גם אני בסטטיסטיקה.
אתמול גנבו לי את הדיפנדר מתחנת הרכבת חוף הכרמל בחיפה.
אין לי מילים לתאר את עוגמת הנפש.
עמי
Printable View
גם אני בסטטיסטיקה.
אתמול גנבו לי את הדיפנדר מתחנת הרכבת חוף הכרמל בחיפה.
אין לי מילים לתאר את עוגמת הנפש.
עמי
משתתף בצערך עמי...
:(
עמי שלום,
שלחתי לך ה"פ, תעשה את כל הניסיונות כבר עכשיו, אחרי זה כבר יהיה מאוחר מדי.
בהצלחה.
מצטער לשמוע.
whisky
ראשית מצטער לשמוע.
אמנם קל להעביר ביקורת לאחר מעשה.
אבל חברה שמשארים רכב בחניון ציבורי לכמה שעות טובות ללא הגנות רציניות באיזה שהוא מקום מזמינים את הגנב.
הגנות מסיביות לא יזיקו,
סנדלי דנבר,מתקן על הדוושות(מעניין שאף יצרן לא יצא עם מוצר איכותי)לקשור את הרכב לעמוד חשמל או תאורה עם שרשרת רצינית.
לא נשארו לי מילים..
זה פשוט לא נגמר... כבר כמעט לא נשארו כאן אנשים שלא חוו את הנושא על בשרם.
משתתף בצערך, עמי, מי ייתן וזה יהיה השרשור האחרון בנושא הכאוב:-(
קובי
כל זמן שלא יורים בהם זה גם לא ייגמר.
זה כל כך מעצבן אותי...
אני יודע שהיו כאן כבר עשרות דיונים בנושא אבל אני חייב להוציא קצת קיטור -
אני בן 25. עושה לא מעט מילואים, משלם מסים,
ופשוט נמאס לי מתחושת חוסר האונים הזאת. אחד השיקולים הרציניים שבגללם לא הגשמתי חלום (נוסף...) וקניתי סי ג'יי זה הפחד מגנבים. עוד שיקול הוא כמובן החשש משוטרים.
אני לא מבין איך הגענו למצב שבו אנחנו נתונים לחלוטין לחסדי הסטטיסטיקה - שמחים שהפעם זה מישהו אחר שגנבו לו/אנסו לו/רצחו לו (ובכוונה אני שם את שלושת אלו באותו משפט), או אבלים על כך שהפעם אלו אנחנו.
כמובן שעכשיו יכלתי להמשיך ולכתוב על כהות החושים המוחלטת של החברה שלנו ועל נבחרי הציבור שמעוניינים רק בכותרות ושרידות - אבל מה זה יעזור... אני יוצא להתאוורר בשטח במקום, עד שיוציאו גם את זה מהחוק.
או במלים אחרות, דרור -
+1
הדיפנדר שלי נמכר לפני חודש בדיוק.
הוא נמכר בגלל קבלת רכב מהעבודה ועוד שיקולים כלכליים....אבל בואו נגיד....שעונת גניבות הדיפנדרים שהחלה לא מזמן דיי הכריעה לטובת צעד המכירה.וזה בלשון המעטה.....
ידעתי שזה עניין של זמן עד שהדיפנדר שלי ייעלם, במיוחד אם הוא עומד כל השבוע באותו מקום ברחוב , מתחנן שייקחו אותו!
העדפתי להישאר עם כסף ביד מאשר עם הנאה וחלום...
צובט לי בלב גם בשבילך עמי, ממש צובט.
אני תמים....אבל ....הלוואי ואתה האחרון!
מוות לגנבים!
תנחומי, עמי.
צר לי :(
הי עמי - באאסה רצינית ....משתתף בצערך.
במיוחד שזה מקום שהחנתי בו כמה פעמים את הדיפנדר שלי ,
כל פעם עם חששות כבדים ,
פעם אחרונה שהחנתי שם , לפני כמה חודשים ,
רכב לידי - זכוכיות מנופצות ...אחרי זה כבר לא החנתי אותו שם.
גם החניון רכבת של בינימינה - אותו הסיפור ...זה נהיה כמעט משחטת רכבים...
אולי אפשר ללמוד מזה משהו ,
באיזה שעה זה קרה בערך ?
האם זה היה באיזור המרוחק מהתחנה ?
אמיר.
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מזה נכון להיום הוא שהג'יפ צריך להיות רכב שלישי, וכשהוא לא בשימוש הוא צריך להיות קבור בבונקר ולצאת איתו רק לנסיעות רצופות, בלי התרחקות ממנו.
או לשכור 2-3 מאבטחים חסרי רחמים שישמרו על הרכב. (ואולי אני עולה פה על סטראט-אפ - חברות שמירה על רכבים. אתה יודע שאתה נוסע לקניון, אתה מתריע לחברת השמירה, היא שולחת פקח שישב ליד הרכב וישגיח עליו...)
משתתף בצערך.
לא, זה לא פוליטי, ואני לא אגע בפוליטיקה.
אבל הגישה ששולטת היום, תחסל אותנו כאן כמדינה וכחברה.
אם נסתכל על מה שכתבת מתוך נקודת מבט רחבה, נוכל להקיש מזה על התפיסה התבוסתנית שהשתלטה בדור האחרון על כל תחומי חיינו.
הגישה הדיפלומטית, הפוליטקלי-קורקטית של פשרנות, התמגנות, התבצרות, התגוננות, ספיגה, הגשת הלחי השניה שוב ושוב, רק כדי להישאר הומניים.
להבין את הגנב, את הפושע, את המחבל, את הרוצח, את המפגע. לתהות מה גרם לו להתנהג כך. להתחשב בו. קדושת חיי הפושע. חופש הגנב, האנס, הרוצח, המחבל - וחירותם. לא לפגוע בהם אלא להתמגן - כך שזה יגרום להם לעבור הלאה - לרכב הבא, לקורבן הבא. ככל שנתמגן יותר, כך הפושעים יעיזו יותר. הרי גם הם צריכים להתפרנס.
אז מי שיכול להרשות לעצמו, משלם לחברת שמירה פרטית, מתבצר מאחורי חומות ושערים חשמליים. ומי שלא יוכל להרשות לעצמו, מופקר.
וכל זה במקום שהמדינה, זו שאנחנו משלמים לה מיסים כדי שתשמור על אזרחיה, תתקוף מלכתחילה את מי שצריך, תפגע ותסכל מלכתחילה במי שצריך, תמנע ממנו מלכתחילה לבצע את זממו. בין אם מחבל, בין אם גנב. אנחנו יודעים יפה מאוד לסכל מחבלים, למה אנחנו לא מסכלים גנבים ועבריינים? הרי הם מוכרים למשטרה ומסתובבים חופשי. אין לדעתי שום הבדל ושום "מידתיות". היום הם מכרו סמים, פרצו לך לעסק, גנבו לך אוטו. כן - זה רק אוטו. "רק ברזלים", לרוב גם יש ביטוח, אז מקללים ועוברים הלאה. אבל מחר הם יטיילו בתוך הבית שלך. מחרתיים יאנסו את האישה שלך. בעוד שבועיים ירצחו את הילד שלך.
בעיני אין שום הבדל, כולכם יודעים מה אני חושב, והפיתרון היחיד לדעתי - למרבה הצער, אותו פיתרון.
צר לי על הדיפנדר שלך עמי. אתה אולי לא היית פומבי ומוחצן בקהילת הג'יפאים, אבל כל מי שמכיר אותך יודע כמה אהבת את הדיפנדר הזה, ורק מי שנגנב ממנו ג'יפ אהוב, יודע באמת עד כמה המכה הזו כואבת, משפילה, מייאשת. עצוב לי בשבילך.
עמי,
העלה בבקשה כמה תמונות עדכניות ואולי סימני זיהוי יחודיים. מדי פעם נתפסים רכבים גנובים ולא יודעים לשייך אותם לבעליהם.
אסף.
משתתף בצערך, שצחי סיפר לי הייתי בהלם...
אגב אתה לא לבד, נגנב עוד דיפנדר קצר בגלילות באותו היום...
כאחד שעבר טראומה דומה בחניון הרכבת "בית יהושע" , זוכר את הימים (שלאחר הטראומה) שהיייתי יורד מהרכבת ומסתכל ימינה/שמאלה בחניון מתוך איזה אשלייה שאולי הרכב הוחזר ...
שאלה מעשית למשפטנים שביננו (מקווה שיש),
האם יש סיכוי בתביעת רכבת ישראל ?
אני יודע שלכאורה זאת שאלה שטותית אבל,
החניון הוא חלק מהאזור "סטרילי" המחויב בבדיקות ביטחוניות של אבטחת הרכבת .
נניח שאחוז אחד מגניבות הרכבים היה רצח/אונס , היתה מיידית דרישה/חובה של המשטרה/רשויות לתפעול (רשיון) העסק (רכבת) במתן בטחון לקהל הנוסעים.
באותה תביעה (יצוגית זאת גם אפשרות לא רעה) ניתן יהיה להציג נתונים ממשטרת ישראל, צילומים של שברי זכוכית כנגד היתממות של הנהלת הרכבת שלא יודעים על הנעשה מתחת לאף שלהם ....
אז מה דעתכם ?
רענן
ראשית משתתף בצער.
אני חושב לרכוש חובק הגה לדיפנדר שלי, למרות שממוגן בהתאם לדרישות הביטוח.
http://www.carsandals.com/46240/%D7%...7%92%D7%94-1-1
מצ"ב קישור ליצרן החובקים. עד כמה שאני יודע המשטרה רוכשת אצלו את החובקים עבור הסקודה אוקטביה שנגנבת כמו לחמניות וכנראה שהחובק עוזר.
כבר רכשנו אצלו סנדל דנבר ומנעול רתק לייצול נגרר וקבלנו שרות מצוין
נראה לי שביום ראשון אדבר איתו לקבל פרטים.
אמיר
תודה על הסימפטיה ועל העצות שקיבלתי פה, בהודעות פרטיות ובאס-אם-אס'ים. כרגע, אין קצה חוט, ולצערי, נראה שגם לא יהיה בהמשך.
עם האובדן של הדיפנדר (על כל תכולתו) כבר השלמתי פחות או יותר. מה שלי קשה יותר להשלים איתו, זו ההגבלה על אורח החיים שנכפית עלי והעובדה, שלאף אחד זה לא ממש מזיז.
יש לי נסיון רב מול הרשויות, בכל התחומים ובכל הדרגים. אחרים יגידו שלעיתים אני אפילו מצליח להשיג תוצאות לא רעות (עבור הלקוחות שלי...), אבל תחושת חוסר אונים כזו, מזמן (אם בכלל) לא חשתי.
זה פשוט לא ייאמן - מבחינה פרקטית, אין לי (ולצורך העניין, לאף אחד) שום אפשרות להחזיק דיפנדר ולעשות בו שימוש יומיומי רגיל ופשוט, והחניית הרכב בתחנת רכבת, היא שימוש רגיל לכל דבר ועניין, ויש בה אפילו אינטרס ציבורי. אגב, ככל הנראה, שום מנגנון הגנה (והיו כאלה כמה ברכב שלי), לא יעזור. לא יצליחו בפעם הראשונה, יצליחו בשניה, בשלישית או בעשירית. אף אחד לא מונע מהם להמשיך ולנסות ולא נראה שדיפנדרים עומדים לרדת בקרוב מ"רשימת הקניות" של הגנבים.
אגב, לטעמי המצב הזה, בו נמנע ממני באופן מעשי מלהחזיק בדיפנדר, עקב מחדלי המדינה, המשטרה או כל אחד אחר שאחראי על בטחוני האישי ושמירת הקניין שלי, שקול בדיוק למצב בו יתקינו תקנה או הוראה חוקית אחרת לפיה אסור לי להחזיק בדיפנדר. לצערי, אין לי ממש מה לעשות בקשר לזה.
עמי