שוקל להסב מחשב נייד למחשב ניווט...
מכיר את תוכנות ניווט השטח אך האם קיימות גם תוכנות מתאימות לניווט כביש בארצנו??
ועוד שאלה "על הדרך" :האם תוכנת NAVIGUIDE מסוגלת לעבוד עם כל מקלט BT שיהיה בקישוריות עם המחשב?
עמרי
Printable View
שוקל להסב מחשב נייד למחשב ניווט...
מכיר את תוכנות ניווט השטח אך האם קיימות גם תוכנות מתאימות לניווט כביש בארצנו??
ועוד שאלה "על הדרך" :האם תוכנת NAVIGUIDE מסוגלת לעבוד עם כל מקלט BT שיהיה בקישוריות עם המחשב?
עמרי
פתרונות חוקיים לניווט כבישים בישראל על גבי PC:
1. יש גרסה ל-PC של GPS2GO, - ראה http://www.gps2go.co.il/51272/GPS2GO-PC לא נתקלתי בה עדיין וקשה לי לחוות דעה (אולי בעצם זו הייתה חוות דעת ...)
2. ל- freemap, פרוייקט המפה החופשי שהינו אביו של waze - יש גרסה ל- PC. חינמי ובעל פונקציונליות בסיסית וממשק ספרטני אבל עובד. צריך להביא בחשבון שהמפה שם לא מתעדכנת מדי יום כמו ב- waze ועדכונה תלוי ברצונם הטוב של צוות הפיתוח של waze. - http://www.waze.co.il/wiki/images/9/9e/WaseX3.JPG
3. התקנת אמולטור ל- PDA ע"ג ה-PC והתקנת תוכנת ניווט ל- PDA. כך למשל עושים זאת עם waze החינמית - http://www.freemap.co.il/wiki/index.php/%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94_%D7%A2%D7 %9C_Windows_XP
לא מכיר פתרונות חוקיים אחרים.
ארז
ארז
לידיעתך מבדיקה היום התוכנה של GPS2GO לא אקטואלי יותר משנה.
בכל זאת מצאתי באינטרנט שם חדש Sygic האם אתה מכיר?
יקי
ל-Sygic יש תוכנת ניווט לפלטפורמות שונות (השוק העיקרי הוא עולם הסלולר - לסימביאן, לאייפון וכנראה עוד).
לא יודע מספיק עליה ולכן לא יכול לחוות דיעה, יש להם מפיץ בארץ כך שתוכל להתרשם לפני ההחלטה (לא בטוח שתוכל לראות בארץ את גרסת ה- PC).
בכל מקרה, אם הצורך הוא תוכנת ניווט על PC - כנראה שאין הרבה אפשרויות.
אם תרצה לבדוק את freemap הקשישה (אך עדיין עובדת) - אוכל להעלות כאן טיפים ומעט הסברים, כיון שהחומר עליה "נקבר" ומוצנע במעמקי הרשת לאחר ש- waze החדישה תפשה את הבמה (למרות שאין לה גרסה ל- PC).
בהצלחה,
ארז
אני אשמח למידע כיצד להתקין את ה freemap על PC ואפשרות לסנכרן מפות חדשות (כמובן ברשת קוית או אלחוטית),
האמת גם על PDA עם מערכת הפעלה 2003SE, כזאת ש waze לא תומכת .... (אותו מכשיר שממנו העלתי לא מעט מידע לגבי הרבה רחובות חדשים, מספרי בתים ועוד נתונים וכאשר הפסיקו לתמוך בו די הפסקתי להישתמש במערכת) הייתי שמח לדעת איך להתקין ולקבל עידכונים (כמובן ברשת אלחוטית או בחיבור למחשב), מה לעשות שזה המכשיר שמשמש אותי היום לניווטים
נתחיל בחלק הקל. יש פתרון שתאר אחד המשתמשים לעבודה מלאה עם גרסה ל- WM2003, כולל עדכון מפות. ראה בויקי של waze
לגבי ה- PC, אני מבשל הסבר וכאשר יהיה מוכן, אוסיף כאן קישור.
בהצלחה,
ארז
הכנתי מדריך מקוצר ומזורז הנמצא ב- ויקי של waze. נסה להתחיל ממנו ושאל כאן שאלות הבהרה ואשתדל לענות ולתקן בהתאם את המדריך.
בהצלחה,
ארז
ארז, תודה
בעבר חיפשתי גירסה ל PDA הישן שלי ולא היה, ובנוסף לא נראה שהולך להיות, היה פיתרון שמישהו העלה והוא לא עבד טוב, הפיתרון שנתת עושה רושם שעובד טוב.
הגירסה של ה PC עובדת בצורה טובה, שידרגתי מהגירסה הקודמת שהיתה לי עליו, הבעיה (כפי שאמרת) שהמפות שם לא מעודכנות, לפי דעתי המפות לא עודכנו מתחילת 2009, רחוב חדש שהוספתי באפריל 2009 (ומופיע ב PDA ובאתר), אינו מופיע ב PC,
אני יודע שזה לא הפורום של waze אבל אולי שווה לתחזק גם גירסה ל PC
ושוב, תודה
ארז שלום,
הורדתי את FREEMAP ל XP ויש בעיה
לא מצליח לזהות את ה GPS
מבדיקה שעשיתי יש לתוכנה זיהוי עד COM9 ושלי מותקן ב COM14 או COM16
יש לך רעיון לפיתרון
יקי
אני מקווה שהכיתוב ב-BOLD לא נובע מכעס כלשהו עלי ;)
אכן בגרסאות הללו התוכנה יכולה לעבוד עד com9 (ספרה אחת בלבד).
אני לא מאמין שמחוברים לך למחשב יותר מ-9 התקנים טוריים אחרים. בד"כ אתה נקלע כאן למצוקה כאשר מסיבות הסטוריות הפורטים האחרים מסומנים כתפושים (למרות שאף אחד אינו משתמש בהם), ולכן כאשר אתה מחבר התקן חדש (כמו ה- GPS) הוא תופש את הפנוי הראשון שיכול להתחיל ממספר יותר גבוה.
אם זה המצב - נסה לשחרר את הפורטים שלכאורה בשימוש (כך מאמינה מערכת ההפעלה) אבל הינם פנויים בפועל. כתבתי פעם בצהוב הסבר קצר עם הסברים מדוייקים כיצד לעשות זאת, עם הבאלאגן שיש שם כעת לא ניתן למצוא כלום, אבל לאחר דקות ממושכות של חיפוש מושכל "ידני", מצאתי את השרשור - http://www.jeeptrip.com/start/forum/...Id=4&id=761906
ארז
ארז
ראשית אני לא כועס, סתם נלחץ לי סימן BOLD
שנית, תודה הצלחתי לשנות את ה COM
יקי
שלום ארז,
במכשירי המירס הצבאיים החדשים יש אנטנת GPS שעובדת בתקן NMEA ומסוגלת להוציא סיגנל של הGPS בעזרת חיבור USB.
האם ידוע לך על אפשרות לעשות באנטנה הזאת שימוש באמצעות freemap או Naviguide?
תודה,
עמרי
עמרי,
איני מכיר את המירסם הצבאיים החדשים, אבל אם אתה מצליח לחברו למחשב בצורה שהמחשב מזהה אותו מחובר ליציאה סריאלית (COM) והוא מדבר בפרוטוקול NMEA - זה כנראה אפשרי.
הייתי ממליץ לך להוריד תוכנה קטנה וחינמית - VisualGPS ולהשתמש בה כדי לוודא שהמחשב מצליח לתקשר עם ה- GPS בפרוטוקול המתאים.
בשל מגבלה עתיקה של freemap, התוכנה יודעת לעבוד רק עם פורטים בנ ספרה אחת (COM0 - COM9), אם מספר היציאה שקיבלת הוא בטווח הזה - לא צריכה להיות בעייה להפעיל את freemap. אם המספר מעל 10, נסה לשחרר פורטים בטווח שהינם תפוסים או תפוסים לכאורה ואז לחזור על התהליך.
לגבי naviguide - אני מניח שהתשובה דומה, אולם מעולם לא התקנתי או עבדתי עימה ולכן קשה לי להתחייב שכך הוא המצב.
ספר איך מתקדם הנסוי,
ארז
אני אבדוק ואעדכן.
אם כן-מבחינתי מדובר בבשורה של ממש! לא צריך להסתובב על מקלט נוסף...
תודה,
עמרי
זה עובד!!! מסתבר שהמירס הזה כן שווה משהו...
עכשיו רק צריך לראות עם ניתן לגרום לו לשדר את הפרוטוקול גם על גבי BT.
הנאוויגייד זיהה אותו מייד לאחר שמשנים את קצב תעבורת המידע ב DEVICE MANAGER.
לא השתמשתי בתכנה שהמלצת (visual GPS ) כיוון שהיא מתבססת על חיבור סיריאלי בעוד שהמירס מתחבר עם חיבור טורי.
עוד מעט אני אבדוק את זה גם עם FREEMAP.
עמרי
לא השתמשתי בתכנה שהמלצת (visual GPS ) כיוון שהיא מתבססת על חיבור סיריאלי בעוד שהמירס מתחבר עם חיבור טורי.
[/QUOTE]
הכוונה היא כמובן שהמירס מתחבר באמצעות USB... ולא חיבור טורי..
עמרי
אני לא אתפלא אם למרות שהחיבור הפיזי הינו באמצעות USB, באמצעות דרייבר - התוכנה מזהה אותו כמו חיבור טורי. ישנם הרבה פתרונות כאלו.
כיצד מוגדר המקלט בנוויגייד? אני משוכנע שמוגדר שם com port, כלומר חיבור טורי (סריאלי).
דרך אגב, בסימביאן יש תוכנה - ExtGPS המאפשרת להפוך את הסלולר למקלט GPS- BT. חפש תוכנה / גרסה מתאימה למירס שלך.
ארז
קוד תוכנת הניווט, freemap כמו גם waze - פתוח לכולם (אבל מאגר המידע, ממנו גוזרים את המפות, הינו רכושה הבלעדי של החברה ולא פתוח לקהיליה), אבל לא תמיד קל למצוא את הגרסאות השונות, במיוחד הגרסאות העתיקות.
נסה לקרוא בפורום פיתוח התוכנה של waze, במיוחד בשרשורים הדביקים שבתחילתו.
ארז