תגובה להודעה: מעלה עוזי. מכירים ?
עליה, כלומר נסיעה מצפון לדרום תהיה לך קשה ללא נעילות ולפי דעתי יש סיכוי גבוה שלא תצליח.
בכלל, עדיף לא ליסוע לבד במסלול הזה. יש הרבה מסלולים קלים יחסית באזור, אם בא לך הכיוון.
ו - שים נעילה...;)
תודה רבה,
יש דרך לעקוף אותו ? אני מגיע ממצוקי דרגות ונוסע לכיוון מצדה לאורך המצוק מעל ים המלח.
(המסלול אדום שחור) מסלול 19 מהספר של "לדרך ב 4X4" למי שמכיר.
יש מעקף ? או שכדיי פשוט לוותר.
תודה.
רמון
לא מכיר מעקף. כדאי לוותר, הייתי שם בפסח (אני ירדתי) וראיתי פראדו ופאג'רו נעול כפול נאבקים לא מעט
מעלה עוזי בהחלט ניתן לעקיפה, פתח מפת סימון שבילים ותראה מיד שאפשר לעקוף את המעלה בשביל ירוק ואדום. הדרך העוקפת קצרה יותר, מעלה עוזי תמיד היה אופציה בלבד.
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...jimny_rock.jpg
הבעייה עם מעלה עוזי הוא לא הקושי כמו פוטנציאל הנזק...
המעלה מפוזר בבולדרים יחסית גדולים שמאיימים להידחף לכל מיני מקומות עדינים מתחת לג'יפ. שילוב שלהם לפני מדרגה גבוהה שגם היא מאד לא אחידה ומלאה בליטות וסלעים מקטנים לגדולים מאד היא מתכון לא מבוטל לנזק.
זה לא נורא כשנוסעים שם כמה רכבים, לבד אתה עלול להיכנס לצרות. אין קליטה סלולרית באזור ומזג האוויר אפעס- לא קריר במיוחד למסעות רגליים.
וותר! לך על העוקף...
בעבר עליתי אותו בלי יותר מדי דרמות (סמוראי קצר נעול אחורה), חבר עם סמוראי ללא נעילות די חרבן שם קוביות עד שעלה.
מעלה עוזי ניתן לעליה גם ללא נעילות. נקודה.
יחד עם זאת אני מצטרף בחום להמלצה של נמרוד שלא להתעמת איתו כשאתה נוסע לבד. בוודאי שלא בעליה.
אני מקווה שאתה דואג להשאיר אצל מישהו שמבין בתחום את מסלול הטיול המתוכנן שלך, עם לוחות זמנים משוערים להגעה לכל נקודה. רק למקרה ש...
בהצלחה
היינו שם ביום שבת האחרון 29/05/10
הייתי הראשון בניסיון לעלות,המדרגה גבוהה אך הבעייה היא יותר בחוסר היציבות של הקרקע והאבנים עבור הגלגלים האחוריים,הרבה עבודות מע"ץ, הרבה רגש בלחיצה על הגז שימוש בהי-ליפט, קרשים ונעילה אחורית לא הועילו, הבקקס האחורי התיישב. הרגשתי שהתעקשות שלי עלולה לסכן את המשך הטיול הנפלא שעשינו מה גם שאחרי צריכים לעלות נהגים מנוסים פחות ממני.
במרץ האחרון הגענו למעלה מערד לעבור אותו בירידה ,ראינו שם חבורה שעלתה בפראות, הדיסקוברי הראשון עלה עם כננת ואחריו GMC סברבן ארוך עלה בפראות והחלק הקדמי של האוטו התחיל לקפוץ ואחת הציריות נשברה על המעלה, זה מחזה לא נעים וזה גרם לשיירות של ג'יפים שחיכו למטה לוותר על התענוג ולחזור על עקבותם, אחרי המתנה של 40 דקות, גם אנחנו חזרנו ועקפנו את המעלה.
לידיעתכם מישהו טרח ותקע בסלע יתד המתאימה לחיבור כננת למשיכה עצמית.
אז חזרנו לאחור עד לחיבור עם השביל האדום
פנינו שמאלה באדום ונסענו דרך שטח אש של צה"ל דרומה, יצאנו לירוק למצפה מדרג לתצפית , חזרנו לאדום עד ליישוב בדואי , שם עלינו על כביש המגיע לצומת טי ( ימינה ק. ארבע שמאלה ב"ש) , פנינו שמאלה ונסענו בכביש 317 דרך מעון ,סוסיה ויצאנו דרך מחסום ששכחתי את שמו לכיוון צומת שוקת.
זה אזור מדהים ביופיו אבל אני לא בטוח שהייתי עובר שם בתקופה בטחונית רגישה, לשיקולכם.
רני
תודה לכולם
אני הולך על המעקף - אם בכלל בסוף אעשה את הקטע הזה של המסלול לאחר שקראתי את כל התגובות.
אני יוצא היום, תמונות בעוד יומיים :-)
שוב תודה לכולם
רמון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ramon
היי,
מישהו עלה לאחרונה את מעלה עוזי ? זה אפשרי לאיסוזו משופר אך ללא נעילות ?
תודה לכולם על האינפורמציה עד עכשיו, אני פשוט בשבוע חופש של בין עבודות ומנצל את הזמן ממעלה למעלה. :rolleyes:
בגלל שאני נוסע ג'יפ בודד אני סומך על האינפורמציה שאני מקבל כאן.
בקיצור אשמח לשמוע על מעלה עוזי.
תודה
רמון
אין לך בעייה אם אתה יודע לנהוג
בערב אני אצרף לך וידאו קצר של טרופר ארוך שהנעילות לא עבדו :cry: על ה די בקלות וללא בנייה
עם קצת מעצ אין בכלל בעייה
חברה לא צריך לצאת למיצפה מידרג ,חוזרים לאדום שמאלה אחרי מ'ס קילומטרים פונים שמאלה לדרך ירוקה מ'ס 11040 הדרך מתחברת לציר השחור11028 ומשם לכפר הנוקדים וערד.
נמרוד.
יקיריי:
אתם (כרגיל) מתעלמים מהעיקר (ועוסקים בזוטות של קושי העלייה, נעילות, בולדרים ומעקפים).
והעיקר הוא:
מי זה (לעזאזל) עוזי?!
בין הפותרים נכונה יוגרל מ"מ (בלי סיכה)
(בונוס מיוחד ינתן למרחיבים בפרטים חשובים כגון: מתי? מי? למה? כמה? ועוד כהנה וכהנה)
לא ממליץ לעשות את המסלול לבד ,המסלול ארוך ואין בו נק' יציאה לכביש למקרה שקורה משהו.
בפעם האחרונה שעלינו את עוזי ,קיה קצרה ללא נעילות עלתה די בקלות :) .
סעו בזהירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקיריי:
אתם (כרגיל) מתעלמים מהעיקר (ועוסקים בזוטות של קושי העלייה, נעילות, בולדרים ומעקפים).
והעיקר הוא:
מי זה (לעזאזל) עוזי?!
(בונוס מיוחד ינתן למרחיבים בפרטים חשובים כגון: מתי? מי? למה? כמה? ועוד כהנה וכהנה)
המגיב מתחתיך:p:p:p
רוצה בונוס;)
שלכם עוזי:!::!:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקיריי:
והעיקר הוא:
מי זה (לעזאזל) עוזי?!
צריך לסיים את המלאכה
ואני מתקשה להאמין שמדובר על עוזי יאירי. אם לא הוא אז מי כן?
עוזי היה לוחם בצנחנים, אין לי יותר פרטים
נמרוד
2 קבצים מצורפים
יקיריי,
לא באנו להנות. באנו לתור את הארץ - וארץ ישראל נקנית בייסורים.
הנה שתיים בקטנה ("טיזרים"?) מהימים ההם.
וכידוע - תמונה אחת טובה מאלף מילים. (וכאן יש שתיים)
ולמי שחשב שמישהו עם נעליים תקע יתד לכננת - הנה התשובה הנכונה.
וחידת בונוס: איפה יש (היה) עוד מעבר דומה? לא הרחק?
בהצלחה לפותרים
עליה דומה היתה עד לא מזמן בעליה הדרומית מנחל רחף.
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
עליה דומה היתה עד לא מזמן בעליה הדרומית מנחל רחף.
נמרוד
יקירי:
אנחנו מתקדמים יפה...
ועכשיו רק נשאר לענות על יתרת השאלות.
כמו במעלות אחרים, אתה יכול להיות עם הרכב הכי גיבור בעולם ולתכנן את היום כך שבעוזי אתה אפילו לא עוצר לסדר אבנים, אבל אז אתה מגיע לשם ומגלה שלושה רכבים שבורים ללא יכולת תנועה למעלה או למטה על המעלה עצמו ועוד 20 רכבים מתייבשים למטה.
זה בדיוק מה שקרה לנו בפעם האחרונה בעוזי. נאלצנו לחזור ולעקוף על הדרך שנמרוד ציין. זה גרם לנו להיכנס עמוק לחשיכה, הרבה מעבר ללו"ז המתוכנן.