גרנד צ'ירוקי או רנגלר אנלימיטד ?
הייתי לקראת רכישה של רנגלר אנלימיטד 2011 כש"נתקלתי" לפתע ב... גרנד צ'ירוקי החדשה...
השעתי את רכישתי וכעת אני תוהה בין הרכבים:
המחיר כמעט אותו הדבר, איכות הפנים, ההרכבה ותחושת ה"יוקרה" אותו הדבר - "פיאט" העתיקו מהגרנד צ'ירוקי ונתנו גם לרנגלר 2011 מתיחת פנים תואמת, הרנגלר של היום כבר לא ספרטנית בפנים (לטוב ולרע), יכולות השטח לפי מה שהבנתי תואמות פלוס כמה גד'אטים לטובת הגרנד צ'ירוקי - כפתור התאמה לכל סוג של שטח ואפשרות להגבהה של הרכב על ידי לחיצת כפתור בדגם היקר יותר, השוני היחיד הוא בצורה של הרכבים ואיכות הנסיעה בכביש שהוא לטובה בגרנד צ'ירוקי. האם אני תוהה נכון ? האם יש עוד הבדלים משמעותיים או שההחלטה תלויה רק ב"שם" של הג'יפ ? כמובן שהג'יפ מיועד לטיולי שטח.
תגובה להודעה: גרנד צ'ירוקי או רנגלר אנלימיטד ?
אם אתה שואל - קנה את הגראנד צ'רוקי.
למה ככה ? -
כי אלו שני כלי רכב שונים לחלוטין שאין בינהם שום דמיון . בלי ציניות - אם נראה לך שהם דומים במשהו אז אתה תהנה הרבה הרבה יותר מלהתנייד בגראנד צ'רוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אם אתה שואל - קנה את הגראנד צ'רוקי.
למה ככה ? -
כי אלו שני כלי רכב שונים לחלוטין שאין בינהם שום דמיון . בלי ציניות - אם נראה לך שהם דומים במשהו אז אתה תהנה הרבה הרבה יותר מלהתנייד בגראנד צ'רוקי.
ת'אמת... לא הבנתי, אולי תסביר לי, "למה ככה" זו תשובה של ילד, אז אולי תסביר לי כמו אל ילד שלא מבין כלום (שזה אני) מה ההבדלים, כי אחד לאחד (בלי לבחון אותם בשטח) הם דומים כפי מה שכתבתי בהודעה - יכולת שטח, עיצוב פנים וכו' אלא רק בצורה החיצונית לא ראיתי שיש דמיון, ואני לא ציני אני באמת רוצה לדעת,
והרכב הוא לא בשביל להתנייד אלא בשביל טיולי שטח.
אני הייתי מחכה חודשיים ובוחן את האופציה של רוביקון שאמור לנחות במרץ הקרוב
בהצלחה
ציטוט מהכתבה פה בג'יפולוג :
"הדור הרביעי לגרנד צ'רוקי מיישר קו עם המבנה המקובל בקטגוריית ה-SUV האירופאיים המודרניים – מרכב אחוד (מונוקוק) וארבעה מתלים נפרדים:arrow:, שתפקידם להעניק לו נימוסי כביש:arrow: כמותם לא היו לאף רכב קודם של Jeep. כדי לשחזר את יכולות השטח הגבוהות שהן חלק מערכי המותג, מצויד הגרנד החדש בהרבה מאד אלקטרוניקה:arrow: שאמורה לתפוס את מקומם של הסרנים החיים, מהלכי המתלים ונעילות הדיפרנציאלים:confused:." הרבה מאוד ההבדלים טמונים רק בפסקה הזו.
http://jeepolog.com/933.html
אם אתה מדבר על בעיקר שטח אז רנגלר(או רוביקון אם בתקציב ויש לך סבלנות)
אבל השאלה שלך באמת קצת תמוהה לאור היעוד
מבלי שנהגנו עדיין בגרנד החדש...
הקונספט שונה לגמרי.
הגרנד החדש בנוי לפי תפיסה אירופאית מובהקת שנותנת עדיפות מוחלטת להתנהגות כביש דינמית ומעודנת. היכולת להתמודד עם מכשולים מזדמנים קיימת, אבל מבוססת בעיקר על סיוע אלקטרוני ולא על ברזלים ומכניקה. האופי שלו קרוב מאי פעם לכלים גרמניים כמו טוארג ומרצדס ML (עליו הגרנד החדש מבוסס) מאשר לג'יפ אמיתי. זה כבר לא כלי שיכול לחיות מיומו הראשון ועד האחרון בשטח.
הרנגלר הוא ג'יפ אמיתי, לטוב (הרבה) ולרע (מעט) - שילדת סולם עם שני סרנים חיים. זויות מרכב טובות משמעותית , מהלך מתלים טוב בסדרי גודל , גחון חסון ועמיד יותר. אל תצפה ממנו להיות מגומר, מפנק ונוח כמו הגרנד, ואל תצפה מהגרנד להרגיש בבית בשטח כמו הרנגלר.
אגב מחירים - שלא תתבלבל.
מחיר הרנגלר הוזל ועומד על 250K לגרסת אנלימיטד (ארוך). הגרנד הזול ביותר -לארדו -עולה 270K ולא כולל מערכת מתלי אויר (עם הגבהה והנמכה). מתלי אוויר הם אופציה רק בדגם לימיטד היקר הרבה יותר, שכולל המערכת יעלה 335K.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
osh
אני הייתי מחכה חודשיים ובוחן את האופציה של רוביקון שאמור לנחות במרץ הקרוב
בהצלחה
לא שמעתי על זה, זה משנה לי את כל התמונה, אבל כמובן שאלת המחיר עומדת על הפרק.
תודה.
לאלעד, הבנתי שההבדלים הם טכנים אבל בסופו של דבר יכולת העבירות כמעט זהה (לפי נציגי ג'יפ), מה יותר עדיף רכב שמשתמש בטכנולוגיה או בהידראלוקה, זו כבר שאלה פילוסופית או אישית. בכל מקרה על פי מה שדרור כתב אני מעדיף את הרנגלר ואף את הרוביקון שאני מבין שהוא אכן עומד להגיע (לא קראתי ושמעתי על זה אלא רק מכאן), השאלה תלויה במחירו הצפוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז ש.
לאלעד, הבנתי שההבדלים הם טכנים אבל בסופו של דבר יכולת העבירות כמעט זהה (לפי נציגי ג'יפ), מה יותר עדיף רכב שמשתמש בטכנולוגיה או בהידראלוקה, זו כבר שאלה פילוסופית או אישית. בכל מקרה על פי מה שדרור כתב אני מעדיף את הרנגלר ואף את הרוביקון שאני מבין שהוא אכן עומד להגיע (לא קראתי ושמעתי על זה אלא רק מכאן), השאלה תלויה במחירו הצפוי.
השאלות שאתה שואל מצביעות על עניין רב מצדך ללמוד ולהגיע להחלטה נכונה, אך גם על מחסור
(זמני :p) בידע בסיסי.
אל תזדרז לגהץ כרטיס ב270 אלף שקל! תתחיל מזה שתשתמש בכל מה שארכיון הפורום ואופציות החיפוש פה יכולים לתת לך. זה ישתלם לך מאוד כספית...
הידע התיאורטי שלי גדול בכמה סדרי גודל מהידע המעשי שברשותי בזכות אנשים רבים פה שהעלו שאלות ואחרים שענו להם.
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
השאלות שאתה שואל מצביעות על עניין רב מצדך ללמוד ולהגיע להחלטה נכונה, אך גם על מחסור
(זמני :p) בידע בסיסי.
הודתי שאין לי ידע בסיסי ולכן אני שואל ואני עדיין לא מבין מה ההבדלים חוץ מהטכניקה בין הרכבים וצורתן החיצונית, ראיתי גם מבחנים ביוטיוב וכל מה שהרנגלר עבר כך גם הגרנד צ'ירוקי כולל האפשרות לתת בגז בכביש בדרך אל השטח.
בהנחה שהרוביקון יהיה יקר לתקציבי אני עדיין לא יודע במה לבחור, רנגלר אנלימיטד או גרנד צ'ירוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז ש.
הודתי שאין לי ידע בסיסי ולכן אני שואל ואני עדיין לא מבין מה ההבדלים חוץ מהטכניקה בין הרכבים וצורתן החיצונית, ראיתי גם מבחנים ביוטיוב וכל מה שהרנגלר עבר כך גם הגרנד צ'ירוקי כולל האפשרות לתת בגז בכביש בדרך אל השטח.
בהנחה שהרוביקון יהיה יקר לתקציבי אני עדיין לא יודע במה לבחור, רנגלר אנלימיטד או גרנד צ'ירוקי.
יש הבדלים רבים שפיספסת, כדאי שתקרא שוב מבחני דרך על שני הרכבים.
בתור התחלה תחפש מידע על :
סרן חי, שלדת סולם - שיש ברנגלר
מתלה נפרד, מרכב אחוד - שיש בצ'רוקי החדש
אנסה לתמצט לך בשתי מילים:
רנגלר- יותר שטח ופחות כביש
גרנד- הפוך.
מקווה שעזרתי :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
התייש
אנסה לתמצט לך בשתי מילים:
רנגלר- יותר שטח ופחות כביש
גרנד- הפוך.
מקווה שעזרתי :rolleyes:
למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר "הפוך"??
http://farm1.static.flickr.com/85/27...9d8b54e6f9.jpg
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
הוא רק רוצה שיגרדו לו בבטן;)
ארז ש.
תעשה נסיעת מבחן על הרנגלר ועל הצ'ירוקי בכביש ובשטח ותבין מהשנייה הראשונה של הנסיעה את ההבדל התהומי בין שני רכבים אלו.
האמת אפילו סתם בחינה מעמיקה וישיבה בשני הרכבים באולם התצוגה אמורה להמחיש לך את ההבדל העצום בין השניים.
אם אתה לא מורעל שטח ולא מתכוון לעשות טיולי עבירות קיצונית הגרנד צ'רוקי הוא הרכב בשבילך, הרבה יותר נוח, מפנק, ובעל יכולת כביש מדהימה ויכולות שטח מספקות לכל צורך שפוי בטיול.
ארז
לפי השאלות שלך מסתמן שאיכות הנסיעה בכביש יותר חשובה לך מהשטח.
במידה וזה אכן כך, עדיף לך בהרבה את הגרנד ואין לך על מה לחשוב בכלל.
אם אתה מתכוון לטחון סלעים באופן קבוע והפינוק בכביש פחות חשוב לך אז לך על הרנגלר.
בגדול, אני מניח שהגרנד יעבוד כמעט (ואולי כל) מה שהאנלימיטד יעבור.
ההבדל הוא בפגיעות כלשהם בפלסטיקה הגדולה שיש בגרנד.
האלקטרוניקה של היום עושה הרבה דברים טובים לג'יפים ואני לא חושב שאגזים אם אומר שבקרת אחיזה ומשיכה טובה היא כמעט מתקרבת ליכולות של נעילה מלאה בג'יפים קשוחים יותר.
בקיצור, למי שיותר חשוב לו הכביש - רק הגרנד.
הפלוס כאן הוא שעדיין תוכל ליהנות ממנו בשטח בכל מקום פשוט להיות יותר עדין וזהיר.
אלי
הי
לרנגלר 2 סרנים חיים, זה משפיע על התנהגות הכביש/שטח, על ההיגוי ועל הנוחות.
גם אם פנים הרכב נראה מפואר בשניהם (לא יודע, לא ראיתי) ברגע שתתחיל לנהוג תרגיש את ההבדל.
אנשי המכירות יספרו שאין כמעט הבדלים, כנראה שיש להם אינטרס כלשהו או שהם לא באמת נוסעים בשטח.
נסה לחשוב לאיזה שטח אתה מתכוון באמת להגיע, אם זה שבילים בלבד גראנד יהיה נהדר.
בשטח טכני, כנראה שעדיף רנגלר.
בהצלחה,
סער.
בוא ונחדד את הלבטים והרצונות,
ואדבר מניסיון אישי שלי בלבד
בתחילת שנות השבעים היה לי ג'יפ 1942-היה בכל הארץ,בסיני,ביהודה ושומרון ובים,
היינו אז צעירים חזקים ומלאי אדרנלין-
היום אני נוהג ב GMC Jimmy -ללא שיפורים ותוספות כשאני יודע מראש שיש מגבלות שטח שאליו לא אכנס-
לו הייתי חושב רק על שטח הייתי הולך לכיוון ג'יפ כשמו דהיינו הרנגלר ולא הגראנד,
אין כאן בארץ אלפי קלומטרים של נסיעת כבישים-זו לא אירופה ובטח לא ארצות הברית-
וכמו כן אין כאן אוטובאנד עם מהירות נסיעה בלתי מוגבלת,
מסקנה
קנה לך את הרנגלר ותהנה מהשטח כל עוד יש לך את היכולת ותרגיש כמו גיפאי אמיתי
בהצלחה
יוסי(וואוו איך אני מזדקן)
קודם כל תודה לכל העונים, לבסוף ההחלטה ברכישת הרכב היא עיניין של הרגש ובסופו של דבר אני בהחלט מתחבר רק לרנגלר, הג'יפ מיועד רק לטיולי שטח והגרנד צ'ירוקי יותר מתאים לפוזה ולכביש וזה לא אני.
שאלתי לגבי הרוביקון ועדיין לא תימחרו אותו, האם מישהו יכול להעריך מה יהיה מחירו ?
עפ"י הכתוב בקישור המצורף הרוביקון צפוי לעלות 15% יותר.
http://www.calcalist.co.il/local/art...468961,00.html