שרטוט ותכנון ב-SolidWorks
שלום לכולם.
אני שמח לבשר שהישגתי את סולידוורקס בגרסת 2004 SP0, והתחלתי לעבוד עם הטוטוריאלס מעט.
הכל טוב ויפה, אבל ממש לא עוזר לי לשרטט שלדה, בעצם כלי רכב שלם שיכלול קוייאוברס, מתלים, גלגלים, היגוי, מנוע+גיר וכו'...
לא קל ללמוד לבד, וגם הטוטוריאלס לא כ"כ ברורים לי, קצת הלכתי לאיבוד שם..
אשמח לכל עזרה.
בתודה,
אמנון.
Re: התחלתי ללמוד את התוכנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
הקטע הכי מתסכל זה שאפילו בשביל החלק הי קטן וטריוויאלי כמו פרופיל צינור, חייבים ליצור את החלק.
נכון. cest la vie. אבל אם עשית את הטוטוריאל של התוכנה, אתה יודע שלעשות צינור זה באמת כמה שניות - פותח חלק חדש, פותח סקיצה באחד המישורים הראשיים, מצייר שני עיגולים קונצנטריים שמרכזם ראשית הצירים. מגדיר את מידות הקוטר הפנימי והחיצוני. אחרי שהשלמת את הסקיצה (כולה שחורה), אתה משתמש בפיצ'ר extrude רגיל, מגדיר את אורך הצינור, וואלה.
ציטוט:
יש משהו שלא כל כך הבנתי.
נניח ואני צריך 2 צינורות, אחד באורך X והשני באורך Y. אני צריך ליצור לכל צינור חלק באורך שלו ? או שאני יוצר שבלונה או איך שלא קוראים לזה שאיתה אני עובד (מאריך, מגדיל משנה עובי וכדומה) ?
אחרי שיצרת צינור אחד, שמור את החלק כמה פעמים בשמות שונים.
עכשיו אתה יכול לפתוח כל חלק בנפרד, ולשנות את המידות שלו בקלות. אתה הולך לעץ הפיצ'רים, בוחר את הפיצ'ר הרלוונטי (במקרה הזה יש לך רק פיצ'ר אחד), לוחץ עליו עם כפתור ימני. יש בתפריט שנפתח edit sketch - תבחר בזה בשביל לשנות מידות בסקיצה, במקרה הזה את הקוטר הפנימי והחיצוני. אם אתה רוצה לשנות את האורך, תבחר בתפריט הכפתור הימני edit feature, כאן אתה יכול לשנות את האורך. אתה יכול לעשות את זה עבור כל אחד מהעותקים, וכך תקבל צינורות באורכים ומידות שונות. כדאי כמובן לשמור את החלקים בשמות מועילים שמצביעים על מידות החלק.
ציטוט:
יש אולי כלי או תוסף לתוכנה שמאפשר יצירת חלקים פשוטים באופן מהיר?
יש בתפריט tools מעיין מחסן, שנקראת feature pallete. יש שם ספריות של וחלקים סטנדרטיים - ברגים, אומים, שייבות, סנפרינגים וכולי... ויש ספריות של פיצ'רים מתקדמים מוכנים.
אני חייב אבל להמליץ למתחילים לא להשתמש בספרייה הזאת. כמו כל דבר בחיים, חייבים להשתפשף.