תגובה: בנית בית מעץ כבית קבע
בית מעץ רוכשים ממדינה בה יש אקלים זהה לשלנו. בארה"ב כמעט כל הבתים החד/דו קומתיים עשויים מעץ ואין שם בעיות קשות.
חום אינו רע לעץ כמו מים או טרמיטים.
השמש מחייבת לטפל בעץ ולבצע ציפוי חדש כל כ-5 שנים.
חפש חברות שמייצרות בנבדה, קליפורניה, טקסס, פלורידה וכיו"ב. הבתים נמכרים כקיט לבניה.
הבא קיט שבנייתו תאפשר תחזוקה בישראל, כלומר חיבורים מתאימים למערכות הנהוגות בישראל (חשמל, מים, גז, תקשורת, כבלים, וכו').
השתדל לרכוש מבנה שיש בו הכנות מלאות לשואב אבק מרכזי, פיר אשפה, הסקה ומיזוג. שילוב מערכות בסיסיות אלו בארץ אינם בנמצא. בעלי המלכה עושים עבודות התאמה שנראות זוועה.
ואגב, לא בטוח שיצא לך יותר זול...
ערן CJ
לא מדובר על קנית קיט מוכן
אלא על בניה דרך חברה בישראל
לגבי המחיר
אני ביררתי בכמה מקומות והמחיר שנתנו לי נמוך ב 50%
ממחיר של בית רגיל
לא יודע מה המחירים שנתנו לך אבל ככל הידוע לי, בנייה בעץ מתחילה באזור ה3500 ש"ח למ"ר.
יפה? בטוח. זול? לא נראה לי...
מחפש בזול? בנייה קלה/טרומית מתחילה היום באזור ה1500 ש"ח למ"ר.
לא מדובר על "קראוון" כמו פעם. מדובר על בניה איכותית. מבודדת שמחזיקה מעמד להמון שנים.
בהצלחה
איתי
אני ממש לא בטוח שבניה מעץ זולה מבניה קונבנציונאלית,
ואם תיקח בחשבון את עלויות הבידוד הפחות (מיזוג וחימום) ובנוסף את עלויות האחזקה הגבוהות- תגלה שזה יקר יותר....
בניה קלה \ מהירה יותר זולה זה בטוח.
בין אם בנייה מפאנל וחיפוי ובין אם מלוחות כאלו ואחרים.
יש המון חברות שבונות ככה היום.
בנוסף, קח בחשבון שהרווח הקבלני (מה שהקבלן המבצע משאיר לעצמו על כל העלויות) משמעותי בבניה.
ולכן בדוק אם יש לך היכולת לחסוך ע:י ביצוע עמי, או ע"י הבאת בעלי מקצוע לכל שלב בנפרד.
זה נכון גם לבניה בעץ, אם תבנה לבד, תביא פועלים ללא קבלן- תחסוך המון.
בהצלחה!
לבנות לבד זאת הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות
אם זה היה דבר טוב אז לא היו קבלנים בעולם
הבעיה שמבינים את זה רק לאחר מעשה וגם מי שעשה לא יודה שטעה
עכשיו לגבי הבניה בעץ לא צריך את כל הטיפולים שדיברתם עליהם
בבניה בעץ כמו בברזל כל השלד נבנה מעץ או ברזל ועליו חיפויים
מבחוץ צמנט בורד מצופה השליכט ומבפנים גבס מבחינת העלויות הרבה יותר זול
והכי חשוב אמין
רק צריך לדאוג שהקבלן המבצע יהיה מקצועי ואמין ולא פועלים שאספת בדרך ומכרו לך סיפור שהם יודעים לעבוד
ואז ככה גם יראה הבית
הי יריבש,
אני גר בבית מעץ שבניתי במו ידי כבר 7 שנים. בניתי הכל לבד למעט חשמל ועבודות אלומניום (חלונות).
על תשתית מעץ בניתי רצפת "גלריה", עליה עמודי עץ. מבחוץ - חיפוי "חצי לוג", מפבנים - גבס. בידוד כמובן. תקרה מעץ נוט פדר ועליה איסכורית (טעות חמורה...)
אני לא נגר ולא קבלן, אבל יש לי קצת נסיון בעבודה בעץ (כתחביב).
לסיכום, אם יש לך זמן וידים טובות, לך על זה ולא תצטער.
לבית מעץ ולבניה עצמית יש יתרונות וחסרונות ואנסה למנות כמה מהם:
יתרונות:
1. סיפוק בבניה עצמית
2. חסכון כספי אדיר, הזדמנות להשתדרג / להתחדש בכלי עבודה טובים.
3. התאמה אישית ופרטנית לצרכיך
4. בית עץ נעים יותר, משרה אווירה נעימה (לדעתי) וידידותי מאוד לילדים קטנים.
5. הבניה מהירה מאוד
חסרונות:
1. זמן
2. איכות הבניה בבניה עצמית - תלויה ברמתך. אין "שנת בדק"...
3. תחזוקת בית עץ קשה יותר.
4. יש בעיית בידוד רעש (שומעים מה קורה בחוץ). לגבי בידוד חום קור קשה לי לענות. בקיץ חם בכל מקום ובחורף קר.
5. דליק
6. לא כולם אוהבים את הסגנון
7. החמור ביותר - מחוסר מחשבה ומקצועיות, בניתי גג איסכורית עם בסיס עץ. מרעיש ולא מבודד טוב.
אשמח לעזור,
יובי
שלום רב,,,
ראשית,,אני גר "בבית עץ " 29 שנה !! בית שיובא משוודיה וצוות שוודי הרכיב אותו. ולמעט צביעה חיצונית אחת ל 6-7 שנים אין כל פעולות תחזוקה מכל סוג שהוא.
א ב ל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בית עץ שוודי מגיעה עם כאשר העץ מוגן בפני חרקים,,חומר מעקב אש,,בידוד כמו שצריך ומיוצר על מנת שיעמוד שנים ארוכות.
בתים הנבנים מעץ בארץ או אפילו בארה"ב,,בנויים בדרך כלל מ"זבל" של עץ,,,עץ שלא עבר טיפול כראוי,,בקיצור אני לא הייתי נוגע.
ישנן מספר חברות אשר יבואו בעבר בתים משוודייה אשר עוסקות בזה עד היום ( כולל חלק מהפועלים השוודים שהתחתנו עם ישראליות ). אולם למייטב ידיעתי המחירים כמעט זהים כיום לבנייה רגילה!!!
אם תרצה לראות ו/או מידע נוסף,,,,אני כאן
יש איזה מושב/קיבוץ ליד ירושליים של עולים ותיקים מפינלנד, הכל אצלם מעץ.
טוב, מצאתי את הכתבה. זה יד השמונה ליד אבו -גוש.
http://www.themarker.com/polopoly_fs.../506212353.jpg
יריב, שלחתי לך הודעה פרטית
בנינו בחווה שלי 5 צימרים מפאנל מבודד, את הרוב עשינו אנחנו(צוות החווה) הבידוד מצוין, עלה יחסית זול ולדעתי גם נראה מעולה.
בחוץ יישמנו טיח אקרילי ובפנים קירות גבס, האורחים שלנו לא מאמינים שזה לא בית בנוי, ממליץ לחקור את הנושא.
המבנים עומדים כבר 8 שנים, וחוץ מתיקון טעויות שלי לא צריך שום תחזוקה.
יריב,
א. אם אתה מסוגל לבנות בעצמך - תבנה בעצמך וזה לא משנה כרגע מאיזה חומר. אם יש לך גישה וידיים [וזמן להקדיש לכך] היום הכל פתוח ואפשר לעשות מחקרי בעד ונגד מול האינטרנט, למצוא סרטוני הדרכה כלליים ביו-טיוב וללכת משם הלאה. אם אתה לא עם ידיים מתאימות/גישה מתאימה/זמן - ממילא תצטרך בעל מקצוע ואז יש לחפש את הקבלן המומלץ ביותר אחרי שראית דברים שהוא עשה לפני מספר שנים ודיברת עם לקוחות ותיקים שלו.
אם הייתי בונה היום - הייתי בונה לבד, וזה אחרי שעד לפני 9 שנים לא ידעתי מה זה מעלג'...לא ידעתי שאני אדע לצקת, להרים קיר, לטייח, להחליף גג קומפלט, לעשות אינסטלציה וכו'. פשוט גיליתי שיש לי את הגישה המתאימה ומכאן המשכתי.
ב. יש פחד גדול בארץ מעניין בתי העץ אבל כבר כל-כך הרבה בתים כאלה כבר ניבנו כאן. ולכל המסתייגים - הצריפים השבדיים שיובאו לארץ בשנות החמישים חיים וקיימים עד היום בקיבוצים ומקומות שונים.
ג. יש גם שיטות מתועשות מודרניות אחרות שהחברים הזכירו כאן אבל האם חשבתם על שיטות בניה אקולוגיות? אתה מדבר על בנייה בעמק הירדן? חם! למה לא לברר על בניה בבוץ - בשיטת אדובה, יישום ישיר או בשיטה של הכנת לבני בוץ ובניה איתן. נצבר בארץ ניסיון מקצועי ורציני בשדה בוקר, בקיבוץ קטורה, במושב צופר ואצל כל מיני 'אקולוגיים', פארמקלצ'רים וירוקים למיניהם. לדעתי זה המתאים ביותר לאיזור שלכם, ולאחר לימוד קצר יחסית תוכלו להיות חלק מהבניה גם אם לא תבצעו את כולה בעצמכם.
יש גם בניה בחציר - נשמע מוזר ובהתחלה הסתייגתי אבל כשראיתי מה עושים ומה העקרונות התרמיים - זה מעניין מאוד.
ויש כמובן השיטה האקולוגית האולטימטיבית של האדריכל מיקל ריינולדס שבונה מחומרים ממוחזרים [צמיגים!!! כחומר בסיסי] אבל עדיין אף אחד בארץ לא הרים את הכפפה ובנה בית קומפלט על פי שיטתו [ככל הידוע לי].
על כל אחת מהשיטות הללו יש חומר אין סופי באינטרנט, החל מעברית והמשך באנגלית.
יש רגעים שאני מצטער שכבר יש לי בית בנוי ומשופץ ואני לא יכול להיכנס להרפתקה העצומה והמדהימה הזאת של בנית בית. אני הייתי בונה משילוב של אבן טבעית, בוץ ועץ.
אתייחס לכמה דברים שנאמרו פה, לגבי דליק לפני הכל תבצע חיפוי גבס ורוד מבפנים לפי התקן, מיותר לציין אבל גם את חיבורי החשמל (היו כבר מקרים בארץ) לגבי עלויות: העץ לא זול היום בכלל אז כדאי לבדוק את הנושא מקרוב לפני שנכנסים לפרוייקט, כמו כן העץ חייב להיות מחוטא נגד חרקים ומזיקים מה שמייקר אותו בנוסף להכל.
לגבי בידוד, שמים צמר סלעים עדיף שחור אמור לפתור את הבעיה לדעתי אבל שוב פעם בידוד איכותי עולה בהתאם, תגלה שזו לא הוצאה קטנה כלל.
והכי חשוב (אולי) ואף אחד נידמה לי לא הזכיר לך צריך היתר בניה לכך ולא בכל רשות \עיר \מועצה\ קיבוץ תקבל אישור לבנות בית מעץ, בדוק לפני גם לי היה רעיון כזה שהתנפץ בגלל זה.
הבעיה השניה שאם תקבל אישור אתה חייב לבנות ממ"ד מה שמייקר את הבניה.
טל
כמו שכבר נכתב...כמעט כול הבתים הארה'ב בנויים מעץ, ובכול אקלים אפשרי ורובם קצוניים לאקלים בישראל.
לבית מעץ יש יתרונות לא מעטים, ואחד החשובים זה גמישות. ברעידות אדמה, הוריקנים וטורנדו...הרבה יותר טוב, כמו כן, חלק נכבד של ארה'ב נבנה על חמרה, האדמה מתפשטת וגודלת בחורף והבית צריך לדעת לזוז איתה.
מבחינת אורך חיים...לא רחוק ממני יש שכונה שנבנתה בשנות ה1890, (שכונה היסטורית) כול הבתים עומדים יפה מאד ונראים מעולה ולא חסר דוגמאות כאלה.
וזה באקלים לח מאד, בקייץ מאד חם (מעל ל40C) בחורף קר (מתחת ל0) ואדמת חמרה מרושעת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
לבית מעץ יש יתרונות לא מעטים, ואחד החשובים זה גמישות. ברעידות אדמה, הוריקנים וטורנדו...הרבה יותר טוב,.
יקירי , הוריקנים יש רק מעל לים.
טורנדו ??? הרי לא נשאר מהם ( מבתי העץ) זכר אחרי שטורנדו פוגע בהם. כבר הרבה שנים שאני שואל את עצמי איך שה שהאמריקאים שגרים ב"סימטת הטורנדו" ממשיכים לבנות בתי עץ שהופכים כל שנה לקיסמים. בקשר לארץ, בתי עץ זה נהדר והסיבה העקרית היא הבידוד המעולה של עץ יחסית לבטון / בלוק / אבן.
יקירי,
אני גר בקצה הדרומי של סימטת הטורנדו וראיתי "קצת" נזק בעיני, וזה לא מה שאתה חושב.
והוריקנים-סופות טרופיות במים גורמות לנזקים אדירים באזורי החוף, הרבה יותר מכול טורנדו.
אתה טועה ומטעה.
בניה בעץ היא לא בהכרח יותר זולה.
יש לה המון יתרונות כמו שציינו לפני וגם הצורך/כורח להיות עם האצבע על הדופק מבחינת תחזזוקה שוטפת.
מבחינה אקלימית אין כל מניעה לבנות מעץ בארץ כשהבניה נעשית בצורה איכותית.
ממה שידוע לי חב' אריקסון ליבוא בתים מעץ היא חברה טובה וכן אלו מיד לשמונה.
נ.ב.
בניה בתים מעץ מצריכה ניסיון וידע ולמרות העלות הייתי ממליץ לתת זאת למנוסים.
אני גר בבית מעץ כבר 20 שנה רק חסרונות ,לא מצאתי סיבה טובה אחת עד היום לבית מעץ חוץ מלתלות תמונות על הקיר שלא מצריך קדיחה ...
תחזוקה רוצחת לדעתי מבודד פחות מבניה קונבנציונלית רגילה פחות חזק בקיצור הכל פחות .
חוץ ממחמאות מאנשים שנכנסים אליי לבית שהבית יפה ,אני מחקה ליום שבו אמחוק אותו עם טרקטור מעל פניי האדמה ואבנה בלוקים ובטון הרבה בטון הרבה הרבה בטון...........
הבתים של האמרקאים חזקים בדיוק כמו הגיפים שהם מייצרים מתפרקים בחניה ...