דיון על שיפוץ מנוע לסמוראי
אהלן
אחרי הדיון הזה http://jeepolog.com/jp_forum/viewtop...amp;highlight= מלפני חצי שנה שבעקבותיו ניסיתי לבדוק קומפרסיה במנוע ללא הצלחה (משום מה מוסכים באזור השרון לא מראים רצון לבדיקת קומפרסיה) אני פותח דיון חדש ויסלחו לי המנהלים (או שלא...).
בקצרה אני אחזור על הסימפטומים: מנוע אוכל שמן ברמה של 300-400 ק"מ לליטר, מעשן כמו דיסקוטק (עשן לבן) בעיקר בבלימת מנוע בירידות ולפני רמזורים, אבל גם "סתם" בתאוצה.
לא נראה כאילו יש ירידה בסחיבה, אין בכלל איבוד/אכילת מים מהרדיאטור והמנוע לא מתחמם בכלל.
מאז הדיון האמור, נוסף סימפטום חדש והוא "תיקתוקים" די חזקים (מי שמכיר את המנוע שומע אותם, מי שלא מכיר לא ייחס לכך חשיבות) שנשמעים בעיקר לאחר ההתנעה וכשהמנוע קר, נשמע שהתיקתוקים מפסיקים כשהמנוע מתחמם אבל אני לא בטוח לגבי זה אז נא לא לבנות על זה כשאתם עונים לי, תודה.
אז ככה, אני וחבר השתעשנו ברעיון של שיפוץ מנוע בספטמבר (אחלה הגדרת זמן...).
השאלות הן כדלקמן:
א. מה לדעתם צריך לכלול שיפוץ המנוע? ( שיפוץ ראש? החלפת בוכנות או רק רינגים? וכו...), אני בור ועם הארץ בכל מה שנוגע למנועים אז נא לפרט ולדקדק, תודה.
ב. הערכות מחיר פרועות לגבי שיפוץ המנוע בעבודה עצמית, אם ניתן, נא לפרט מחיר של כל שלב/חלק ולא לזרוק הערכת מחיר כללית.
ג. הערכת זמן לשיפוץ בהנחה שעובדים רוב היום על המנוע (עם הפסקות לבירה/קולה/סיגריה/דפיקת הראש בקיר).
ד. מקומות בהם ניתן לשפץ ראש/לחרוט צילינדרים במידת הצורך באזור הוד השרון/כפר-סבא/פ"ת
ה. כלים מיוחדים שנדרשים מעבר למפתחות/בוקסות בשלל גדלים וצבעים ומפתח מומנט.
ו. כל דבר נוסף שאתם חושבים שיכול לעזור. הצעות, עידודים, ניפנוף פונפונים באויר ושאר מרעין בישין.
נקודה תחתונה, לא עדיף לחכות עד שהמנוע ישבוק חיים לגמרי ואז לקנות מנוע מיבוא ב3.5K + מע"מ, בינתיים הוא מושך נהדר כבר שנתיים וכל העלות הנוספת היא 30 ש"ח בחודש על שמן?
תודה
איתי
נ.ב. יש פה המון כתבות על שיפוץ מנועים לסיקס, אני מניח שהעיקרון הוא אותו עיקרון אבל אני רוצה לקבל עוד מידע ספציפי לגבי המנוע של הסמוראי.