מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
שלשום הקפה יצא גרוע שלא כהרגלו,
אני שותה כוס קפה הפוך, אחת כל בוקר, והגעתי לתהליך הכנה המסתיים בטעם מושלם בשבילי, מדויק ללא נפילות כבר זמן רב.
הקפה היה חמצמץ ולא טעים, חשבתי שטעיתי במינון והכנתי נוסף ושוב גרוע, אתמול הסיפור חזר על עצמו והעלה בי החשד כי קניתי בטעות
של חוסר תשומת לב אחד אריזה של חברה אחרת הדומה מאוד לזה של עלית,
הבוקר רצתי לחנות וקניתי שקית חדשה, הכנתי קפה על הגז ושוב, טעם איום ונורא, מה קורה פה :confused::confused::confused::confused:
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
אולי הגדילו את אחוז החומוס :-)
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אולי הגדילו את אחוז החומוס :-)
הפוך גוטה הפוך :)
שימי אולי תספר לי איך מכינים קפה הפוך מקפה בוץ של עלית ?
עידו
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
שימי
הפוך?
זה עם חלב לא?
אם הקפה חמוץ יש להניח שהמיץ מוווו עבר תוקפו
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
הפוך גוטה הפוך :)
שימי אולי תספר לי איך מכינים קפה הפוך מקפה בוץ של עלית ?
עידו
נו פרובלום.
קודם שמים פינג'אן נירוסטה על האש עם משהו כמו 2/3 כוס מים מינרליים של עין גדי.
נוסכים שמינית כפית חוואייג' לקפה,
שמינית כפית הל טחון,
ושמינית כפית קינמון סיני.
לפעמים אני מוסיף כמות מיקרוסקופית של אבקת פלפל אדום מקסיקני חריף, ממש גרגרים ספורים.
איך שהתערובת מתחילה לבעבע ולרתוח, מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים כפית קפה טורקי עלית בריאה.
מעלים טיפה את האש ומחכים לרתיחה,
איך שהקפה מתחיל לטפס מעלה, מוזגים כחצי כוס חלב סויה אלפרו קר (עד 5 ימים מהפתיחה), ומחכים שהתערובת תתחמם שוב, אבל ללא רתיחה.
בכוס (זכוכית בלבד) שמים כפית דבש, ועל זה מוזגים דרך מסננת את הכל.
מעיר מתים מקברם.
עד שלשום יצא מושלם בכל פעם.
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
שימי,איך אתה מכין ביצה קשה ?
1 קבצים מצורפים
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי קרנצלר
זה לא קפה ,זה מפעל חיים.
הרגת אותי מצחוק .
שימי אני שולח לשמעון פרס עכשיו מכתב על המפעל חיים שלך ;)
קפה הפוך = אספרסו + חלב 3% מוקצף שבמזיגה הקפה נמצע למעלה והחלב למטה .
קובץ מצורף 68968
עידו
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
שימי, שכחת את השלב האחרון והכי חשוב כדי להפוך את המפעל חיים שלך להפוך....
http://venturebeat.files.wordpress.c...&h=9999&crop=0
רואים אפילו את השאריות של הקינמון הסיני בין ה-F8 ל-F9
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי קרנצלר
זה לא קפה ,זה מפעל חיים.
ענק!!
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
נו פרובלום.
קודם שמים פינג'אן נירוסטה על האש עם משהו כמו 2/3 כוס מים מינרליים של עין גדי.
נוסכים שמינית כפית חוואייג' לקפה,
שמינית כפית הל טחון,
ושמינית כפית קינמון סיני.
לפעמים אני מוסיף כמות מיקרוסקופית של אבקת פלפל אדום מקסיקני חריף, ממש גרגרים ספורים.
איך שהתערובת מתחילה לבעבע ולרתוח, מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים כפית קפה טורקי עלית בריאה.
מעלים טיפה את האש ומחכים לרתיחה,
איך שהקפה מתחיל לטפס מעלה, מוזגים כחצי כוס חלב סויה אלפרו קר (עד 5 ימים מהפתיחה), ומחכים שהתערובת תתחמם שוב, אבל ללא רתיחה.
בכוס (זכוכית בלבד) שמים כפית דבש, ועל זה מוזגים דרך מסננת את הכל.
מעיר מתים מקברם.
עד שלשום יצא מושלם בכל פעם.
אלפרו, עלית, ועין גדי משלמים לך על הפרסומת?;)
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
זה ידוע...
כל האריזות "מבצע".. (80 ג'*3יח') הם זבאלה....
מאז הנפילה אני רק בבודדים של 100 ג'...
והשאר הסיטוריה..
לבריאות..
1 קבצים מצורפים
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
אלוהים אדירים שימי.
זה קפה זה?
לקרוא את זה, וישר לדמיין את אחד הניסויים של ד"ר האפבייקד במעבדה שלו, ההוא משיעורי האנגלית לילדי כיתה ה'-ו' בטלויזיה הלימודית של לפני 40 שנה....
קובץ מצורף 68969
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
טוב, לא הפוך, תקראו לזה קפה ישר, קפה שימי, קפשימי, או אנא עאראף.
ככה אני מכין אותו יומיום יותר מ 10 שנים, 5 דקות עבודה בלי לחץ.
והקפה תמיד מאריזה של 200 גר' או 100 גר'.
לא מבין מה ההתרגשות.
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
אחד הגדולים אתה בחיי :)
מור
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Lidor Shtruzer
אלפרו, עלית, ועין גדי משלמים לך על הפרסומת?;)
אז ככה, חלב סויה טעים לי יותר, הפסקתי עם חלב רגיל לפני כ 15 שנים.
ניסיתי מוצרים של חברות ישראליות, והם היו נפילה, אז חזרתי לבסוף לאלפרו.
עלית, מבין הישראלים טוב מאוד, ניסיתי כל מיני קפה של חברות מקומיות והם היו מחרידים,
עין גדי, האמת שאני בוגד בעקרונות שלי, למים בחולון טעם גרוע, ובאי רצון אני מעשיר את קופת הקיבוץ השתלטן.
לגבי הקינמון:) ידוע לי על 2 סוגים: סיני או הודי,
ההודי מגיע בצורת קליפות עבות קשות ביותר שישברו סכין של כל מטחנת תבלינים.
תגובה: מה קורה עם קפה עלית בזמן האחרון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי קרנצלר
זה לא קפה ,זה מפעל חיים.
++1