למה נוהגים בארץ בצד ימין?
אני חושב שישראל היא המדינה היחידה שהייתה תחת שילטון בריטי ולא אימצה את חוקי התנועה הבריטיים (נהיגה בצד שמאל של הכביש), אז נכון, חלק מנהגי ישראל אוהבים לשמור על הנתיב השמאלי ונוסעים בו לאט אבל לא אליהם הכוונה.
מי מתי ולמה קיבל את ההחלטה שבישראל ינהגו בצידו הימני של הכביש?
תגובה להודעה: למה נוהגים בארץ בצד ימין?
ימין זו ברירת המחדל, נהיגה בשמאל כמעט רק במדינות ללא חיבור יבשתי (איים) בד"כ קולוניות בריטיות לשעבר.
ותגיד תודה שזה המצב בארץ.
לא סבלו אותם פה כנראה בגלל זה :-P
זה התחיל ככה:
למה באנגליה נוהגים עם הגה ימני ובצד שמאל של הכביש?
בתקופת האבירים בבריטניה כאשר האנשים רכבו על סוסים ונלחמו, מכיוון שרוב האנשים ימניים, הם רצו לרכב כשיד ימין שלהם תהיה בצד של הפרש עם הסוס שיבוא ממול. זאת כדי שאם בא אויב הם יוכלו לשלוף את החרב מהנדן עם יד ימין (החזקה) ולהלחם באויב ביתר קלות.
לכן היה מקובל שרוכבים בצד שמאל של השביל.
אח"כ באו הכירכרות ואימצו את צד שמאל ואחריהם הרכבים, נוהגים בשמאל והנהג יושב בצד ימין של הרכב.
הסיפור מדוע בישראל לא נוהגים כמו הבריטים הוא פשוט כי בזמן שהגיעו הרכבים הראשונים לארץ וסללו פה את הכבישים הראשונים, שלטו פה התורכים ולא הבריטים. הבריטים לא שלטו בארץ לא בתקופת האבירים / הכרכרות ולא בתקופה שבה החלה סלילת הכבישים ותמרורם.
ועוד סיפר נחמד: כמו שישראל היא המדינה היחידה שבה שלטו הבריטים אבל לא נוהגים כמו הבריטים. תאילנד היא המדינה היחידה שבה לא שלטו הבריטים אבל עדיין נוהגים כמותם. למה?
כי בתחילת המאה ה- 20 מלך תאילנד דאז ראמה ה - לא זוכר איזה... קיבל מתנה את הרכב הראשון שהגיע לתאילנד. ולפי זה סלללו שם דרכי עפר ולאחר מכן כבישים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
זה התחיל ככה:
למה באנגליה נוהגים עם הגה ימני ובצד שמאל של הכביש?
בתקופת האבירים בבריטניה כאשר האנשים רכבו על סוסים ונלחמו, מכיוון שרוב האנשים ימניים, הם רצו לרכב כשיד ימין שלהם תהיה בצד של הפרש עם הסוס שיבוא ממול. זאת כדי שאם בא אויב הם יוכלו לשלוף את החרב מהנדן עם יד ימין (החזקה) ולהלחם באויב ביתר קלות.
לכן היה מקובל שרוכבים בצד שמאל של השביל.
לא כל כך מדויק.
הנוהג לנהוג בצד שמאל של הדרך התחיל עוד בתקופת רומא. למה? לא ברור.
האבירים היו בכלל נלחמים בתצורת הנהיגה המוכרת לנו כיום - דהיינו האביר שנלחם בך מגיע מצדך השמאלי. ואתקן אפילו יותר: מכיוון שרוב האנשים ימניים, הם רצו לרכב כשהמגן תמיד מול הפרש שמגיע מולם.
לפי ידיעתי, הנוהג לנהוג בצד ימין התחיל בארה"ב כמין התרסה אל מול אנגליה (אם כי אני לא בטוח שזו הייתה המדינה הראשונה לעשות כן)
לפי סברה אחרת מי שהעביר את כולם לצד הימני של הכביש היה נפוליאון שבכל מקום אותו כבש קבע את הימין כצד הנהיגה שוב כהתרסה לאימפריה הבריטית
אלון
לפי WIKIPEDIA
sgill צודק :
In 1998, archaeologists found a well-preserved track leading to a Roman quarry near Swindon, England. The grooves in the road on the left side (viewed facing down the track away from the quarry) were much deeper than those on the right side. These grooves suggest that the Romans drove on the left, at least in this particular location, since carts would exit the quarry heavily loaded, and enter it empty.[4]
Some historians, such as C. Northcote Parkinson, believed that ancient travellers on horseback generally rode on the left side of the road. As more people are right-handed, a horseman would thus be able to hold the reins with his left hand and keep his right hand free—to offer in friendship to passing riders or to defend himself with a sword, if necessary.
The first legal reference in Britain to an order for traffic to remain on the left was in 1756 with regard to London Bridge. The Highway Act 1773 contained a recommendation that horse traffic should remain on the left and this is enshrined in the Highway Act 1835.
In the late 1700s, the shift from left to right that took place in countries such as the United States was based on teamsters' use of large freight wagons pulled by several pairs of horses. The wagons had no driver's seat, so a postilion sat on the left rear horse and held his whip in his right hand. Seated on the left, the driver preferred that other wagons pass him on the left so that he could be sure to keep clear of the wheels of oncoming wagons. He did that by driving on the right side of the road.
מתוך :
http://en.wikipedia.org/wiki/Right-_...t-hand_traffic
אמיר.
האמת שלפי הציטוט שהבאת אני צודק, אבל לא משנה...
דרך אגב יש כ 70 מדינות בעולם עם הנוהג המגונה הזה.
בסך הכל הסיפור די פשוט: המעבר מצד שמאל לצד ימין היה במקביל למעבר מרכיבה על סוסים לנהיגת-כרכרות: כל עוד התחבורה התנהלה על סוסים, היתה עדיפות לרכיבה בצד שמאל, כאשר יד ימין פנויה. ברגע שעברו לנהוג כרכרות-משא הרתומות לכמה סוסים, היה העגלון יושב בצד שמאל כדי שיוכל להצליף בשוט בידו הימנית, והוא העדיף לפגוש כרכרות אחרות משמאלו משום שבימין היה לו שטח ראיה מת.
מאחר ובאנגליה, במיוחד בלונדון, תוכננו נתיבי תחבורה מרכזיים בצד שמאל (עוד מהתקופה הרומית), הושאר הנוהג על כנו. עד כמה שידוע לי, כבר במאה ה 18, היה ויכוח על מבנה "הכרכרה האנגלית" שהיתה מעוצבת שונה, ועל שיטת הנהיגה של האנגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
דרך אגב יש כ 70 מדינות בעולם עם הנוהג המגונה הזה.
באמת מגונה, אבל הבריטים טוענים שיש להם פחות הרוגים בתאונות דרכים והסטטיסטיקה לצידם:
ב 2006 היו בארה"ב 14.2 הרוגים ל 100K תושבים, קנדה 9.2, צרפת 7.1, גרמניה כנ"ל, ואנגליה 5.9 !
דומה להסבר של KLAM אבל עם פאנץ' אחר.
הסייס בכרכרות לונדון ישב במרכז הכרכה ובד"כ הצליף בסוסים עם שוטו הארוך ביד ימין. עכשיו דמיינו את מהלך השוט שאורכו לפעמים מטרים אחדים - אם הכרכרה בצד ימין, הסיים יצליף בהולכים על המדרכה מימינו. אם הכרכרה נוסעת בצד שמאל, פתרנו את הבעיה.
הכל אותו חרא, מי שלא יודע לנהוג לא ידע גם לנהוג הפוך. וסתם קטע, באיים מסויימים בקאריביים החוק אומר לנהוג בצד שמאל אבל כל המכוניות מיובאות מארה"ב עם הגה שמאלי. המקומיים פיתחו מראה מיוחדת שיושבת על מכסה המנוע... קטע חזק*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שרון בן ארי
דומה להסבר של KLAM אבל עם פאנץ' אחר.
הסייס בכרכרות לונדון ישב במרכז הכרכה ובד"כ הצליף בסוסים עם שוטו הארוך ביד ימין. עכשיו דמיינו את מהלך השוט שאורכו לפעמים מטרים אחדים - אם הכרכרה בצד ימין, הסיים יצליף בהולכים על המדרכה מימינו. אם הכרכרה נוסעת בצד שמאל, פתרנו את הבעיה.
ורק להשלים: ולעומת זאת הסייסים של כרכרות-המשא, בארה"ב למשל, שהובלו ע"י 4 סוסים, ישבו מאחורי הסוס השמאלי, ולכן היו חיבים לנהוג בצד ימין..
מרתק!!!
:p:p:p
whisky
נ.ב.
ואני שיכור משועמם...
לגבי US ונהיגה בצד ימין -
אני מכיר איזה אמירה (לא בדוק), שהרכבים הראשונים היה צריך הרבה כח להחלפת מהלכים ובלימה (Hand- Brakes), ולכן הנטיה היתה לפנות את היד החזקה יותר - ימין, מה "שדחף" את הנהג שמאלה.....
יש פה מה זה חוכמולוגים......
הסיבה שבישראל , כמו בארה'ב נוסעים בצד הנכון של הכביש מאד פשוטה,
הם שנאו את הבריטים!!!!!!
אין לי מה להוסיף.
אם מהשנאה לאנגלים אנחנו נוהגים בצד ימין , אז "רכבת ישראל" אוהבי אנגלים ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אם מהשנאה לאנגלים אנחנו נוהגים בצד ימין , אז "רכבת ישראל" אוהבי אנגלים ?
רענן
והיפנים, אוהבי אנגלים?
ומה עם השבדים, שהחליפו לפני 50 שנה משמאל לימין?
והאוסטרים, שהחליפו בהוראה של היטלר?
חן
מי לדעתכם יכול לדעת דבר כזה??
תגידו אני משיג אותו ושואל.
זה מעניין.
לדעתי כמו אצל האמריקאים גם אצלנו, הרי אנחנו כמו אמריקאים (רק יותר חכמים).
וגם לי נראה הגיוני, שאלו שעלו לארץ בהקמת המדינה הגיעו מארצות שעברו שואה, ובגרמניה נהגו בצד שמאל אז אצלנו עשו ימין. אבל זה לא סיבה הגיונית אלא העתקה של דפוסי התנהגות מארצות הברית.
רגע, בהתחלה הרכבים היו ידניים, ויותר הגיוני להעביר הילוכים ולתפעל דברים אחרים ביד ימין, וזאת בטח הסיבה
בטח שימעון פרס יודע, מי מכיר אותו?? אני מתקשר לבית הנשיא בבקר.
משה