מה זה סט קומפוננט? מה הייתרונות שלו לעומת 2 זוגות רמקולים רגילים (נאמר 4 אינצ' מלפנים ו 6.5 מאחור)
מה יהיה השילוב הכי טוב בדיפנדר ארוך עם מערכת PIONEER 35W RMS פשוטה?
תודה, עידן
Printable View
מה זה סט קומפוננט? מה הייתרונות שלו לעומת 2 זוגות רמקולים רגילים (נאמר 4 אינצ' מלפנים ו 6.5 מאחור)
מה יהיה השילוב הכי טוב בדיפנדר ארוך עם מערכת PIONEER 35W RMS פשוטה?
תודה, עידן
אצלי יש 9*6 מאחורה וצמודות לתקרה בתוך תיבות חצי מעוגלות שנמכרות בסביבות 200 ש"ח
אם זה רלוונטי אסביר לך איך חיברתי.
מקדימה רמקולים רגילים + טויטרים לדעתי הגודל הוא 5.25 ולא 4.
קומפוננט זה דשם של רמקול שהוא ללא טוויטר הוא מיד וופר
בלבד והוא בא עם טוויטר בנפרד ובד"כ גם קרוס שמשנה את התדרים של השמיעה
ללא מגבר לא תשמע שום הבדל בין קומפוננט לרמקול רגיל
גם קומפוננט ומגבר לא ייתן לך כלום ללא סאב וופר כי קומפוננט כמעט ולא מוציא באס
וחייבים את ההשלמה של סאב
בקיצור רמקולים רגילים ופשוטים יעשו את העבודה
קומפוננט בהגדרה זה רמקול או סט של רמקולים.
בשימוש זה רמקול מפוצל,ל2 לפעמים ל3 כמו במערכת הבייתית שלך.
הקומפוננט מחולק לוופר ולטוויטר או לוופר מיד-ריינג' וטוויטר.
ואלא אם כן קנית את זה ממהמעיל של מישהו בתחנה המרכזית תמיד יש "קרוס" שמפצל את התדרים הנשמעים בין הרמקולים. (אין סיבה שיועבר לטוויטר תדר שהוא לא מסוגל להשמיע או שיועבר לוופר צליל שהטוויטר משמיע יותר טוב.
אם אתה לא משתמש במגבר, אין טעם אמיתי להשקיע מידי.
הפאנל מגביר בצורה מחורבנת גם ככה אז אין אפשרות אמיתי לשמוע טוב מידי.
אבל!!
אם אתה רוצה קצת איכות. לך לחנות תקנה קומפוננט 2 חלקים שמיועד להגברה ע"י פאנל בגודל שמתאים לחורים הקיימים אצלך ברכב.
מילה לשחר ולך.
אם אתה רוצה לשמוע טוב, אל תקנה רמקולים אליפטיים בתוך תיבה קטנה.
רמקולים אליפטיים מיועדים לעבוד כאשר הם משתמשים בחלל הבאגאז' כתיבת תהודה לא אטומה.
זה למה מתקינים אותם על המגש שמעל הבאגאז'
בג'יפים אין כזה, אז לא מתקינים אליפטיים אלא אם אתה עושה את מה שהבחור אחד עשה בג'ימיני שלו, וייצר מגש.
זהו זה בגדול.
אם אתה רוצה לדבר על זה עוד, יש לך ת'טלפון שלי.
הבנתי.. תודה, 2 זוגות רמקולים פשוטים יוזמנו בקרוב...
עידן
אצלי אין " בגאז' " או מקום אחר להתקין מאחורה - כך שבכל מקרה הייתי צריך רמקום עם תיבה כלשהיא רציתי שיהיו בגובה כדי לא לגזול נפח מיותר. אשמח לקבל המלצותציטוט:
נכתב במקור על ידי PAUL
שחר, אם אתה רוצה אליפטיים (שעושים יותר רעש יחסית לגודל שלהם מרמקולים עגולים) שים מגש שמכסה את החלל שבין גב המושב האחורי לדלת האחורית.
על הדרך אתה מגן על מה שיושב שם מנזקי השמש ומסתיר את התוכן מעיניים זדוניות.
אבל, הפתרון הטוב יותר זה רמקולים בדלתות.
תשמע, אני יודע מנסיון שלנסות לייצר שמיעה טובה ברכב שטח אמיתי זאת משימה קשה יותר מבפרייבט או אפילו SUV ואני לא מכיר דיפנדרים מקרוב (לצערי)
אם אתה בשרון.
תקפוץ, נסתכל, קפה ועוגה עלי.
" החלל " בין גב המושב לדלת הוא יותר ממטר.........
שחר, שישעמם לך איזה ערב תקפוץ ותשמע את מה שמורכב אצלי ואחרכך תחווה דיעה.
בזמן שאתה מתענג ושומע אני אחקור את המחשב אצלך (ואת המצלמה על הזרוע:-))
וסתם כדרך אגב, לא הגיע הזמן להשקיע בקצת מים וסבון ולשטוף את הרכב? יצא לי לנסוע אחרי אישתך שלשום והאבק מהדיפנדר שלך נכנס לי לקנה הנשימה
יוני, אולי בכל זאת תסביר מה מורכב אצלך לאלה שלא יכולים לבוא ולראות...
יוני זה סוג של ציפוי מגן מפגעי הסביבה......
בקרוב גשם. רק צריך לפתוח את הגג שישטוף גם מבפנים :-)
אני מבטיח לנקות את האוטו השבוע - ולראיה זה מה שאמרתי לאישתי בשבוע שעבר
המחשב עדיין לא מותקן אבל בקרוב.
אז מה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
עושים מגש של יותר ממטר.
לרמקולים אליפטיים זאת האפשרות היחידה.
כל מצב אחר, מחרבן אותם.
אמרתי לך,
אני לא מכיר דיפנדרים מקרוב. אבל אני בטוח שאפשר למצוא סט אפ איכותי בדיפנדר.
ההזמנה לקפה בתוקף
לא, אתה לא מכיר דיפנדרים... :-D
אני לא נוסע במשאית כזאת רק כדי לנצל את הבגאז' בתור תיבת תהודה לרמקולים...
:-D
שים כזה רמקול, אני בטוח שלא תהיה לך בעיית תהודה איתו
http://www.mtx.com/caraudio/products...Hammer_800.jpg
jackhammer!
ועכשיו ברצינות - מעבר לרמקולים לדלתות (תשים בכל ה-4 אם אתה מתעקש)וטוויטרים (לא מחייב אם אתה לא קטנוני באיכות המוזיקה, זה 110 אחרי הכל) , אני לא מוצא סיבה למה ברכב כמו שלך יש טעם בהשקעה יקרה מעבר לפנל איכותי וגם בו לא הייתי נסחף, אתה עובד במדבר , כמויות אבק וג'יפה וחבל להשקיע על משהו שיהרס תוך זמן קצר כי הוא לא בנוי לזה ובסופו של דבר לא באמת תהנה ממנו כמו שהיית נהנה ממנו בפרייבט.
פנל תומך USB בשביל MP3ים ורמקולים 6 אינצ' לדלת של חברה סבירה או בתוך תיבה כמו שיש אצלי אם יצא לך לראות.
אני ממש לא בונה על פאנל איכותי... אחרי שבועיים עם הרכב והכפתור הראשון בפאנל הפסיק לעבוד (אבק)
לרמקולים הקדמיים יש מקום יעודי, את האחוריים אני אשים בקופסאות עץ ואצמיד לתקרה מאחור, שכל 9 היושבים ברכב יוכלו להינות...
מה הקשר בין תחת למחטציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
קומפוננט = רכיב
סט קומפוננט אומר שהרמקול מפוצל ליחידות לצלילים גבוהים ויחידות לצלילים נמוכים
היחידה שמחליטה איזה תדר יילך לאן נקראת קרוסאובר ובסה"כ מורכבת ממסנני תדרים (קבלים וסלילים)
מסנן אחד לכל תחום תדר
אם יש סט קומפוננט של בס ,מיד, וhigh range אז הקרוס אובר יהיה בעל 3 יציאות ואם רק high ו mid /low אז 2 יציאות
אגב יש גם יותר
מערכת טובה נמדדת ביכולת שלה לספק זרמים גבוהים בווליום נמוך (משהו כמו מנוע דיזל :-D ) מכייון שכדי לייצר בס נמוך ועוצמתי צריך הרבה זרם שיזיז את הממברנה
האקוסטיקה במכוניות שלנו רחוקה מלהיות אידיאלית ולרוב הרמקולים ממוקמים נמוך (ומכאן הביטוי "חוליו איגלסיאס מהתחת " )ובתוך הדלת שהיא חלל גדול שמהווה תיבת תהודה
הבעייה שהתדרים הנמוכים (בסים )מוגברים על ידי תיבת התהודה (להלן הדלת)ואילו הצלילים הגבוהים לא רק שנבלעים על ידי הגברת הנמוכים הם נעלמים כמעט לגמרי מעצם מיקומו הנמוך של הרמקול
ולכן היתרון הגדול של קומפוננט גם במערכות פשוטות מאד הוא שאפשר למקם את הטוויטר גבוה - בגובה האזניים
מעבר לכך כל יחידה מתמודדת רק עם חלק מהספקטרום ולא יחידה אחת שצריכה בו זמנית לייצר גם תדר נמוך וגם תדר גבוה
ואני לא מבין מה שונה מה שאתה אמרת
לעומת מה שאני אמרתי .
בכל אופן סט קומפוננט ללא מגבר וסאב לא יתן כלום ורק יהרוס את השמיעה
1)קרוס לא משנה את התדרים של השמיעה - הוא מחלק את תחום התדר ליחידות הרלוונטיות
את התדרים של השמיעה אי אפשר לשנות - כל אחד שומע כמה שהוא שומע :mrgreen:
2)ללא מגבר לא תשמע שום הבדל בין קומפוננט לרמקול רגיל !! זו קביעה מוטעית מאד ועצם זה שהטוויטר לא מאבד מביצועיו עקב מיקומו השונה והגבוה משפרת גם את תחום השמע וגם את תמונת הסטריאו המתקבלת
3)גם קומפוננט ומגבר לא ייתן לך כלום ללא סאב וופר כי קומפוננט כמעט ולא מוציא באס
וחייבים את ההשלמה של סאב -גם קביעה זו מוטעית אפשר לקבל באסים איכותיים מאד (עמוקים ואם זאת נעימים - אינם מעייפים את השומע)גם מממברנות לא גדולות באמצעות טכניקות שונות ובטח שלא צריך סאב - אלא אם אתה רוצה לעשות רושם על מישהו
4)בקיצור רמקולים רגילים ופשוטים יעשו את העבודה- זו הקביעה הכי מוטעית
אם יש לך תקציב נתון ואתה צריך לבנות מערכת (לרכב /ביית הינו הך)החלוקה צריכה להיות לפחות 65 אחוז לרמקולים 25-30 אחוז למגבר ורק 5 אחוז לdvd/cd
אתה מוזמן לבדוק אותי
בעברי ניהלתי מחלקת סטריאו מאד גדולה והוכחתי זאת לאנשים על בסיס יומי
היחידה מכל אלפי הלקוחות שלא הצלחתי לשכנע היא היום אשתי :mrgreen:
אני אשמח שתשכנע גם אותי .
זה כמו לומר שעדיף רכב עם צמיגים כמה שיותר גדולים (65 אחוז כמו שאמרת ) מנוע חלש (25 30 אחוז מגבר?) והשאר יהיה לנהג
נו באמת אתה יכול לקנות סט של פוקאלים ולהגביר אותם בעזרת איזה זבל סיני נגיד קונקורד
איך תשמע ?
ל הד יוניט אין השפעה? אני יכול להוכיח לך כמה שאתה טועה בקשר לזה
וגם אני חשבתי כמוך עד שחבר שעובד המון זמן בתחום האיר את עיניי .
עשינו מבחן על אותו הסט אפ עם הד יוניט של סוני ועברנו לפיונייר
ההבדל היה עצום
מערכת ללא סאב היא לא מערכת
זוהי דעתי האישית וגם אני התעסקתי זמן לא מועט בזה
את האמת כמעט ולעולם לא הצלחתי להוציא באס מספק מקומפוננט
חוץ מקומפוננט של דראגסטר שבאמת הפתיעו אותי לטובה אבל זה היה הדגם כמעט הכי גבוה שלהם
סוזי, את חוקי הפיזיקה עדין לא הצליחו לשנות (לפחות לא למיטב ידיעתי:-))
כמה שהממרנה יותר גדולה= דוחפת יותר אויר= יורדת יותר נמוך
לא משנה איזה רמקול תיקח עדין זה עם הממרנה הגדולה יותר יתר יותר נמוכים מהשני בעל הממרנה הקטנה (כמובן ששניהם עם אותו הדרייבר)
מה לעשות אבל זה המצב,ועדיןבמערכות מקצועיות/ גדולות הקוטר ששולט בסאב הוא 18" בבאס הוא 15" ובמיד הוא 10"
(ביום יום אני משחק עם מערכות של 600K אבל לא לרכב)