפחה בעולם התכנות וכתיבת קוד אומר שמנועי AI מקצרים משמעותית כתיבת קודים לדברים שהם בונים.
זה לא מפחית בקרה אחכ, אבל מקצר בסדרי גודל משמעותיים את התהליך.
ועם זאת, מהנסיון המצומצם שלי, באקדמיה, זה יותר קרוב לחרטוט בבטחון.
לפעמים כמו מצגת פרסומית מרשימה באפקטים וחלולה בתוכן, ויותר גרוע, הם ממציאים מקורות ונתונים, גם כשמתחמים אותם לחיפוש במאגרים אקדמיים מוגדרים.
מרצים מוכשרים מריחים את זה מקילומטר, וגם כשהם בפירוש אומרים להיעזר, הם מזהירים לא להגיש להם עבודות על טהרת AI.