יום רע לסמו... :(
הגעתי למסקנה סופית והחלטית ביותר שהאנשים במדינה שלנו (לפחות חלק גדול מהם) פשוט לא רוצים ג'יפים על הכביש...
היום החלטתי שאני מעביר את סמו טסט, יצאתי לכיוון המכון הקבוע, ובדרך כבר נעצרתי ע"י בוחן תנועה שחפר לי על כמה שהדגם הזה מסוכן ולא יציב על הכביש ושצריך להוריד אותו מהתקן בארץ!!
הוא פשוט שנא סמוראים ככה סתם והחליט להוציא את זה על הסמו שלי.. הוא חיפש וחיפש ולא מצא שום דבר ברכב שמצדיק הורדה מהכביש (ראו עליו שהוא התאמץ, אבל בינינו גם ראו שהוא לא מבין מה הוא עושה)..
בכל אופן הוא שיחרר אותי עם חיוך מאולץ, והמשכתי למכון הרישוי, ברגע שהגיעי תורי לעלות על המסלול ישר ראו את חוסר הרצון של הבוחנים לבדוק את הרכב שלי, המכסה מנוע נפתח ולפתע שלושה בוחנים הגיעו לראות מה יש לי מתחת למכסה (סטנדרטי לגמריי).. מוזר..
בכל אופן הבוחנים הכשילו אותי על דברים מפגרים כמו :
*חוסר מדבקות מחזירי אור.
*על כך שהלוחיות רישוי שלי היו ישנות ( אך תקינות לגמריי!!! עובדה שהבוחן תנועה לא העיר על זה).
*הבוחן טען שהצד הפנימי של הגלגל האחורי שלי לא תקין וישן (וכשנאלצתי להחליף צמיגים בפנצ'יריה לא הבינו על מה הבוחן דיבר)
*ועוד תקלה אחרונה.. חופש במייסבי גלגל קדמי ימני. אז החלטתי ללכת למוסך המורשה של סוזוקי בשביל לבדוק כמה יעלה לי התיקון (מוסך "טופז" בראשל"צ) ושם נתקלתי בטיפשות ובבורות שהפתיעה אותי!! מנהל המוסך לא הבין איזה רכב עומד מולו, איזו שנה הוא ואיזה נפח מנוע.. לאחר בדיקה של הגלגל ולאחר התייעצות קלה עם שותפו הוא הביא לי הצעת מחיר של 600 ש"ח לתיקון הבעייה..חלקים מקוריים, מע"מ ושאר זיבולי מוח...
אז הלכתי למוסך אחר כדי לאמת את המחיר של הבעיה..
בעקבות זה פניתי למוסך "עדי" גם בראשון לציון.. שם קיבל אותי המנהל בחיוך והקשיב לבעייה שלי.. ישר הוא ביקש ממני להכניס את הרכב כדי לאתר את התקלה שעליה דיבר הבוחן בטסט.
בסופו של דבר מה שנעשה שם הייתה עבודה של חצי שעה רק לחיזוק ההברגה שם והבעייה נפתרה... התענוג עלה לי סך הכל 80 שקלים.. בקיצור יצאו צדיקים!
לגביי סוגיית הצמיגים כפי שהבנתם הוחלפו כל ארבעת הצמיגים לצמיגי 50\50 חדשים ויפים במידה המקורית של הרכב והרי תמונות: