גם ה258 של רעם החזיר נשמתו לבורא.. ודיון על שיפוץ ראש
טוב
לאחר תחזיות לא חיוביות מצידי בחודשים האחרונים, ידעתי שהמנוע למעשה בקיץ הזה יגמר.
היום בנסיעה רגועה לתל אביב, מכיוון רמת גן, ריח של שמן. הג'יפ סוחב פחות טוב...גשר ההלכה לכיוון ת"א- עוצר תג'יפ על המדרכה מרים מכסה מנוע.
מבט מראה שהמנוע רותח ושכנראה לא היו מים. אוקיי.משחרר טיפה את הפקק של הרדיאטור, לשחרר קצת לחץ ואדים. הולך לחפש מים, חוזר עם ג'ריקן מלא. שני מטר לפני שהגעתי לג'יפ שמתי לב לשלולית מים ענקית מתחתיו שממשיכה לנזול מכיוון המנוע. ירדתי מתחת, וראיתי שהמים נוזלים מכיוון הראש...
כן. הנורא מכל קרה, הלך פקונג ראש, שדורש ישור ראש ופתיחת מנוע.
המצב הוא כזה. לפני היום- המנוע היה אוכל קצת שמן, הקלאץ' עבר כבר שלושה רבעים מחייו, מנוע אוכל 1 ל4 בערך במצב טוב.
היום- אני מוסיף למשוואה את התקלה שתעלה בסביבות ה1000 שקל לתקן.
האפשרויות לא רבות- כדלקלמן:
1. לסדר את הנזילה הקיימת-1000 שקל עם עבודה-
להחליף פאקונג ראש ולעשות ישור ראש מנוע, מה שיעלה את הלחץ על ויגרום לו לאכול יותר שמן, ולהמשיך לנסוע על הג'יפ ככה במצב שהוא אוכל דלק 1 ל3-4, קלאץ' עם חצי שנה- שנה מקסימום עד שיגמר, ומנוע שבסופו של דבר גם כן ילך.
2.מנוע משופץ מינוביץ' ב4,000 שקל שכולל קלאץ' חדש, מפלג חדש, קרב' משופץ, והנלווים לו+ עבודת החלפת מנוע כולל שמנים פילטרים ב2000 שקל.
ס"הכ- 6000 שקל עם ג'יפ נוסע מנוע משופץ צריכה נמוכה בהרבה וקלאץ' מצויין.
יש לי חודש עד שלושה חודשים (עד שיהיה לי מספיק כסף) כדי להחליט ולבדוק אפשרויות.
המלצות יתקבלו בברכה.
כרגע ההחלטה שלי היא על האפשרות השניה.
להחליף מנוע באופן עצמאי זה לא בר ביצוע מבחינתי - כי אין לי ג'ק מנוע, אין לי כלים להחלפת מנוע, ואין לי ממש נסיון בזה.
אותו כנ"ל לגביי לעשות לו אוברול- מה גם שנראה לי שכבר עשו לו.
אז בצער מהול באופטימיות, אני נאלץ להקפיא את הרשיונות, וכן, כנראה לפספס איתו חצי קיץ של טיולים..... :?
מה הייתם עושים במצב כמו שלי?
יש רעיונות אחרים?
וזהו מה אני כבר יכול לאמר......קורה.....נקווה שאני יעבור את זה מהר :P
-ארז 8) -