שלום כולם.
מי יודע איזה דגם זה של דייהטסו ויכול לתת פרטים עליו?
עד כמה הוא שונה מהסמוראי של סוזוקי?
Printable View
שלום כולם.
מי יודע איזה דגם זה של דייהטסו ויכול לתת פרטים עליו?
עד כמה הוא שונה מהסמוראי של סוזוקי?
נראה כמו רוקי.
קצת יותר גדול מסמוראי.
יש קצרצר ויש "ארוך".
הביאו אותם רק ב-85.
מנוע 2 ליטר של טויוטה עם 85 כ"ס בערך.
נדירים מאוד בישראל עם כל מה שמשתמע לגבי חלקים. להבדיל מדגמי דייהטסו ישנים כמו שרייד ואפלאוז, זה דווקא נחשב לאוטו מאוד חזק ועמיד, אבל כאמור - ישן מדי, נדיר מדי. עזוב.
דרור, לא התכוונתי לרכוש את הרכב. פשוט התעניינתי מאוד כשראיתי אותו חונה מחוץ לאיזו וילה באחד המקומות היותר נחשבים בארצנו ובמבט ראשון חברה שלי אמרה "היי, הינה סמוראי"!. אני כמובן תיקנתי אותה שמדובר במשהו אחר אך ללא ספק הוא דומה מאוד ולכן עורר בי עניין אז צילמתי והעלתי לפה.
ועכשיו תגיד בלי קשר, אתה אומר בעצם ששרייד ואפלאוז לא עמידים או חזקים?
עכשיו הדלקת את דרור .....
דעתו על המנוע הזה משתווה לדעתו על שוטרי ישראל ..חחח ... :)
דווקא יכול להיות מעניין לראות רכב בגודל כזה עם מנוע 2 ליטר שמייצר רק 85 כ"ס
השאלה כמה מומנט יש לו! ;)
לפני לא מעט שנים כשעוד הייתי קיבוצניק קנו אחד כזה לגד"ש
למיטב זכרוני הוא היה בעל עבירות לא רעה בכלל אבל אמינותו לא הייתה משהו משהו.
על ה"אמינות" של דייהטסו אפשר לכתוב אנציקלופדיות.
בגדול - שומר נפשו ירחק, וזה לא רק המנוע. מסביב למנוע אכול הקורוזיה הזה יש אוטו שהוא קקה גם כשהוא תקין לגמרי.
דווקא ברוקי יש מנוע של טויוטה.
לא שאני מתלהב מי יודע כמה ממותג האלילים הזה, אבל הרוקי נחשב פעם לרכב חסון מאוד, פשוט מאוד, וגם לא רע בכלל בשטח במגבלות האין-שיפורים וכו'.
דרור אמינות ברכב מיושן זה דבר יחסי כמו שדיפנדר מטפלים בו נכון אז הוא יחזיר לנו ככה ככה גם כל רכב אחר הבעיה העיקרית באמת כמו שרשמתה זה החלפים כי הרוקי הוא רכב שנמכר מעט מאוד בארץ כדוגמתו יש לנו את הפורטונה של אופל (במקומות מסוימים זה בכלל איסוזו)יש לנו קצת אחרי זה אפילו את הניבה (אולי הקנה כזאת כפרייבט)יותר גבוה יש לנו את הלנדקרוזרים של נתונים 97 98 המרובעי שם יש קצת בעית חלפים .בכלליות דרור אתה צודק בקשר לדייהטסו הרכבים שלהם פשוט ... (שכל אחד ירשום מה שירצה)בעיקר השרייד והאפלאוז מהדורות הראשונים וזאת (פה החכים אותך דרור) עוד שדייהטסו היא חברה בת של טויוטה (מכאן המנוע ששיך לטויוטה).
לא יודע מה אתם רוצים, אני דווקא מבסוט על השרייד 93 1.3 של החברה שלי. עושים טיפולים בזמן והרכב מעריך את זה ומתגמל. עד היום אפס תקלות (טפו טפו). יש מלא רכבים כאלו בכל מקום בארץ והרכב נקנה לאחר המלצות מבעלי רכבים כאלו לשעבר. יחד עם זאת גם אני שמעתי ביקורות שליליות על האפלאוז.
תסתכל קצת מלמטה.
האפלאוז והשרייד כמעט זהות (למעט המרכב ואורך בסיס הגלגלים) הן חולקות הרבה מאוד מכלולים משותפים והבעיות אותן בעיות - מערכת קירור גבולית ורגישות כרונית לקורוזיה בבלוק ובראש ובכל מה שמסביב ועשוי מאותו אלומיניום.
רק אם אושפזו במוסכים בתדירות גבוהה וטופלו בקפדנות חולנית בנוזלי קירור איכותיים מיומן הראשון, הן יהיו אמינות יחסית בסעיף הזה. על עדינות כללית של הרכב, ועל מחירי חלפים הזויים, ועל תצרוכת דלק גבוהה, ועל רעש אימים, ועל מושבים מזוויעים, ועל התנהגות כביש סמרטוטית, ועל עוד שלל בעיות כרוניות... אני כבר לא מדבר. איך כתבתי פעם למישהי ששאלה אותי על דייהטסו משומשת: "אמינה כמו שלג באוגוסט, נוחה כמו מיטה של פאקיר ובטוחה כמו הבטחות של פוליטיקאי".
אף פעם לא הייתי מעריץ של יפניות מדורות קודמים. תמיד טענתי שהן לא נוחות ולא בטוחות, לא מתאימות לפרופורציות הגוף של משתמשים מערביים ובעיקר נחותות דינמית. אבל הן לפחות היו אמינות ועמידות - סובארו וסוזוקי הן דוגמאות טובות. דייהטסו ישנות זו דוגמה הפוכה. זה באמת משהו מיוחד. להיתקל בכל כך הרבה בעיות - מיעוטן גדולות ויקרות ורובן קטנות ומציקות ברמה שכבר נמאס לך לראות את האוטו ובא לך לצבוע אותו בכחול ולהשליך לים?... במחשבה שנייה, חבל על זיהום הים - הדגים ימותו מהקורוזיה... אני באמת לא מכיר מכוניות שהן פחות טובות מדייהטסו ישנה.
לאישתי אפלאוז 97, אוט', (4 הילוכים), מוזרק.
195K מתוכם 10K שלנו. הרכב כבר שנה+ אצלינו, וחוץ מטיפולים שותפים אין שום תקלות.
חבר אם אפלאוז 92 - 350K ווואללה הכל בסדר ;)
הרכב שימש גם את האלופי משנה בצה"ל.
מנוע אלומיניום רגיש לנוזל קרור זבל, אבל זה לא הבעיה היחודית של דאיהטסו.
אפלאוז ושרייד בנויים על אותה פלטפורמה, אבל הרכב די מרווח והבגז' פשות ענק.
100 כ"ס למשקל של פחות מטון זה בהחלט סביר, כמה גם 1/10 בעיר לרכב 1.6 אוט'.
הגב את הרכב של אישתי קניתי ב-10K, אחרי שהתיישתי מלחפש סויפט סדן (94-95) שכולם היו "עגלות" שחוטות בלי הגה כח,חלקם גם בלי מזגן וכמעת באותו סדר גודל של מחיר.
עוד דבר שמעיד על עמידות של דגם מסוים היא הכמות של אותו דגם בכבישים.
סליחה על סטיה מנושא השרשור :oops:
העבודה שאפלאוז 97 נסחרת באותו מחיר של סוויפט סדאן ישנה בשלוש שנים, שהיא מכונית קטנה בהרבה, פחות נוחה ופחות אוטו מהאפלאוז בכל מובן, אומרת משהו על אמינות...
אפלאוז היה רכב מאוד פופולרי. אפילו שירת בצה"ל.... ומה זה אומר?... ולמה הצבא לא המשיך לרכוש אותן, למרות שכולם היללו את האמינות שלהן? האם הצבא לא נופל מדי פעם עם מכוניות דרעק?... ואולי הצבא גילה שדייהטסו זה אפעס.... די דרעק?.... ולמה דווקא הצרפתיות (רנו ופיז'ו) שירתו הכי הרבה שנים ברציפות בצה"ל וגילו את האמינות הגדולה ביותר, למרות הדעה הכללית השלילית הנפוצה על רכב צרפתי?
האפלאוז הפופולרי הוא היום מהנתקעים ביותר בצידי הדרכים עם שלוליות מתחת למנוע והרבה עשן.... הוא רגיש לכל סוג של נוזל קירור שאינו מליגת העל, ומספיק שעבר אפילו תקופה קצרה של שימוש במי ברז או בנוזלי קירור נחותים (מהסוג שנמכרים בסופרמרקטים) כדי להרוג את המנוע הזה. אחרי הרבה שנים וקילומטרים שבהן סביר להניח שהוא לא קיבל את הטיפול הטוב ביותר, המנוע פשוט עלול להתפורר פיזית. וזו לא מליצה או דמיון אלא מציאות - מערכת קירור שמלאה בחתיכות אלומיניום רקובות שנשרו מאי שם ברחבי הבלוק והראש... מאייד שנשבר בידיים... אני ראיתי בעיניים, במוסך דייהטסו מורשה (שבעליו גם אמר לי במפורש שהמכוניות האלה הן זבל, ולכן הוא מתפרנס מהן כל כך יפה) בלוק מנוע שאתה שובר את הדופן שלו באגרוף, אתה ראית פעם דבר כזה?
קח עצה ידידותית - אני במקומך הייתי ממציא לאשה איזה סיפור ומוכר את המציאה הזו בהקדם. לפני שתבוא הנפילה...
"יצא" לי לנהוג "קצת" ברוקי אפילו עם מפלצות שטח עטורות תהילה כמו סופות
לנדקרוזרים ובעצם כמעט כל רכב שטח שקיים בארצנו הקטנטונת.
למרות הסמל של דיהטסו רוב המכלולים הם של טויוטה ואם לדייק של לנדקרוזרים הישנים
אמינות-לא נזקקתי מעולם למושג הזה בהקשר לרוקי...
ביצועים בשטח- מול כל רכב סטנדרטי בצניעות זהירה יכול לומר שלא נופל מאף אחד..
לגבי נוחות- נו טוב,לא נוח אבל כיסא הידראולי פתר האת זה
אגב- תייש , אני מנחש שראית את הרוקי בשכונת אפקה בת"א?
שלום לכולם.
תנו לי לעשות לכם קצת סדר. לגבי דייהטסו רוקי או דייהטסו FEROZA
נכון מכונית מיושנת אבל עושה את מה שצריך לעשות. לגבי המנוע זה מנוע של אפלאוז וכמו שאמרו ידידי יש בעיית חלקים. זה נכון עד שגיליתי שיש חלפים רבים ( ואפילו רבים מידי ) שנמצאים בארצות הברית. למשל תפוחי הגה ביקשו ממני ים של כסף בסוכנות המרכזית ( כי מה לעשות רכב נדיר ולא מביאים חלקים כך אמרו ) קניתי 4 תפוחים בחצי עלות של תפוח אחד. כבר החלפתי צד אחד ( לבד , אייזה תענוג ) ונישאר עוד צד ויאאלה לכיון פרונט. כל מי שיסע ברכב כזה ירגיש שזה רכב יציב וחזק. נכון יש מגבלות עבירות אז מה http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.gif . למי שיש שאלות מוזמן
RAP
רוקי
יוצא לי לטיל עם שניים כאלה.
אני יכול להגיד לכם באחריות שאם הייתי נוהג ברכב שלי (פראדו קצר) לא נעול - כמו החבר'ה האלה - הייתי מפרק את הפרדו לחתיכות !!!
מאחר ואין להשיג לרכב הזה נעילות - הצורה לטפס מדרגות עם האוטו הזה היא - כח ועוד כח. ובחלק מהמקרים בטיסה בגובה נמוך....
בהסתכלות של שנתיים וחצי אחרי רכב כזה - לא היו תקלות שבירה וקלקול של מכלולים רלוונטים בכלל.
רכב חזק כמו שלא מייצרים יותר.
נ.ב. מה שכתבתי לגבי הפראדו - נכון לגבי הרבה רכבים אחרים: סופה, פג'רו, גלופר, צ'ירוקי וגרנד.
אהרון