נכתב במקור על ידי
omri_t
יוסף, קודם כל "צריך" זו לא ההגדרה. מקסימום רוצה. :)
נעילה נועדה לתת לך יכולת ולהקל עליך לעבור מכשולים.
עם סופה ב80% מהמקרים תוכל לעבור את המכשול בלי נעילה, לעיתים זה ידרוש ממך ומהרכב יותר מאמץ.
שזה אומר שגם אתה וגם הסופה תתאמצו ותתעייפו ותישחקו מהר יותר.
לא יודע איזה סט-אפ של מתלים יש אצל יוסי, אבל סופה סטנדרטית - לא נעולה ועם מתלים בעלי מהלך לא מדהים בלשון המעטה, מצריכה רגל כבדה על הגז במעבר מכשולים. כמעט כל מכשול. סגנון נהיגה אינדיאני/תאילנדי כזה לא עושה טוב לרכב ולא עושה טוב לשטח.
אבל העיקר זה החלטה שלך אם אתה מוכן "לוותר" על ה 20% שלא תוכל לעבור. או אם בכלל אתה מתכוון ללכת לכיוון הזה.
הטענה שלי שבסופו של דבר רכב נעול כפול (קדימה ואחורה) זה רכב שהנהג כמעט לא צריך לדעת לנהוג גם בשטח טכני- האוטו עובר ה-כ-ל.
לדעתי האישית נעילה אחורית זה מינימום למי שהולך לטייל ורוצה לנסוע בכל מקום. בלי לחשוב פעמיים על המכשולים שבמסלול.
לגביך:
קודם כל יתכן ויש הבדל בין ארוכה לקצרה בהתנהגות הנעילה- כתלות במשקל הרכב.
למעט נושא זוית הנטישה אני לא חשתי בהבדלים משמעותיים אם בכלל בין קצרה וארוכה. חשוב יותר משקל הרכבהספציפי ואיזה מתלים יש לו.
יש גם הבדל בין סוגי הנעילות-
לוקרייט נישמעת יותר מנוסליפ.
דטרויט גם קצת יותר נעימה.
ואני חייב לומר שאיכשהו אותה נעילה לא מתנהגת בדיוק אותו דבר בכל סופה- לא יודע להסביר זאת.
זה גם עניין של איכות התקנה. לדטרויט יש מדי פעם מין "שחרור" שמזעזע את כל האוטו ונשמע כמו איזה ברזל שנשבר. בפועל לא קורה שם שום דבר רע, אבל בהתחלה זה מבהיל. אחר כך מתרגלים.
איזו נעילה היתה בסופה שניסית?
אני לא יודע איזה רמת טיולים אתה שואף לעשות.
אבל אם אתה רוצה לטייל בלי התרגשות ובנחת גם במסלולים קצת יותר קשים- שים נעילה אחורית.
נו סליפ או דטרויט בהתאם לכיס.
מהר מאוד תתרגל לזה ותשכח שהיא שם.
אבל בשטח כשאחרים יעשו דרמות, אתה תעלה לאט ובבטחה כל מכשול.
מדויק לגמרי. מתרגלים מהר ושוכחים מזה. מי שאוהב לנסוע בשטח לאט ובניחותא ולעבור מכשולים בזחילה, מוכרח נעילה. עד כמה שזה נשמע מוזר, הנעילה פשוט מסייעת לשמור על תקינות האוטו לאורך זמן - פשוט כי נוהגים בו לאט ורגוע. הנעילה גם שומר תעל הטבע - כי אתה לא מפרפר בהצלבות, לא מרים אבק ולא חופר במקום. היום אין מה לדבר מבחינתי על רכב שטח לא נעול, לפחות מאחור.
יש גם אופציה של ARB, בולסטר או OX
המועדפת עלי היא האחרונה שמתבססת על מכאניקה ולא אוויר מה שלמיטב הבנתי אמור לשפר משמעותית את האמינות.
אבל מדובר במוצר מאוד יקר בהשוואה לאוטומטיות.
היתרון הוא שבכביש אין לה שום השפעה שבעולם.
יוסי, אל תתלבט - נעילה אוטומטית מאחור זה הפתרון המומלץ לסופה. אני מעדיף דטרויט בגלל האמינות והחוסן שלה אבל זה עניין של העדפה אישית. מלפנים אפשר להסתדר נהדר עם אוטומטית קטנה כמו לוקרייט או נו-סליפ. מי שרוצה יותר נוחות בנהיגה יומיומית ייקח נשלטת. ARB או בולסטר? שאלה של מחיר. אצלי יש בולסטר, בסה"כ אמינה ועובדת מצוין, אני לא רואה הבדל ואם כבר אז הבולסטר אמורה להיות חזקה יותר. OX זה פתרון יפה, אבל יקר. באופן אישי, אם הייתי צריך לבחור היום נעילה קדמית - לוקרייט בלי להתלבט בכלל.
** אני מזכיר שעדיף קודם לטייל עם האוטו כמה חודשים טובים, ואז תדע לבד אם ומה חסר לך.
יתכן מאוד ובחירות שתעשה עכשיו יתגלו כלא מוצלחות אחרי שתתנסה ותכיר קצת יותר את הסופה ואת הצרכים שלך היום.
הייתי שמח לארח אותך בסופה שלי. אבל כרגע אין לה אפילו איפה להושיב אותך כי היא מפורקת לגורמים.
נעולה כפול וטיפה יותר גבוה מהסטנדרט.
מרגישים שזה שם, אבל מבינתי זה באמת לא מהותי מול התועלת.
מצד שני אם זה היה רכב יומיומי אולי הייתי עושה משהו עם הקידמית דווקא.
יוסי יקירי, בוא קח סיבוב. סופה ארוכה פתוחה כמו שלך. משקל דומה. צמיגים 31 כמ אצלך, המתלים אצלי כנראה טובים יותר אבל זה הכל. דטרויט מאחורה, בולסטר מקדימה. סע ותחליט. אבל רק אחרי ראש השנה כי אני בחו"ל תיכף...