ממשיכים בניסויים - והפעם ארגז עם כיור וגזיה לשטח.
כרגיל - חברי הפורום ממשיכים איתנו בניסויים ונהנים ממוצרים חדישים במחירי חומר הגלם. הפעם תיכננו ארגז אלומיניום או פלדה מאוד חכם המשלב עמדת כיור לרחצת ירקות ושטיפת כלים עם עמדת בישול נוחה הכוללת 'שיש' לארגון הבישול וגזיה הנשלפת ממקום אחסונה ומוגנת רוח משני כיוונים.לצורך הייצור אנו זקוקים ל-6 מעונינים שמאפשרים הזמנת סידרה קטנה ומינימלית.[אנו מייצרים לצורך ניסויים 4 יחידות עבורנו} הסט הזה נכנס בארגז 30X80 בגובה 24 ס'מ. ומועד האספקה של הסידרה יהיה לפחות 6 שבועות מרגע גיבוש הקבוצה. וכמובן המחיר - אם נסכים כולנו על מערכת מפלדה המחיר יהיה 440 שקל ללא מ.ע.מ במחירי אלומיניום המחיר יהיה קרוב לכפול -800 שקל בהתאמה.המחיר לא כולל את הגזיה הניידת של אמגזית שעולה עוד כמאה ש'ח, ואשר המערכת בנויה עליה. כרגיל ההרשמה רק בפרטי אך אם לא ירשמו 6 אנשים העסקה תתבטל כאן בפורום.להזכירכם -משקל המערכת מאלומיניום יהיה 9.5 ק'ג ומפלדה 16 ק'ג.אנו לא מוציאים שרטוטים לפורום עבור מוצרים חדישים מסיבות מובנות.
חוזר: ממשיכים בניסויים - והפעם ארגז עם כיור וגזיה לשטח.
כרגיל האופטימיות משבשת את כל המועדים בחיים.אבל בסוף זה כנראה מגיע. התכנון של ערכת מטבח הכוללת עמדת בישול, כיור לשטיפת ירקות בהתחלה וכלים בסוף הארוחה ,וכן חללי איחסון למצרכים ולכלי בישול - כנראההההההה מגיע לסיומו הטוב יותר מהצפוי.ההשקעה בתכנון כבר שילשה את עצמה מזמן וכנראה שתעבור את עשרת אלפי הדולרים שהם הרף העליון שבו נכניס את המוצר לייצור אפילו אם הוא לא יהיה מושלם לחלוטין.אבל כרגע זה המוצר המורכב ביותר שתוכנן אי-פעם לשטח על ידינו וכנראה גם על-ידי אחרים .ברור שנכניס כאן סדרת הדמיות בשלבים שונים של תיפעול הערכה ,אבל ניתן כבר עכשו לספר לפחות את תכונותיה כפי שכנראה תהיה בתצורתה הסופית. אם למישהו יש רעיונות לשכלול זה הרגע האחרון להצעות.המטרה של הערכה הינה לפתור פתרון כולל של בישול בשטח במכסימום נוחות ובמינימום נפח. נקודה.לכן בנינו ארגז במידות רוחב 36 ס'מ ,אורך 80 ס'מ ,וגובה 27 ס'מ.את הארגז חילקנו לשניים באמצע עם מחיצה עד למחצית הגובה העליון בערך.את חלקה השמאלי עשינו כיור רחיצה ואילו את חלקה הימני עשינו משטח העמדה מונמך לגזייה ניידת סטנדרטית. היות והכיור יותר עמוק ממשטח הגזיה - נוצר בחלקו התחתון של הארגז חלל איחסון בשני גבהים שונים שמאפשרים הכנסת סירים ומחבתות בצד ימין ,וצלחות וספלים בצד שמאל - וכל זאת ל-6 אנשים לפחות. עד כאן הארכיטקטורה הבסיסית.את הגזיה וחלקיה כולל מיכלי גז רזרביים ותבלינים אנו מאחסנים בקומה העליונה מימין , ואת הירקות לבישול אנו מאחסנים בכיור משמאל עד ההגעה לשטח.בכך כיסינו את כל הציוד והמצרכים הנדרשים לבישול יומי. ועכשו לגימיקים שהוציאו את נשמתנו בתיכנון.כל הערכה מוגבהת על 4 רגליים מתקפלות בצורה מתוחכמת - כך שהבסיס שלה הינו ריבוע של 50 ס'מ על 100 ס'מ הגדול ממידות הערכה שהן 36 ס'מ על 80 ס'מ.(לא סופי - אולי רק 3 רגליים ליציבות מוחלטת) וזאת בכדי להבטיח יציבות מיוחדת מנסיונות מרים בשטח של סירים הפוכים דקה לפני סיום הבישול.נקוז כיור הרחיצה מתבצע באמצעות צינורית פלסטית המרוקנת את המים לטווח של שניים שלושה מטר מעמדת הבישול ,וזאת מהנסיון המר של נעליים מבוצבצות לאחר שימוש במים לשטיפה.(המים לכיור באים ממיכל מים עם משאבה - למי שיש , או מבקבוקים למי שאין ...בינתיים.) הכיור מעוגל בפנים לנוחיות הניקוי ומידותיו כמעט כמו בבית 36-ר/40-א/15-ע.מכסה הארגז מחולק לשניים - החלק מעל הכיור נפתח לשמאל ונשאר כמשטח "שיש" משמאל לעמדה כשולחן עבודה בעת הבישול וכמשטח כלים בעת שטיפתם. מכסה הגזיה נפתח לימין באופן ניצב פלוס ,ומשמש כמסתור רוח משני צדדים - מימין לעמדה ובחזיתה האחורית - כך שכיוון הרוח שתבוא מימין הטבח תכתיב את כיוון ההעמדה בשטח.בעת שטיפת הכלים - נסגר מסתור הרוח ומשמש כ"שיש" נוסף מימין לכיור.היות והכלים בתא התחתון נכנסים ויוצאים מפתח לאורך חזית הארגז - הותקנה דלת תחתונה בגובה 15 ס'מ ולרוחב כל העמדה - 80 ס'מ - לצורך סגירתם מפני אבק - והנפתחת כלפי מעלה אך נשארת יציבה באופן אופקי ומשמשת כמדף קדמי ושולחן עזר לנוחיות המבשל בכדי להניח עליה את כלי העבודה בעת הבישול , כגון כף עץ, מזלג בישול או כף מרק.לארגז שתי ידיות קפיציות משני הצדדים לנוחיות הנשיאה וכן נעילות לכל מכסי הדלתות והמכסים לאבטחת סגירתם גם בעת טילטולים.המשקל של הערכה הריקה מאלומיניום תהיה כ-12 ק"ג ואילו מפלדה כ-18 ק"ג. ברור שעקב התוספות הרבות נצטרך לשנות את המחירים אך נביא לכם מחיר מינימלי עבור הערכות הראשונות לאחר שתתרשמו מההדמיות שנכניס לכאן. אתם מוזמנים להציע שיכלולי פיתוח.
תמונות?
תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים...
אביגדור
התכנון הסתיים ואנו מנסים להכניס לינק להדמיות מחשב של ערכת המטבח. בינתיים יש מספר פרטים נוספים על המוצר. משקלו באלומיניום עומד על 11 ק'ג ובפלדה מגולוונת על 19 ק'ג. משקל הציוד שיש להביא בחשבון שהם גזיה, סירים ומחבתות, כלי אוכל וסכו"ם, וכן ירקות לארוחה אמור להסתכם בכ-8 ק'ג. המחיר שמסתמן בערך הוא כזה. ערכה מפלדה מגולוונת כ-1000 שקל, תוספת לצביעה מקצועית 300 שקל פלוס, וערכה מאלומיניום 1600 שקל פלוס.מספרים מדויקים יהיו לי השבוע .ננסה בהודעה הבאה לתת לינק לתמונות כנראה עוד הערב.
נחמד....אפילו מאוד מחמד.... אהבתי את הרעיון... סחתיין
רק עכשיו אני רואה את ההודעה הזו..
חיים,
אם לרגע התלהבתי מהרעיון המקורי (זה שעלה 440ש"ח..9 אז ההמשך סגר את הפינה.. קצת יקר אבל רעיון מצויין, יום יבוא ויהיה משהו כזה (או את זה..).
שמע חיים. אני צריך כזה. יקר - אבל בשביל זה יש ימי הולדת...:lol:
הערה - האורך של הארגז המקופל כתבת הוא 100 ס"מ, זה בעייתי בג'יפים סיקס/סופה - הרוחב בין הכנפיים האחוריות הוא 90. אם זה לא נכנס ברוחב, זה בעצם לא נכנס בג'יפ קצר.
דבר ראשון תודה על העידוד. לענין האורך - הוא רק 890 מ'מ ולא 1000 מ'מ- כך שהוא נכנס לכל הג'יפים ברוחב- אבל זה יצא במקרה ולא תוכנן מראש.לענין המחיר - אפשר להוזיל אותו מעט עם שימוש בחלקים שהם לא מנירוסטה ,אבל אין לי תחושה מקצועית טובה עם זה בכדי לחסוך 100 שקל בסוף הדרך.השבוע נסיים את מעט ההשלמות הקטנות לפני הייצור וגם נדע את המחירים המדויקים - כך שמעשית ניתן לעשות הזמנות ראשונות מיידית בהודעה פרטית. נא לציין רק באם ההזמנה מתיחסת לפלדה או לאלומיניום.יש רעיון להוספת גליל נייר למגבות מטבח,שנתלה על מסתור הרוח מבחוץ ,אך קודם תגובתכם לרעיון.
חיים יפהיפה ושימושי
את גליל מגבת הנייר אני אוהב
לעניות דעתי אם הוא יכול במצב סגור להיות צמוד למכסה ורק שפותחים להתרחק מהמכסה זה יהיה מצוין.
ואם כבר אז כבר - על מגן הרוח פס מגנטי לתפיסת כלי העבודה בזמן הבישול (את אלו מהפלסטיק והעץ אפשר לתלות על הקנט העליון לאחר שיחברו להם וו קטן בקצה הידית)
טבלינים שמן וכולי - קופסת מתכת עם מכסה נסגר שניתן להעמיד בא קופסאות תבלינים ובקבוקון שמן זית (אני משתמש בבקבוקונים של השוקו\משקה בננה), הקופסה משמשת לאחסון התבלינים ובזמן הבישול תהיה אופציה לתלות אותה על מגן הרוח - כך שקיבלתה מגש תבלינים זמין.
הרגליים - מאוד יכול להיות שיהיו כאלו שיעדיפו שהן ייתקפלו מתחת לארגז מבחינת מקום אכסון ומניעת בליטות לצדדים
אופציה אחרת רגלים מתפרקות שמשתלבות אחת בשניה לחיסכון במקום אחסון
אופציה שלישית - רגל בצורת "ברזל זוית" שמתקפלת על הפינה (הקנט) של הארגז כך שכאשר הן מקופלות המקום שהן תופסות הוא רק עובי החומר
בהצלחה ובהערכה
ערן
חיים,
הרעיון מעולה. הצורך קיים וזה משדרג את השהייה בשטח בעשרת מונים.
לגבי המשקל, אני חושב שמוצר הפלדה יורד מהפרק. 19 ק"ג, עליהם מתווספים מצרכים, סירים, מחבתות... יביא את המשקל הכולל לאזור ה 30 ק"ג - זה לא נייד (אלא אם כן אתה שוקל לאפשר התקנה קבועה ברכב).
מה שמותיר אותנו עם 1600 ש"ח לאלומיניום. זה לא הרבה. כשSUV ממוצע משלם את הסכום הזה לטיפול סטנדרטי במוסך מורשה (לא כולל לנדרובר שהסכום הזה הוא בקושי המע"מ :lol: אצל הגורו הקרוב). נכון, זה לא בטווח ה250 ש"ח שאנחנו קונים "על הדרך", אבל זה בהחלט לא יקר.
הצעות לשיפור?
תבדוק הוספה או חיבור למיכל מים סטנדרטי של 20 ליטר.
תבדוק אפשרות התקנה קבועה ברכב ע"י מסילות
לעניות דעתי, כל הכבוד
יוני5
יש לכם רעיונות שכדאי לשלם עבורם .כל מה שהעלתם כאן יבדק ברצינות מוחלטת ובמיוחד אהבתי את ניצול מסתור הרוח לתלית חפצים ממוגנטים.בינתיים מגיעות הזמנות לפרטי כך שיתכן ומסתמנת כאן הצלחה קטנה.אם למישהו יש רעיון של ייצוא- הוא מוזמן להכנס לפרטי וגם להרוויח מזה.אני עושה הכל להכניס את הסדרה הראשונה לייצור בשבוע הבא, כך שבעוד חודש תקבלו גם תמונות. אם למישהו יש המלצה למפעל לזיווד אלקטרוני זה יהיה ממש טוב היות ותגובות המפעלים שעובדים עבורנו מתחילות להיות בעתיות.
חיים זה בסדר אין צורך בתשלום
ארגז מטבח אחד לשימוש אישי והמשך פיתוח רעיונות מספיק ומספק כהוכרה על הרעיונות :mrgreen:
דרך אגב אם אתה רוצה להמשיך לגלגל \ לפתח את נושא המצבר למקרר גם אפשרי
יום טוב
ערן
ערן - אהבתי.אז היום אנו עובדים על שיפצורים ונוסיף לערכה את התוספות הבאות.על ארבעת הרגליים יותקנו מנשאים לבלוני גז רזרביים וכל מנשא אינטגרלי כזה יהיה ניתן לביטול ברגל שהלקוח ירצה ,היות והבלונים מרחיבים את הארגז ב-2 ס'מ לבלון.על מסתור הרוח מבפנים יותקן קפיץ לכל הרוחב שלתוכו ניתן להכניס את מכסה סיר הבישול כשהוא לא בשימוש.מצידו החיצוני יתלו כלי הבישול על סדרת חורים בשולי המסתור העליונים. ניקוב זה יופיע מסביב לשוליים גם במשטח ה'שיש' שמצד שמאל לשימושים אישיים. על הצד הימני מתחת לידית הנשיאה ניתן להרכיב גליל ניירות מטבח מתפרק -לשימוש בעת הבישול ,והסרתו לאחר הסיום.ועכשו למחירים שהם סופיים לדגם שבקישור ואולי יתייקרו מעט בעקבות התוספות למעלה(לא לאלה שיזמינו מיד).מטבח אלומיניום -.1563 מפלדה מגולוונת -.1019 שקל. תוספת לצביעה דקורטיבית -.336 שקל. (כל המחירים ללא מ.ע.מ).יתכן ונעשה הדמיה עם כל הכלים שציינתי. תמשיכו ברעיונות.
עוד יום תיכנונים שלם והתקדמנו מעט.המחזיק נייר מצא את מקומו ממש בקלות והוא התלבש כאילו בהזמנה על דופן ימין.המכסים מעל הכיור והגזיה קיבלו סידרת ניקובים בהיקף שמאפשרים תלית המון מכשירי עזר שבקצה שלהם וו-תליה פשוט.מצאנו מקום שיורי בתוך תאי האיחסון לשני בלוני גז רזרביים שהושחלו לתוך שרוולי פלסטיק מצינור חתוך שמונעים מהם טלטלות.בין הגזיה לכיור איתרנו 25 מ'מ מרווח המתאים בדיוק להעמדת מכסה של סיר כשאינו בשימוש.המדף הקדמי יתמך על שני כבלים דקיקים שטרם אני יודע היכן לקנות אותם עם סופיות שמאפשרות כיונון.אני מדבר על כבל בעובי של 0.5 מ'מ.טרם נפתרה בעיית עיגון הרגליים במצב מקופל עם מגנטים חזקים.אם יש למישהו ידע היכן רוכשים פריטים כאלה -זה המקום לסייע בנושא.את המגנטים נוסיף גם למסתור הרוח ואולי משני הצדדים שלו כפי שערן הציע לצורך הדבקת כלים עליהם.והחשוב מכל - במקום הגזיה אנו מתכננים מנגל מנירוסטה שיאפשר גיוון לבישול וגיבוי אנרגטי לבלוני הגז שלעיתים חסרים.שימו לב שהחישוב נעשה לאורך התיכנון על בסיס 6 אנשים - נא התיחסותכם למספר הזה.אני מת לראות את הדבר הזה מורכב, ובטח שאתפגר כשאראה את כל הבגים כשהם ניתנים למישוש.
חוזרים לשולחן השרטוט. והפעם בגלל שהגעתי למסקנה כי המבנה הארגונומי של המטבח הכולל הרבה חלקים בכיוונים שונים ,יוצר חוזק מכני רב המאפשר הקטנת עובי הפחים הן לטובת המשקל העצמי והן לטובת המחיר. אי-לכך ערכת אלומיניום תשקול 8 עד 8.5 ק"ג ואילו ערכת פח מגולוון יורדת ל-15 ק"ג.חישוב המחיר החדש יעשה ליד המחשב במפעל שיש בו תוכנה אוטומטית לחישוב עלויות.תוספת המשקל של המנגל עוד לא הובאה בחשבון ,אך המנגל עשוי מנירוסטה והוא יוסיף עד 3 קילו והוא מיועד להיות דו-שימושי. כאשר הוא משמש למנגל ייצא ממנו עמודון קטן שעליו יירתם מאוורר חשמלי לצורך ניפנוף ומצידו השני של העמוד יותקן ברז שישמש את הכיור. כאשר הגזיה תעבוד - יעבור המנגל לעמדה קונזולית בחלק האחורי וישמש לריכוז הזבל של המטבח בעת הכנת התבשילים ואילו העמודון ימשין לתת את שרותי הברז מהצד האחורי.המים לברז יגיעו מהמשאבה שברכב או בגרוויטציה ממיכל מוגבה.תמיד ניתן להמשיך ולהשתמש בבקבוקי פלסטיק כמו שעשינו עד היום.כפי שזה נראה מכאן -התכנון מתחיל מחדש, כי שינויי העובי מחייבים רה-תיכנון על הסולידוורקס של כמה שעות טובות.כפי שמסתמן בכללי ,הפחתת המשקל מצד אחד ותוספת המנגל מצד שני כנראה יאזנו אחד את השני מבחינת המחיר הסופי.מה דעתכם על הוספת המנגל למערכת?
אהלן חיים
בסך הכל נראה מעולה. הייתי לוקח בחשבון עוד 2 דברים:
1. אם יש מנגל הייתי רוצה אפשרות של סילוק מהיר של הפחמים (ריצפה על מסילה או משהו בסגנון)
2. אחד מהחסרונות הגדולים של אכילה בשטח הוא שאתה לא תמיד נמצא על משטח ישר, וכבר כמה פעמים עברה בי המחשבה, לו רק יכולתי לכונן את הרגליים של המנגל בשביל לקבל יותר יציבות.
אני הייתי מסדר את הרגליים כך שהם ישבו בתוך המכלול מוחזקות ע"י ברגים עם ידית בקצה (כמו רגלים טלסקופיות של חצובות) וכשיהיה צורך שיצאו, פשוט משחררים אותם, וסוגרים את הבורג בחזרה.
בכל מקרה גם בלי השיפורים הייתי נהנה לראות כזה דבר אצלי, למרות שאני בספק אם זה יכנס לסמוראי :p
שיהיה בהצלחה
אמיר
אמיר - תודה על ההתיחסות. לגבי המנגל - הוא מתוכנן להיות קופסא שלמה מנירוסטה שיושבת בתוך כל הקופסא מאלומיניום/פח מגולוון. .בצורה הזו ניתן לשלוף את כל המנגל החוצה ופשוט להפוך אותו לריקון.ההערה לגבי הרגליים מוצדקת וזו הסיבה שהתלבטנו אם לעשות 3 רגליים בלבד.רגלי חצובה היו מסרבלות את ההצבה ,מיקרות את המוצר וגם מעלות את המשקל. בחישוב של עלות/תועלת החלטנו ששטח כל כך קטן ,ניתן לפלס בשניים שלושה גרודים של הנעל באדמה או לחיצה על כל השולחן בעודו סגור אמורה לייצב את כל העסק.אם הנסיון יראה שזה לא עובד נחזור לפתרון שלך.כפי שהמערכת ניראת בתמונות היום ,היא כבר מיושנת לעומת התיכנון המשופר.
בוקר טוב
מתנצל מראש על הטון הביקורתי אבל אני ממש לא אוהב את רעיון המנגל בתוך המטבח
לא נראה לי נכון להכניס חום של מנגל לתוך המטבחון - גם מסוכן (מישהוא יגע בדופן הכיור ויחתוף כוויה?)
וגם לא פרקטי - האם אני צריך להוציא את צלחות הפלסטיק ושאר הדברים שבאכסון ממקומם בכדי להשתמש במנגל?
שלא לדבר על בלון גז שנשכח במדף פנימי....
אם כבר אז אופציה לחיבור למיכל גז חיצוני (שניים וחצי קילו וכדומה) אם אפשר עם שתי כירות אחת ליד השניה אם יש מקום (אחת גדולה אחת קטנה) והכי מגניב כירה שיכולה לתת להבה מספיק חזקה לטובת הקפצה בווק.
יכול להיות ששווה לעשות סיבוב באזור שוק הפשפשים אצל יצרני המטבחים התעשיתיים \ מנגלי מסעדות וכולי לאיסוף ראיונות ואולי יש להם משהוא שמתאים להשתלבות בארגז (מזמן רציתי להסתבב שם לראות מה יש להם אז עם אתה קונה את הרעיון - אני מוכן להצתרף).
כתחליף מנגל אני יכול להציע - פלטת צליה - יכולה להיות מברזל יציקה בסגנון הדברים שיש אצל יבואן סירי הפויקה במושב גינתון.
פלטה כזאת על להבה בריאה (מי אמר ווק?) יכולה לתת יופי של פיתרון לצלית בשר כמובן שהמחיר הוא וויתור על ארומת עשן הפחמים - עדיין מקבלים איכות צליה מצוינת
בנושא הרגלים יכול להיות שרגל עגולה שיוצאת מתחתית הארגז בסגנון הרגליות שיש במקרני שקופיות (היסטוריה...) או במקרני ווידאו - יכולה להיות פיתרון פרקטי וזול החיסרון שלא הגדלנו את שטח הבסיס אבל יכול להיות שמרכז הכובד מספיק נמוך בכדי להסתפק במימדי הארגז.
סופ"ש טוב
ערן
אהלן ערן. אני מקבל את ההערה לגבי החימום הסביבתי ולכן נבצע בגלל הערתך הפרדה היקפית כולל מלמטה של המנגל -כך שלא תהיה הולכה של חום -לפחות לא ישירה.המנגל עצמו הינה תוספת למערכת ואינה מחייבת רכישה. יחד עם זאת הקופסה של המנגל משמשת כאלטרטיבה כפח זבל תלוי קונזולית מאחורי הכיור עבור השאריות של הטבח ועבור שאריות המזון לפני שאוספים את הזבל לשקיות בעת ההתקפלות.עדיין לא שוכנעתי לגבי הרגליים - לפחות עד שתגיע הצעה טובה יותר או עד לגמר הניסויים בפועל.תרגיש את עצמך להעיר כל דבר ללא חשש כלשהוא, הרי לכולם כאן כוונות טובות ,ההערות עיניניות ובלעדיהן נייצר מוצר פחות טוב.