קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
טוב אז זה הולך ככה...
שבוע שעבר, יוצאים לעיר, מוצאים נקבה, מיני מצד לצד, סטרפלס, בת 16 אבל זה לא משנה (אני יודע שזה לא חוקי!!!), כמובן שבמשך כל השיחה איתה מתרברבים על הסמוראי שאני מחזיק בחניה, מגיעים לחניה והיא עושה לי..."מה, זה?" במובן סתום של ערסית סטייל קרית מלאכי... (ניחא, היא גם ככה תפגוש רק את המושב האחורי שלו).
בכל מקרה, זו הייתה המחשבה בהתחלה,
אלון: אני יודע שהדעה שלך היא כנראה הפוכה ואתה לא אוהב אותם מצועצעים :)
אבל כשיושבים בכיסא הנהג (או הנוסע) אצל סמו שלי מרגישים כאילו נמצאים באנתיקה שבקושי נוסעת,
אז יש לנו בולמים, הגבהה שראויה לשימצה, יש נעילה בדרך אוטו-טו, אנחנו אחרי טיפול נרחב, אבל זה לא משפר לנו את המראה..מה נעשה, מה נעשה?
קודם כל הדבר הראשון שעלה לי בראש -
1.מישהו אי פעם ניסה\שמע או קרא, אתרים בחו"ל או כל דבר אחר - על החלפת לוח שעונים בסמוראי? הכוונה, למשהו יותר מודרני ויפה... אולי ויטרה? GV? או כל רכב אחר?
(אגב השאלה הזאת באה אחרי שפירקתי את הדש-בורד לחפש למה יש לי מנורה של אורות גבוהים ירוקה ולמה לא נדלקת מנורה כחולה של אורות רגילים, אני חייב לציין שהיה מדכא לפרק את כל הלוח שעונים כדי לעלות שלא קיימת כזו בסמוראי!!)
אם כן, לוח שעונים מאיזה רכב? איזה שנת? דגמים, מק"טים, מתאמים נצרכים, לינקים לאתרים בחו"ל - כל פיסת מידע תהיה מועילה
2.חלונות חשמל - הו, אמרתי הכול עכשיו לא? פה אני לא ייחודי! שמעתי על המון בעלי סופות שהסבו לחלונות חשמל אבל נשאלת השאלה בעקבות קריאת הכתבה של שמיל...איזה סוג של מנגנון יתאים לסמו שלי? כמה הוא יעלה לי ואיפה ניתן לרכוש? מישהו אי פעם ניסה או יכול לתרום מידע?
3.אזעקה - אני חשבתי על האזעקה החמודה הזאת עם השלט כי סמו זה לא אוטו שהלב נותן להשאיר לבד יותר מדי זמן..למישהו יש ניסיון? היא שווה משהו? או המלצות על אזעקות אחרות?
4.צביעה של הדש-בורד (בלי הלוח שעונים) בספרי? איזה? כן או לא? למה? כמה? איך? מישהו ניסה?
5.אנטנה חשמלית נפתחת לסמו? או שקצת נסחפתי? :)
6.אני מחפש משהו מגניב לשים במקום היחיד של המזגן בדש-בורד, כי אחד כזה גם ככה אין לי ואני לא בונה על אחד בקרוב... יש רעיונות?
7.קונסולה, אולי גם ננעלת (משהו סגנון http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11674), מישהו יודע אם המידות בכתבה מתאימות? אם לא, יש למישהו שמץ מה המידות שכן מתאימות או שאני עם כל הדיסלקטיות שלי יאלץ למדוד בעצמי ואז לגלות שמדדתי לא טוב? ;)
כבר גמרתי רדיו דיסק שני בגלל אבק ולא מתאים להרוס עוד אחד... :D
8.איזה שעונים יעילים לי בשביל לדעת יותר על סמו שלי? כרגע יש סל"ד, לחץ שמן, לחץ וואקום (אבל וואט דה פאק זה עושה?? :P) ואוטו-טו יהיה גם מד טעינה
9.נאונים בסמו הולך??? סתם סתם, הייתי חייב :D
חוזר: קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
מה קורה לך בנאדם, כל זה בגלל מישהי בת 16 מקרית מלאכי?:-P
אישית הייתי מוותר על חצי מההצעות שלך לשיפור, במיוחד לצבוע את הדשבורד..
מה שמעניין אותי חוץ מזה הוא מאיפה ואיך הרכבת שעון סל"ד ולחץ שמן?
ולחץ וואקום? זה למנועים מוגדשים לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי moshe 426
מה קורה לך בנאדם, כל זה בגלל מישהי בת 16 מקרית מלאכי?:-P
?
חכה שתעלה לו מישהי רצינית לאוטו.... :mrgreen:
אפשר לשנות המון דברים במראה הפנימי של הרכב (מה לעזאזל תיתן לך אנטנה חשמלית? את מי זה מרשים?) הכל תלוי בעומק הכיסים שלך, לא אמרת אם אתה מתכנן לעשות לבד את העבודה או שאתה הולך למתקינים "מקצועיים" ....ח"ח זה בעקרון תלוי גם במקום שיש לך בדלת, יש מנגנון אוניברסלי שאתה יכול לקנות בפרוקייה בסביבות ה-200-250 ש"ח אבל אני לא יודע אם יש לך מקום בדלת..נעילה מרכזית ואזעקה אין בעייה להתקין לבד וזה גם לא יקר..שוב תלוי מאיפה תקנה, אני מצאתי בפרוקייה נעילה מרכזית ל-2 דלתות ואפילו לא לקחו לי על זה כסף,שילמתי רק על הח"ח (200)..בד"כ לא מומלץ לצבוע דשבורד אבל אם אתה ממש רוצה אז כן , יש ספריי של יעקובי שמיועד לצביעה של דיפוני פנים ברכב, חבר צבע לא מזמן את הדיפונים בדלתות , יצא יפה מאוד אבל אני לא יודע להגיד לך איך זה לאורך זמן...
ליאור
לך לזונה יצא לך כבר יותר זול
אין לראות בהודעה זו המלצה לסקס תמורת תשלום
חחחחח
כמה דברים:
א.זונה לא תגרום לסמי להראות מושך יותר
ב.זה יקר
ג.אין אותם בגילאים שאני אוהב (16-18)
ד.לכל מי שנבהל, תרגעו, אני בן 18 ולא פדופיל!!!
אנטנה חשמלית זה וואו, זה מרשים...
את העבודה כמובן אני מתכוון לעשות בעצמי, לא מבקרים אצל בעל מקצוע אלא אם כן חייבים
השאלה היא אם ואיזה מנגנון חלונות חשמל יכנס בסמו..זו השאלה הקריטית :D
בקשר לשעונים..ככה קניתי את סמי, לא בטוח איך הרכיבו אבל לפי מה שיצא לי לקרוא להרכיב שעון וואקום לא בעייתי אבל הרבה מטילים בו ספק אם הוא מוריד את הוואקום או לא
אנערף
תודה חברה!!!
***הבחור מבקש לעשות משהו שתואם מאוד את רוח הפורום בעיקרו, אז גם אם הרעיון עצמו חורה לכם אנא המנעו מתגובות סרק.***
1. אפשרי בהחלט לבנות אותו או חלקים ממנו מחדש. המון עבודה, לא מעט כסף, אבל בהחלט אפשרי. אפילו יצא יפה. מאפיה מתחילים? תתחיל מהגדרה של איך אתה רוצה שהוא יראה (הגדרה = ציור). אח"כ בוחרים חומר, משרטטים עקרונית, מקבלים סד"ג מחיר ואם הוא לטעמך, משרטטים באמת. לא קונים יד שניה, לא ידוע לי על קיטים מעניינים.
2. אני לא יודע איזה מנגנון מתאים, אבל זה אפשרי בהחלט. אני שונה את הרעיון כי זה פתח לצרות, אבל אין לי שום דבר נגד חלונות חשמל. אני פשוט חושב שלג'יפ לא צריך חלונות בכלל (גם לא את הדלת, אם כבר מדברים על זה).
3. אתה מחפש צרות בכח? נעילה מרכזית אני מבין, אבל אזעקה? למה?
4. ע"ע 1. לא לצבוע בספריי, זה יראה מצויין בערך 5 דקות ואח"כ זה יראה נורא.
5. נו, מה אתה רוצה מאיתנו? לך תקנה.
6. לאור קו החשיבה הנוכחי שלך, אולי מדבקה זוהרת בחושך של RIGGER?
7. המידות בטוח לא מתאימות, אבל אם אתה לא יכול לבנות לעצמך כזה דבר תשכח מלבנות דש בורד. זה מאוד פשוט, אני מציע שבמקום לשקשק תתחיל. תזכור מנטרה פשוטה: סבלנות, פדנטיות, שלמות. יש לך את כל הזמן שבעולם, תנצל את זה.
8. מהירות ואודומטר יהיו תוספת ברוכה לרשימה הקודמת שלך... ברצינות, כלום. שים שעון שמראה את השעה או משהו.
ציטוט:
ג.אין אותם בגילאים שאני אוהב (16-1)
לא פדופיל בכלל... (אני יודע שהתכוונת ל 18 ).
אהלן חברה אחרי 18 יום בצפון חזרתי
יש דשבורד ייעודי מנירוסטה או אלומיניום שמוכרים בחול משהו יפייפה ועליו מרכיבים איזה שעונים שאתה רוצה וכל השאר לבחירתך
אם אני יימצא את הקישור לשם אני יעלה לפה
אם תמצאו את התרד שלי על הסמוראי המדהים שם הרכיהו אחד כזה
קובי
ראיתי איזשהו סמוראי שהפכו אותו מצמיג ועד ברזנט ואת הדש-בורד שלו עשו ככה: http://www.4wdandsportutility.com/fe.../photo_03.html
אני מניח קרנף שעל זה דיברת..אבל זה נראה לי..לא יודע, למשהו שמיועד רק לשטח זה יפה, אבל אני רוצה להפוך את סמי למשהו שיראה קצת יותר, איך נגיד, חדיש?
ולאלון..
מאיזה חומרים אפשר לבנות דש-בורד אם לא סקאי?
פלסטיק? אלומיניום? נראים לי קצת..לא :)
יש כזה דבר יציקה של סקאי או בניה עצמית או מישהו שיכול לבנות לפי שרטוט? אם כן, איפה אני מוצא כזה דבר? זה נראה לי באמת אחלה של רעיון להפיג את השעמום
מה שווה נעילה מרכזית בלי אזעקה? הרבה יותר נוח לנעול את האוטו בלחיצה על השלט מאשר עם המפתח.. חוץ מזה, שסמי שלי פתוח ולא כיף שאורחים לא רצויים מסתובבים לי באוטו ומחפשים דברים..
למרות שזה סיכון, כי החתולות כנראה גם יפעילו אותה.. :D
אז וויתרנו על הרעיון של צביעה בספרי, הזמנו אנטנה חשמלית שלמען הפרוטקול לא כל כך יקרה, 200 ש"ח באינטרנט (למי שעלול להתעניין בעתיד)
הקטע עם המדבקה הייתה בדיחה? או שמא לא? מה זה RIGGER?
אני באמת אנסה לבנות בעצמי קונסולה ננעלת, ונצלם את כל הדוגמאות העוקומות שיצאו לי..אבל אם לא מנסים לא לומדים..טנקס!
וחברה:
לכל אחד מאיתנו יש את השגעון שלו, יש אנשים שחולים על טיפוס סלעים, יש כאלה שדיונות עושות להם את זה ויש את הצוללני בוץ' שלנו.. בואו לא נשכח את הרוח שכולנו נמצאים פה, לעזור אחד לשני ולא בשביל לכעוס ולתמוהה מה ההנאה של אנשים בתחביבים שלהם.. אני לא הולך להפוך את הסמוראי לערסמוביל מדופלם אבל חשוב לי שיראה טוב גם מבפנים ולא רק העבירות שלו, ולא בשביל הפוזה אלא בשביל ההנאה שלי..
יש גם נעילה מרכזית עם שלט, חבר שלי הזמין מ-ebay , שוב , אני לא מכיר דלתות של סמוראי ולכן לא יכול להגיד לך איזה מנגנון ייכנס שם להרמת החלונות אבל אני מניח שניתן להתאים מנגנון spal אוניברסלי כזה שמסובב את המנגנון של החלון ע"י מנוע במקום הידית הרגילה..אתה גם יכול להוסיף שעון טעינה , גם יפה וגם שימושי..
לגבי בנייה של דשבורד , מעבר לכל מה שנכתב כבר, החומר שלדעתי עדיף וייתן תוצאה הכי יפה זה פייברגלס , אבל צריך לדעת לעבוד איתו ולדעת לייצר את השבלונה המתאימה.
בהצלחה
ליאור
אתה יכול בהשקעה של כמה שעות תכנון, לבנות דשבורד שלם, חדש, בעיצוב שלך- מאלומיניום. לא פשוט- אבל אפשרי.
http://www.roverworld.com/images/Veh...ft/bad1104.jpg
זה אמנם בדיפנדר, אבל העקרון דומה.
אסף.
בשלב הזה עושה רושם שהכי פשוט יהיה לבנות משהו מאלומיניום ועליו להוסיף איזה ריפוד סקאי או משהו בסגנון, לא רוצה להיכנס לפיברגלאס..יש לי עוד עקיצות מהפעם הקודמת וגם זה באללגן לא נורמלי
לאיזה בעל מקצוע אני פונה בשביל כיפוף אלומיניום לזווית הרצויה, איך מרתכים אלומיניום וכל מידע בנושא יעזור לי נורא
המון תודה!
קודם כל, שב לתכנן- אח"כ לפי מה שאתה צריך (רק כיפוף? חיתוך + כיפוף? חיתוך + כיפוף + ריתוך? ) תחפש בית מלאכה לעשות את העבודה.
אסף.
תתחיל מבניית דגם מדוייק של הדש-בורד מקרטון ביצוע. זה יעזור לך מאוד גם בהוצאת מידות אח"כ, גם בתכנון של כל מיני הפתעות קטנות ובפרט כדי לקבל סד"ג די מדוייק של איך התוצאה הסופית תראה.
אתה יכול - וצריך - לתמוך את הקרטון כדי שישמור על הצורה, פסי מתכת דקים (שקל למצוא בשאריות של מפעל שעוסק במתכת על כל צורותיה) עושים את העבודה מעולה וקל מאוד לעבוד איתם. אפשר לחבר אותם עם דבק רגיל, אבל אני מעדיף דבק חם.
גש לעבודה, לדבר כאן לא יקדם אותך.
http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,18810.45.html
לדבר הזה התכוונתי.....
פשוט מדהים מה שעשו עם הרכב הזה
קובי
אני זורק את שתי הפרוטות שלי, שכח מאנטנה חשמלית. אלא אם כן אתה לא משעין את מכסה המנוע על החלון ומתעקש לריב עם הברזל שאמור להחזיק את מכסה המנוע. בסמוראי הקודם היתה לי לפרק זמן קצרצר אנטנה חשמלית. עד הטיפול הראשון ששכחתי להוריד אותה ומכסה המנוע שהושען על החלון שבר אותה לגמרי. קח בחשבון
בקשר לאנטנה החשמלית - נמצא דרך טובה להכניס אותה כך שלא תפריע למכסה מנוע, אולי בהתחלה של המכסה, אולי בסוף, ואולי גם באחורה של האוטו...
הדימיון לא נוטה לאכזב :)
הדש-בורד ידחה לסוף ה"פרויקט" בגלל שזה פרויקט משל עצמו...
אז מה יש לנו כרגע?
2 דברים בדרך:
א.רדיו דיסק של Pioneer DEH5800MP (הוזמן מ http://www.hanizoz.co.il/store/viewI...idProduct=4762 )
ב.אנטנה חשמלית, חסרת שם, ככל הנראה סינית ( הוזמן מ http://www.hanizoz.co.il/store/viewI...idProduct=4813 )
ברגע שהם יגיעו ונסיים איתם, הבאים בתור:
נעילה חשמלית ( http://www.hanizoz.co.il/store/viewI...idProduct=4919 )
אזעקה ( http://www.hanizoz.co.il/store/viewI...idProduct=5067 כמובן שאת ההתנעה מרחוק אני הולך ישר לשים בפח או לחבר לאיזה צרכן אחר שיהיה חיוני שיהיה בשלט )
כשנסיים עם זה נראה מה הלאה, אני אעדכן פה :) (נראה לי שאפשר להעביר את זה לפרויקטים אולי)
דר"א בקשר לקונסולה הננעלת..חשכו פני
המרחק בין הכיסאות הקדמיים אצלי הוא 4.5 סנטימטר במקומות הכי רחוקים..אז לא נראה לי שקונסולה ננעלת באה בחשבון.. אלא אם כן אני אחליף כיסאות (הכיסאות היום הם של מיצבושי)
מישהו פה יכול למדוד את המרחק בין הכסאות ולעדכן אם הוא גדול יותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
תתחיל מבניית דגם מדוייק של הדש-בורד מקרטון ביצוע. זה יעזור לך מאוד גם בהוצאת מידות אח"כ, גם בתכנון של כל מיני הפתעות קטנות ובפרט כדי לקבל סד"ג די מדוייק של איך התוצאה הסופית תראה.
אתה יכול - וצריך - לתמוך את הקרטון כדי שישמור על הצורה, פסי מתכת דקים (שקל למצוא בשאריות של מפעל שעוסק במתכת על כל צורותיה) עושים את העבודה מעולה וקל מאוד לעבוד איתם. אפשר לחבר אותם עם דבק רגיל, אבל אני מעדיף דבק חם.
גש לעבודה, לדבר כאן לא יקדם אותך.
תרשה לי לשפר את הצעתך:
במקום קרטון קח עיתונים ,ובמקום פסי מתכת קח דבק פלסטי כמו של הילדים בבית הספר (לבן).
תהליך הכנה :
צפה את הדשבורד בניילון ניצמד -מס שכבות .
כעת קח דפים של העיתון והנח אותם צמוד לדש כך שיקבלו את הצורה שול באופן מדוייק (באופן שהניילון חוצץ ביין הדש לעיתון -תיכף תבין למה).
מרח על שכבת העיתונים את הדבק הפלסטי עם מברשת -הרעיון הוא "לצבוע" את שכבת העיתונים ... לאחר יבוש תוכל לקבל תבליט ( קשיח דיו) של הדש וממנו תוכל להתפתח לעיצוב נוסף עליו לדוגמא -להוסיף חופה לשעונים נוספים... את הדש החדש תוכל כעתלעשות ע"יהתבליט מחומרים כגון פח , פיברגלס.....
בהצלחה .
תרשה לי לשפר עוד יותר:
תכסה את הדש עם פיבר, תוריד את הפיבר, תשתמש בצד הפנימי שלו כדי לייצר דש חדש. זה (או השיטה הקודמת של שריפון) יאפשרו לך רק לשחזר דש בורד, לא לבנות אחד חדש כרצונך.
אין לי מושג איך זה בסמוראי, אבל ראיתי פעם באיזה אתר בחור שעיצב מחדש את השעונים של ניבה ממש בפשטות.
הוא פירק את השעונים ולקח את הרקע שלהם, שמתברר שזו פשוט חתיכת נייר. סרק אותם למחשב ועיצב אותם מחדש בתוכנה גרפית.
וזהו, פשוט הדפיס, גזר וחיבר בחזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יגאל81
אין לי מושג איך זה בסמוראי, אבל ראיתי פעם באיזה אתר בחור שעיצב מחדש את השעונים של ניבה ממש בפשטות.
הוא פירק את השעונים ולקח את הרקע שלהם, שמתברר שזו פשוט חתיכת נייר. סרק אותם למחשב ועיצב אותם מחדש בתוכנה גרפית.
וזהו, פשוט הדפיס, גזר וחיבר בחזרה.
אין לך ממש מושג גם איך זה בניבה כנראה..
פרקת פעם לוח שעונים? יש לי אחד מפורק , אתה מוזמן לראות, הוא עשוי מאלומיניום , ממש לא מנייר, , אני לא מכיר שום לוח שעונים בעולם שעשוי מנייר...אתה כן יכול לסרוק ולהדפיס רקע בכל צבע שתרצה, אבל אם אין לך מדפסת ממש איכותית כנראה שתוך כמה שבועות תשאר עם לוח חלק ודהוי לחלוטין...
ליאור