חוזר: רעידות חזקות חד פעמיות
לרכב יש נעילת דיפרנציאל אחורית?
הייתי בודק בוקסות במוטות רדיוס, אולי הן זקוקות להחלפה?
דני
יש בולם הגה?
אם כן תבדוק שהוא תקין אם לא תרכיב אחד
שילוב של כביש רטוב
והפרש של כמה אטמוספירות בין שני הגלגלים האחוריים
יביא גם לדבר כזה
לחץ האויר נבדק בקפידה באופן שוטף והכביש היה יבש, כמו כן קיים בולם הגה שהבעלים הקודמים הרכיבו לפני מס שנים בודדות, איך אפשר לדעת אם הוא תקין?
כדי לבדוק אם הוא תקין אתה צריך לפרק את אחד הצדדים שלו (לפתוח בורג) ולראות אם יש לו התנגדות.. אם הוא חופשי אז הוא גמור...
תודה רבה לכולם על העזרה המהירה,
נחום.
שים לב שההתנגדות צריכה להיות שווה ואחידה לכל אורכו הן בסגירה, הן בפתיחה. אם יש קפיצות בהתנגדות זה לא תקין.
תעדכן מה גילית לגבי הבולם.
אופציה נוספת - מה מצב הצמיגים ? שמיניות ? חופשים ?
מה לגבי איזון ? האם נסעת בחולות מתישהו בזמן האחרון או הורדת אויר ומילאת מחדש והרכב היה מלוכלך מחול/בוץ שיכול להיות חדר וגרם לאובדן איזון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
שים לב שההתנגדות צריכה להיות שווה ואחידה לכל אורכו הן בסגירה, הן בפתיחה. אם יש קפיצות בהתנגדות זה לא תקין.
המשפט הנ"ל מתיחס לבולם ההגה.
כאמור לחץ האויר תקין ובדיקת חופשים נעשתה בטיפול האחרון לפני זמן קצר, הצמיגים תקינים והם בעלי חתך שטח נמוך, לא דווח לי על שמניות בבדיקת הקנייה שנערכה במכון טסטים ולא היה ארוע כל שהוא שהיה יכול לדעתי, לגרום לשמינית. כמו כן לא ציינתי קודם, יש לי ג'נטים ממגנזיום, הבעלים הקודמים השקיעו.
בדיקת שמניות בגלגלים בבדיקה לפני קניה? קשה לי להאמין, אבל אולי...
אם הכביש היה יבש, הלחץ בצמיגים (בארבעתם) היה נכון וזה קורה גם כשנוסעים בכביש ישר וחלק (יחסית), הייתי מהמר על איזון צמיגים לפני מוסך, במקרה הטוב יפתור את הבעיה.
במכון בדיקה, עד כמה שנאמר ע"י הבוחן לא נמצאו שמניות ויש לי את זה כתוב, הם לא כותבים סתם כי הם חשופים לתביעה, התופעה כמו שאמרתי היתה חד פעמית ולאחר האצה חוזרת העיניין נרגע.
אני הולך עכשיו לבדוק מה עם הבולם שהוא ההימור שלי כרגה ותקבלו עידכון במהרה.
תודה.
אם מדובר בסמוראי 98 כמו שרשמת - אז אין בדגם הזה בולם הגה
כנראה שהיתה סיבה שבגללה שמו כזה
שים תמונה
הבעיה טמונה במשהו אחר
בדרך כלל מחליפים בוקסות מאחורה - האם הבוקסות מקדימה הוחלפו\צריכות החלפה???
כבר נתקלתי בתופעה...
מאחר והבעיה לא חוזרת על עצמה על בסיס קבוע,פחות הייתי הולך על בוקסות או בולם הגה.
אצלי גיליתי שבלחץ אויר נמוך יחסית, הגלגלים יוצאים מאיזון לחלוטין.מה שמעיד או על בעיה בצמיגים או בעיה באיזון.
הלחץ בצמיגים תקין, אני מקפיד לבדוק. הבוקסות מאחורה הוחלפו כולן בחדשות וזה קרה גם עם החדשות וגם עם הישנות והבוקסות מקדימה תקינות. ידוע לי שתוספת של בלם היגוי בסמוראים החדשים בהם אין בלם כסטנדרט כמו בישנים היא תוספת נפוצה למדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נחום 1
הלחץ בצמיגים תקין, אני מקפיד לבדוק. הבוקסות מאחורה הוחלפו כולן בחדשות וזה קרה גם עם החדשות וגם עם הישנות והבוקסות מקדימה תקינות. ידוע לי שתוספת של בלם היגוי בסמוראים החדשים בהם אין בלם כסטנדרט כמו בישנים היא תוספת נפוצה למדי.
להיפך אני לא מכיר הרבה סמוראים כאלה - זה נראה לי חיפוי לבעיה אחרת