איתור 2 ספרות ראשונות במספר רישוי.
במוצ"ש 3.12.11 נזרקה אבן על רכבי בשעה 17.45 בי-ם בשד' עוזי נרקיס באירוע שהוגדר ע"י המשטרה כפלילי ולא כפח'ע .הזורק היה בחור צעיר , ערבי וזאת לאחר ובמרחק 5 ק"מ ממחסום חיזמה לאחר ויכוח מילולי מצדי לפחות על זכות קדימה בתוך מעגל תנועה שלפני מחסום חיזמה .לבחור שנהג בפולקסוואגן פאסאט אפורה/כסופה הוסבר בעדינות שחבל על הרכב שלו שהוא חדש יחסית לשלי והוא נאלץ לוותר על זכות הקדימה .לתומי חשבתי שבכך הסתיים הענין אבל בדיעבד הסתבר לי שטעיתי . כבר במחסום החלטתי לצלם בזכרון את מס' הרכב ומכיון שלא רציתי להעמיס עליו 7 ספרות צילמתי את ה-5 האחרונות .xx 854 35 . כנראה שהדם עלה לבחור לראש והאגו נפגע ולאחר שהבין את כיוון נסיעתי המתין לי במרחק 5 ק"מ במזלג של צומת הגבעה הצרפתית , החנה את רכבו על אי תנועה וחיכה לי .כשעברתי לידו שמעתי חבטה ברכב וצליל זכוכית , לא נפגעתי פיזית ,עצרתי את הרכב והוא נמלט. האבן שנמסרה למשטרה העיפה ממקומו את המגב השמאלי , סדקה את תחתית השמשה הקידמית ולמעשה חלפה במרחק 20-30 ס"מ מראשי .
הוגשה תלונה בתחנת המשטרה הסמוכה על סעיפים סיכון אדם בנתיב תחבורה בירי/זריקה -332(3) וחבלה במזיד ברכב - 413ה .
כמו כן הוסבר לחוקר שצילום הרכב מופיע במחסום חיזמה כפי שהסביר לי מפקד תורן במחסום אולם רק המשטרה יכולה לקבלו .
מכיון שחושש מאוזלת ידה של המשטרה/עייפות/חוסר ענין לציבור שואל אלו אפשרויות חוקיות יש לי לפענח/להשלים את 2 הספרות הראשונות של הרכב ע"מ להגישן על מגש של כסף למשטרה במידה ויתקשו למצוא אותן מבין 90 האפשרויות הקיימות ?
תגובה: איתור 2 ספרות ראשונות במספר רישוי.
היי יובל,
מדובר על פחות מ-90 אופציות.
שתי הספרות הראשונות די מקובעות בהתאם ליבואן ודגם הרכב.
ככה שמדובר, לדעתי, בכמה מספרים בודדים.
ניסית כבר לפנות לצ'מפיון מוטורס?
אל תדאג, משטרת ישראל כבר תסווג את זה כ"חוסר עניין לציבור" ותסגור את התיק :(
אופתע אם לא.
מה אתה יכול לעשות?
לפנות לבית משפט שיחייב אותם להעביר לך את הפרטים כדי שתגיש קובלנה פלילית פרטית ותביעה אזרחית בהתאם לתוצאות הקובלנה הפלילית הפרטית.
ואם יהיה לך את המספר, בדרך אחרת, נניח מצ'מפיון או ממקורות אחרים, מה תעשה עם זה?
לאור הודעות אחרות בנושא מצלמה לרכב :
אולי מצלמה לרכב הייתה עוזרת פה, אבל מצד שני אם היית סומך על המצלמה ולא רושם / זוכר את המספר והמצלמה לא ברזולוציה שמאפשרת זיהוי המצלמה הייתה בעוכריך.
ניסיתי ליבדוק לך את המספר דרך צמפיון ולא היצלחנו לאתר כרגע (ממשיכם לנסות)
וגם אם יהיה אותו לך תדע עם אפשר בכלל להגיע אל הנהג
את המשטרה, כמו כל פשע פלילי שמתבצע כאן בין אזרחים ולא בין אזרח לרשויות, גם זה לא מעניין.
בגלל זה הם ממהרים להגדיר כל דבר כ"פלילי" מה שמאפשר להם לסגור את התיק עוד לפני שפתחו אותו, בנימוק של "חוסר עניין לציבור" (ובעברית מדוברת - חוסר חשק להזיז את התחת. למה מה? זה מסע ציד עברייני מהירות?...). לעומת זאת אם המצב היה הפוך, כלומר יהודי שזרק אבן על ערבי, זה היה מוגדר מיד כ"פח"ע" או "תג מחיר" ומועבר לטיפולו היעיל והמהיר של השב"כ. היו מוצאים אותך תוך שתי דקות בערך, ועל הדרך גם מלבישים עליך כמה תיקים פתוחים של "תג מחיר" שזו הזדמנות טובה לסגור אותם בהצלחה עם חשוד והעמדה לדין.
עכשיו תחפש את הבחור, ואם תמצא אותו ותדע את זהותו, מה יעזור לך? מה ייצא לך מזה?
תתבע אותו? מין הסתם הוא לא יתייצב לדיונים בבית המשפט.
הוא יצפצף צפצוף ארוך גם על פסק הדין. לא ישלם לך.
אתה חושב שהוצאה לפועל תעז להיכנס לשכונות המזרחיות של ירושלים כדי למצוא אותו?... הבריונים נמוכי המצח שלהם יודעים להיות גיבורים גדולים רק על נשים חד-הוריות, על זקנים, על חייבי אגרת הטלויזיה, כאלה דברים.
שכחת שאתה חי במדינה שבה החוק הוא משהו מאוד אמורפי, שהמשטרה קיימת רק כדי לגבות מיסי דרכים ושצדק בכלל לא נמצא בלקסיקון?....
בקיצור - אכלת אותה בקטן. הלך לך רק החלון. כפרה.
בפעם הבאה לא תהיה צודק, אבל תהיה חכם. כבר לא תתקוטט עם אנשים שאתה לא מכיר על שטויות כמו זכות קדימה או על חנייה. לא שווה את הבלגן שאחר כך. וגם תגיד תודה שאצל הבחור הערבי הזה הכל נגמר רק באבן. כי יש לא מעט מקומות בארץ הקודש שבהם יהודים טובים וכשרים היו סוגרים איתך את העניין הזה במקום עם סכין.
דרור,
זה ממש עצוב מה שאתה כותב כאן, אבל כמו רוב הפעמים ,אתה פשוט מציב מראה.
יובל, באמת יצאת יחסית בזול, עזוב, תמשיך הלאה, תפיק לקחים.
חבל על הכוחות שתוציא על זה....
תודה לכל אלו שענו עזרו/עוזרים.לשאלתכם מה הייתי עושה עם מספר הרכב השלם - הייתי מגיש אותו על מגש של כסף לתחנה החוקרת כדי להקל עליהם ולו במעט כדי שלא ימצאו את הסיבה הראשונה לסגור את התיק מחוסר ענין לציבור או סיבה אחרת .כמו כן אם מספר הרכב יביא לזיהוי הנהג (לוחית צהובה -ירושלים וסביבתה כנראה ) אנסה לתבוע אותו בנוסף/במקביל/במקום בבית משפט לתביעות קטנות.
לשאלה מה מניע אותי -מעבר לעלבון ולנזק הפיזי לשמשה . אולי אני תמים או דון קישוט . המחשבה שמסתובב על הכביש בחור כזה שהדם עלה לו לראש ומעיז לעצור את רכבו בתוך י-ם ולידות אבנים ברכבים מרתיחה אותי ומדאיגה אותי .אצלי זה עוד נגמר בזול -ומה יקרה לבא שיעורר את חמתו ?
קל מאוד לבלוע ולהבליג אבל לי לפחות קשה לחיות בעיר / מדינה שבה כל דאלים גבר ואין דין ואין דיין .לכן עד רמת השקעת אנרגיה שעדיין לא ברורה כדגע אעשה מאמץ שהחמוד יעמוד לדין פלילי/אזרחי.
סתם מחיפוש בגוגל תמונות, המספרים שעולים : 29, 79, 21, 32, 17, 35, 96, 50 , 89 => אין משהו ספציפי שחוזר על עצמו יותר מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
תודה לכל אלו שענו עזרו/עוזרים.לשאלתכם מה הייתי עושה עם מספר הרכב השלם - הייתי מגיש אותו על מגש של כסף לתחנה החוקרת כדי להקל עליהם ולו במעט כדי שלא ימצאו את הסיבה הראשונה לסגור את התיק מחוסר ענין לציבור או סיבה אחרת .כמו כן אם מספר הרכב יביא לזיהוי הנהג (לוחית צהובה -ירושלים וסביבתה כנראה ) אנסה לתבוע אותו בנוסף/במקביל/במקום בבית משפט לתביעות קטנות.
לשאלה מה מניע אותי -מעבר לעלבון ולנזק הפיזי לשמשה . אולי אני תמים או דון קישוט . המחשבה שמסתובב על הכביש בחור כזה שהדם עלה לו לראש ומעיז לעצור את רכבו בתוך י-ם ולידות אבנים ברכבים מרתיחה אותי ומדאיגה אותי .אצלי זה עוד נגמר בזול -ומה יקרה לבא שיעורר את חמתו ?
קל מאוד לבלוע ולהבליג אבל לי לפחות קשה לחיות בעיר / מדינה שבה כל דאלים גבר ואין דין ואין דיין .לכן עד רמת השקעת אנרגיה שעדיין לא ברורה כדגע אעשה מאמץ שהחמוד יעמוד לדין פלילי/אזרחי.
אני דווקא חושב שאתה פועל נכון, אם תוכל לסייע למשטרה לאתר את הרכב, אז תעשה זאת.
אולי המשטרה עובדת לאט, אבל במידה ולא יסגרו את התיק, (ואני חושב שיש דרכים לדרוש שלא לסגור), אז יאני מניח שיעלו על הנבלה הזאת בהזדמנות כזו או אחרת.
אסור להבליג ולחזור לסדר יום על מקרים שכאלו, צריך לדווח מהמשטרה ולא לפחד לדרוש ממנה לבצע את עבודתה.
אני גם חושב שמוקדם מידי לקבוע איך תנהג המשטרה במקרה זה. סה"כ מדובר בעבירות חמורות ובאפשרות שהן יחזרו על עצמן שוב - ככה שזה מאוד עניין לציבור.
טל.
אני מצאתי את האינפורמציה הבאה על הספרות, לא מדע מדוייק:
18-21, 38-43, 89-90. אלו התחילויות של VAG עם סופיות 35.
יובל...
קח בחשבון דבר אחד- אם תצליח לאתר את הבחור ותתבע אותו והוא אכן יעמוד לדין אתה פותח חזית עם מישהו שכבר ברור לך למה הוא מסוגל.
אל תשלה את עצמך שבמדינה שבה עבריינים ורוצחים שמוכרים למשטרה מסתובבים חופשי מישהו יתאמץ להגן עליך מפני הדביל הזה.
ברגע שתגיע אליו הוא כבר ימצא את הדרך להגיע אליך. לצערי הדברים האלו לא נגמרים כ"כ מהר (או כ"כ טוב)...
היתקון לשעה 14.00 .בשיחה עם חוקר בתחנה ,נמסר לי כי שוטר שהגיע למחסום חיזמה לאחר שהפניתי אותם לשם ,הוציא מצילומי המחסום בשעה שחלפנו אני והבחור החמוד בו זמנית במסלולים שונים את צילום הרכב שלי ושל הפאסאט . כנראה שהרזולוציה וזויות הצילום מספיק טובות עד שהחוקר הצליח לתאר לי את תספורתו של הבחור ..בכל מקרה בידי המשטרה המספר המלא של הרכב ופרטי הבחור , והמשך הקלפים בידם. לטענת החוקר גם ב-3 ספרות האמצעיות טעיתי , אולם זה לא משנה ,פרטי הרכב והנהג בידיהם .תודה לכל אלו שעזרו ומתנצל על הטעות בספרות אם אכן כך הדבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
יובל...
קח בחשבון דבר אחד- אם תצליח לאתר את הבחור ותתבע אותו והוא אכן יעמוד לדין אתה פותח חזית עם מישהו שכבר ברור לך למה הוא מסוגל.
אל תשלה את עצמך שבמדינה שבה עבריינים ורוצחים שמוכרים למשטרה מסתובבים חופשי מישהו יתאמץ להגן עליך מפני הדביל הזה.
ברגע שתגיע אליו הוא כבר ימצא את הדרך להגיע אליך. לצערי הדברים האלו לא נגמרים כ"כ מהר (או כ"כ טוב)...
אתה טועה פה לפחות פעמיים.
פעם אחת - מי שיאתר ויגיע אליו זאת המשטרה ולא יובל.
פעם שנייה - מי שתובע זאת המדינה ולא האזרח.
ומעבר לכל, התפיסה שלך קצת מעוותת.
איפה הגענו ?! לפחד מעצם הרעיון שהמשטרה חלילה תתפוס את העבריין שמא הוא יתנכל לך ???
וגם מה עשית ממנו? סתם אפס פחדן שזרק אבן על רכב נוסע וברח כמו שפן...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
איפה הגענו ?! לפחד מעצם הרעיון שהמשטרה חלילה תתפוס את העבריין שמא הוא יתנכל לך ???
טל.
בדיוק.
אם ה"סיכון המוגזם שלי" שווה לו, אז שילך על זה.
נראה לי שיש לו יותר מדי מה להפסיד.
התפיסה המעוותת שלי היא תוצר של החינוך שקיבלתי מהממסד במדינה שלנו.
(ואם המשפט המצוטט נראה לך הזוי בתקופה שבה המדינה לא מצליחה/רוצה להגן על חייליה וקציניה מפני משפחות של מחבלים שמאיימים לתבוע אותם אז תחשוב שוב)
ליונתן וטל שלום .דעתכם בנושא שמייצגות שתי תפישות בחברה הישראלית בכללותה מוכרת לי ,אני מכיר ומכבד את שתיהן ,אולם בסופו של דבר כל אחד מאיתנו בא עם השקפת עולמו והוא בוחר מה חשוב לו ואיזה מחיר הוא מוכן לשלם על עקרונותיו. כמי שעובד יום יום עם בני דודינו ומבקר תדיר בבית חנינא ושועפט אני מכיר ומודע לרגישותם לכבודם .במקרה הנ"ל הדם עלה כנראה לידידנו לראש ,החליט שאין דין ואין דיין ועשה את מה שעשה .אני באופן אישי מעבר לפגיעה ברכב לא מוכן שאני או המדינה נעבור על כך בשתיקה משום שהדבר גם יתן לו אור ירוק להמשיך להתנכל לי או לאחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אתה טועה פה לפחות פעמיים.
פעם אחת - מי שיאתר ויגיע אליו זאת המשטרה ולא יובל.
פעם שנייה - מי שתובע זאת המדינה ולא האזרח.
טל.
מי שטועה זה אתה.
יש תביעה שנקראת קובלנה פלילית פרטית, זו תביעה לכל דבר, שאזרח יכול לפתוח בהליך פלילי. הוא, ולא המדינה.
יובל אני לא מכיר אותך אישית אבל מכיר את הרכב ומזהה אותו "מקילומטר" על בגין כל פעם שאני רואה אותך לא רוצה לתת יותר מידי רעיונות רק שתדע שאני חטפתי שם דוד שמש על הגג של הרכב, כן זה היה מיזמן אבל תיהיה ערני אתה בולט כמו "סטיקלייט"
"שתדע שאני חטפתי שם דוד שמש על הגג של הרכב "
שם, זה בבגין , או בשועפט - בית חנינא ?
בפעם הבאה, היה חכם יותר, אל תספר כלום על ויכוח עם מאן דהו, פשוט ספר שזרקו לך אבן על החלון ושברו לך אותה, מס רכוש ישלם אל החלון ואתה תמשיך בשלך.
תקרה את מה שדרור כתב ותפנים היטב, אין בארץ משטרה!