בעיית קלאץ' (ובנוסף אני צריך עזרה ומהר!)
חבר'ה
אני מתחיל להתייאש...
רק קניתי את הסופה וכבר קרו מספר תקלות..
אתמול נסענו לבור בהרצליה... בעיקר הסתכלנו, עברנו איזה מכשול או שתיים... היה נחמד סה"כ
במהלך החזרה הקלאץ' התחיל לזייף (קרו גם כמה פעמים לפני, אבל זה עבר אחרי דקה או שתיים)
כשאני לוחץ עליו, זה לא מספיק, הקלאץ' לא מפריד טוב. קרה כבר שלא הצלחתי להכניס לאף הילוך וכדומה.. ממש קרוב לבית זה כבר הפסיק לשחרר את הקלאץ' ואז הרכב כבה... ניסיונות להתניעו הצליחו רק כאשר הילוך לא היה משולב. ברגע ששילבנו (התאפשר רק כשהרכב היה כבוי) אזי הרכב לא התניע (בגלל השילוב להילוך, כאשר לחצנו על הקלאץ' זה לא ממש עזר, משמע שהדוושת קלאץ' כבר לא גורמת למצמד עצמו להתנתק)
לאחר מספר ניסיונות ובצורה כלשהי (תוך כדי דחיפה קלה, הצלחנו להניע כשהגיר בהילוך שני וכך נסענו איזה קילומטר עד לבית)
בדקתי את שמן הקלאץ' והיה חסר קצת, היה לי קצת שמן ברכב שרם השאיר נוזל בלמים DOT4, אז הוספתי קצת, וזה לא עוזר...
קראתי את ההסבר בספר הסופה על איך להחליף ואיך לבצע ניקוז אוויר... הסתבכתי ולא ממש הצלחתי, לא הבנתי הרבה מהסכימות שם וגם לא ממש הצלחתי להבין בפועל מה זה כל דבר (אני ממש טירון בדברים האלה...)
כרגע המצב אותו הדבר... דוושת המצמד כל כך קלה להפעלה שנראה לי שכבר אין ממש קשר בינה לבין המצמד עצמו.. אפשר להניע רק כשאף הילוך לא משולב, ואז גם אי אפשר לשלב, כאילו שהקלאץ' כבר לא עובד.
מישהו יכול לעזור כאן? אני ממש צריך שמישהו יבוא ויראה לי אחד על אחד מה עושים בדיוק, איפה בודקים, איפה מחליפים, איך וכדומה...
לגרור למוסך זה לא בעיה... אבל ברוח הפורום, אני מעדיף לעשות דברים לבד, ללמוד מהם, ולדעת יותר ויותר על הרכב ברמה הטכנית. אשמח אם אקבל עזרה ראשונית, מעין פוש קטן לכל העניין הזה. חשבתי בהתחלה שזה יהיה קל לטפל ברכב, אבל אני מתחיל לחשוב שקפצתי מעל לפופיק. אני מתחיל להתייאש מהמצב הזה של אי הבנה ואי יכולת לפתור בעיות...
אני גר באור-יהודה, באזור יהוד, קרית-אונו וכדומה... משהו כמו 10-15 דקות מתל-אביב.. אשמח אם מישהו יקפוץ להדריך אותי קצת, להסתכל על הרכב ואולי אפילו לענות על עוד כמה שאלות בנוגע לרכב שכבר הספקתי לצבור....
תודה מראש, ואני מקווה שאקבל הענות שמישהו יוכל לעזור לי קצת,
רמי