ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
כל הכבוד אחי
מעולה. שאפו
עושה חשק לקנות רתכת
פטיש שלקה כמו בתמונה 15 שקל ב- לכ בצריפין
יש אפשרות נוספת לרתך בשטח באמצעות 2 מצברים שמחוברים בטור (ניסיתי עובד יפה קצת מסוכן)
תודה על הכתבה מעניין מאוד.
תיקון טעות קלה, אין "אלקטורדה 3.5" הכותב התכוון ל 3.25"
כדאי להוסיף סכימות קידום מפורטות של האלקטרודה בפוזיציות השונות .
כמו פה:
http://sweethaven02.com/ConstructTec...01/fig0736.gif
http://sweethaven02.com/ConstructTec...01/fig0737.gif
http://sweethaven02.com/ConstructTec...01/fig0738.gif
http://weldingdata.com/wpeF.gif
כמעט לכל צורך של רתך חובב שיטת ׳פי הדג׳ לחיבור צינורות היא מותרות ומסובכת לביצוע.
שיוף עם דיסק ייתן צורת v על פי רוב שטח המגע עם הצינור יהיה מצומצם והתוצאה תראה נורא.
הרבה וותר פשוט לדפוק על קצה הצינור עם פטיש מתאים, 3 פעמים מכל צד עד לקבלת הצמצום הרחוונטי ולרתך. היתרונות הם שטח המגע והקלות. ברור שבבניה מורכבת או למתקדמים עדיף לבחור טכניקה אחרת.
חסרה בכתבה אזהרה נחוצה בנושא צינורות: יש שני סוגי צינורות. צינור רגיל (מכונה שחור) וצינור מגולוון. ראשית ברזל מגלוון פולט גז מסריח, שנית צריך חום יותר נמוך (הוה אומר אמפראז׳ נמוך יותר) כדי לרתך אותו. שלישית הוא לא מתלכד באופן אופטימלי עם פלדות אחרות.
עוד דבר מאד מאד חשוב: אי אפשר לתרך כל מתכת לכל מתכת! גם לא כל פלדה. יש הבדל בין פלדות בטכניקת מתיחה לפלדית ביציקה, כמות פחמן שונה וכו׳. אם המתכות נראות שונה מידי שאלו מומחה! חבל להרוס ציוד ואקסססוריז טובים, ואז לגלות שזה לא מתרתך. ואלומיניום מתרתך אבל זו כבר כתבה אחרת.
חוץ מזה כתבה נהדרת. (אלישע, שוליית מסגר בקונסטרוקציות פלדה לשעבר)
אכן כתבה מבורכת , מיספר תיקונים קטנים . . .
ההסבר לגבי ה ״דיוטי סייקל״ אינו מוסבר נכון .
זה הולך ככה, מיבחן ה דיוטי סייקל הינו היכולת של הרתכת לעבבוד במשך 10 דקות ,(עד כאן זה בסדר) בהספק מקסמילי אותו היצהיר היצרן , כלומר רתכת של ניניח 300 אמפר ב 100% דיוטי סייקל תוכל לעבוד רצוף במשך 10 דקות ! אם הרתכת היא 30% דיוטי סייקל היא תוכל לעבוד ב 300 אמפר רק 3 דקות רצוף , אבל שים לב , מדובר באמפרז המקסימלי , ב נינח 80 אמפר היא תעבוד רצוף הרבה מאוד זמן ! למרות שהיא רק ניניח 30% דיוטי סייקל
מימה שניכתיב בכתבה ניתן להבין בטעות כי רתכת של 20% דיוטי סייקל תאלץ לעצור כל 2 דקות, וזה בפירוש לא נכון, אלה עם היא תעבוד באמפרז המקסימאלי ,שזה לא המצב בדרך כלל, ובנוסף תעבוד עם אלקטרודה אין סופית (כלומר כזו שתחזיק 2 דקות רצוף של ריתוך באמפר מקסימאלי . . . ! ?
אגב נדיר לימצא רתכת של 20% זה מתחיל בדרך כלל ב 30% , וכאמור הנתון מיתיחס רק לעבודה רציפה (שזה מצב שלא יכול להיתקיים במציאות, אלה רק במעבדה ביגלל עצם החלפת האלקטרודות, ובנסוף מיתקיים רק במקסימום אמפרא׳ז . . . )
כלומר לרוב האנשים רתכת של ניניח 160 אמפר תיתן תוצאה מצויינת וללא הפסקות כלל בעבודה ב נינח 120 אמפר . . . !
ככה שאין בעייה לרוב האנשים עם רתכת אלקטרונית ב 700 ש״ח נינח שניתן לירכוש בכל חנות אספקה טכנית, שהיא תיתן 160 אמפר ב 30% דיוטי סייקל !
זה יעבוד מצויין וללא הפסקות .
תיקון נוסף ,
״גרדים״ הם בדרך כלל תוצאה של פעולת חיתוך ולא של ריתוך , הגרד הוא שאריות ברזל ש ״נימרך״ כתוצאה מחיתוך בדיסק, במסור סרט או בכול פעולת עיבוד שבבי אחרת .
שאריות הריתוך או הגיצים שליפעמים נידבקים (אלו מהתמונה של השלקה למשל - ההסבר נכון מאוד, אבל התמונה היא של מה שניקרא ״סיגים ״ ) ניקראים ״ סיגים ״ ולא גרדים .
ההסבר על השלקה נכון מאוד, רק התמונה לא מראה ״שלקה״ אלה מראה ״סיגים״ מה שראים בתמונה זה בעצם כדורים של ברזל מותך שהיתקדרר ונידבק לפני השטח בעודו חם , את השלקה כניראה כבר הסירו כשצילמו את התמונה הזו . . .
מקווה שעזרתי להבהיר מיספר נקודות אלו .
גונן.
פורסם טעות פעמיים . . .
רק הערה קטנה.
יש רתכות של 160 אמפר במחירים שמתחילים מ 600 שח.
לא מומלץ בכלל.
רק חברה מוכרת כמו נגיד זיקה.
אני כתבתי רתכת ב 700 ש״ח , ובימקרה היא אפילו של זיקה , אגב הרתכות האלקטרוניות שמיובאות ע״י זיקה במחירים האלה הם בחלק הבסיסי ביותר בשוק הזה , מיובאות מסין .
האמת היא שהרוב המוחץ של האנשים לא ירגישו בהבדל ביכלל בין רתכת אלקטרונית של 600 ש״ח , ובין אחת באזור ה 1300~ ש״ח , (כי ברוב המיקרים אין הבדל כזה ! )
הקפיצה באיכות, בגודל הפיזי, ובמישקל, מתחילה באזור ה 2300+ ושם גם מורגשת תחושה שונה בריתוך , עם בזרם ההצתה עצמו, ועם תוך כדי הריתוך מבחינת התזת סיגים ויכולת לרתך טוב גם באמפרים נמוכים מאוד .
לחובב המומצע באופן חד משמעי, אין צורך ביותר מאלקטרונית הכי בסיסית בפחות מ 1000 ש״ח לדעתי .
ישנם בשוק חברות נניח כמו ״פרוניוס״ שהם רתכות מעולות עם מחיר בהתאם הקטנה שלהם (150 אמפר) באזו 3700 ליפני מעם אם אני זוכר נכון , אבל שוב מיועדות יותר לאנשים אם דרישות מעטפת רחבות מאוד שעוברות בין השאר דרך גודל, מישקל ,ויכולת ריתוך שמשלבת גם נצילות גבהה מאוד .
דבר חשוב נוסף כאשר מרתכים ב זרם ישר (דהיינו רתכת אלקטרונית) היא לאן מחברים את הידית !
הרבה אנשים לא מודעים לכך שבאחד הדגמים הביסיסים ביותר של ה 6013 של זיקה , הידועה בשם ״זיקה 11״ הידית צריכה להיות מחוברת ל מינוס ברתכת ולא ל + כמו שהמון חושבים , המידע הזה אגב, לאן לחבר, כתוב על כול חבילת אלקטרודות , ההבדל הוא גם ביכולת ההצתה, וגם תוך כדי הריתוך עצמו כמובן , שם תורגש מייד עבודה שקטה יותר עם הרבה פחות התזת סיגים .
גונן .
אני נתקלתי ברתכת של חברת טומי בצבע ירוק נזלת שלא נתנה את האמפר הנקבע.
נגיד קבעת 100 אמפר קיבלת רק 80.
במידה ויש בעיות ברתכות זולות זה בדרך כלל בעיות של חוסר יציבות באמפראז שניקבע , וריגישות רבה לכבלים מאריכים ארוכים ודקים מידי .
המלצה שלי , לא לעבוד עם רתכת אלקטרונית עם כבל שהוא פחות מ 2.5 קוודרט, ובאורך שלא יעלה על 50-60 מטר, זה אחת הסיבות העיקריות למותם בתרם עט של רתכות אלקטרניות .
כמו כן לא לעבוד עם גנרטור ללא מיצב מתך, ושהספקו פחות מ 7 kva . . .
מאז שהכתבה הזאת נכתבה עברו כמה שנים טובות ובאי הפורום הזה התקדמו... מי מרתך באלקטרודה? MIG הפך להיות הסטנדרט גם בארץ.
כן. תבדוק כמה מחברי הפורום בלבד מחזיקים רתכות מיג קטנות.
אתה גורם לי להרגיש פרימיטיבי...:)
לתחושתי, הרתך החובב הממוצע עדיין עובד עם אלקטרודה
אבל רק האמרה הזו שלך מצדיקה לדעתי סקר שוק והשוואת מחירים של רתכות מיג ואביזרים. אולי בתור כתבה חדשה באתר? ;)
נמרוד אני לא חושב שאתה צודק. מי שיש לו מיג הוא קצת יותר מחובב. לא אומר מסגר 40 שנה במקצוע אבל מיג זה סוג של צ'ופר עצמי. בתכל'ס על 90% מהעבודות שלכם לא צריך מיג. בנינו, גם על שלי לא. אבל במקרה של מסגר העלות של מיג זולה יותר. הכוונה לעלות סמ ריתוך וזמן עבודה. ביחד הם זולים יותר מאשר עבודה עם רתכת אלקטרודה.
ראשית תודה על התיקונים. הכתבה לא חדשה, יש בה מספר אי דיוקים ובהחלט יש מקום לעדכן אותה למציאות בה רתכות מיג חד פאזיות הן מצרך נפוץ.
יחד עם זאת, עיקר המסר של הכתבה היה ועודנו שריתוך זו מיומנות שכל אחד עם זוג ידיים טובות יכול ללמוד, אפשר אפילו להתחיל לבד, ובכל מקרה לכו תנסו - זה לא יקר ולא מורכב ברמה הבסיסית.
לטעמי האישי, רתך חובב מוטב לו שיתחיל עם רתכת אלקטרונית. משם המעבר הטבעי הוא לריתוך טיג ולא מיג... אם אתה מסגר חובב, להבדיל ממי שחובב ריתוך, אז רתכת מיג היא אכן בחירה מצויינת.
אני מחזיק כיום רתכת אלקטרונית של פרוניוס ונהנה מאד משני סוגי הריתוך(אלקטרודה וטיג). אמנם מוגבל רק לDC, אבל גם את זה נתקן בקרוב.
ריתוך באלקטרודה עדיין מאפשר את מרב הגמישות לרתך החובב. האלקטרודות זמינות, זולות והמגוון אינסופי, אפשר לבצע כמעט הכל איתן.
רתכת מיג תמיד נתנה לי תחושה של פונקציונליות, מהרגע שכיוונת אותה היטב לריתוך שלפניך נגמר האתגר - קל יחסית לרתך איתה. פחות כיף בשבילי, יותר יעיל למי שזה מה שהוא צריך או רוצה. אין מה לדבר על שמירה של סלילים שונים לריתוכים שונים, יקר מדי לרתך החובב (הרוב יזרק). אם מרתכים רק מתכות דלות פחמן פשוטות, רק למען הפונקציונאליות, זו הבחירה הנכונה לבית.