האם מישהו יודע מה הענישה על נהיגה ברכב "תקין" ואני מדגיש"תקין"שאגרת הטסט שולמה אך הרכב לא עבר טסט במכון רישוי מסיבות שאני חושב שכל אחד מבין אותם פה?
מה גובה הקנס?
והאם יש הורדה מהכביש על דבר כזה?
Printable View
האם מישהו יודע מה הענישה על נהיגה ברכב "תקין" ואני מדגיש"תקין"שאגרת הטסט שולמה אך הרכב לא עבר טסט במכון רישוי מסיבות שאני חושב שכל אחד מבין אותם פה?
מה גובה הקנס?
והאם יש הורדה מהכביש על דבר כזה?
250 ש"ח קנס ברוב המקרים, וביטוח לא תקף במקרה כלשהו חס וחלילה.
הביטוח (חובה) בתוקף 6 חודשים אחרי פקיעת תוקף הטסט.
אסף.
אתה יכול לאמת את זה עם חוק\תקנה\הסבר מפורט?ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לא יודע מספר תקנה. נבדק בזמנו עם חברת הביטוח.
אסף.
עד 6 חודשים קנס ונקודות
אחרי 6 חודשים זימון למשפט
ביטוח החובה תקף ללא קשר לתוקף רשיון הרכב (טסט).
זאת כמובן בהנחה שהביטוח שולם.
במקרה שחברת הביטוח תצליח להוכיח שהתאונה נגרמה בשל לקות ברכב שהיתה אמורה להתגלות ע"י טסט, היא יכולה לתבוע את הנהג על החזר ההוצאות (ולמעשה לקבל את כספי הביטוח חזרה).
טיירי - אין חוק / תקנה למה שמותר (תקף), אלא רק למה שאסור. במקרה שלנו, בטופס הביטוח (חובה בלבד כמובן), החרגות הביטוח רשומות בגב הטופס בדר"כ, וההחרגות הרלבנטיות בפוליסה שלך מודפסות על גבי הטופס. החרגות נפוצות: גיל נהג מינימלי, נהג יחיד, איסור הובלת נוסעים בתשלום וכו'.
בכל מקרה, נסיעה ללא טסט הינה עברה על החוק, ולדעתי מעשה לא אחראי (לנהג ולסביבה).
בכל מקרה, נסיעה ללא טסט הינה עברה על החוק, ולדעתי מעשה לא אחראי (לנהג ולסביבה).[/QUOTE]
צודק בהחלט
אבל מי הוא זה אשר קבע בחוק שבולמי רנצו 9000 שהגביהו את הרכב בכמה סנטימטרים בודדים אינם מאושרים בחוק אלא האטימות הנמוכה של אנשי משרד הרישוי ועמדה מספר אחת ולא אחר מההוא שיושב בכיסא בראש אשר בכל מדינה מתוקנת זה לא נחשב לשינוי מרכב וכו' רק במדינת ישראל אשר רוצים להילחם בתאונות הדרכים, בדרכים לא נכונות וכבר לא יודעים במה או איך , אלא בכל דרך.
תודה על התשובות
ואם זו היא הענישה כמו שאני מבין פה אז...
לפחות אני יהנה חצי שזה
ביי
אז מה שאתה רוצה להגיד, שיום לפני שהטסט ניגמר, נסיעה על הרכב זה מעשה אחראי,ציטוט:
נכתב במקור על ידי eli2004
אבל יום אחרי (אין טסט) אם אתה נוסע על הרכב זה לא אחראי? ומסכן אחרים?
אך ולמה? מה השתנה?(ברכב, ולא בבניירת)
זה פטנט חדש? רנצו 9000 שמגביהים את הרכב? איפה קונים כאלה?ציטוט:
אבל מי הוא זה אשר קבע בחוק שבולמי רנצו 9000 שהגביהו את הרכב בכמה סנטימטרים בודדים
איפה שקונים צמיגי בלון :mrgreen:ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
עוד משהו שגיליתי לא מזמן,
אם ניכשלת בטסט אז יש לך איזה 48 שעות שמותר ליסוע כדי לתקן את הבעיה (למצוא מעאכר) ומותר לך ליסוע בפנאן.
אחרי שהם נגמרו, כדי ליסוע אפילו ק"מ עד מכון הטסטים הקרוב אתה צריך ללכת לקבל אישור ניסעה זמני (בדרך כלל ל48 שעות) במשרד הרישוי.
במידה ולא עברת טסט 3 חודשים אחרי מועד פקיעת הרשיון הקודם.
הזדמברת עם בדיקת מעבדה (לא כדאי)
בהצלחה
פוליציטוט:
נכתב במקור על ידי PAUL
אם נכשלת בטסט, טופס ההכשלה (ומצויין בו זאת) מהווה אישור נסיעה זמני לתוקף של שבוע מתאריך הבדיקה, לצורך תיקון ליקויים כמובן...
מקרה שקרה.
אמא של אשתי שילמה את האגרה אבל לא העבירה את הרכב טסט
(חשבה שבמוסך עשו לה את זה, או שצריך כל שנתיים - לא ברור).
עברה חלפה לה שנה ולא הגיע טופס חדש. במקרה הדבר נתגלה
כחודשיים אחרי שהאגרה הייתה פגת תוקף - כמעט שנה וחודשיים ללא טסט.
נסענו למשרד הרישוי, קיבלנו טופס חדש (אם בעל הרכב לא נמצא צריך אישור
נוטריוני או אישור קונסולרי כאשר נמצא בחו"ל) ובו אגרה רגילה. ובנוסף
רשיון תקף ל 48 שעות שהאגרה שלו כ 60 שקלים לצורך הסדרת הטסט.
בלי קנסות בלי בעיות. הם לא שלחו טופס חדש כי הרכב לא עבר טסט
במועד הקודם (שנה וחודשיים קודם לכן).
אתה מדבר על רשיון זמני- זה אופציה שכל אחד יכול להשתמש בה- ניגש למשרד הרישוי הקרוב לביתך ומבקש רשיון זמני לכמה זמן שתצטרך (עד שבוע)
זה הולך בטפסים של 48 שעות, כל אגרה של אחד מהם זה בערך 30 ומשהו שקל (רק לאחר התשלום הרשיון בתוקף עד למועד שמצויין בו).
אני במקרה מסויים לקחתי 3 כאלה( 3 טפסים של 48 שעות- שבוע) ושילמתי את ה2 הראשונים (ה4 ימים הראשונים), ביומיים הנותרים לא היה לי צורך.
[QUOTE=PAUL]עוד משהו שגיליתי לא מזמן,
אם ניכשלת בטסט אז יש לך איזה 48 שעות שמותר ליסוע כדי לתקן את הבעיה (למצוא מעאכר) ומותר לך ליסוע בפנאן.
זה לא מדוייק..
אחרי שנכשלת בטסט אתה חייב לתקן את התקלה במוסך מורשה ולהביא אישור מוסך מורשה ולעבור טסט באותו מכון בו נכשלת... וזה כדי שלא תלך לחפש מעכר\מכון אחר שיעביר אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
זה לא מדוייק..
אם נכשלת עקב תקלות מסויימות כגון בלמים, ציריות וכו' תהה חייב אישור מוסך + חשבונית על התיקונים.
אבל אם נכשלת בגלל בעיות ברישיון (שצריך להסדיר מול משרד הרישוי) או בעיות של אורות או מספרי רישוי דהויים או מדבקות ומחזירי אור או סתם ריפודים קרועים, אתה לא צריך אישור תיקון של הליקויים.
בסוף כל טסט (שנכשלת בו) מצויין במדוייק מה צריך לעשות ועל מה צריך להביא אישורים (ומשם ניתן להבין על מה לא צריך)
כן צאגי, זה לא אחראי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
זה חוסר אחריות של הנהג, אשר נוסע ברכב לא חוקי (ועזוב אותי עכשיו מהבירוקרטיה הישראלית), זה חוסר אחריות כלפי הנוסעים ברכב (שיכול להיות שהם לא יודעים שהרכב אינו חוקי. קח לדוגמא מונית שירות ללא רשיון), וזה חוסר אחריות כלפי הרכבים האחרים על הכביש, שצריכים לסמוך על בעל הרכב שבדיקת הבלמים שהוא עשה לעצמו נעשתה כמו שצריך.
עכשיו תגיד לי, שבאמריקה זה עובד יופי, וחוץ מזה כל חברי האתר פה יודעים לבדוק אם הבולמים ובלמים תקינים, ושנעילה לא פוגעת בבטיחות אם נוסעים לאט ובכלל ג'יפים נועדו לסוע בשטח ובכלל כל הממסד חרא ושפוגעים בחופש הפרט ובלה בלה בלה
אבל אין דרך אחרת למדינה לבדוק את תקינות הרכבים שעל הכביש (ובטח שיש מה לשפר), והטסט שנעשה - זה המינימום שבמינימום. נכון שהמכונים מושחטים, ושיש מעכרים, ושהבדיקות שנעשות לא מספיקות ולא מתאימות, אבל אני באמת חושב שלמדינה חייבת להיות יכולת מינימלית לעקוב אחר מצב הרכבים על הכביש, ולהוריד ממנו רכבים לא תקינים.
עזוב אתך מאמריקה, ותרשה לי לחדד את הנקודה,
נגיד שנכשלת בטסט על ברקסים, הרי הבעיה לא נוצרה בזמן הטסט,היא היתה קיימת כבר ממזמן,
אז "לא אחראי" לנסוע היום, אבל שבוע שעבר כן היה אחראי לנסוע? איפה ההגיון?
הרכב לא השתנה בשבוע לפני הטסט, רק "מצבו החוקי"
הנה הלוקש שמאכילים אותכם כבר 60 שנה: "רכבים לא תקניים" הם סכנה לציבור
בולשיט!
מכוניות לא גורמות לתאונות, נהגים גורמים לתאונות.
QUOTE:והטסט שנעשה - זה המינימום שבמינימום
אתה צוחק, נכון?
אז נחזור לאמריקה,
תסביר לי אולי אך מעל ל200 מליון מכוניות(בלי לעבור טסט ישראלי מינימלי) גורמות ל70% פחות תאונות משבארץ?
סתם חומר למחשבה.....אתה לא צריך לענות, זה שאלה רטורית.
ובאותו עניין, ולא בשביל להקניט:ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
מהו מספר ההרוגים הממוצע בשנה בארה"ב? אח"כ נתייחס גם למספר התושבים (הרשומים כמובן...)
מעניין אם באמת המצב אצלנו הוא כל כך קטסטרופלי.
אביגדור
אז הנה הסטטיסטיקה, לפי כולבוטק, אינפורמציה ישראלית כשרה.
בישראל 17.5 הרוגים לכל 1000000 קמ כשבארה"ב זה 5
אני אישית היתי קורא לזה קטסטרופלי למדינה "מפותחת"
ולענות על שאלתך, שאינה רנונטית, מספר ההרוגים על הכבישים בשנה נע בסביבות ה 10,000
למה השאלה לא רלונטית?
2 סיבות:
האחוזים בין תושבים לנהגים הרבה יותר גבוה, אחוז (הרבה)יותר גבוה מהאוכלוסיה נוהג.
כמות הרכבים כנגד כמות הנהגים, שהיום עומד על כמעט רכב לנהג
אז נגיד, שבממוצע, שלמשפחה של 4, אב, אם, ו2 ילדים, יש כמעט 4 רכבים.
אז זה קצת שונה ממה שיש בישראל, הממוצע הוא מה? אולי חצי מזה?