בספר הגראנד שירוקי שלי (2001, 4700) כתוב שיש לשים שמן גיר FTP, ושני מוסכים מכובדים באגף הגראנדים טענו שה דקסרון 3 הוא המקביל ובעל אותן תכונות ! מישהו יכול לאשר או לטעון שאמנם הם שונים זה מזה ובמה ?
בתודה מראש
ירון
Printable View
בספר הגראנד שירוקי שלי (2001, 4700) כתוב שיש לשים שמן גיר FTP, ושני מוסכים מכובדים באגף הגראנדים טענו שה דקסרון 3 הוא המקביל ובעל אותן תכונות ! מישהו יכול לאשר או לטעון שאמנם הם שונים זה מזה ובמה ?
בתודה מראש
ירון
FTP זה משהו במחשבים, אני חושב שאתה מתכוון לATF -
Automatic Transmission Fluid
דקסרון, דקסרון II, דקסרון III, מרקון... זה הגדרות תקנים סוגים שונים של נוזל ממסרה אוטומטית - ATF.
דקסרון III זה באמת סוג נפוץ היום, אני מנחש שהמוסכניק צודק, אבל זו שאלה טובה. בספר היינס כתוב שהנוזל עבור גיר AW4 שלי הוא Mercon ATF, האם זה מחייב? או שיש תקנים חדשים יותר שכוללים אותו?
עבור גירים של קרייזלר 727 ו999 כתוב שם שהנוזל הוא דקסרון II אגב.
לאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!
בגיר של קרייזלר לא למלא דקסרון3
רק ATF+3 או ATF+4 , שמן שונה ומיוחד לגיר הזה.
ניתן להשיג של MOPAR בחברה או של יצרנים אחרים כמו וולוולין.
נמרוד..
AW4 זה כבר משהו אחר.
אל תעזו להשתמש בנוזל ממסרות שהוא לא מקורי של קרייזלר (mopar) בגירים אוטומטיים משנות ה-90 ומעלה.
התוצאה היא הרס של הגיר!
הנוזל הנכון הוא ATF+3 או ATF+4
אסור גם לערבב את הנוזל של קרייזלר עם נוזלים גנריים (דקסרון, מקרון ושות')
הנוזלים החדשים של קרייזלר הם על בסיס סינטטי ואילו הנוזלים הרגילים הם על בסיס מינרלי ולא מתאימים לשימוש בממסרות הללו.
שימו לב לכתוב בכתבה הזאת:
http://www.allpar.com/mopar/transmissions/fluids.html
על פי הכתבה, גם שימוש בתוספים אינו מומלץ.
מחר אני מחליף ! יש צורך גם להחליף פילטר ?
מתי הוחלף הפילטר?
אם הפילטר הוחלף לאחרונה אז אין צורך. אם לא הוחלף לאחרונה, אז זו הזדמנות מצויינת להחליף את הפילטר.
אגב, מומלץ לבצע החלפה או באמצעות מכונה מיוחדת שמוציאה את נוזל הממסרה גם מממיר המומנט (שם למעשה נמצא רוב הנוזל) או בשיטה שבה מרימים את האוטו על בוקים/ליפט, מנקזים את הנוזל מהקרטר, מחברים צינור + משפך לפתח המילוי של הגיר, מניעים את הרכב, שמים את ידית ההילוכים ב-D ו"נוסעים" תוך כדי הוספה של נוזל דרך המשפך עד שיוצא נוזל נקי מפתח הניקוז של הגיר. לאחר מכן סוגרים את בורג הניקוז, ומוסיפים נוזל עד לגובה הדרוש.
החיסרון בשיטה השנייה הוא בכך שמתבזבזת כמות גדולה יחסית של נוזל ממסרה יקר.
בהצלחה!
הפילטר הוחלף לאחרונה, אז כניראה שאחליף שמן בלבד, זה שמן שאפשר למצוא גם באופיס דיפו ?
באופיס דיפו לא תמצא שמן, מקסימום מחברות עטים ואולי איזו מדפסת...
באוטו דיפו, לעומת זאת, יש סיכוי קלוש שתמצא כזה שמן.
נסה לחפש בחנויות חלפים ייעודיות, עם עדיפות לכאלו שמתמחות ברכבים אמריקניים.
בנוסף, לדעתי שווה לשאול אצל ינוביץ'.
אם לא תמצא במקומות הנ"ל, תוכל למצוא בוודאות אצל מכשירי תנועה, אבל המחיר צפוי להיוק יקר יחסית. מצד שני, החלפת הנוזל היא כל 60,000 ק"מ אאל"ט, אז זו כנראה השקעה לטווח ארוך.
אגב, מרווח ההחלפה של ATF+4 הוא 100,000 מייל שהם 160,000 ק"מ...
הבנתי, תודה עבור המידע, מחר נחזור למקורות !
חן חן לתשובות המהירות,
צ'ולו
השמן של מופר נמכר בכל מוסך של מכשירי תנועה (טוב, לא בדקתי בכולם, אז בחלק ניכר ממוסכי מכשירי תנועה) וכמובן במחסן המרכזי.
סער.
האם גיר וטרנספר מקבלים אותו שמן?
אצלנו לא.
בגיר אצלנו זה המופר המדובר.
בטרנספר זה דקסרון 2 או 3 (ככה כתוב בהיינס...)
סער.
סער, האם "אצלנו" מדובר על AW4? על פי היינס, הוא צריך Mercon, מישהו יכול לעזור ביישוב הסתירה הזאת?
נמרוד.
אולי בגלל שבעבר לא היה ATF+3?
בד"כ רשום על מדיד השמן את הסוג המומלץ שהיה כאשר הרכב יצא לשוק.
MERCON מבחינת הרכבו הוא הכי קרוב ל ATF+3, עדיף מדקסרון-3.
בעצם אני לא בטוח לגבי הגיר אצלכם AW4, כי הרי הגיר הזה לא של קרייזלר ונמצא ברכבים אחרים ששם אין המלצה ל ATF+3. לדעתי להצמד למה שמומלץ, ואם ההמלצה MERCON אז ללכת על זה.
טוב..
לפי האתר הרוסי "שלנו" באמת צריך MERCON ונקודה חשובה נוספת בניגוד להמלצות בגיר של הגראנד, לבדוק מדיד כאשר ידית הילוכים במצב P. בגראנד מודדים על N.
http://babelfish.altavista.com/babel...W4%2findex.htm
נמרוד, תזכיר לי בבקשה איזו שנה האינדיאני שלך?
1994
עשיתי בירור קטן:
כל דגמי הצ'ירוקי (כל הדגמים עד סוף הייצור) והגראנד צ'ירוקי (עד אמצע 93) המצויידים בתיבת הילוכים Aisin-Warnar AW4 צריכים להשתמש או בדקסרון III או במקרון.
גראנדים החל מאמצע שנת 93 המצויידים בתה"ל 42RE ציריכים להשתמש ב-ATF+3 או ATF+4
באופן כללי, כל דגמי קרייזלר החל משנת 1999 משתמשים ב-ATF+4
דגמים שיוצרו בין 1990 עד 1999 משתמשים ב- ATF+3
דגמים שיוצרו עד 1990 משתמשים בדקסרון II או III (דקסרון III אמור להיות תואם לאחור לדקסרון II)
החריג הוא, כאמור, דגמים המצויידים ב-AW-4 שהיא תיבה יפנית שמשמשת גם יצרנים אחרים ולא פותחה ע"י קרייזלר
אני מקווה שזה מבטל את הספקות.
חימושניק ונמרוד,
מבלי להטיל ספק במחקר שעשה החימושניק
בספר הרכב מצויין "מופר"
סער.