תגובה: סמוראי ארוך VS היילקס
סמוראי הוא יותר לFUN ופחות ל"משפחה", לא משנה באיזו גרסה אתה לוקח אותו וכמה תנסה לעדן אותו. ההיילקס יותר פרקטי ועדיין משלב FUN.
החסרון היחיד שאני רואה להיילקס הוא רמת הגניבות שלו והיעדר החלפים, שגורם לעלויות הרבה יותר גבוהות. נושא זניח נוסף - ההיילקס בדיונות זה בגדר פנטזיה לעומת הסמוראי, לפני שנוגעים במנוע שלו.
היילקס לוקח בבירור ברוב הסעיפים שכתבת, אז מה השאלה?
הסמוראי זול יותר - כי הוא ישן יותר ב10 שנים. וכן, הוא פתוח ומגניב. אבל בכל פרמטר ענייני, בכביש ובשטח, בשימושיות ובנוחות יומיומית, היילקס לוקח.
אני לא חושב שבכל שטח, נמרוד, אבל ללא ספק הפלטפורמה הבסיסית של ההיילקס טובה יותר.
הסמוראי לא בהכרח זול יותר כי הוא ישן יותר. לארוכים (וטנדרים) יש מחירון שונה.
זרקו רק תחשוב כמה כסף צרך להשקיעבסמוראי בשביל שיהיה בנתוני פתיחה של היילקס - מומנט בסלד נמוך, צמיגי 31, סרנים רחבים, גובה וכו׳
בכביש שניהם עגלות
בהיילקס הרבה יותר נוח להסיע יותר משני אנשים כי הוא בא עם ספסל וקבינה סגורה ומסודרת
שזה חשוב לדעתי למי שנוסע עם תינוק.
לדעתי ההיילקס לוקח, אלא אם אתה הופך את הסמוראי ללא סמוראי..וזה כבר משהו אחר.
אם רוב הנסיעות שלי לא היו לבד, והייתה לי עבודה מכניסה, ולא הייתי סטודנט - כנראה שהייתי בוחר בהיילקס.
אחד שמור זה דבר שקשה מאוד למצוא, אבל אם אתה מצא אחד כזה אז הוא מאוד מתגמל.
היילקס
נוחות נסיעה
יציבות כיוונית
הגה כוח
קבינה סגורה וממוזגת המעייפת פחות את הנוסעים + נהג לאורך זמן
מרחב מחייה
מערכת מתלים נעימה יותר מבסמוראי.
מהלך מתלה ארוך יותר
גלגל גדול יותר
מנוע חזק יותר
בטיול אני מעדיף להיות בהיילקס...
סמוראי יותר קל אך המנוע חלש מאוד
סמוראי נראה מגניב אבל הוא בגדר חמוד
סמוראי ישן יותר
ענו לך כמעט על הכל, רק לנקודת המאכר לטסט, ההילקס שלי עובר כבר 5 שנים טסט בלי שום מאכר. בדרך כלל שני סיבובים, אבל זה נכון לכל רכב.
גם סמוראי אם תשאיר אותו סטנדרטי ומתוחזק יעבור טסט ללא מאכר.
מה הויכוח אלו שתי מכוניות כל כך שונות במהות שלהן. כמו לשאול מה עדיף סיקס או היילקס או לחילופין מזדה MX5 או פרארי?
נכון, היילקס עולה על סמוראי בכל היבט פרקטי אפשרי, יותר נוח, יותר עביר, יותר כהה ויותר ככה... אבל הוא סגור אז לא כיף לטייל בו = פסול לטעמם של אנשים מסויימים
כל הדיון הזה מיותר מהרגע שהוא נפתח.
זרקו לדעתי אתה גם ככה לא מנצל את הפתוח מספיק - אז היילקס יותר יתאים לך.
מה שכן - האחזקה שלו תהיה יקרה יותר, והפחד מגניבות יהיה גדול יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
מה שכן - האחזקה שלו תהיה יקרה יותר, והפחד מגניבות יהיה גדול יותר.
רק על זה שווה להחזיק סמוראי, או לפחות עד שאני אחזור לארץ ואוכל לקנות את של זרקו ;)
תודה לכולם ולאלו שעוד יגיבו.
"הויכוח" החל לאור שינוי במקום העבודה- אמצע תל אביב.
עד כה הסתדרנו עם רכב אחד בבית (ג'ימני) והארוך שלא שימש ליום יום, אלא לטיולים (בעיקר שלי) בלבד.
יש סיכוי שלאור ה"אין חניה" במקום החדש אלא אם כן באים לפני שבע בבוקר (וואני מתחיל רק ב0800) אאלץ להחזיק גם דו גלגלי.
להחזיק שלושה כלי רכב זה גדול עלי.
עלו כמה אפשרויות:
1. להחזיק פרייבט קטן לאשתי ולמשפחה, היילקס לטיולים ולעבודה- לזרוק עליו אופניים ולחנות מרחק של 5 דק דיווש לעבודה) ועדיין אתקע בפקקים עד לשם.
2. להחזיק היילקס ואופנוע - חסכוני, אבל הכי פחות נוח לנסיעות יומיומיות.
3. להישאר עם הגימני ולזרוק את האופניים בסמוראי- פחות נוח מאפשרות 1 וגם לא מאפשר ללי לקחת את הקטנה במידה ואשתי עם הג'ימני (היא לא תנהג כנראה בסמוראי...)
המטרה- להישאר עם רכב אחד לטיולים משבילים ןעד בולדרים ובו זמנית לתת מענה גם לרכב נוסף למשפחה.
נשמע מבולבל? נכון מאוד.
אני הולך על אפשרות 1, ביטוח מגנבות ,מנעול רב בריח מפלדה יצוקה וסנדל
דורון אני לא יכול לענות לך על זה כי כל סמוראי זה שונה - האוטו שלי לדוגמא נוסע רק 6000 ק"מ בשנה - ולכן הוא לא מדד.
ביטוח עולה לי בערך 3000 שקל לשנה אולי פחות(בן 24 שיש לזה גם חלק במחיר)
טיפול קטן עולה 200-250
אני אישית עושה טיפול לפני כל טסט (פעם בחצי שנה)
ושלא תטעה- אני עדיין חושב שהיילקס הוא רכב יומיומי טוב יותר מסמוראי. במיוחד אם נוסעים יותר משני נוסעים.
זרקו - למה לא למכור את הסמוראי ולשפר את הג'ימני לרמת עבירות שתספק אותך? יש כבר כמה כאלו בארץ ברמה גבוהה מאוד...
שגיא, אתה מדבר ברצינות ? סמוראי ארוך מול ג'ימני משופר ? מגבלת מרווח הסרנים במינימום כבר עוצרת אותך עוד לפני שנגעת במשהו. ולא דיברנו על שטח אכסון.
חוץ מזה, לשלוח את האישה עם ג'ימני משופר זה מתכון לצרות כחולות ואו חלילה תאונה (לא כי היא אישה אלא כי היא לא תכיר את הרכב כמו זרקו).
דורון - כמה עולה ציריה של היילקס? כמה עולה דיפרנציאל ? כמה עולה נעילה מקורית ? כמה קשה להשיג את החלקים האלה מבלי להתעסק עם ציוד גנוב ? כמה עולה מיסב אחורי מקורי בחברה ? עזוב, זה באמת לא הויכוח פה כי מקבלים תמורה גדולה יותר בעבור הכסף.
זרקו, למה אתה לא יכול לקחת את הקטנה בסמוראי ?
אופנוע זה הפתרון הזול, אבל לא כולם בנויים לנסיעה יומיומית כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
שגיא, אתה מדבר ברצינות ? סמוראי ארוך מול ג'ימני משופר ? מגבלת מרווח הסרנים במינימום כבר עוצרת אותך עוד לפני שנגעת במשהו. ולא דיברנו על שטח אכסון.
אמיר - עובדה שיש להם ג'ימני משופר שמטייל איתם בכל מקום...
חוץ מהמקום אכסון...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
דורון אני לא יכול לענות לך על זה כי כל סמוראי זה שונה - האוטו שלי לדוגמא נוסע רק 6000 ק"מ בשנה - ולכן הוא לא מדד.
ביטוח עולה לי בערך 3000 שקל לשנה אולי פחות(בן 24 שיש לזה גם חלק במחיר)
טיפול קטן עולה 200-250
אני אישית עושה טיפול לפני כל טסט (פעם בחצי שנה)
עלות טיפול היא משהו נתון בלי קשר לנסועה לאורך שנה.
אתה מדבר על עלות אחזקה שנתית, שאכן תלויה בכלל הנסועה, ואם כבר, אז לפי המחירים שהעלית, טיפול קטן בסמוראי עולה כמו טיפול "רגיל" בהיילקס.. (פילטר שמן+שמן), כך שיכול להיות שבעלויות השוטפות ההבדל לא כזה מהותי או דומה מאד.
הטיפולים הגדולים בהיילקס הם כל 40-60K ק"מ, שכמובן תלוי בכמה אתה נוסע.
טיימינג כל 100K למשל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
דורון - כמה עולה ציריה של היילקס? כמה עולה דיפרנציאל ? כמה עולה נעילה מקורית ? כמה קשה להשיג את החלקים האלה מבלי להתעסק עם ציוד גנוב ? כמה עולה מיסב אחורי מקורי בחברה ? עזוב, זה באמת לא הויכוח פה כי מקבלים תמורה גדולה יותר בעבור הכסף..
האמת?
לא ממש מעניין אותי, פשוט כי אם אתה לא משתולל, אלו רכיבים שאתה לא ממש נפגש איתם באופן אישי ברכב הזה.
חלקים קל להשיג, פשוט כי יש תאימות רבה מאד עם הדגמים היותר חדשים, יש תחליפי ויש מגרשי פירוק.
נעילה מקורית? נו באמת, נשלטת תעלה לך אותו דבר, ואוטומטית תעלה כמעט אותו דבר.
אין כאן ויכוח, יש דיון.
אני באמת לא מכיר עלויות אחזקה של סמוראי, ובגלל זה שאלתי, ויש לי הרגשה שאתה לא ממש בקיא במה זה כרוך לתחזק היילקס.
זרקו,
בעניין החנייה, תזכור שהיילקס זה לא סמוראי או פרייבט מבחינת האורך שלו (4.62מ').
ואם אין לך חנייה מסודרת בעבודה, אתה צריך לתכנן על חנייה במקביל למדרכה, אתה צריך לחפש מרווחים של "חנייה וחצי" במונחים של פרייבט או סמוראי, מה שיקשה על מציאת משבצת מתאימה.
דורון המחיר כולל פלאגים ושמן לא רק במנוע...
אגב גם לי לא יצא לראות יותר מדיי ציריות שבורות בסמוראי - זה לא משהו ששוברים ברכבים עם מנוע אנמי כמו שלנו.
אני אמנם לא יודע כמה עולה להחזיק היילקס - אבל בהחלט הייתי רוצה כזה. קיט מתלים נורמלי, שנורקל וטמבון לפוזה, נעילה קדמית חשמלית.
ועוד כמה שיפצורים לטיולים מאחור - ואני מסכים להחליף ראש בראש בסמוראי ;)