האם זה חוקי לאסוף חפץ משטח ציבורי ?
ראיתי בשכונה ליד בנין חדש (אך מאוכלס) לוחות זכוכית עבים במצב מושלם, הן מונחות על מדרכה מחוץ לבנין (אבל נשענות על החומה החיצונית)
כבר 3 ימים.
שאלתי פועלים בבנין ואף אחד לא ידע אם זה שייך למישהו.
מאחר ומדרכה היא שטח ציבורי ואין שום שלט, שרשרת או משהו מגדיר בעלות, מותר לי לקחת אותן ?
תגובה: האם זה חוקי לאסוף חפץ משטח ציבורי ?
מותר לקחת בתנאי שאתה משאיר פתק :cool:
תודה, אבל אני מחפש חוות דעת של משפטן.
אתה עו"ד ?
שימי, עד שתחליט יבוא "משפטן" וישתה אותם:p
התקשרתי לפיקוח העירוני, ליומנאי במשטרה ולעו"ד, כולם אמרו לי שנראה להם שאין שום בעיה ואני יכול לקחת חופשי.
אבל ללא תקנה או משהו פורמלי.
צביקי, אף אחד לא ישתה את זה בזמן הקרוב.
כל פלטה שוקלת בערך 80 ק"ג, מצאתי מישהו עם משאית שיעשה לי את ההובלה, הבעיה זה ההעמסה והפריקה.
צריך 4 להרים כל פלטה כזו, וחסר לי אחד למניין.
דווקא יש חוק ותקנות, צריך להכריז על המציאה ולהפקיד...אם זה מספיק חשוב לך חפש את ״חוק השבת אבידה״ משנת 1973 והתקנות לפיו. אני דווקא משפטן אבל מעדיף לא לתת עצות משפטיות.
קודם כל, זאת לא אבידה, אז כל החוק/תקנה בנושא אבידות לא תקפים למצב הנ"ל, בתור משפטן אתה אמור לזהות מה מתאים למה.
אבידה זה מצב בו לא התכוון בעל החפץ להשאיר אותו שלא ברשותו.
אף אחד לא מאבד 700 ק"ג בצורת 8 פלטות ענקיות ככה פתאום.
זה מצב בו חפץ הושלך/הונח בשטח הציבורי, במודעות מלאה, ללא הצהרת בעלות, או נסיון כלשהו להגן עליו.
מה ההבדל בין זה לבין טלוויזיה\כורסא\עציץ שמונחים על המדרכה?
האם אדם שהוציא מהבית חפץ והחליט לא לזרוק אותו לפח האשפה (מקסימום שם אותו במקום שבו אוספים גזם וכאלה) צריך לאשר את לקיחת אותו חפץ? זו אבידה לפי החוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
מה ההבדל בין זה לבין טלוויזיה\כורסא\עציץ שמונחים על המדרכה?
האם אדם שהוציא מהבית חפץ והחליט לא לזרוק אותו לפח האשפה (מקסימום שם אותו במקום שבו אוספים גזם וכאלה) צריך לאשר את לקיחת אותו חפץ? זו אבידה לפי החוק?
+1
על פי החוק מדובר באבידה. יותר מזה אני אגלה לך, עבדתי פעם בפרויקט של ניקוי שטח משאריות מתכת, אתה יודע מהן שאריות המתכת הגדולות? רכבים שהתהפכו... נדרשנו לאחר כל הוצאת רכב שדורדור לתהום לבדוק ואם ניתן למצוא מספר שילדה לוודא עם פורום חברות הביטוח שאף אחת מהן היא לא בעלת האבידה. (דווקא שם הפתרון היה מעולה, אם הן בעלות האבידה, מטילים עליהן את ההוצאות על ניקוי השטח, ולכן הן מעדיפות להגיד אוטומטית שלא) בכל מקרה. מבחינת החוק, אתה צריך לעמוד בקריטריונים, מה אתה רוצה לעשות בקשר לזה, זו כבר החלטה שלך...
יאמר לזכותך, שרוב האנשים שאני מכיר, לא היו שואלים, יישר כוח על היושרה והכנות שלך.
whisky
יש לסוג כזה של שאלות שם קולקטיבי,
נדמה לי שעל שם איזשהו תיק צבאי מיתולוגי,
וזה נקרא "שאלת קיטבג".
דווקא במקרה הזה לא היתי קופץ למסקנות חפוזות
אתה מתאר מצב כזה - מישהו הניח דבר שאדם יחיד לא יכול להזיז, שם אותו בצורה מאד מסוימת. במקום מאד מסוים. ליד בנין חדש - הווי אומר - יכול להיות שיש מי שעדיין בונה.
אדם סביר, מניח שאם הוא משאיר דבר ששוקל כ 80 ק"ג ברחוב - אף אחד לא יקח אותו, במיוחד אם הוא דבר מאד ספציפי שאי אפשר לעבד אותו לשימוש אחר { כמו מדפי עץ }.
בעל מיקצוע נורמאלי לא ישאיר דבר כזה כי הוא עלול לחטוף דו"ח { מסיבה זו אנחנו לא יכולים למצוא דודים בכל מקום }.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
יש לסוג כזה של שאלות שם קולקטיבי,
נדמה לי שעל שם איזשהו תיק צבאי מיתולוגי,
וזה נקרא "שאלת קיטבג".
ממש לא מתאים(לצד המקצועי שלך), לצד השני, נו..
אם הייתי משפטן הייתי עונה שזה נופל תחת "גנבה במציאה" או איך שזה נקרא.
וכמובן שיש שאלות שלא שואלים....ולצביקה, המילה שחיפשת נקראת בלעז LIQUIDATION, מונח רוסי עתיק יומין שמתאר הסבה של מוצר X לנוזל.
אתה מדבר אתה, "יוזף, שמש העמים"- אתה אחראי ללגימת 50 מיליון רוסים בשלוק אחד.
כולו קצת תרבות....אין צורך להתחנף(למרות שזה אף פעם לא מזיק)
לפי מיטב ידיעתי ,
אם אתה לוקח את הלוחות , לא מדובר בגניבה,
המונח המקצועי ניקרא "לקחתי בהשאלה"
אם מישהו בא אליך בטענות ,
תגיד שרק לקחת את זה בהשאלה ,
או שרצית לעזור בניקיון הרחוב...
למען הסר ספק,
אין לי שום ניסיון משפטי ,
יותר מזה , אל תאמין לאף אחד ,
ואם תחכה מספיק זמן , הבעיה תפטר מעצמה ...
באמת שמתי לב שלאחרונה האלטע - זאכן השכונתי מסתובב עם עוזר בחליפה ועניבה שחורה , מהשרשור אני מבין שמדובר בעו"ד...
תהיה רציני ותמצא מי הניח שם את הלוחות - אם מדובר באתר בנייה - גש למנהל העבודה, לא לפועל הסודאני . אני מניח שזה הושלך ולא הונח , רק אדיוט יחשוב שבטוח להשאיר ברשות הרבים דבר ערך כי הוא כבד ולא ילקח . נראה לי מוזר מאד שאם אין על הלוחות השגחה הם עדיין שם.
יצא לי לדבר עם מישהו מוועד הבניין, הוא גם ראה אותם והתקשר לקבלן שעובד בבניין לשאול אם ידוע לו אם הם שייכים לבניין, הוא ענה שלא.
אני לא מצליח להבין את ההגיון בלהשאיר משהו כזה בחוץ, אבל הבעיה שלי זה ההעמסה וההנפה.
ההגיון הוא שהזבל של אחד הוא ההאוצר של אחר.
טוב, קיבלתי גושפנקא סופית, מבחינה חוקית אני מכוסה.
דיברתי עם חבר, חוקר במשטרת ישראל שמתעסק כל היום עם גנבים,
הוא גם אמר שהמצב המתואר נקרא מבחינה משפטית "גניבה במציאה",
ומאחר ועשיתי את כל המאמצים לאתר את בעל המציאה, לא יכולה להיות שום טענה כלפי, ליתר בטחון הוא הציע לצלם את המקום.
ודרך אגב, הבחור מהוועד התקשר למנהל העבודה בבניין, אמנם קוראים לו עאבד אבל הוא לא סודני, וזה לא אתר בנייה, הבניין מאוכלס ברובו.
שימי שלום,בהתחלה חשבתי שמדובר על סדר גודל של מראות, הסתבר שטעיתי. מה אפשר לבנות מהלוחות האלה?
לגבי החוקיות: חמי ז"ל היה קבלן בנין. לאחר שרכש מגרש ולפני תחילת הבניה, עליו היה לפרסם בתקשורת הכתובה משהו בסגנון- גוש מס, חלקה מס, נרכשו לצורך בניית בנין מגורים החל מתאריך......... על המתנגדים להעלות טיעוניהם בפני בית המשפט עד לתאריך............. מדובר היה על מי שחשב שבניית בית בסמוך לביתו תסתיר לו את השמש,הירח. מאדים, יופיטר. תוריד את ערך הבית שהוא דר בו ,או אפשרות לשאר יורשי המגרש להתנגד למכירה,נקמנות, קנאה, רוע לב, או נימוק לגיטימי בכלל וכו וכו.
במדינת הקומבינות הקבלנים היו מפרסמים בעיתונים כמו "הצופה" "אומר" שכנראה רק אתה ואני קראנו אותם. וזה היה חוקי למהדרין.
הזמנים השתנו, אולי פרסום בפייס תופס. אני באמת לא יודע, לא מבין בזה אבל אם זה יקל עליך מצפונית,או יהיה לך בדל הוכחה שלא ניסית לגנוב, [לך תבין את רוח החוק עכשיו] עצתי הלא מלומדת -זרוק איזו מילה בפייס על הצהרת כוונות. מצד שני אולי זה יפעל לטובת זריזים ממך. קודם להכניס לכיס ונראה מה יהיה בהמשך.