מצלמות המהירות החדשות הותקנו - שרשור מאוחד
טוב...אז באיחור של שנה ובתרגיל פוליטי מוצלח, בסוף התחילו להתקין את המצלמות החדשות בדרכים שייגבו מכולנו מס דרכים על "מהירות מופרזת" שגורמת לפחות מ-1% מכלל התאונות בשנה....
על מנת שרובנו נישאר עם הרשיון ביד והכסף בכיס , בואו נעדכן כאן על מיקומים של המצלמות. שכל אחד ידע להיזהר.
אני ראשון....
1) צומת מגידו לכיוון אום אל פאחם , מייד אחרי תחנת הדלק "דלק" של צומת מגידו. המצלמה עומדת מימין . זהירות!
2) בהמשך כביש ואדי ערה לנוסעים מאום אל פאחם לכיוון מחלף עירון ,מייד אחרי תחנת הדלק פז של כפר קרע.
קדימה... תנו מיקומים ועדכונים.
תגובה: מצלמות המהירות החדשות הותקנו - שרשור מיקומים ועדכונים .
כביש 4 בין צומת בינימינה לאור עקיבא לכיוון דרום. אותו הכביש צפונה בין צומת פלי"ם (פרדס חנה) לצומת אור עקיבא.
כביש 4 לכיוון צפון, בין מחלף אם המושבות למחלף מורשה. מצלמה בצד ימין.
כביש 4 ביציאה ובכניסה (הדרומית) לחדרה המצלמות ממוקמות בחלק שבו הכביש בין עירוני. (לפני ואחרי צומת המשטרה).
לדעתי צריך לקחת יוזמה יותר רצינית ולעדכן עם נ.צ במעלות, ככה שיהיה אפשר בסוף לארגן רשימה מסודרת ולהכניס לGPS
בכל מקרה פעם הבאה אבדוק לפחות כמה מטר מהכניסה/יציאה ואעדכן, אם המיקומים יהיו מדוייקים כמו 300 מטר צפונה מצומת X אני מתנדב להעלות הכל על מפה אחת ולהעלות את זה לפה בצורה מסודרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כביש 4 לכיוון צפון, בין מחלף אם המושבות למחלף מורשה. מצלמה בצד ימין.
איך בדיוק מזהים את המצלמות החדשות?
אני מכיר את המצלמה הנ"ל והיא נמצאת שם כבר הרבה זמן. (או שמא מדובר במצלמה חדשה שלא שמתי לב אליה)
המצלמה בכביש 4 הרבה זמן שם.
הדרך היעילה ביותר שאני מכיר להימנע מדוחות זה Waze, מהר מאוד כל המצלמות יהיו שם, רק תדווחו גם שאתם רואים ניידות וכולנו נהיה בסדר. אני עושה 150 ק"מ כל יום וטפו, טפו כבר שנים הכל בסדר. לא זז מטר בכביש בין עירוני בלי זה, מנע דוחות עשרות פעמים.
עוד דרך לגרום לתאונות מכמות הבלימות שיתרחשו לפני המצלמות, בחו"ל כבר הבינו מזמן שזה ממש לא יעיל ומסירים אותן.
המצלמה בכביש 4 ליד מחלף אם המושבות הותקנה כבר מזמן כחלק מהפיילוט לבדיקת כדאיות פרויקט א3. כמות הדו"חות הדמיונית שהיא הפיקה מדי יום שכנעה את רשעויות החוק להמשיך עם הפרויקט המרושע והאווילי הזה.
אילן, אני חושב שאתה קצת טועה - בחו"ל המצלמות תופסות תאוצה לא קטנה. מדינו תאירופה הבינ ואת פוטנציאל ההכנסות הטמון באכיפת מהירות, והיום כל אירופה כבר מרושתת. שוויץ למשל היא היום סוג של גהינום עבור הנהגים. אנגליה גם, ואפילו גרמניה, זו שפעם לנהוג בה היה סוג של חלום מתוק. מספר קטעי האוטובאן נטולי הגבלת מהירות צומצם, ואינספור מצלמות פרוסות בקטעי כביש עירוניים ובינעירוניים רגילים.
שלא תטעו - מצלמות מהירות לא מיועדות למנוע תאונות אלא להכניס כסף. אמצעי לגביית מס דרכים. זה מתאים בול למדיניות של מדינת ישראל ומשטרת ישראל שלא מנסות ולא מעוניינות כלל למנוע תאונות. רק למלא את הקופה.
יבורכו הידיים שישרפו/יפוצצו/ישמידו את המצלמות האלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shlomic
איך בדיוק מזהים את המצלמות החדשות?
אני מכיר את המצלמה הנ"ל והיא נמצאת שם כבר הרבה זמן. (או שמא מדובר במצלמה חדשה שלא שמתי לב אליה)
הן יותר גבוהות מהרגילות ו"רזות יותר" עומדות על עמוד יותר "דק" חוץ מזה, החורים שממנה החדשות מצלמות הם בצורת מלבנים כלומר שני מלבנים בקופסא, בישנות זה עגול.
כאשר עוברים את המצלמה החדשה, אחרי סביב ה 30-50 מטר אם תסתכל טוב על הכביש תראה פסים דקים לרוחב האספלט בצבע קצת אחר, שם מונחים פסי הדריכה.
נו, מה?
זהו?
מישהו מכיר מצלמה על כבישי הדרום?
מישהו מכיר מיקומי מצלמות בכביש 6 ???
במדינה הזאת לא תוכל לפוצץ מצלמות ראיתי כבר מצלמות שהתקינו בסביבבתם מצלמות אבטחה,
אני אומר דבר כזה, זוכרים את המלחמה של הרוסים עם הצ'צ'נים ב2009,
הצ'צ'נים הפסידו, צריך להביא כמה חיילים צ'צ'נים מתוסכלים להתפרק על המצלמות האלו ועל מי שמתקין אותן,
הם בטח יקחו גרושים :P
עכשיו בנימה יותר רצינית, כתושב פרברי חדרה אני יכול לומר לך שהמצלמה שנמצאת בכביש 4 לכיוון דרום היא כבר עתיקה
ונמצאת שם כבר למעלה משנה + שמעתי שגלאי הרדא"ר לא מסוגלים לעלות על המצלמות החדשות,
באיזור מעלה העקרבים ידוע למישהו על מצלמות? או כביש ערד-באר שבע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
עכשיו בנימה יותר רצינית, כתושב פרברי חדרה אני יכול לומר לך שהמצלמה שנמצאת בכביש 4 לכיוון דרום היא כבר עתיקה
ונמצאת שם כבר למעלה משנה + שמעתי שגלאי הרדא"ר לא מסוגלים לעלות על המצלמות החדשות,
לא נכון, המצלמות הקיימות לכיוון דרום מחדרה הן החדשה שאמרתי, אחרי היציאה של סמי בכיכר/רח' ביאליק, הישנות ממוקמות אחת בין צומת אלונית לרופין, ואחת מיד אחרי רופין לכיוון בית ליד (זה לכיוון דרום ממול הדרומיות יש לכיוון צפון)
המצלמות החדשות אכן לא ניתנות לגילויי ע"י גלאי רדאר כי הן עובדות על שני תיילים אשר ממוקמים מתחת לאספלט וקולטים למעשה את הזמן שלקח לגלגל לעבור בין התייל הראשון לשני, (זה גם מה שרואים 30 מטר אחרי המצלמה, הפסים באספלט שנוצרו לאחר ההתקנה) האפשרות היחידה היא לזכור את המיקום או לעדכן בGPS מה שאני מציע לעשות כאן, רק צריך מיקומים מדויקים.
מיקום נוסף באזור כפר סבא הרמזור הראשון המיזרחי בצומת נווה ימין הותקנה מצלמה בצד ימין של הכביש מכיוון מזרח למערב על הכביש המחבר לוויצמן ,
מצלמה נוספת כביש 40 בין צומת רחוב עתיר ידע למחלף אלישמע מכיוון כפר סבא לכיוון מחלף אלישמע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
balmog
מישהו מכיר מיקומי מצלמות בכביש 6 ???
בכל גשר שבו מותקן מכשיר החיוב הכספי לגביית תשלום בכביש מותקנות בכל צד של העמוד 2 מצלמות מהירות בגובה של כמטר בעלות 2 פתחים מלבניים אחד פלאש ואחד מצלמה, המצלמות מופעלות באחריות משטרת ישראל כבר מספר שנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש שטח
בכל גשר שבו מותקן מכשיר החיוב הכספי לגביית תשלום בכביש מותקנות בכל צד של העמוד 2 מצלמות מהירות בגובה של כמטר בעלות 2 פתחים מלבניים אחד פלאש ואחד מצלמה, המצלמות מופעלות באחריות משטרת ישראל כבר מספר שנים
אני חושב שאתה טועה.
אם זה באמת כך ,אז אני מכיר מישהו שמכיר מישהו ,שצריך להישפט ל 7 מאסרי עולם ,לרצות אותם בכלא שאטה,בחברת אירגון החזית העממית של ג'ורג' חבש לשיחרור פלסטין.:p
ייתכן ואני טועה אך המצלמות עובדות ועושות עבודה מידיעה מאנשים שקיבלו דוחות , יתכן ולמי שאתה מכיר יתמזל מזלו והם לא עבדו ...
כמעט חמש שנים שאני נוהג מרעננה לירושלים וחזרה כל יום דרך כביש 6, אולי פעם או פעמיים קצת חרגתי מהמהירות המותרת - מעולם לא קיבלתי דו"ח מהירות.
לעתים נדירות, ניידות עומדות במפרצים שמימין לגשרים העיליים ואז כדאי להיזהר.
מה שכן נכון - בלחיצת מקש המערכת של כביש 6 מסוגלת להתחיל לחשב מהירויות נסיעה ממוצעות ולהפיק דוחו"ת עפ"י מדידה זו. זה לא מתבצע רק בגלל הכוח הפוליטי של "דרך ארץ" שלא מוכנה לרתום את מערכת החיוב שלה למען משטרת ישראל (או בעצם - משרד האוצר).
למיטב הבנתי,
אין מצלמות קבועות בכביש ,רק לעיתים ניידות במפרצים
מצלמת רמזור בצומת בית ליד לכיוון דרום.
מצלמת רמזור בכניסה הצפונית של חדרה כשמגיעים מכיוון גן שמואל.
מצלמות מהירות על הכביש של כרמיאל, אין לי מיקומים מדויקים.
תמיד צריך לזכור, ברגע שרואים את המצלמה הראשונה יש להאט את הנסיעה ולהמשיך במהירות המותרת, כי הן מסונכרנות בינהן...
כתבה טובה מפולגז:
"מצלמות המהירות החדשות- -כל מה שרציתם לדעת"
http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=48061
כל הכתבות בנושא מאתר פולגז:
http://www.fullgaz.co.il/xpages/arti...word.php?i=910
אני חושב שאין צורך לעדכן על מיקומי מצלמות רמזור, לא מאמין שיש מישהו כאן בפורם שיעבור באדום בכוונה ואם יש מצלמה אז לא יעשה את זה.
ואם יש אז שיוכל אותה, באמת, מכל הלב, שישללו לו תרישיון גם.