מיהו הג'פאי הטוב?- פרופיל לדמותינו
לצורך מאמר /עבודה מקדימה
בו אני מציג את דמות הגיפאי
אני זקוק למידע ממכם .
אני מכיר ואף השתתפתי בפעילויות
התנדבותיות לא מבוטלות
אבל אני זקוק ליותר
אז מי שיכול לעזור לי (ובתקווה לנו בסופו של עניין)
אבקש לקבל פה או במייל
כמה מילים על פעילות התנדבותית מול רשות/מועצה /עמותה
ועם אפשר בצרוף תמונה שניים.
בתודה שלומי
[email protected]
050-6793715
תגובה: מיהו הג'פאי הטוב?- פרופיל לדמותינו
אני רק שאלה...
מה זה "ג'יפאי טוב"?
מה לעזאזל קשר הג'יפ לפעילות התנדבותית?...
אם אתה בנאדם טוב - אתה תעשה כל מיני דברים טובים למען הזולת - עם הג'יפ או בלעדיו. הג'יפ הוא רק אמצעי. כלי. עוד אחד מכל מיני אמצעים.
מרתיח אותי שכל מי שבבעלותו רכב שטח, צריך להרגיש כמעט מחוייב על ידי החברה לצאת מעורו כל הזמן ולקפוץ בראש כמו חמור על כל הזדמנות להתנדב עם הג'יפ שלו לכל מיני מטרות - חלקן טובות וראויות וחלקן אפעס... וכמובן כל הזמן לצלם ולתעד ולפרסם קבל עולם ופורומים באינספור גלריות אינסופיות משמימות, כדי שכולם יראו כמה הוא "ג'יפאי טוב" וחסיד אומות העולם.
ואני רק תשובה
בעקבות התמיהה שלך , איך כלי רכב יכול לעשות את הנוהג עליו ל"טוב"
אשנה את השאלה לנוסח הבא:
מחפש חומר על גיפאים שזומנו / גוייסו לעזרת כל מיני רשויות/מועצות
וכו'- על מנת לתת פתרונות שאפשריים רק בשימוש בכלי בעל הנעה מרובעת
תוך שימוש בזמנם החופשי וללא תמורה עבור עלויות שנוצרו להם( לא נחשבים, החזר ליטרים/כלכלה/הרגשה טובה )
שלומי
[QUOTE
=דרור ברלי;411535]אני רק שאלה...
מה זה "ג'יפאי טוב"?
מה לעזאזל קשר הג'יפ לפעילות התנדבותית?...
אם אתה בנאדם טוב - אתה תעשה כל מיני דברים טובים למען הזולת - עם הג'יפ או בלעדיו. הג'יפ הוא רק אמצעי. כלי. עוד אחד מכל מיני אמצעים.
מרתיח אותי שכל מי שבבעלותו רכב שטח, צריך להרגיש כמעט מחוייב על ידי החברה לצאת מעורו כל הזמן ולקפוץ בראש כמו חמור על כל הזדמנות להתנדב עם הג'יפ שלו לכל מיני מטרות - חלקן טובות וראויות וחלקן אפעס... וכמובן כל הזמן לצלם ולתעד ולפרסם קבל עולם ופורומים באינספור גלריות אינסופיות משמימות, כדי שכולם יראו כמה הוא "ג'יפאי טוב" וחסיד אומות העולם.[/QUOTE]
ג'יפאי טוב
א-אדם שברשותו ג'יפ או רכב 4x4 אחר
ב-שומר על תקינות ובטיחות רכבו
ג-לא נכנס למקומות שאי אפשר לצאת מהם
ד-שומר על הטבע בנוסעו בשטח
ה-נוהג כחוק גם בכבישי הארץ
ו-נטול פוזות השווצות ומצואיזם שטחי ודבילי ולא מתרברב
ז-במידה והוא נתקע ומחלצים אותו הוא יודע שזה לא מובן מאחיו
ח-עושה קפה נהדר
ט-מסוגל לאלתר כל תיקון דרך גם עם מה שאין
י-מתכנן מראש כל יציאה לשטח
זהו לדעתי==ואין קשר להתנדבות טוב לב נתינה לקיחה וכל היוצא בזה
נראה לי שאתה בכיוון לא נכון
יוסי
[QUOTE=סטובצקי;411540]
בעקבות התמיהה שלך , איך כלי רכב יכול לעשות את הנוהג עליו ל"טוב"
אשנה את השאלה לנוסח הבא:
מחפש חומר על גיפאים שזומנו / גוייסו לעזרת כל מיני רשויות/מועצות
וכו'- על מנת לתת פתרונות שאפשריים רק בשימוש בכלי בעל הנעה מרובעת
תוך שימוש בזמנם החופשי וללא תמורה עבור עלויות שנוצרו להם( לא נחשבים, החזר ליטרים/כלכלה/הרגשה טובה )
שלומי
[QUOTE
את התשובות שלומי, אני יודע טוב מאוד.
מה שמתמיה אותי בכל פעם מחדש, זה שכדי להיחשב ל"בנאדם טוב" הממסד והשלטון מצפים ממני כאזרח, על אחת כמה וכמה אזרח שבבעלותו ג'יפ, להתנדב ולבצע כל מיני מלאכות שהם בתחום תפקידם וסמכותם הבלעדי של הממסד והשלטון ,שלהם יש את התקציבים והאפשרות לעשות זאת כמו שצריך, בצורה חוקית ולפחות תיאורטית - גם מקצועית ובטוחה, אבל הם מעדיפים שאני ואתה נתנדב לעשות זאת במקומם, ו"נחסוך להם הוצאות", כלומר נאפשר להם לבזבז את הכסף שכבר שילמנו כמיסים, על מטרות אחרות, שחלקן מאוד לא ראויות.
שלא תבין לא נכון - אני מאד בעד התנדבות ועזרה לזולת, אבל במדינת ישראל השתרשה במשך עשרות שנים הנורמה של עמותות וארגוני עזרה וסיוע חיצוניים ועצמאיים המושתתים על מתנדבים. בלעדי פועלם של העמותות והארגונים הללו, לרגע נדמה כאילו כל מבנה החברה כאן יקרוס - אנשים ימותו ברעב, המשטרה תחדל מלתפקד, מד"א יקרוס, מכבי האש ייכנעו ללשריפות, הצבא יתמוטט תחת עול הבט"ש... כל זה אשכרה נכון! לדוגמה - אם 70% מתקני כוח האדם במשטרה הם של מתנדבים, אנחנו בבעיה אמיתית!!!
ולכן כשאומרים בהקשר של העמותות והמתנדבים למיניהם "פועלם המבורך", אני תוהה ביני לבין עצמי עד כמה פועלם באמת מבורך, או שהם בעצם משיגים את ההיפך הגמור - הם מאפשרים למדינה להסיר מעצמה אחריות להרבה יותר מדי נושאים שהם בתחום סמכותה וחובתה הבלעדיים להיות אחראית להם, ושהיי - אנחנו משלמים מיסי עתק, הגבוהים בעולם ביחס לתמורה שאנחנו מקבלים, כדי לאפשר למדינה להקציב את הסכומים הדרושים על מנת שכל המערכות הללו יתפקדו כמו שצריך - והם ממש לא מתפקדות בלעדי כל אותם מתנדבים. תשאלו לאן הולך כל הכסף? מיליארדים על גבי מיליארדים? שאלה מצויינת, שיש לה הרבה תשובות מאדו ברורות ושכולנו יודעים את התשובות הללו... אבל לא ניכנס כאן לויכוחים פוליטיים.
אפשר לספר לי עד מחרתיים על רשויות המדינה שכל כך זקוקות ליכולות המופלאות של הרכב רב המינוע שבבעלותי ושבו זמנית הן לא מתביישות לרדוף אותי כאחרון הפושעים רק בגלל שאני מחזיק ברכב שכזה - לדוגמה, היחפ"ץ (סלח לי מאיר, אבל זו תמיד הדוגמא הכי טובה). יחידת מתנדבים שמקדישים מזמנם היקר והורסים בחפץ לב את כלי רכבם הפרטיים והיקרים למען מטרה טובה באמת - שמירה על צירי תנועה פתוחים ופנויים. באיזו עוד מדינה מערבית מסודרת קיימות יחידות במתכונת כזו? אולי תאירו את עיני, כי באמת ובתמים אין לי מושג!!! ועם כל הכבוד ויש המון כבוד ליחפ"ץ, אני סבור שעצם קיומן של יחידות כאלה דוגמ תהיחפ"ץ , מאפשר (למשטרה במקרה הזה) להפנות כוח אדם ותקציבים לדברים אחרים, שלא כולם דווקא טובים לנו האזרחים (השקעות עתק באמצעי אכיפת מהירות למשל. מצידי שלא יהיה להם גרוש אחד שחוק למצלמות, כי הם יצטרכו להחזיק צי של ג'יפים מצויידים באמצעי חילוץ מתקדמים, שיעשו את עבודת היחפ"ץ).
כיבוי אש - בחייכם, מתנדבים שם אפילו בני נוער שאין להם שום מושג בעבודת כיבוי מקצועית, ראיתם איך זה נגמר בשריפה הגדולה בכרמל.
חיפושי נעדרים וכו' - הכל טוב, הכל יפה, אבל זה באמת תפקידם של המשטרה והצבא ושאר מסגרות מסודרות ומקצועיות, ולא של עשרות ומאות בעלי ג'יפים פרטים שעבורם כל יציאה לחפש נעדר זו הזדמנות לצאת לשוטט קצת בר בשטח וכל אחד מהם בעל פוטנציאל מיידי להפוך לפרויקט חילוץ בפני עצמו.
אני גם שואל על סמך מה בדיוק נקבע שכל בעל רכב שטח שלא מתנדב ביחד עם הרכב שלו הוא לא "ג'יפאי טוב". תקראו שוב ושוב מה שכתב יוסי - "ג'יפאי טוב" הו אאחד שמנהל את תחביבו הזה תוך כדי שמירה על החוקים, על הסביבה ועל הטבע ותוך הקפדה לא להפריע לזולתו - כי מה שתחביב עבור אחד, יכול להפריע/להזיק למישהו אחר. שמירה על כללים, קצת התחשבות בזולת, קצת פירגון לזולת ולתחביביו ורצונותיו. זה מה שאנחנו אמורים לתת כדי שתהיה לנו הזכות לקבל. זה באמת לא בשמיים.
כל מה שכתבתי זו רק דעתי.
סליחה על השאלה, שאינה נוגעת לנושא השרשור- אבל גם אני לא כל כך מבין מיהו ומהו "ג'יפאי טוב". עצם העובדה שקיים הצורך לחפש את הג'יפאי הטוב-פירושה שישנם גם לא מעט ג'יפאים רעים. למה בעצם העובדה שלמישהו יש ג'יפ אוטומטית יכולה לתייג אותו כ"רע"? אנחנו חיים במדינה בה מחאה חברתית על מחירי הדלק נכשלת, בגלל שחלק גדול מהאוכלוסיה נוסע ברכבי ליסינג שאינם מוגבלים בקילומטראז'-או, כמו שבכה לי לאחרונה חבר "מגבילים אותנו רק ל25 אלף קילומטרים בשנה"- האם קיימת גם הגדרה ל"מיהו ליסינגאי רע"?
גיפאי טוב לעולם לא יקרא לעצמו "גיפאי"
כיוון שאני, בכל אמת מידה וקריטריון של המקום הזה ואנשיו - אינני ג'יפאית
אז אולי דווקא אני אוכל לענות לך לענין -
אני ראיתי מפרסמים כאן בפורום הנכבד הזה
על ארוע התנדבות לפנימיה מסוימת של ילדים מסוימים.
אנשי ומדריכי הפנימיה ביקשו עזרה לגבי יום כיף.
אז נידבתי את עצמי ואת טרי.
זהו.
היה מצוין ומרגש.:)
נו מר ברלי-הפעם דעותנו זהות
מה יהיה?
"כל מה שכתבתי זו רק דעתי."
וג'יפאי אמיתי כפי שאני רואה זאת יכול לקרוא לעצמו ג'יפאי אמיתי
כמו ימאי אמיתי+אפרופו למען האמת לפני כשלושים שנה כתבתי את אותם הסעיפים רק על בעלי סירות
צוללן אמיתי
עיתונאי אמיתי
ועוד היד נטויה אבל רק קמתי מהשינה
יוסי
שלומי,אני מניח [אולי אני טועה]שהתכוונת בשאלה " מיהו הג'יפאי הטוב" לא למי שיודע לתפעל טוב את הכלי , לתחזק אותו ,לנהוג בצורה מקצועית וכו' אלא למשהו בסגנון "קווים לדמותו". קשה להגדיר,חתך רגיל של אוכלוסיית הארץ ללא הבדל גזע מין דת וכו'.........בעל ערכים כמו -ידידותי לסביבה,פעילות התנדבותית, עזרה לקולגה באישון לילה, זה ברור מאליו. אם אקח את עצמי לדוגמא ויש רבים כמוני השאלה מה "עושה לך הג'יפ"? אני מתייחס לג'יפ כאל בן משפחה. הוא מקור האושר שלי ברגעים רבים. אני קשור אליו באהבת נפש, דואג לו ,מדבר איתו, מלטף אותו, אני יודע בוודאות שהוא כך מרגיש גם כלפי. ואם תקראו לי פלצן, כשזה נוגע לגי'פ שלי, אני פלצן גאה. רק בריאות
צביקי זה בדיוק ג'יפאי
"אני מתייחס לג'יפ כאל בן משפחה. הוא מקור האושר שלי ברגעים רבים. אני קשור אליו באהבת נפש, דואג לו ,מדבר איתו, מלטף אותו, אני יודע בוודאות שהוא כך מרגיש גם כלפי. ואם תקראו לי פלצן, כשזה נוגע לגי'פ שלי, אני פלצן גאה. רק בריאות"
אז מה הקשר לפלצן?ואתה לא
יוסי
יוסי תודה. הוא עדיין לא אצלי ואני תופס את עצמי מתגעגע,כן כן,גם לטיולים, הקפה, החברותא וכו', אבל אליו במיוחד. זה זמני השבוע הוא אצלי סוף סוף ב'ה. בינתיים למי שמכיר את ההרגשה - זה כמו כלב אהוב שהלך לך לאיבוד.
צביקי ועוד איך אני מכיר אך...................................... ..................
אני כבר לא יכול להפליג ולצלול כמו פעם
אני כבר לא יכול לשעוט עם סופה במעלי גבעות ומורדות מסוקסים
אזי אני מטייל מידי פעם בשבילים קלים
צולל עם שנורקל ומביא קצת דגים
והעולם יפה יותר מפני שאת עולמי אני מנהל ולא "עמותת מה יגידו"
יוסי
כן כן, גם אני הייתי פעם בעמותה -"מה יגידו השכנים" ואפילו ללא דמי חבר. כמו כן הייתי נשיא עמותות " זה לא מקובל" ו-"אל תבלבלו לי את המוח, אני יודע יותר טוב" פרשתי מהן וחיי השתנו לטובה.
אתם טובים
אני מקבל את האנפורמציה הדרושה לי
מקווה שעוד חברים יגיבו בשרשור לקבלת תמונה חדה יותר
ודרור שלי , אין לך מושג כמה שאני חושב כמותך.
רק שאני נאיבי יותר וחושב שאצליח גם לשנות משהו (מטפחת לדמעות ועיסוי כולל הרפיה לשרירי הבטן התפוסים מהצחוק - על חשבוני)
לא אוסיף ממשנתי פה כרגע , אני זקוק יותר לדעותיכם.
שלומי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
כן כן, גם אני הייתי פעם בעמותה -"מה יגידו השכנים" ואפילו ללא דמי חבר. כמו כן הייתי נשיא עמותות " זה לא מקובל" ו-"אל תבלבלו לי את המוח, אני יודע יותר טוב" פרשתי מהן וחיי השתנו לטובה.
ודרור לפני שתיפול עלי
(אין פה עריכה)
אז - אתה לא באמת שלי (סתם אוהב אותך)
אני בכלל טויוטאי ... או טנדרן ...
שלומי,עכשיו קצת בהומור, אבל זה בשיא הרצינות, כמעט לכולם זה קרה. כשאתה מתכופף מתחת לפגוש, מסתכל על הבולמים החדשים והנוצצים שהחלפת זה עתה ואומר לעצמך: אלא הבולמים שהיו צריכים להיות בעצם הווילונות החדשים והאמבטייה והטלוויזיה שזוגתי רצתה שנחליף כבר סוף סוף אחרי 20 שנה. או במילים אחרות: מה אני צריך כורסאות מעור כאשר עוד אין לי שתי נעילות בג'יפ? לג'יפאי - סדר עדיפות לא סטנדרטי,מצידו שישבו על בלוקים בסלון העיקר שתהיה חתיכת WERN מקדימה.