צמיגי 90G ( 16R750 ) – התרשמות ראשונה
הרבה זמן התלבטתי האם להעלות את מידת הצמגים שלי. בגדול היתי די מרוצה מה MTR שלי, אבל תמיד היה הספק...
הרי 32 אינץ יותר טובים מה 30.5 שנותנים ה MTR...
במיוחד שמתי עין על ה 90G שחברת המזרח מציעה.
גם צמיג מאוד חזק (5 פלי בצדדים 10! בהיקף) גם מאוד אגרסבי ויחסית מאוד זול (חצי מה MTR)
כנגד עמדו השיקולים הבאים שחלקם הועלו על ידי חברי האתר:
1. ה"סחיבה" של הרכב תיפגע עקב מעבר לצמיג יותר גדול.
2. צמיג יותר גדול יותר מסכן את הצריות שגם כך חלשות.
3. ה G90 הוא צמיג מאוד אגרסבי שיש שטוענים אינו מתאים כלל לכביש. כמו כן מקורו במורשת הברטית קרי מאוד צר ( 7.5 אינץ ! )
הרבה זמן התלבטתי עד שלבסוף נקרתה לפני הזדמנות להשיג צמיגי 90G חדשים במחיר כל כך זול שפשוט אי אפשר היה לסרב (וכאן המקום להודות לאביגדור באמצעותו הושגה ההנחה)
לפני כשבוע בוצעה ההחלפה ועתה הזמן לרשמים ראשונים:
1. הסחיבה של הרכב כמעט ולא השתנתה. בעליות חזקות מורגש שינוי קל. ה"פתיחות" (מושג מצחיק בדיסקו דיזל) לא השתנו. אכן בלימת מנוע השתנתה לרעה, אבל במידה נסבלת.
2. בשטח עד כמה שנסתי אכן יש שיפור ( במיוחד בעליות מדרגה) אבל ניסתי כל כך מעט שקשה לי לתת חוות דעת רצינית.
3. הצמיג מרעיש על הכביש קצת פחות מ MTR אבל לא באופן בולט.
אבל היו כמו סעיפים בהם הופתעתי מאוד לטובה ובאופן בלתי צפוי אני חיב לצין:
1. הנסיעה בכביש אבל במיוחד בשטח הפכה להיות הרבה יותר נוחה. ב MTR הגעתי לאותם תוצאות רק אחרי הורדה משמעותית של אוויר ( 20 PSI). לעומת זאת ה 90G בלחץ מלא ( 32 PSI ) מאוד נוחים.
2. ההגה הפך להיות הרבה יותר רך ונוח. היציבות הכיוונית בכביש השתנתה לטובה !!!. לי זה היה מאוד מוזר בהתחשב שהצמיג כול כך אגרסבי.
3. במהרויות גבוהות (מעל 90 ) ההרגשה מאוד בטוחה ויציבה. שיוט ב 100 מאוד נוח כי הסלד ירד והמנוע לא צוווח.
4. יצא לי לנסוע רק פעם אחת בגשם אבל לא הרגשתי שינוי קיצוני לרעה
לסיכום נכון להיום אני מרוצה ואפילו מופתע מהיכולות של הצמיג (בעיקר בכביש).
עתה צריך לבחון אותו לעומק בשטח.