בניית חיפושית שטח בתקציב נמוך.
אהלן,
קודם כול שלום לכולם וערב טוב :D
אחרי שקצת נרגעתי מעניין האופנועי שטח ואחרי שהאופנוע נמכר חשבתי להכנס קצת לנסיעת שטח מסוג אחר.
עברתי קצת על הפרוייקטים פה ובאמת פרוייקיטים יפים ומושקעים אבל אני מחפש לבנות משהו בתקציב נמוך יותר.
ישלי אפשרות לקנות חיפושית מורדת מהכביש שקיבלה מכה מהצד,חשבתי ליישר אותה ולהסיר ממנה באמת את כול מה שלא צריך,לשים 2 כסאות באקט טובים ואודרוב.
רק כמה שאלות קטנות,מה העבירות של חיפושית במצב סטוק(השטח שאני הולך לנסוע פה הוא הפרדסים פה באיזור שלי,מה שאומר כורכר ולפעמים בוץ וחול רטוב,הפרדסים באיזור חדרה.),אני מבין שעל דיונות אין בכלל מה לדבר?
ושאלה אחרונה מה השינויים שניתן לבצע לחיפושית במחיר הכי נמוך שאפשר על מנת להגביר את עבירותה בשטח?
תודה.
חוזר: בניית חיפושית שטח בתקציב נמוך.
יש כמה דברים שאתה יכל לעשות בייחוד שאמרתה שהרכב לא נוסע בכביש כמו להכניס מנוע סוברו לשים צמיגים גדולים יותרלהליף תבודי לבודי של באגי מפיברובנוגע לדיונות לא ההיתי ממהר לברוח מליסוע בדיונות בייחוד אם אתה תוריד קצת משקל מהאוטו כי חיפושית הוא באופן יחסי אוטו קל מאוד (אני בילדותי נסענו כמה חברים אם רנו 4 בחולות ופרדסים ואני חושב שהחיפושית הרבה יותר קלה).יש לך גם את השרשור על החפושית לזכרו של שסה ולקחת משם רעיונות.
יש בפורום לא מעט דיונים על הפיכת פרייבט כלשהו לבאגי שטח (בדגש על שבילים, חול וכורכר), ובפרט על חיפושית. יש בהם המון מידע ודעות, תריץ חיפושים בנושא, אני מבטיח לך שלא תתאכזב.
אם יהיו לך שאלות, פשוט תמשיך את אחד הנושאים, ואם אין מתאים תפתח שרשור חדש.
גבר תקשיב:
אם אתה רוצה רכב שטח זול מהחיפושית , כל שעליך לעשות הוא לפרק את הבודי , להרכיב כלוב ולהרכיב צמיגים גדולים יותר.
אם כבד עליך הכלוב , תחליף צמיגים , תוריד משקל כמה שאפשר (כנפיים , שמשות וכו') ואודרוב!
עבירות מפתיעה מאוד מובטחת לך , גם בדיונות !
וואלה אני מקנה בך...
אגב עם האוכל יבוא התיאבון ואתה כבר תדע מה אתה רוצה לשפר בנוסף.
חיפושית, כמו שהיא, בלי כלום- אחלה לשטח.
תוריד משקל- יותר טוב.
תוריד כנפיים, מכסה מנוע תא מטען, חלונות- עוד יותר טוב.
תרכיב קשת/ כלוב התהפכות- זה גם בטוח.
בבודי תיגע אחרון, ורק כשאין ברירה.
שין לב שהמכללים המקוריים שבירים ועדינים לנסיעת שטח, עם הזמן אתה תגלה לבד ותתחיל לחזק...
אסף.
אחרי שעברתי על כול תוצאות החיפוש הגעתי לכמה מסקנות.
1.אם כבר אז האפשרות הכי טובה היא לשים מנוע 1600,בוא נגיד ככה מנוע 2000 שקל,מתאם עוד אלף בקלות.
הגענו ל3 אלף שקל רק למנוע ומתאם.
חיפושית מורדת מהכביש,נגיד אלפיים שקל,הגענו ל5 אלף בשביל להביא אותה למצב נסיעה.
צמיגים בטח נצטרך להחליף,זה יוצא עוד אלף שקל בקלות לרביעיית צמיגים.
החשבון שלי בנתיים הוא 6 אלף,להוריד משקל זה בחינם,כסאות באקט אפשר לקנות יחסית בזול.
נגיד כול הבאגי עומדת על 8 אלף נוסעת.
השאלה העיקרית שלי היא אחרי שיבוא הקיץ ואני ארצה לחזור בחזרה לאופנועי שטח מי יקנה אותה?
אני מפחד להתקע איתה עד שתרקב.
האם חיפושית היא רכב שטח טוב? מזכיר לי נשכחות... כתבה במגזין דה דרייבר מלפני שנתיים, אחרי שיואל זוהר התעצבן על כך שכיניתי את החיפושית הפריבט הכי טובה בשטח...
איזו מכונית נוסעת הכי טובה בשטח? יצאנו עם סיטרואן דה-שבו, פולקסווגן חיפושית ורנו 4 לדרך בורמה. חזרנו עם ביצה שבורה אחת ומסקנות חותכות
http://www.kvishim.co.il/Uploads/yigal/burma6.JPG
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Honda125CC
השאלה העיקרית שלי היא אחרי שיבוא הקיץ ואני ארצה לחזור בחזרה לאופנועי שטח מי יקנה אותה?
אני מפחד להתקע איתה עד שתרקב.
אין לך מה לפחד, זה וודאי: אתה תתקע איתה עד שהיא שתרקב... :-D
ביום שבו אני אסע בדה שבו.. :lol:
נמרוד לא כול כך הבנתי אם אמרתה את זה כהלצה או שאתה רציני.
זה בדיוק העניין עוד מעט יגיע קיץ ורוצה לנסוע כמו בנאדם,בחורף זה כיף אבל בקיץ..
אני מפחד שהיא תשב פה עד שתקרב ואיתה ירקבו 8 אלף שקל.
לא הלצה. אם אתה כולה רוצה להעביר את הזמן עד הקיץ, יש מספיק דרכים אחרות (מישהו אמר סקס?). אתה לא תחזיר את ההשקעה שלך וגם לא חצי ממנה.
ככה אתה רוצה שאני אעביר את הזמן עד הקיץ?
אתה רוצה שאני אשלח את החברה לבית חולים? ;)
אז אני מבין שאין להם כזה ביקוש בתורי רכבי שטח ואם אני כבר קונה אחת היא תרקב אצלי.
רציתי לשאול בנושא המתלים,בלי להחליף מתלים חדשים האם אפשר לעשות איזו שהיא קומבינה על מנת להקשיח אותם?
באופנועים לדוגמא שמים אוקולונים בין הקפיצים על מנת להקשיח אותם,יש משהו בסגנון?
תקנה, אל תשקיע שקל מיותר. סע בה כמו שהיא. כשיימאס לך/כשהיא תישבר (מה שיבוא קודם, מחק את המיותר), כבר יהיה מי שייקח אותה ממך בכל סכום שנע בין חינם לסמלי, ויעשה ממנה באחה באג...
רמז - כשהיא תתחיל להירקב, תרים טלפון ואני אבוא לקחת אותה ממך.
באמת תודה על ההצעה הנדיבה,אבל ברגע שהיא תרקב היא תמכר לברזל במידה ולא יהיה קונה לחלקים :smile:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Honda125CC
רציתי לשאול בנושא המתלים,בלי להחליף מתלים חדשים האם אפשר לעשות איזו שהיא קומבינה על מנת להקשיח אותם?
באופנועים לדוגמא שמים אוקולונים בין הקפיצים על מנת להקשיח אותם,יש משהו בסגנון?
אין קפיצי סליל בשביל לשים אוקולונים (אלא אם כן מדובר באמריקאית ואין לך מה לחפש איתה בשטח).
אפשר להעלות שן במוטות פיתול האחוריים. בקדמיים גם יש שיטה, אבל יותר מסובך.
אסף.
הבנתי,מחר אני הולך לראות איזו חיפושית שהורדה מהכביש בגלל שנכנסו בה מהצד,אם אפשר יהיה להוציא אותה במחיר טוב נקח וניישר אותה :mrgreen:
איזה קטע.. החיפושית האדומה היא של אבא שלי (בהווה ובזמן הכנת הכתבה) והייתה שלי לפניו במשך כמה שנים...
אז הבן החייל מהכתבה,יש אולי איזה חיפושית מעניינת למכירה? ;)
כרגע לא.. אבל אני אשמח לידע אותך כשאמצא אחת שעונה לדרישות.
הבן החייל, יא אללה, זה היה רק שהתגייסתי.. ואני עדיין בצבא.. :?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
...(אלא אם כן מדובר באמריקאית ואין לך מה לחפש איתה בשטח)....
למה אין מה לחפש בשטח עם חיפושית אמריקאית? מה ההבדלים בינה וללא אמריקאית?
המקפרסונים מלפנים של האמריקאית לא מספקים את הסחורה- אין לך את היתרון המובהק של הזרועות העוקבות המקוריות שמוסיפות הרבה נוחות ועומדות בהתעללות (חוץ מנקודת הכשל- התפוחים... אם הפרונט הוא לא מסוג קינגפינים, ובהזדמנות זו- אם למישהו יש פרונט קינגפינים (אפילו בלי הקורות- רק הזרועות והנאבות) אני רוצה לקנות).
אסף.