שוקל לשדרג רתכת אלקטרודות לרתכת CO2
הרתכת שלי כבדה ומיושנת (220 אמפר) וניסיוני בריתוך - לא משהו.
התוצאות - ריתוכים מתפוררים או שאינם מחזיקים מעמד, האלקטרודה נדבקת שוב ושוב לחומרים המרותכים, אין ספור גיצים מרותכים סביב נקודות הריתוך - ובקיצור- אכזבה כל פעם מחדש. כמובן שברמה האסתטית הריתוכים אינם יפים לעין, אפילו לא אחרי עיבוד עם דיסק.
הצרכים שלי בריתוך קטנים מאוד (ברמה של פח 2-3 מ"מ , פרופילים דקים, מוטות סורגים8 מ"מ וכד'.) את הפרופילים אני בעיקר מחורר בזמן הריתוך.....
ובכל זאת, למרות הצרכים הקטנים, אני שוקל לקנות רתכת CO2 הביתה ואני מבקש את עזרתכם באיפיונה.
ראשית, לחסר ידע וניסיום מועט בריתוך, האם הריתוכים עם רתכת CO2 יהיו איכותיים יותר וחזקים יותר מאשר ברתכת רגילה או אלקטרונית?
האם קיימות רתכות CO2 ביתיות (קטנות שעובדות על פאזה אחת) ? איפה קונים אותם באיזור המרכז?
מה טווח המחירים לחדשות ולמכשירי יד שניה?
האם לרתכת CO2 יכולות ריתוך של חומרים נוספים? פחים דקים מאוד, נחושת אולי? כלי כסף וכד'?
תודה למשיבים, שבת שלום וחג שמח
יוסי
תגובה: שוקל לשדרג רתכת להבה לרתכת CO2
אתה צריך להקדיש זמן וללמוד לרתך ברתכת שיש לך
עם קצת תרגול עם מישהו שיודע אתה תגיע לרמה שאתה רוצה
אם אתה לא מסתדר בריתוך רגיל הבעיות יעברו איתך למכשירים אחרים.
שלום יוסי.
ריתוך במיג (CO2) יותר קל מריתוך באלקטרודה, ויותר מתאים למתחילים מבחינת הטכניקה. קל ללמוד לרתך ובזמן קצר יחסית יצאו לך ריתוכים חזקים ותפרים יפים יותר.
קיימות בשוק רתכות בייתיות (חד פאזיות), בטווח אמפר של 160 - 200. כמובן ככל שהזרם גבוה יותר כך יכולת הרתכת לרתך עובי דופן גדול יותר.
רתכת של 200 אמפר מסוגלות לרתך פחים של 4 מ"מ, והן בהחלט מספיקות לרוב עבודות ה"בית".
טווחי המחירים הם סד"ג של 3500 - 5000 לחדשה (פחות או יותר) וסביב ה-2000 - 3200 למשומשת (טווחים מאוד כלליים. יתכנו תזוזות לכאן או לכאן).
בגדול, רתכת מיג יכולה לרתך מגוון גדול של חומרים. הפרמטרים לריתוך חומרי בסיס שונים הם סוג החוט, קוטביות הזרם וסוגו (ישר או חילופין), ולעיתים גם תרכובת הגז המגן.
- פלדה (סטנדרט\ברירת מחדל), גז CO2 וזרם ישר.
- פלב"מ (פלדה בלתי מחלידה - נירוסטה) - יש צורך בחוט מתאים מסדרת ה-3XX בדר"כ וברוב המקרים גם גז מגן בהתאם (תערובת CO2 וארגון באחוזים מאוד ספציפיים לסוג החוט).
- אלומיניום - חוט מתאים (בדר"כ מסגרת ה-4XXX), זרם חילופין, גז מגן ארגון.
- נחושת - חוט מתאים, זרם חילופין בדר"כ, גז מגן ארגון.
בשורה התחתונה - אני לא מאמין שתמצא רתכת חד פאזית שתדע לרתך בזרם חילופין.
אז אפשר לשכוח מאלומיניום או נחושת. פלב"מ אולי....
כשקונים רתכת משומשת, יש להקפיד על כמה כללים:
- עדיפות גדולה לסליל במשקל 15 ק"ג ולא 5 ק"ג.
- ידית איכותית ולא ארוכה מדיי (אורך 4 מטר זה טוב ומספיק אם הרתכת קלה. יותר מזה לא כדאי מכיוון שהמנוע המניע את החוט מתקשה לתת חוט לידית ארוכה.).
- ווסת טוב.
- מאוד להשתדל לקנות כולל בלון. מכיוון שלקנות בלון בנפרד זה מינימום 800 שקל לבלון של ק"ג בודדים.
הכי חשוב, ובשביל זה אתה צריך מישהו שיודע לרתך טוב במיג, זה לבדוק אותה עובדת מכל הכיוונים, ועל פחים בכל העוביים, בכמה תנוחות ריתוך.
לפי התנוחה והעובי, ובתהאם לשחק עם כיוון הגז וככה גם לבדוק את הווסת.
אולי שווה לך לשקול להשתפר בריתוך אלקטרודה עם מורה טוב... זה כבר שיקול שלך.
כמובן שכל הקשיים שתיארת אופיינים למתחילים בריתוך וזה בסדר. צריך מעט כישרון, המון ניסיון והתנסות. אבל לא לוותר.
אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.
אמנון.
תשקול ברצינות רכישה של רתכת אלקטרודות אינוורטר , אפשר היום לרכוש אחת טובה סביב 1200-1400.
זה כבר יהיה שידרוג ממשי ביחס למה שאתה מכיר היום, וכמו כן אתה חייב לתרגל המון כדי להגיע לתוצאות טובות.
קנה לך חבילת אלקטרודות ותשיג ערימות של ברזלים ותתחיל להתאמן, אם אפשר אז גם ליווי מבעל נסיון לפחות בהתחלה.
תקפיד על נקיון איזור הריתוך, מסיכה טובה ורק אלקטרונית, והמנע מריתוך של ברזל מגולוון גם קשה למתחילים וגם מאד מסוכן לבריאות.
אחת ההמלצות הכי פחות טובה שיש לרתך ביתי שמרתך מעט זה לקנות רתכת סליל/CO2/MIG .
הסיבה נעוצה בעובדה הפשוטה שסליל ריתוך סובל מהר מאוד מקורוזיה (חלודה) , סליל שיש עליו קורוזיה בלתי ניתן לרתך איתו כך שזו ממש לא "רתכת ביתית" גם לא בסלילים של 5 ק"ג , העלות / תועלת יקרה מאוד .
אני ממליץ לך לשפר את רמת הריתוך שלך עם אלקטרודה .
אין שום בעיה לבצע כל עבודה ביתית עם אלקטרודה .
אמנון אני לא יודע מאיפה שאבת את המשפט
ציטוט:
ריתוך במיג (CO2) יותר קל מריתוך באלקטרודה
אבל זה משפט מאוד מטעה , כל טכניקת ריתוך קלה אבל (וזה החשוב ) למי שיודע אותה .
יוסי בתור אחד שכותב את זה :
ציטוט:
הרתכת שלי כבדה ומיושנת (220 אמפר) וניסיוני בריתוך - לא משהו.
התוצאות - ריתוכים מתפוררים או שאינם מחזיקים מעמד, האלקטרודה נדבקת שוב ושוב לחומרים המרותכים, אין ספור גיצים מרותכים סביב נקודות הריתוך - ובקיצור- אכזבה כל פעם מחדש. כמובן שברמה האסתטית הריתוכים אינם יפים לעין, אפילו לא אחרי עיבוד עם דיסק.
הצרכים שלי בריתוך קטנים מאוד (ברמה של פח 2-3 מ"מ , פרופילים דקים, מוטות סורגים8 מ"מ וכד'.) את הפרופילים אני בעיקר מחורר בזמן הריתוך.....
אני הייתי ממליץ לך כיוון אחר לגמרי ( או לא לגמרי) קורס ריתוך בסיסי .
ריתוך אלקטרודה הוא ריתוך בסיסי , מי שמנסה לעקוף את הבסיס יגלה במוקדם או במאוחר שהבסיס הזה חסר לו .
אין שום קורס ריתוך של מתחילים שלא מתחיל בריתוך באלקטרודה , יש לזה הרבה סיבות (עם תרצו אני ירחיב ).
בקיצור תתאמן עם אלקטרודות .
זה תמיד נחמד לפנטז על טכנולוגיה חדשה/רתכת חדשה וכו' ,אבל עם אין בסיס אז לאן אתה רץ ?
או שאולי תקנה רתכת TIG איתה תוכל לרתך הכול ואני אומר לך זה מה זה קל לרתך עם רתכת TIG :rolleyes:;)
עידו
עידו, זה לא מקרי שבכל מפעל שבו צריך להכשיר עובדים מהר ובזול משתמשים במיג. צריך פחות מיומנות - ואני יכול להעיד על עצמי שריתוכי מיג שלי יותר טובים מריתוכי אלקטרודה, ובשתי השיטות אני לא מיומן.
עוד דבר - ריתוך פחים דקים - לא אפשרי באלקטרודה, כמה שאני יודע. למרות שפותח הדיון מדבר על 2-3 מ"מ, וזה באמת לא אמור להיות בעייתי לאלקטרודה.
אסף.
אני לא ארחיב על היעילות\כדאיות שיש בריתוך מיג ביתי, לא נגעתי גם בזה בתגובה הקודמת שלי, כמו כן גם לא המלצתי על מיג לשואל.
אני גם חלילה לא אומר שהיסוד לא צריך להיות אלקטרודה אלא מיג.
אך נשאלה השאלה האם קל יותר להגיע לתוצאות טובות יותר במיג מול אלקטרודה כאשר מתחילים לרתך?
ולפי דעתי, שמסתמכת על ניסיון פרקטי מול מגוון רחב של אנשים מתחילים במשך כמה וכמה שנים, יותר קל להגיע לתוצאות ריתוך מוצלחות יותר, בצורה ניכרת. גם וביחוד אם אין בסיס ראשוני. ושוב אני מדגיש "שאבתי" את זה מתוך ניסיון פרקטי.
את סוגיית מורכבות הציוד אני חושב שהצגתי, כחסרון של מיג...
אני חושב שהרוב הגדול של האנשים שריתכו בשתי השיטות יעיד על כך שמיג פשוט וקל יותר, וזה לווא דווקא בגלל שיש להם רקע בריתוך אלקטרודות.
תגובה: שוקל לשדרג רתכת אלקטרודות לרתכת CO2
יוסי שלום וחג שמח
על תספיד את הרתכת הישנה שלך
תעשה קורס ריתוך בזיקה ואחר כך תתרגל ולא תהיינה לך בעיות
גם לנהוג מתחילים מההתחלה
באם תרצה אחרי הקורס עזרה
אשמח לסייע לך
יוסי
יוסי שלום
לכל רתכת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
כתבו פה רבות על יתרון כזה או אחר של סוגי הריתוך פעם לכאן ופעם לשם.
אין על ניסיון. אני לימדתי את עצמי לרתך את כל סןגי הריתוך המדוברים פה ותמיד לומד דברים חדשים (כמעט 30 שנה מרתך.... יו זה נשמע זקן)
אני מציע לך את שירותיי בסדנא אצלי תמצא את כל סוגי הריתוך המדוברים ועוד כמה...
תבוא לביקור ותתנסה בסוגי הריתוך השונים ותחליט. גם יהיה מבוגר אחראי לצפות ולתת חוות דעת.
במידה ותחליט אוכל להפנות אותך לכמה ספקים שאני מכיר מרתכות משומשות עד למחשבי ריתוך רובוטיים הכל לבחירתך.
ארנון שושני
052-6991704
אין ספק שמיג קל יותר, אבל עדיף בכל מצב ?
כאחד שעבד כרתך במשרה מלאה עם קילומטראז' גבוה בטכנולוגיות ובטכניקות השונות בריתוך, אני יכול לומר שאיפה שאפשר הייתי מעדיף ריתוך באלקטרודה על מיג,
לאורך זמן המשקל הגבוה של ידית המיג מתיש מהר יותר את השרירים, וחוסר גמישות הכבל הכבד והפיה המגושמת מונעים ריתוכים במקומות עם גישה קשה,
למשל, רק נסה לרתך ח' מהצד הפנימי בתפר רצוף ללא הפסקה במיג, זה אפשרי אבל העומס על השרירים בכף היד כבד.
התחושה של ריתוך באלקטרודה היא כשל צייד האוחד מכחול לעומת פטיש 5 קילו שבמיג.
הייתי בוחר במיג רק אם רוב העבודה עוסקת בריתוך פחים דקים,כמו אגזוזים או מרכבי מכוניות, אז באמת אין לו תחליף.
איזה יופי .. בדיוק גם אני שוקל לרכוש רתכת חדשה...
והתחלתי ללמוד את הנושא..
מה ההבדל בין מיג לTIG...?
ראיתי אצל חבר אחת קטנה חד פאזית עם גליל של 5 ק"ג ובלון משהו יפה לאללה...ואני חושב בכיוון ...
לדעתי אני מרתך טוב מאוד פרופילים וברזל מלא..
ואני רוצה לרתך גם פחים.. פעם הייתי מרתך בברנר אבל היום זה סקנדל לנייד אותו ולעבוד איתו...צינורות וכו' ..
לכן חשבתי לעבור לרתכת CO2 .. שהיא TIG או מיג ?
2 קבצים מצורפים
רתכת CO2 היא רתכת מיג. הרתך מחזיק בידיו ידית. מפיית הידית יוצא חוט חומר, וזורם גם גז מגן. כאשר החוט יוצא ונוגע במתכת הבסיס אליה מחובר הקוטב השני, נוצרת קשת חשמלית והחוט מותך. הגז שזורם מגן על בריכת החומר המותך מהתחמצנות - מונע מגע עם החמצן שבאוויר.
קובץ מצורף 50774
1.סביבת הריתוך, תנועת הידית ככיוון החץ.
2. דיזת הובלת חוט.
3. חוט הרתך המוזן לבריכה.
4. גז מגן.
5. בריכת חומר מותך.
6. חומר ב'.
7. חומר א' - בסיס.
ברתכת טיג - הרתך מחזיק ידית, שבה נמצאת אלקטרודה מחומר שנקרא טונגסטן. בנוסף מפיית הידית זורם גז אציל (ארגון על פי רוב ומכאן השם העממי - רתכת ארגון). כאשר הרתך מפעיל את הקשת החשמלית (ע"י מתג, מופעל רגלית או על הידית), נוצרת קשת חשמלית בין אלקטרודת הטונגסטן לבין חומר הבסיס. חומר הבסיס מותך בצורה מבוקרת מהחום הנוצר בתהליך. אלקטרודת הטונגסטן לא מותכת, טונגסטן מאופיין כמתכת העמידה בטמפ' גבוהות (נקודת התכה מעל 3400 מעלות צ'). הרתך מחדיר חומר מילוי בצרה ידנית לתוך בריכת הריתוך שנוצרת, מהצד. גם כאן גז הארגון אחראי על מניעת התחמצנות בריכת החומר המותך.
קובץ מצורף 50773
מישהו יכול להרחיב על רתכת מיג ללא גז.
יתרונות חסרונות
במקום גז מגן התיל מצופה באבקה בדומה לאלקטרודה רגילה, ניידות גבוהה יותר, עדיף גז מגן
חברים, תודה לכולם על העצות הרעיונות והטיפים.
תודה מיוחדת לארנון שושני על רצונו הטוב, אצור איתך קשר אחרי החג.
אני מבין מהתגובות שקודם לכל, אני צריך ללמוד לרתך.
שקלתי לקחת קורס בין כמה מפגשים בבי"ס לריתוך (שבחסות זיקה), אני מתכוון לזה שנמצא בדרך חיל השיריון בתל אביב, אבל המחיר, למעלה מ-3000 שקל ל-6-8 מפגשים הרתיע אותי.
הבנתי שקהל היעד שלהם הוא בעיקר מי ששולטים על "כספי הפקר" - הכוונה לכספי מיסים, ארנונה, תקציבי מדינה, כספים שלאף אחד לא באמת איכפת מהם.
אני משלם מכיסי ונראה לי שכר לימוד שערורייתי ל -6 או 8 שיעורים קבוצתיים.
אם מישהו אגב מכיר דרך לימוד זולה יותר , אשמח לשמוע עליה.
ליומוד עצמי הוא קצת בעייתי, אתה לא באמת יודע אם הריתוך שעשית טוב.
נמשיך להתלבט ואמשיך להבין את הנושא לעומק מכל התייחסות נוספת.
שבוע טוב וחג סוכות שמח,
יוסי
יוסי אני מבין אותך לגבי הקורס ב"זיקה"
ההזמנה של ארנון שושני הינה יותר מנדיבה
בכל אופן באם לא יצא לך להגיע אליו
אשמח ללמדך בסופי שבוע-לפחות ריתוך בסיסי
עלות?משהו כמו להוריד את הגבינה מהירח
יוסי
ברכת יוסי מיוסי ליוסי.
ארנון גר בבית דגן, סמוך מאוד למקום מגוריי - גני תקווה.
ואם זה לא ייצא עם ארנון, אני רושם לעצמי את טוב לבך ורצונך..
שבוע נפלא.
יוסי
אני לא מתחרה בארנון שושני
בכל אופן אנחנו שכנים אתה ואני
יוסי
וואוו,
תודה לכולם על השרשור הנפלא.
אני מרתך כ-5 שנים, לא מדהים אבל גם לא רע בכלל.
לאחרונה התלבטתי לגבי מעבר למיג, כך ש/השרשור בא לי בזמן.
גם אני התעניינתי בקורס של זיקה אבל המחיר הרתיע אותי. אני הייתי מעדיף לשלם 'פר שיעור' ולא עבור קורס קומפלט.
ארנון,
אולי יש לך כאן יוזמה עסקית חדשה - תפתח קבוצת לימוד/הדרכות פרטניות אצלכם בסדנא במחיר סביר ונראה כי יש לך קהל של מתלמדים מתחילים ו/או חובבים שרוצים לדעת וללמוד 'קצת יותר'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
אני לא מתחרה בארנון שושני
בכל אופן אנחנו שכנים אתה ואני
יוסי
סיקרת אותי יוסי. מה זה שכנים? אני גולש כרגע על ה-wi-fi שלך ?