ערב טוב-שיפור גרנד ויטרה קצרה שנת 2001 .מבקש הכוונה/יעוץ
אז התחדשנו ,והתחלנו להסתובב בשבילים באיזור,ואנחנו מאוד נהנים,רק שהאוטו דיי נמוך כידוע,וכמעט כל שביל קוליסים מגרד לו את הבטן,ואנחנו גם רוצים עבירות ברמה בינונית.
דבר ראשון שאבא שלי אמר זה למגן,אבל אני חושב שאם נמגן ונשאר עם הגובה המקורי אנחנו ניתקע בכל אבן על השביל
הייתי רוצה לשמוע מה דעתם של מנוסים ממני, האם יש טעם למגן has is על הגובה הקיים,ובהמשך להגביה,או קודם להגביהה ואז למגן...?
ואם כבר למגן ולהגביהה,איזה מיגונים להתקין? תאכלס מה שהכי נמוך זה הגשר גיר/סרן קדמי,אח"כ יש את הדוד שאני לא מבין למה הוא תקוע לרוחב במיקום הכי מחורבן שיכלו לחשוב עליו,ולבסוף המיכל דלק שיש לו איזה "מגן" בעובי מילימטר...
לגבי הגבהה-האופציות זה או קיט קומפלט של קלמיני שהבנתי שהדעות לגביו חצויות,או 4 קפיצים ו בולמים...
מה הטווח מחירים,מה המוצרים שהולכים עכשיו/איזשהי חברה או סדנא שיוצאת במבצע?
תודה רבה והמשך מהנה,אסף.
תגובה: ערב טוב-שיפור גרנד ויטרה קצרה שנת 2001 .מבקש הכוונה/יעוץ
דבר עם נתי מזוקי פרו ותקפוץ לראות את האוטו שלו
תתחדש וברוך הבא למשפחה :)
אני עם אבא שלך... קודם כל למגן. הכל.
נכון שבלי הגבהה זה מנמיך עוד יותר את הרכב ותחטוף יותר מכות מלמטה, רק שאז תוכל לחייך ולהגיד "טוב, נו, בשביל זה יש מגן" ולהמשיך הלאה במקום לזחול בהיסטריה מתחת לאוטו ... זה גם יעודד אותך להגביה...
למגן הכל זה לא אומר להתחיל לפזר צינורות מסביב לפגושים, מגיני חזירים וכדומה, אלא למגן את כל הגחון עד כמה שניתן (לגבי דוד האגזוז, בד"כ משאירים אותו לא מוגן כי זה מנמיך מאוד את הרכב, ולא יקר לתקן כשחוטף מספיק מכות ומתפרק ...), לפחות מנוע וטראנספר שמכסים גם את קורות האורך של השילדה, וכן מגיני סף ("מדרגות") לשמירה על הדלתות.
לגבי מיכל הדלק, בויטארה אפשר בקלות להרחיק קצת את המגן מהמיכל, אני מניח שגם בגראנד. זה עוזר לשמור על המיכל ... המהדרין יוסיפו משטח גומי בין המגן למיכל ...
יש כמובן גם מיגונים מאסיביים יותר, ע"פ הכיס והסגנון.
מצטרף להמלצה על זוקי-פרו, קפוץ אליו ותראה את הקיט שמורכב אצלו (קאלמיני), ויש לו גם קיטים של 4Xfourart שנראים לא רע בכלל...
נדב.
היי
תודה על ההתייחסות-בבואי לעשות סקר שוק,מה לדרוש? מה כולל מיגון מלא? מגן מנוע,מגן גיר+טרנספר,מגן דלק? שלושת אלה או שיש עוד? מה החומר המומלץ,אלומיניום עבה או פלדה דקה יותר? ומהו טווח המחירים?
האם זה ריאלי וכלכלי לבנות לבד? בהנחה שיש לי זמן כלים ורצון...
תודה רבה,אסף.
אלומיניות יותר קל ויותר יקר, ברזל יותר כבד אבל חזק יותר (אפשר להשתמש בחומר יותר דק) וזול יותר, לכל אחד יתרונות וחסרונות. שוב אני ממליץ לך להתייעץ עם נתי מזוקי-פרו, הוא איש אדיב וסבלני וכרגע הוא היחיד בארץ (לפי מה שאני יודע) עם גראנד ויטרה משופרת מאוד. אפשר לבנות הכל לבד בהנחה שיש לך זמן, כלים ומקום וזוג ידיים טובות.
גרנד ויטרה זה לא CJ ואי אפשר להשתולל עליו יותר מדי עם דיסק ורתכת אלקטרודות. גם לא משתלם כלכלית "לבנות הכל לבד"
יש שוק שיפורים רחב מאד לרכבים האלו, אם תבחר נכון תגיע לרכב טיולים מהנה מאד, חסכוני יחסית ואמין עד מאד.
לגבי מיגונים, מקדימה אני ממליץ על המיגונים של אספיר בגלל הפשטות להנמיך מעט את המיגון לאחר קיט הנמכה לדיפ הקידמי (מומלץ מאד להתקין).
לגבי מיגון מיכל הדלק האחורי, התיכנון שלי להרחיק אותו מעט באמצעות ספייסרים מהמיכל ולרתך 2 אלכסונים בצידו הפנימי לחיזוק.
תוכל לפרט בעניין הקיט הנמכה לדיפ' קדמי , למה מומלץ וכמה עולה ?
שאלה נוספת ( וסליחה שאני רוכב על השרשור )
לאחר 5 חודשי חיפושים , התחדשתי בגרנד ויטרה דיזל ידני שנת 2000 , ( עוד לא מעיז לרדת משבילי כורכר, הרכב פשוט נמוך! )
איפה נמצאת קופסת הפיוזים ?
מצאתי אחת קטנה מתחת למכסה מנוע , זה הכל ?
מויש..
ההמלצה להתקין קיט הנמכה היא כדי למגן את הדיפ' הקדמי של הרכב - ברכב הנ"ל בית הדיפ' הקדמי מאלומיניום - שזה אומר שהוא ממש חלש ואפילו מכה קטנה יכולה לפוצץ אותו
לצערי הדיפ' מתפוצץ גם מלחץ ולא רק ממכה ישירה אבל כשיש מיגון על המקום אתה קצת יותר רגוע מכל מה שקשור למכות באיזור .
שוב זה לא פותר את הבעייה לגמרי - כדי לפתור את הבעייה קיים בית דיפרנציאל מברזל יצוק - לדעתי קצת יקר אבל כדאי - ואם החלטת ללכת על הברזל קח בחשבון תוספת של לוקרים ידניים (חובה) ושינוי בחיווט חשמל במקום .
לגבי פיוזים חפש מתחת להגה איפה שהידית לפתיחת מכסה מנוע קצת יותר פנימה ולמעלה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
מויש..
ההמלצה להתקין קיט הנמכה היא כדי למגן את הדיפ' הקדמי של הרכב - ברכב הנ"ל בית הדיפ' הקדמי מאלומיניום - שזה אומר שהוא ממש חלש ואפילו מכה קטנה יכולה לפוצץ אותו
לצערי הדיפ' מתפוצץ גם מלחץ ולא רק ממכה ישירה אבל כשיש מיגון על המקום אתה קצת יותר רגוע מכל מה שקשור למכות באיזור .
.
קיט הנמכה לבית הדפרנציאל מגיע כחלק מהקיט של קלמיני.
הוא נועד "לתקן" את זויות הצריות לאחר ההגבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
קיט הנמכה לבית הדפרנציאל מגיע כחלק מהקיט של קלמיני.
הוא נועד "לתקן" את זויות הצריות לאחר ההגבה.
אשמח אם תסביר . אני כיוונתי למשהו אחר
אני הבנתי שמדובר במיגון הדיפרנציאל וכתוצאה מהמיגון מקבלים "הנמכה" ,מן הסתם כאשר מרכיבים מיגון זה מנמיך את המרחק לקרקע רק שמה שקרוב כרגע זה המיגון...
ז"א שאם אני לא מגביה את הרכב בצורה משמעותית אין שום סיבה להנמיך את הדיפ' הקידמי ?
ממה עשוי הסרן האחורי ( שנשאר נמוך גם לאחר הגבה ) ? הוא פחות רגיש ?
נ.ב נמצאו הפיוזים , תודה רבה
מומי אתה מתקוון למיגון סביב הביצה הקדמית, לדעתי מיותר אם אתה מרכיב פלטת מיגון, מה שמכונה מיגון גחון (המלצה עד הטרנספר).
כאשר אתה מרכיב מיגון גחון אז הפלטה של המיגון היא זו "שסופגת" את המכות, כתוצאה מהרכבת מיגון גחון המרווח גחון מהקרקע קטן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
ז"א שאם אני לא מגביה את הרכב בצורה משמעותית אין שום סיבה להנמיך את הדיפ' הקידמי ?
נכון, אבל עדיין בהגבהה של 5 ס"מ אתה צריך לתקן זוית קמבר.
ממה עשוי הסרן האחורי ( שנשאר נמוך גם לאחר הגבה ) ? הוא פחות רגיש ?
את הסרן האחורי אפשר להגיבה רק ע"י החלפת מידת צמיגים לגדולים יותר, אל תדאג הסרן האחורי הוא החוליה החזקה.
נ.ב נמצאו הפיוזים , תודה רבה
המלצה שלי למומי וגם מויש תתחילו לטייל ולאט לאט תראו אילו שיפורים או מיגונים אתם רוצים/צרכים.
לזה התכוונתי .
חשבתי שהכוונה במיגון גם לביצה הקדמית .
אבל לא הבנתי על איזה קיט הנמכה לדיפ' מדובר מה תפקידו ובמה תורם ? אנחנו מחפשים להגביה לא להנמיך..
מדובר בהחלפה של 2 התושבות הקידמיות של הדיפרנציאל הקידמי באחרות ארוכות יותר.
כפועל יוצא הדיפרנציאל משנה את זוויתו וחלקו הקידמי מעט נמוך יותר ומפחית את זווית הציריות הקידמיות, נדרש לאחר הגבהה רצינית.
התושבות האלו מגיעות כחלק מקיט אבל אפשר לרכוש אותן גם בנפרד.
קח בחשבון שכל המיגונים הקיימים תוכננו לרכב כשהדיפרנציאל הקידמי יושב על התושבות המקוריות שלו.
היה ואם תתקין תושבות חדשות תצטרך להנמיך מעט את פלטת המיגון הקידמית, באספיר זה ממש קל אבל לא בכל המיגונים זה כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
המלצה שלי למומי וגם מויש תתחילו לטייל ולאט לאט תראו אילו שיפורים או מיגונים אתם רוצים/צרכים.
אלדר
אני בשטח לא מעט ולא מהיום אבל אחרי שהתפוצצה לי הביצה הקדמית אני בקושי נכנס עם הסוזוקי לשטח - וגם אם כן אז אני נוסע "בפחד" ומהסס הרבה ולא נהנה
לי יש אופצייה נוספת - פג'רו בנזין בחנייה .
אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים בטח על הגרנד ויטרה . עד לא מזמן הייתי בדרך למקצה שיפורים (נעילה אחורית, מיגון, בולמים הגבהה.. ) לגרנד ויטרה אבל אחרי תקלת הביצה ירד לי החשק מלהיכנס להשקעה בסוזוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים בטח על הגרנד ויטרה . עד לא מזמן הייתי בדרך למקצה שיפורים (נעילה אחורית, מיגון, בולמים הגבהה.. ) לגרנד ויטרה אבל אחרי תקלת הביצה ירד לי החשק מלהיכנס להשקעה בסוזוקי.
חבל, כי יש דרכים להמנע מרוב הבעיות של הסרן הקדמי (חוץ מסרן ברזל כמובן). בנהיגה נכונה ומודעת אפשר לעשות עם הרכב הזה המון בלי לפוצץ את הביצה ...
צודק ומצחיק כי באמת לפני שנשברה הביצה עשיתי איתו הרבה !
ואפילו הרכב הפתיע אותי לטובה בביצועים שלו וביכולת שלו בשטח - ציפיתי ממנו להרבה פחות
והיום כשאני נוהג ברכב בשטח אני אפילו לא חושב על לעשות איתו דברים שבעבר הייתי עושה איתו ללא מאמץ בכלל שלא במקרה הביצה תתפוצץ שוב .
אני יודע שלא ככה צריך לנהוג וצריך לקרות הרבה עד שתישבר הביצה אבל החשש הזה גורם לי לנהוג הרבה יותר רגוע עם הרכב .
להזכירך מעולם לא שמעתי על בעיית הביצה לפני שזה קרה לי... חוק מרפי מכיר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
אני יודע שלא ככה צריך לנהוג וצריך לקרות הרבה עד שתישבר הביצה אבל החשש הזה גורם לי לנהוג הרבה יותר רגוע עם הרכב .
להזכירך מעולם לא שמעתי על בעיית הביצה לפני שזה קרה לי... חוק מרפי מכיר..
מכיר היטב את מרפי ... גם את חוק ברנרד ...
לגבי הביצה: יש מצב אחד עיקרי שגורם לפיצוץ והוא נחיתה מהצלבה כשהגלגלים עוד מונעים ע"י המנוע. אתה צריך בעיקר להיות מודע לזה, ואיך שהרכב נכנס להצלבה ללחוץ מיד וחזק על הברקס (בידני גם על הקלאץ'). בזה פתרת 95% מהבעייה. שאר המקרים של פיצוצים/סדקים בביצה נובעים מנהיגה אגרסיבית לאורך זמן או מכות ישירות.
אגב, אני כתבתי על הבעייה הזו פעמים רבות הן פה בפורום סוזוקי והן בפורום המתחילים...
נדב.
אני לא בטוח לגבי העצה, ללחיצה מיידית על הברקס באוטומט.
הלחיצה המיידית על הברקס, גורמת לעצירה מיידית של המכלולים.
אותו הדבר קורה גם בנחיתה מההצלבה ועצירת הגלגל החופשי בצורה מיידית.
כאשר הסיבוב המהיר של הגלגל החופשי, נפסק בפיתאומיות. האנרגיה הרבה שנוצרה חייבת "ללכת" לאן שהוא.
זה לדעתי גורם השבר