אוברול לסמוראי - יום שבת הפתיחה!
שלום,
ביום שבת אני מתכנן להתחיל את הפרוייקט הבא : אוברול לסמוראי (89).
את האוברול אני עושה גם כחלק מפרוייקט גמר בלימודים (הנדסאי רכב) וגם כי ממש צריך - בנוסף לצריכת דלק שיש לכולם, לי יש גם צריכת שמן.....
יום שישי אני מתחיל לארגן את החומרים, הכלים והחלקים שאצטרך בשלב הראשוני.
1. אני צריך חומר מסויים כדי לנקות את חלקי המנוע (בלוק, ראש ושאר ירקות...) וכן את כל חלל תא המנוע שבחודשים האחרנים נצבע בצבע שחור....
2. מאיפה אני יכול לקנות "מד פלסטיק"? זה מעין מוט קטן מאוד מפלסטיק שמכניסים אחרי שסוגרים את המייסבים הראשיים כדי לדעת אם הם במידה הנכונה.
3. מקום לקניית בוכנות, מייסבים ורינגים באיזור ת"א-חולון והסביבה.
4. מקום מומלץ לביצוע עבודות חיצוניות - עבודה על הראש, הבלוק וגל הארכובה (אם אצטרך) שיהיה מספיק נחמד לתת לי לצלם את התהליך, זול ואמין.... גם בסביבה הנ"ל.
5. עוד תובנות ועצות שלכם שעדיין לא חשבתי עליהם.
תודה וחג שמח,
איתי.
תגובה להודעה: אוברול לסמוראי - יום שבת הפתיחה!
היי איתי, האם אתה עושה חצי אובראול (רינגים לאגרים ראש) או אובראול מלא כולל חריטה לבלוק ובוכנות אוברסייז לפי המידה החדשה ?
אני ממליץ לא לקנות בוכנות מקוריות לפני שפותחים את המנוע, כי אם אתה עושה חריטה לבלוק ולא אונינג, אתה צריך בוכנות אוברסייז.
לגבי חלפים, לדעתי הכי טוב זה "הפרסי", אפשר לשחוט אותו במחירים, ביחוד כאשר מגיעים לעסקה בסדר גודל שאתה מתכנן (איזור 1500-2000 בשקט בגלל הבוכנות)
כמו כן אני ממליץ מאוד לבדוק את מצב המצמד על הדרך, שלא תרכיב גיר ועוד חודשיים תפתח שוב בגלל זה.
מחכה לתמונות :)
את המד פלסטיק שאתה מחפש (אין לי מושג מזה) נסה לאתר אצל:
"בינסר"
"כולבו לאוטו" (יושב צמוד לפרסי, חנות עם ויטרינה אדומה)
2 העסקים האלו מתעסקים עם ציוד למוסכים אז יתכן ואצלם תמצא את מבוקשך.
בהצלחה :)
אור , או שאתה יודע להתמקח או שאתה פשוט עשיר.
כלבו לאוטו הם יקרנים ואצל הפרסי, אם אתה לא יודע לדבר נכון ובדיוק מה שאתה צריך , ישחילו לך אלמנט. ואיתי די קולע לאלה שהפרסי אומר עליהם שהם "מריחים מזומנים" ולא כי הוא מתלבש כמו יאפי.
בין כלבו לאוטו לפרסי יש חנות שמתמחה בעבודות על מנועים, תוכל להתייעץ איתם.
כשתצטרך קשרים והנחות, אתה יודע לדבר איתי בעניין.
לגבי מסיר שומנים, תצחק תצחק אבל מסיר שומנים אגרסיבי (ומסוכן לעור) של סנט מוריץ, כן כן, זה שמסיר שומנים בתנור הביתי , עושה עבודה מעולה. מנסיון שלי ושל עוד כמה ומהמלצות הפורום הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור .ס.
היי איתי, האם אתה עושה חצי אובראול (רינגים לאגרים ראש) או אובראול מלא כולל חריטה לבלוק ובוכנות אוברסייז לפי המידה החדשה ?
אני ממליץ לא לקנות בוכנות מקוריות לפני שפותחים את המנוע, כי אם אתה עושה חריטה לבלוק ולא אונינג, אתה צריך בוכנות אוברסייז.
לגבי חלפים, לדעתי הכי טוב זה "הפרסי", אפשר לשחוט אותו במחירים, ביחוד כאשר מגיעים לעסקה בסדר גודל שאתה מתכנן (איזור 1500-2000 בשקט בגלל הבוכנות)
כמו כן אני ממליץ מאוד לבדוק את מצב המצמד על הדרך, שלא תרכיב גיר ועוד חודשיים תפתח שוב בגלל זה.
מחכה לתמונות :)
את המד פלסטיק שאתה מחפש (אין לי מושג מזה) נסה לאתר אצל:
"בינסר" - איפה הוא יושב?
"כולבו לאוטו" (יושב צמוד לפרסי, חנות עם ויטרינה אדומה)
2 העסקים האלו מתעסקים עם ציוד למוסכים אז יתכן ואצלם תמצא את מבוקשך.
בהצלחה :)
את מידת העבודה אני אדע רק אחרי שאפרק הכל ואמדוד. רק אז אדע אם אני עושה חצי אוברול או מלא (משהו אומר לי שאני הולך לעשות מלא....)
הקלאצ' בן 30K קילומטר וכרגע אני יודע שהוא מלא בשמן. רק אחרי שאפתח אני אראה את המצב שלו ואחליט האם להחליפו...
אשמח למיקום מדוייק של הפרסי והחנויות שדיברת אליהם לשאר החומרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
אשמח למיקום מדוייק של הפרסי והחנויות שדיברת אליהם לשאר החומרים.
הפרסי זו החנות הכמעט פינתית ביצחק שדה, בואכה לכיוון המסגר. נקראים "פרוחזאד", ממש על הרמזור. (ושוב, אם אתה רוצה ללכת לברר, זה בסדר. אבל לפני קניה, דבר איתי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הפרסי זו החנות הכמעט פינתית ביצחק שדה, בואכה לכיוון המסגר. נקראים "פרוחזאד", ממש על הרמזור. (ושוב, אם אתה רוצה ללכת לברר, זה בסדר. אבל לפני קניה, דבר איתי)
איתי קודם כל בהצלחה ,
דבר שני אם אתה צריך עזרה רק תגיד,
בקשר לקניות אצל הפרסי אני ממש ממליץ על אמיר ,
נכנסתי לשם עם אמיר והוא ניסה לשחוט באיזה אותי100 ש"ח על איזה שטות אמיר שם לו 70 ופשוט הלך :) .
אז מומלץ ביותר.
אוהד ,אתה מוציא אותי נבלה אמיתית. זו לא הכוונה שלי בהמלצות שלי להצטרף לאיתי.
ספציפית למקרה ההוא, הגיע לו מה שהגיע לו ולא נכנס לזה כאן. זה לא משהו שאני עושה איתו בדר"כ וגם לא מתכוון לעשות במקרה של איתי. אלא לנצל קשרים שיש לי עם חנויות באיזור. אבל די לדבר עליי.
חוצמזה, כן נהניתי מאד ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
שלום,
ביום שבת אני מתכנן להתחיל את הפרוייקט הבא : אוברול לסמוראי (89).
את האוברול אני עושה גם כחלק מפרוייקט גמר בלימודים (הנדסאי רכב) וגם כי ממש צריך - בנוסף לצריכת דלק שיש לכולם, לי יש גם צריכת שמן.....
יום שישי אני מתחיל לארגן את החומרים, הכלים והחלקים שאצטרך בשלב הראשוני.
1. אני צריך חומר מסויים כדי לנקות את חלקי המנוע (בלוק, ראש ושאר ירקות...) וכן את כל חלל תא המנוע שבחודשים האחרנים נצבע בצבע שחור....
2. מאיפה אני יכול לקנות "מד פלסטיק"? זה מעין מוט קטן מאוד מפלסטיק שמכניסים אחרי שסוגרים את המייסבים הראשיים כדי לדעת אם הם במידה הנכונה.
3. מקום לקניית בוכנות, מייסבים ורינגים באיזור ת"א-חולון והסביבה.
4. מקום מומלץ לביצוע עבודות חיצוניות - עבודה על הראש, הבלוק וגל הארכובה (אם אצטרך) שיהיה מספיק נחמד לתת לי לצלם את התהליך, זול ואמין.... גם בסביבה הנ"ל.
5. עוד תובנות ועצות שלכם שעדיין לא חשבתי עליהם.
תודה וחג שמח,
איתי.
עכשיו, אחרי שכולם נחו מהאוכל של היום, אודה על תשובות לשאלותי....
איתי. בקשר לחריטות של הראש, צילינדרים.
אני מאד ממליץ לך אל "המייסב" ברח' שלמה. את המספר אני לא זוכר.
אבל אין אחד באזור שלא מכיר אותם.
החברה עוד מזמנים של ה"צ'קרים".
הם הכי זולים. והכי חשוב עבודה 10!!!
חפש אותם באזור של רח' קיבוץ גלויות פינת שלמה.
בהצלחה.
היי אמיר/איתי, לגבי הפרסי, אותי הוא לא יכול לשחוט
פעם אחת כבר הגעתי איתו למצב שהוא מראה לי את החשבונית שהוא קנה את החלק, כדי שאני אשלם לו לפחות את העלות ;)
לגבי דני כולבו לאוטו, אין לי מושג מה המחירים שלו בחיים לא קניתי ממנו כלום.
אמאלה
אמיר אתה רוצה לספר לנו משהו ? :D:D:D
אני בעצם מבין שאתה מאין סוגר חשבונות ? :lol::lol:
או שזה רק אצל הפרסים ?
כי רק אצלם הם יכולים להגיד 100 ולסגור את זה יפה ב70
אני שיוצא לי להיות אצלם אני נכנס לקנות איזה משהו קטן אני יוצא אחרי שעה וחצי כאילו יצאתי ממופע סטנדאפ . שעות אתה יכול להיות בחנות בשביל איזה פלאג .
אבל מה שכן שאתה יוצא משם אתה יוצא עם חיוך
בכל אופן בהצלחה איתי צלם שיהיה תמונות
וכנ''ל אם אתה צריך עזרה אני פנוי בסופ''ש עד הערב
רותם .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור .ס.
פעם אחת כבר הגעתי איתו למצב שהוא מראה לי את החשבונית שהוא קנה את החלק, כדי שאני אשלם לו לפחות את העלות ;)
תרגיל מוכר, למי שמכיר את האנשים בעסק הזה... לא נורא, לפחות יצאת בהרגשה שלא שחטו אותך :p
ורותם, אם אתה רוצה לעזור, תביא כמה סנדוויצ'ים מארומה ואיזה אייס-קפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תרגיל מוכר, למי שמכיר את האנשים בעסק הזה... לא נורא, לפחות יצאת בהרגשה שלא שחטו אותך :p
ורותם, אם אתה רוצה לעזור, תביא כמה סנדוויצ'ים מארומה ואיזה אייס-קפה.
חחחהח אז תבוא לטייל ואז תקבל , כי מי שלא בא מפסיד :):arrow::p:p:arrow:
אהלן,
גיחה קצרה היום ליצחק שדה, אין להם מושג מה זה "מד פלסטיק". כולם ניסו לדחוף לי פילר גייג'. רק אצל "שוורץ" לא ניסיתי ואם לא תיהיה לי ברירה אני אלך גם אליהם.....
מחר אני מתחיל סיבוב יותר גדול, אשמח להכוונות לחנות שיש בה את זה.
איתי.
איתי , ברחוב בן אביגדור יש חנות טובה שהכניסה אליה היא על גרם מדרגות ברזל (5-6 מדרגות). בין 2 בתי קזינו/מועדוני בריאות.
יש לך תמונה של מה שאתה מחפש ?
אמיר, התרגיל הוא מוכר כאשר הוא מכסה את אחוזי ההנחה שלו עם האצבע, רק שאצלי זה לא קורה כי חטפתי לו את החשבונית מהיד ;)
שמע, אני הייתי עובד חלקי חילוף בעבר, הייתי מביא לו ולכל הקוביה של יצחק שדה-שונצינו-מסגר-תושיה-טברסקי חלקים, אי אפשר לעבוד עלי, גם כשאני מגיע אליו זה רק כי הוא נותן לי הנחות שעסקים אחרים לא נותנים.
אז "אנחנו שנינו מאותו הכפר" , כמו שאומר השיר...
לא שאני אוהב את ההתנהגות הזו , אבל האיזור הזה משום מה מצריך את ההתנהגות הזו , אחרת משחילים את האלמנט (איתי כבר קיבל אלמנט כזה לפני כמה חודשים ;) ).
יאללה, חדל קשקשת, עכשיו נותר רק להמתין בסבלנות לאיתי והפירוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
... (איתי כבר קיבל אלמנט כזה לפני כמה חודשים ;) ).
...
אין לך בושה. יום יבוא ואני אכתוב את מה שהיה..... תמונות מחר!
איתי זה בסדר, כולנו למדנו על הבשר (או לפחות אני), אז פעם הייתי משלם כמו טטלה, או שהיה לי 25% הנחה מחנות החלפים של המוסך שעבדתי בו, אח"כ שהתחלתי לעבוד בחלפים 25% נראה לי תמיד נמוך ואני מחפש יותר כי אני יודע שההנחה לסוחרים היא 40-50 אחוז תלוי במוצר הנרכש.
תבקש פלסטיגייג' במקום מד פלסטי, אולי יבינו אותך.