חוזר: מצברים - זה הזמן לג'ל?
לא יודע על מה אתה מדבר - אני קניתי לפני שנתיים אופטימה אדום שעלה כבר אז כ 1250ש"ח.
לא יודע כמה זה עולה היום.
הלל סגל מ"ליוגב" מוכר כאלה. אני קניתי אצלו כבר 2 או 3, וקיבלתי אותם ישירות לסדנא.
המצבר טוב להתנעה אבל הוא רחוק ממה שמקובל לחשוב, ואל תסתמך עליו לעבודת כננת ממושכת.
הוא בסה"כ 54 אמפר שעה אבל ה cranking power שלו גדול.
כמצבר לרכב ללא דרישות אמפראז גבוה וצרכנים כבדים כמו כננת, הוא מצויין, והעקר הוא מצבר יבש אמיתי(על ג'ל) ולא מצבר "יבש"(כלומר סגור ללא פתחים אבל עם חומצה).
סע לשלום, המפתחות בפנים.
מצבר אופטימה איננו מצבר ג'ל במצבר זה הלוחות בנויים בצורה מיוחדת ויצוקים בתוך פיברגלס זה מצבר בעל נתונים מיוחדים לטוב ולרע לדוגמה מתח התנעה גבוה אבל קיבוליות נמוכה.עד כמה שידוע לי מצברי ג'ל בנויים לפריקה עמוקה אבל מתח ההתנעה שלהם נמוך.
עמרי
ואילו מצברי ג'ל במחירים סבירים יש בשוק?
להתנעה?
לפריקה עמוקה?
אסף.
מה לגבי אופטימה צהוב?
לפי האתר שלהם מתאים גם להתנעה עם זרם התנעה גבוה מאד (975A במצבר 75AH) וגם מצבר פריקה עמוקה. למישהו יש נסיון אתם?
מישהו יודע מחירים עדכניים של קטרפילר?
תודה
גלעד
אף אחד לא הגיב אז עשיתי כמה טלפונים לבירורים.
אופטימה - מיובא ע"י ליוגב, מחיר למצבר 50AH אדום - בערך 2000 + מעמ. מצטיין בכח התנעה גבוה מאד
קטרפילר - מיובא ע"י "טרקטורים וציוד" , מצבר 100AH CCA750A עולה 1560 כולל מעמ
שנפ - לפי המוסך שלי עולה 1770+מעמ למצבר 100AH
כנראה שממחר ינוח אצלי בדיפנדר מצבר CAT :) בהתאם לנ"ל
מה לגבי המצברים הימיים שרכס פעם המליץ עליהם, מצבר 104 אמפר, פריקה עמוקה, ללא טיפול, 3 שנות אחריות ובסה"כ עולים כ-1100 +מע"מ?
http://www.novamarine.co.il/product_...oducts_id=1036
ויש גם 91 אמפר ב-1000.... נשמע מפתה, יש פה קאטצ'?
קובי
היכן ניתן לרכוש את מצברי הקטרפילר?
מבירורים נוספים בימים האחרונים, מתברר שמצברים יבשים לפריקה עמוקה של עגלות גולף/ קלנועיות הם גם לא יקרים (באזור ה1000 שקל) וגם פריקה עמוקה "אמיתיים" בגלל שאין לוחות עופרת. אני אקבל הצעת מחיר בשבוע הבא.
אסף.
מאחר והמצבר שלי מת לחלוטין והאוטו לא מניע יותר, התחדשתי היום במצבר CAT שיותקן מחר.
המצבר נקנה מקטרפילר בחדרה, פרטים על הסניפים שלהם יש באתר הבית (קטרפילר בגוגל)
לגבי מצברים ימיים כמו שרכש חיים רכס, לפי האתר של נובה מרין מדובר במצברי פריקה עמוקה ולא הצלחתי למצוא נתוני CCP (כח התנעה) - לא יודע איך הם בתור מצברים לשימוש יומיומי להתנעה. חוץ מזה הקטרפילר עמידים במיוחד ברעידות וללא טיפול לחלוטין. בנוסף, 3 שנות אחריות - מצבר חדש תמורת ישן תקול.
אסף, אתה יודע נתוני כל התנעה של המצברים לקלנועיות? זה נשמע מחיר לא רע בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Gilad
מאחר והמצבר שלי מת לחלוטין והאוטו לא מניע יותר, התחדשתי היום במצבר CAT שיותקן מחר.
המצבר נקנה מקטרפילר בחדרה, פרטים על הסניפים שלהם יש באתר הבית (קטרפילר בגוגל)
.
מחיר אם לא אכפת לך?
לא אכפת לי - 1590 ש"ח כולל מעמ. כתוב כמה הודעות למעלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Gilad
אסף, אתה יודע נתוני כל התנעה של המצברים לקלנועיות? זה נשמע מחיר לא רע בכלל.
הם לא להתנעה. כוח די קטן. מצבר למנוע חשמלי לא צריך כוח התנעה- ומבחינתי, כמצבר "בית", זה מצויין.
אסף.
אז למצברי הפריקה העמוקה יש בעיה בזרם ההתנעה? (לא היתה תשובה ברורה לגבי המצברים הימיים) המחיר בהחלט אטרקטיבי, גם אם זה בשביל מצבר שני
אתה צריך לבדוק נתונים של מצבר ספציפי בשביל לדעת. ככלל, מהמצברים (פריקה עמוקה לרכב חשמלי) שאני בדקתי, זרם ההתנעה קטן. מצד שני, אני מדבר על מצברים של 60 אמפר-שעה, לא יותר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kobiarava
אז למצברי הפריקה העמוקה יש בעיה בזרם ההתנעה? (לא היתה תשובה ברורה לגבי המצברים הימיים) המחיר בהחלט אטרקטיבי, גם אם זה בשביל מצבר שני
למען הסר ספק: כל מצבר פריקה עמוקה, אינו יכול לשמש כמצבר ראשי המפעיל מתנע של רכב.
שלא תגיד כעת שזה לא ברור;)
קיד.
קיד - מה לגבי מצבר צהוב של אופטימה? על פניו נותן כח התנעה חזק מאד ומסוגל להגיע לפריקה עמוקה בלי בעיה. הבעיה היחידה היא שהוא לא מגיע לארץ (אהה וגם המחיר ;) )
אסף
אשמח לדעת מחיר ופרטים של הספק.
בנוסף יש יבואן בשם סמיקום (יושבים בבני ציון או שישבו בבני ציון עד לא מזמן) שיש לו מצברים בסגנון
תודה
ערן
אפשר להבין את הסוגיה ש:מצבר פריקה עמוקה לא מניע את הרכב?
יש יצרנים שאפילו לא מציינים את נתון זרם ההתנעה למצברי הפריקה העמוקה שלהם. הם לא מיועדים לזה.
http://www.schnapp.co.il/h/products.asp
לעומת זאת, מעיון באתר של אופטימה, יש על המצברים הצהובים שלהם נתון של זרם התנעה והוא נתון מכובד מאוד, לא פחות טוב מזה של המצברים האדומים, אז אולי אופטימה הם היוצאים מהכלל בתחום הזה.