מחפש מקרר בנפח מינימלי של 40 ליטר עם כל התכונות הבסיסיות:
הגנת פריקת מצבר , פתח ניקוז, פתח עליון, תושבת התקנה, מד דיגיטלי...
חשוב שתהיה פעולה שקטה וכמובן אמינות.
יש המלצות?
Printable View
מחפש מקרר בנפח מינימלי של 40 ליטר עם כל התכונות הבסיסיות:
הגנת פריקת מצבר , פתח ניקוז, פתח עליון, תושבת התקנה, מד דיגיטלי...
חשוב שתהיה פעולה שקטה וכמובן אמינות.
יש המלצות?
אחת החברות הטובות בשוק (לדעתי) היא ENGEL. לא זולה, אבל טובה. מקרר כזה חדש עולה בערך 1000$ בדרא"פ - לא יודע כמה בארץ.
משהו נוסף:
ישנה שיטה שנראה לי שפחות מוכרת לנו - והיא קירור ע"י בעירת גז כמו בגזיה. ישנם מקררים שבאים עם כל התכונות הבסיסיות שציינת, ובנוסף הם בעלי אפשרות לחיבור מיכל כמו של גזיה קטנה, הדלקת להבה קטנה - וכך כאשר הרכב עומד לאורך זמן עם מקרר עובד (אולי עדיף - מקרר עובד מחוף לרכב) - אתה לא פורק את המצבר או צורך חשמל, אלא צורך מיכל של גזיה. יכל להיות מעולה ל"התנחלות" קטנה בים, היות ואסור להוריד רכבים לקו החוף, גנרטור עושה הרבה רעש, ועדיין רוצים את הבירה קרה...
משתמש ויכול רק להמליץ על ENGEL
מכיר מכשיר כזה שעובד מעל 20 שנה, ללא תקלה.
מעטפת מתכת, צריכת חשמל נמוכה הם רק חלק קטן מהתכונות של המכשיר המצויין הזה.
חפש פה בפורום היו לא מעט דיונים על המקררים השונים.
תשמע גם דעות אחרות, ובסוף תחליט מה יותר חשוב לך, על מה אתה מוכן לוותר ומה עדיף לך לקנות ..
בהצלחה, קיץ קריר
אני משתמש מרוצה ב arb 45L
מדחס דנפוס, מכסה מתפרק, בקרה דיגיטלית, ניקוז, הגנת מצבר, 12-24,110/240 v
בנוי היטב, שקט ומקרר מהר את התכולה עד להקפאה עמוקה.
בזמנו כמעט ורכשתי אנגל אבל אחרי שקראתי סקירות מהעולם הגעתי למסקנה הבאה:
האנגל נהנה ממוניטין אמינות רבת שנים.
ה arb (ועוד כמה שחולקים את אותו דגם של מדחס דנפוס) צורכים פחות חשמל, שקטים יותר ומגיעים לטמפרטורה מהר יותר.
הדנפוס הגרמני נחשב אמין ונפוץ מאוד אצל יצרנים רבים אבל הוא פחות שנים בשטח ממדחסי האנגל בעלי המוניטין.
נקודה נוספת היא שלדנפוס בגלל ריבוי היצרנים שמתבססים עליו יש זמינות חלפים גבוהה בעוד לאנגל יש נציג יחיד בארץ- צדי מרסטה.
בקיצור בין אם זה אנגל ובין אם אחר מבוסס דנפוס לא תיפול כנראה.
הקפד שיש לו נקודת קשירה טובות ומארז עבה ומבודד.... ובהצלחה
אגב, מקררים שעובדים על בלון גז נחשבים לא ביטיחותיים מספיק כי הגז קירור שלהם מבוסס על אמוניה אם אני לא טועה.
במדינות העולם השלישי יש גם מקררים בייתיים שעובדים על מנגנון בעירה חיצוני.
תודה בועז ולכולם,
אני כנראה אלך על אנגל. אני הולך לעשות אקסטרים מקאובר לחלל הפנים של הדיפנדר...משהו בסגנון בר אירי נייד....האנגל הולך להריח כמו חבית גינס כשרה...
קוביה כמו הדיפנדר - ועונה על כל בקשותיך + יותר בזול
http://www.kcamping.co.il/pl_product~1086~2~0.htm?x=1
מנסיוני שרד בכבוד תראו"ג בתחת של אביר .......
אביחי
מבחן האביר : אהבתי!
בכל מקרה המדובר כאן ממה שאני רואה במקרר סיני.
ראיתי אותו בעלות של 2000 ונאמר לי שיש גם בפחות.
לא יודע לגבי שרידות, לא היה לי.
מבחינת המקרר עצמו בעיניים הוא ניראה לא רע בכלל.
אני קניתי וואקו 40 ליטר משומש.
הוא מקפיא את החומוס אם אומרים לו, ולא גומר את המצבר בלילה. כמובן שקט ונעים.
מדחס דנפוס המוכר. המקרר עצמו גרמני.
התחושה שמדובר במוצר איכותי. אבל אין לי אותו מספיק זמן כדי לומר משהו על סמך ניסיון.
חסרון: קשה מאוד לעגן אותי בגלל צורתו והעדר אוזני תפיסה.
אכן מדובר במקרר סיני .
אצלי הוא שורד כבר ארבע שנים על סיקס פתוח חשוף לשמש לפחות פעם בחודש טיול מדברי יומיים קשים או יותר .
בתא הגדול מכיל 13 בקבוקי ליטר וחצי , ושאר הסלטים והבשר בתא הקטן .
גם כאשר מכוון על 4 מעלות פשוט מקפיא את בקבוקי השתיה , החברה בקבוצה - CJ CLUB פשוט מחליפים כל הזמן בקבוקים חמים בקרים .
נפל פעמיים עם כל התכולה בעת טיפוס מדרגה , ועדיין מחזיק מעמד .
מדחס שקט מאוד ומנגנון הגנה מפני ירידת מתח וחום יתר , לא גומר את המצבר בלילה .
בקיצור : לאחר ארבע שנות ניסיון ממליץ בחום .
אילן
איפה אפשר למצוא את המקרר הזה בפחות מ2000 שקל? או ב2000?
בשעתו רכשתי את המקרר הזה במוסך טויוטה אור יהודה תמורת 2300 ש"ח כולל מע"מ .
נדמה לי שהמוסך נקרא - בכור מוטורס .
בשנה האחרונה רצו מספר חברים לרכוש מקרר כזה אך במוסך אמרו להם שהיפסיקו לשווק אותו .
נדמה לי שעסק בשם דרך היין או משהו דומה אשר נמצא באיזור שפיים או געש מייבא את המקרר יחד עם מקררים ליין .
בהצלחה אילן
מכוון שאני מחזיק בשניהם (איזיטיל ו45 והסיני 60 )- באיזי לוח הפעלה יעיל ונוח עליון בסיני הוא בצד ולא נוח לקריאה שליטה במיוחד עם יש עוד ציוד
מבחינת קיבולת אין ספק שבסיני הקיבולת ענקית ומספיקה לטיול תלת יומי ואפילו שבוע -להכל
האיזיטיל מדחס דנפוס אמין ,שקט וחסכוני יותר בחשמל 4-4.5 A לעומת הסיני 6-7 A הגרמני מכיל מנגנון הגנה מתכוון 3 דרגות להגנה על המדחם וירידת מתח במצבר +מנגנון נוסף ויעיל מאד (לא בכל הדגמים ) שניקרה ''בוסט'' שמכפיל את תפוקת הקרור ומקצר ב-50% את זמן הקרור ,יש תאורת פנים ותא קטן לקרור מופחת , אין ידיות ואמצעי עיגון (לא מפריע הוא מונח תמיד במושב האחורי לשימוש תוך כדי נסיעה ) שורה תחתונה =שקט מאד ,אמין , יעיל מאד וחסכן וגם אחרי 24 ש' עדין אין בעית הנעה,
הסיני גדול יותר מסיבי עם ידיות ופתיחה לרוחב (נוח יותר מאורכית -ברכב נמוך מהווה בעיה בפתיחה ) מנגנון ההגנה שלו יעיל אבל מוגבל ל11.4 V - יש לו בעיה מובנית (סיני ) החוטים שלו דקים מידי וגורמים לעיתים קרובות למפלי מתח שהמקרר לא יעבוד ויכבה מיד לאחר כיבוי המנוע !!! לכן חובה להחליף לעבים עם חיבור ישיר למצבר ולא דרך שקע המצית וכו' (לרוב חושבים שזו תקלה ולא מוצאים תקלה ! זו הסיבה ),
הסיני מגיע עם ספק 220/12 יעיל מאד , צריכת החשמל גבוהה יותר (75-W שזה 6-7A) מבחינת רעש הוא שקט ועבודה יעילה לאורך זמן בלי בעיות
במחיר יש הבדל הסינ י הגדול 60 ל' עולה +- 3500 ואיזיטיל 45 ל' סביב ה4000+-
תודה אביחי, בהחלט שירשור מקצועי!
ממה שראיתי וקראתי, למצברים הממומלצים בשרשור יש צריכת זרם יחסית גבוהה (3.5 אמפר ומעלה). האנגל צורך עד 2.5 אמפר.
דרך אגב, עובי החוטים נכון גם לגבי צרכנים אחרים...חשוב מאוד לבדוק מה אורך הכבל ועוצמת הזרם הנדרש לפני שמחליטים על סלילת הכבל. מנסיוני, 1 מ"מ יספיק ל 10 אמפר עד 3 מטר (יש לי טבלת חישוב קטרים למי שמעוניין).
בכל מקרה לא מומלץ לחבר צרכנים לשקע המצית - קוטר החוטים דק בכוונה על מנת לשמש נתיך טבעי במקרה של צריכת יתר.
בהמשך לתגובה של יונימוג אדום: החברה שמייבאת מקררים סינים נקראת "יין בעיר" והסניף הראשי שלהם בגעש אבל יש להם עוד סניפים בארץ (ואין לי שום קשר אליהם...)
http://www.wine-direct.co.il/%D7%9E%...%9B%D7%91.html
הי,
לאחר בדיקות והתעללות קשה מאוד בשני מקררים סינים במשך שנה, התחלנו לייבא באופן סדיר את המקררים הנ"לֹ לפני כשנה.
עד היום נמכרו עשרות מקררים (אולי כבר מעל 100) ואחוז התקלות נמוך ביותר.
המקררים הנ"ל אכן יודעים להגן על המצבר, יודעים להקפיא עד -18 מעלות (אמיתי!).
דפנות המקרר מבודדות יותר מאשר שאר המקררים. יתרון-שמירת קור טובה יותר (במיוחד בלילה וכך צורך פחות מהמצבר). חסרון-עובי דופן ומשקל.
המחירים: בערך חצי מחיר ממקררים אחרים.
שימו לב: בעקבות שינוי בשערי דולר וגזרות אחרות, מחירי המקררים יעלו (בקטנה...) בימים הקרובים.
גדלים: 20, 30, 45, 55,70, 80 עוד...
בקיצור, מקרר איכותי במחיר סביר. לא מתיימר להיות טוב יותר מהחברות המצויינות בשרשור זה, אך לא יורד ברמה-רק במחיר.
מצורף קישור למפרטים טכנים של המקררים:
http://www.bolstertech.com/%D7%9E%D7...7%99%D7%9D.htm
במבחן מקררים ענק שנעשה כאן בגרמניה,נבחנו עשרות סוגי מקררים בגודל 35L ביותר מ 10פארמטרים שונים עם ניקוד לכל פארמטר כולל יחס תמורה למחיר-מקום ראשון ARB שני WACO שלישי ANGEL הסינים בתחתית.
לי היה בארץ משומש איטלקי,החזיק כמה שנים ובסוף נפח נשמתו,כרגע יש לי אנגל יד שנייה שראה את כל העולם נפל אצלי םעמיים מהדיפנדר ושרד-תקנו סיני ישרוד 4 שנים ץיקנו אנגל יהיה לכם לכל החיים זה ההבדל. אבל למי שבדרך כלל קונה את רוב הציוד שלו זול וסיני כמו 90% מהגיפאים בארץ אין מה לנסות לקנות משהו איכותי כמו אנגל
בהצלחה דרור
היי דרור
יש במקרה קישור למבחן?