יופי של כתבה מקיפה על סופה 3 דרור הקבל ח.ח עצבני, יופי של תמונות, אסף.
ובנימה אישית יותר כי אני יודע שלא תיקח ללב אתה בן זונ....
איך אפשר כך לגרום לבן אדם פרפרים בבטן ערב חג תאמין לי אתה לא בן אדם
חג שמח עם הרבה טיולים
יואב
Printable View
יופי של כתבה מקיפה על סופה 3 דרור הקבל ח.ח עצבני, יופי של תמונות, אסף.
ובנימה אישית יותר כי אני יודע שלא תיקח ללב אתה בן זונ....
איך אפשר כך לגרום לבן אדם פרפרים בבטן ערב חג תאמין לי אתה לא בן אדם
חג שמח עם הרבה טיולים
יואב
יותר מכך זה לקבל את עיתון הבוקר של ידיעות ולראות את הכלב הזה גם שם!
יום שישי בבוקר. התעוררנו לזריחה מדברית מדהימה בחניון לילה נחל לוט ונסענו במעלה נחל סדום. התצפית מהר סדום היתה יפה מתמיד, ים המלח מתנוצץ באור של בוקר מתחתינו.
הדרך במישור עמיעז מתפצלת. אפשר ללכך לכיוונים בטוחים, ואפשר לפנות לכיוון השביל המכונה נחל פרצים עליון. מתכון לצרות. ג'יפ בודד, רק אני וילד בן 4 וחצי לידי במושב הקדמי, אין קליטה סלולרית כמעט לכל אורך המסלול, והמסלול עצמו התחרב בשטפונות האחרונים שחפרו מכשולים חדשים באדמה הבוגדנית. אז שילבתי להילוך נמוך והפניתי את ההגה לשם.
במסלול עצמו יש בלא מעט מקומות מכשולים קשים למעבר, העקבות של הג'יפים הרגילים עוקפים אותם. אבל אם מסתכלים טוב, בחריצים העמוקים ובעליות הקצרות והתלולות יש עקבות של לובשי המדים שחירפו את נפשם של ההאמרים שלהם כדי לעבור. אני משחק אותה דביל, ונוסע על הקו של ההאמרים, לא עוקף מסביב. והכל בסדר.
יצאנו מנחל פרצים עליון, ואז פגשנו את דרור שיספר לכם את שאר הסיפור, אז בואו נעבור לשורה התחתונה, בלי יותר מדי מילים.
אני רוצה כזה. עזבו למה ואיך, עזבו את המגרעות, עזבו הכל. אני רוצה כזה.
גם אתם רוצים כזה. זה ג'יפ אמיתי, סוף סוף ג'יפ אמיתי, ואתם רוצים כזה. תקנו, תגנבו, תסרגו, אבל תאמינו לי – אתם רוצים כזה.
הוא יקר, כמו רכבי פנאי שטח מלוקקים ומלאים פינוקים, והוא לא, אבל בכל זאת – אתם רוצים כזה.
אני לא מכיר עוד רכב סדרתי שאפשר לנהוג בו כמו דביל ולצאת מזה בשלום, אז אני רוצה את הסופה 3 . רוצה כזה.
וחוץ מזה, אולי תע"ר יצליחו לאשר במשרד התחבורה את השינוי שהם עושים עבור לקוחותיהם בחו"ל, והג'יפ יהיה 3.5 טון, מוכר במס ושווי שימוש 0, ואז גם העורכדינים, רואי החשבון וסוכני הביטוח ירצו כזה. וזה טוב, כי יימאס להם מהר, ואז אנחנו נקנה.
וכמובן - חג שמח.
אסף.
הכי כיף זה לקרוא את הכתבה ואז ללכת לחניה ולמצוא אחד כזה שם.... לא היה לי כזה מזל :-(
טוב נו, נצטרך להסתפק ברנגלר החדש. אני יודע, זה יהיה קשה אבל נסתדר.... לצערי גם כזה עדיין אין לי בחניה :-P
המדבקה על השמשה הקדמית (והאחורית), זה יפה!
למי שאין מדבקה ורוצה, כי ג'יפ כזה הוא הרי לא יכול לקבל... מוזמן לפנות בהודעה פרטית אלי או אל נמרוד.
חג שמח
שאלה ברצינות עכשיו :-)
מה עושה את הרכב הזה כזה טוב? קפיצי עלים מאחור זה לא חדש או מתוחכם למדי (אלא אם כן יש שם משהו מסתורי כמו קפיצים בארבולים עם קבוע משתנה או משהו כזה) 3-4 לינק מקדימה זה גם לא חדש והצמיגים סטנדרטיים.
אז מה עושה אותו כל כך מיוחד? הLSD ובקרת אחיזה? ברכב שטח שמי שנוהג בו מבין משהו בנהיגה זה לא שקול לזוג נעילות? הזרועות הארוכות מקדימה? המנוע והגיר? הכול ביחד?
או שאתם מתלהבים (ובצדק) מזה שהכול בא BUILT IN מהמפעל בלי שינויים?
למה אני שואל? כי תמורת 300 אלף ש"ח אפשר להביא ג'יפ רנגלר ולשפר אותו לרמה כזו או גבוהה יותר. אולי לא רנגלר מהשנתון האחרון אבל זה כבר לא ממש משנה. בטח ובטח כשבעוד כמה שנים יהיו גם רנגלרים למכירה, 2 ו4 דלתות.
מיכה, לדעתי לפחות, זה העניין שאתה לוקח רכב מהחנות, נכנס לשטח - כל שטח , ונהנה.
בלי לחשוש על פלסטיקה (שאין ולא צריך להחליף), בלי לחשוש על זה ש"אולי לא תעבור", בלי להתחיל לחשוב על מיגונים, שיפורים ושאר ירקות. פשוט להניע, להפנות את הגלגלים למכשול שעד היום היה נראה הכי קשה ולעבור אותו.
לפחות זה הרושם שהתקבל מהכתבה.
מה ציפית ? לרכב חלל ? זה ג'יפ פשוט עם מערכת שמיועדת להיות פשוטה להפעלה ותחזוקה ולעבודה כראוי בתנאים קשים. גם אותו אפשר יהיה לשפר וכנראה צריך , ראה ההמלצה לשנות את העלים לסט יותר נעים , לשים את הצמיג הגדול יותר (הם בחנו עם 31, אפשר 32, רצוי 33) וזהו. כל השאר זה קוסמטיקה (כולל כננת).
300K זה המון כסף, אבל לרכב שטח אמיתי עם 0 ק"מ, זה לא כזה בשמיים.
הייתי מציע גם להסתכל על הכיוון הלגלי (ותקרא לי תמים) - אתה מביא רנגלר מחו"ל ומתחיל לשפר אותו, בא בחור בלבוש כחול ומוריד אותך מהכביש ואז אתה מתחיל לחפש מעכרים שיחתמו לך על השיפורים, לא חבל ?
העניין פשוט, מיכה. זו החבילה. ג'יפ מהחנות, עם לונג-ארם של רוביקון, סרנים מחוזקים, מתלה קדמי שהוא קיט הגבהה של רוביקון, פגושים מפלדה, מערכת בקרת אחיזה שעובדת, גג מתפרק, מנוע וגיר מצויינים- עולים בהרבה על של הרנגלר בנזין, מושב אחורי טוב... בקיצור מצד אחד כל מה שאנחנו אוהבים ברנגלר רוביקון, ומצד שני הדברים העיקריים שאנחנו לא אוהבים באותו רוביקון- שופרו.
ג'יפ אמיתי, סוף סוף ג'יפ אמיתי.
אין עוד אף ג'יפ שנותן מה שהג'יפ הזה נותן בשטח, בלי להתפשר על יכולות כביש, חדש מהחנות. טוב, אולי G290 חדש אבל בגרסה הצבאית. אולי. הביצועים הם של ג'יפ טיולים משופר עם הגבהה ושתי נעילות, אבל לא צריך לדעת לנהוג, רק לכוון את ההגה. בכביש הוא כמו ג'יפ לא משופר במילימטר.
מה צריך יותר מזה?
אסף.
בוחטה של כסף לקנות אותו ! .
איפה הכתבה?
טוב זה מה שחשבתי, זה שזה בא מוכן לשטח מהחנות.
אמיר, גם אם זה היה רכב שרק לפני שניה יצא מהניילונים ומפתח החנות, עדיין המשטרה תעצור אותך ותתקע לך משהו.
רמז דק כלשהוא?? לא מספיק סופתי,הרנגלר, עכשיו אתה מרמז על סופה 3??
היה רק משהוא אחד שמפריע לי בכתבה שכתב ידידי הטוב מר ברלי,
זה שאתה שונא משטרה עם א, ע,ה לבחירתך זה בסדר ,זה שאתה מציין זאת בכתבה רשמית של האתר זה כבר ממש לא בסדר,אפילו לא ברמת הפוליטיקל קורקט,
ואם כבר לפחות תדייק יא זיבלון קטן שכמותך,
אפילו המתנדב חולה הנפש ביותר ,זה שקם בבוקר מר ברלי ומת לז... אותך עד העצם אינו מורשה ואינו מוסמך ואסור לו בתכלית האיסור באופן חד משמעי וגורף להפעיל ממל"ז,
אז התכוונת בטח שמי שיז... אותך זה שוטר ולא מתנדב,
אבל.....
אל נניח לעובדות לבלבל אותנו
ו כתבה סוף הדרך,(כרגיל וכמצופה מכם!)
תגיד לי, יא משועמם שכמוך, אני באתי בטענות לשוטרים בכתבה הזו?
המחוז הצפוני זה גיהנום. ניידת כל 10 מטרים. שניים בירידה מנצרת לעפולה, שלושה רק בכביש הסרגל, עוד שניים בכביש ואדי-ערה ועוד אחד עד שהגענו לצומת מג"ב וכל זה בנסיעה אחת מנצרת לחורשן... בשום מקום אני לא רואה כל כך הרבה משטרה לק"מ כביש כמו בצפון... לך ותהיה עבריין מהירות במגרש הביתי שלהם. נראה אותך.
אתה חושב שבאמת אכפת לי מי מכוון לפרצוף שלי אקדח לייזר? האם זה שוטר בסדיר, בקבע או סתם מתנדב? כולם לובשים וסט צהוב על מדים כחולים, נוסעים בניידת לבנה עם וישים כחולים, חובשים כובע מצחיק ועובדים בזוגות - אחד קורא אחד כותב.... סתאאם. במבחן הזה לא התחככנו בשוטרים והם גם בכלל לא עניינו אותנו. רוב הזמן היינו בשטח...
מה עוד? אתה בכלל חתיכת פראייר שלא ברא השטן - קיבלת הזמנה פתוחה לבוא לנחל דימונה ולנהוג הרבה בצעצוע המדליק הזה, והתחמקת בכל מיני תירוצים. הפסד שלך.
תרוצים,:(:(
הייתי עם גב תפוס,
ואם תרוצים עסקינן מה התרוץ שלך שלא באת לערב סינגל מאלט שהוזמנת אליו?
מתי זה היה?
תזכיר לי...
ותזדרז עם ערב הסינגל-מאלטים הבא - לפני שייגמר בקבוק ה-LASANTA שלי שאני שומר כדי שתטעם...
היה שישי שעבר ולא באת,עובדות
דבר איתי יש משהוא מתוכנן בקרוב:D:D קרוב מאוד בשטח:D
האמת היא שאחת מהשתיים: הקפיצים האחוריים של הסופה 3 היו משחררים לך את הגב - או שוברים אותו סופית... אבל את החיוך אחרי הנהיגה בה אי אפשר היה למחוק לך... ומה שהכי חבל זה שלא תהיה עוד הזדמנות, אלא במילואים - אולי שווה להתנדב?...
תיזהר... מאיר במילואים יכול לקחת את הג'יפ שלך...
ובנימה אופטימית זו, אפשר לחזור לדיון?
אסף.
אחלה כתבה!
הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על הסופה ביחס לדיפנדר 110 (HD?)
חוץ מזה, האם יש איזה יתרון בהרכבה מקומית של הרכב ? על פניו נראה שתע"ר יכולים רק לקלקל ;)
בכל מקרה, במחיר הזה אפשר לקנות רוביקון קומפלט אם אני לא טועה - מה היתרון הגדול של הסימן 3 עליו?
חג שמח
גלעד