כמו בכותרת, האם צריך רשיון כלשהו על מנת לרכוש ולהחזיק(להסתובב ברחוב יהיה קצת טיפשי) קשת צייד מקצועית? לא קשת אולימפית אלא קשת ציידים רצינית.
תודה
Printable View
כמו בכותרת, האם צריך רשיון כלשהו על מנת לרכוש ולהחזיק(להסתובב ברחוב יהיה קצת טיפשי) קשת צייד מקצועית? לא קשת אולימפית אלא קשת ציידים רצינית.
תודה
חץ וקשת זה לא נשק מסתבר, אפילו crossbow - קשת מוצלבת, זה לא נשק
חוקי לאחזקה , כמובן תלוי לאיזה מטרה,
פגיעה בבע"ח שלא ע"פ היתר מפורש ולא משנה הכלי שאיתו זה נעשה לא חוקי ואפילו עברה פלילית .
בנוסף , לגבי צייד , אני חושב שצייד עם חץ וקשת הוא לא חוקי , גם למי שיש רשיון צייד.
נ.ב : יש עמותות שעוסקות בכך בארץ , ומקיימות גם מטווחים...
אמיר,
אם זה כזה חוקי, מה יקרה אם אני אביא כזה איתי מארה"ב?
במזוודה שם למטה לא בתוך המטוס.
מה יקרה - וואלה אין לי מושג ,
לא כל מה שחוקי מותר לייבא ...
זה תלוי בבודק בשיקוף מזוודות , מה מצב הרוח שלו, ובבודק מכס בנתב"ג - מה מצב הרוח שלו ...כל זה כמובן בתנאי שמותר לייבא.
קשת מוצלבת היה אחד מהחלומות שלי כשהייתי ילד ,
ובסופו של דבר , זה לא היה כל כך מסובך לבנות אחד כזה ,
קשת שיורה חיצי מתכת באורך 40 ס"מ , שעוברים כמה סנטימטרים של עץ בקלות.
די מזל שלא קרה עם זה שום אסון!
כנראה שאפשר להביא. בטח אם אתה חבר במועדון. זה לפחות לפי גוגל.
המטרה היא הגנה עצמית. רשיון לאקדח אני לעולם לא אקבל ובסה"כ בטווח קרוב, קשת טובה קטלנית לא פחות מאקדח. גם לא עושה רעש והבזק. יש לקשתות את כל התוספים שיש לאקדחים ורובים.
לא חשבתי על רובה קשת כי הייתי בטוח שזה לא חוקי אבל אולי.
מיכה - לא ניראה לי רעיון טוב להגנה עצמית ...
אתה לא תסתובב עם זה ברחוב ,
ואפילו אם זה רק בבית ,
לא תגיד לגנב או לפורץ לחכות רגע כי אתה רוצה למתוח את הקשת...זה משהו די מסורבל.
אני לא מדבר על זה שבטעות איזה ילד או חבר יכול להרוג את עצמו עם זה.
עזוב, מיכה סתם רעב.
חוצמזה, אם אנשים יתחילו להשתמש בקשת וחץ לתקיפה, הצד השני יכול להתארגן עם חליפת אבירים משוריינת,
ואז מיכה יפתח שרשור אם מותר להסתובב עם נבוט.
אמיר, וגם מר דלת אחורh,, אתם לא מבינים על מה אני מדבר.
לא הייתם רוצים כזה בבית?
http://pnwhunting.com/wp-content/upl...bowhunting.jpg
או כזה?
http://cache1.bigcartel.com/product_...Mirandabow.jpg
כשאתה מזהה פריצה, אתה תרצה כל יתרון שתוכל להשיג. מאחר ואקדח לא יהיה לי, זה הNEXT BEST THING...
אז בנסיעה האחרונה שלי לארה"ב נכנסתי ל Bass Pro (כרגיל)
ועמדתי מול מעברים שלמים של הדברים האלה. וכל מה שחשבתי
עליו זה מה יקרה אם זה יטוס איתי במזוודה לארץ ואם זה לא יוחרם
מאיזושהי סיבה.
ולך תסביר לסוכן הטקסני שלי למה אסור להביא את זה לארץ כי
הוא מתלהב עוד יותר ממני.
ואז לך תסביר לו למה במדינה כמו שלנו אסור לבנאדם לקנות M-16 ורוד
לבת זוגו כמתנת ימולדת.
קובץ מצורף 70890קובץ מצורף 70891קובץ מצורף 70892קובץ מצורף 70893קובץ מצורף 70894קובץ מצורף 70895
מה רע בחנית ?
כלי נשק מאוד פשוט וקל לתפעול מהיר , אתה מעמיד כמה כאלה בבית וגם ליד המיטה ,מי שמפתיע אותך ורוצה לתקוף, כהרף עין אתה משפד אותו.
ואפילו אפשר גם סוס בחצר, בכדי לרדוף אחרי הפושעים,אם בא לך כמובן.
התעסקתי קצת עם קשתות מקצועית, קשת ״כבדה״ במשקל מתיחה של 80 פאונד שקולה בקלות לאקדח ואף יותר מבחינת הנזק שהיא יכולה לגרום (תחשוב על ראשי חץ בסגנון רמבו).
אלו קשתות שמסוגלות להוריד חיות של חצי טון+ בחץ יחיד ממרחק של עשרות מטרים והטווח היעיל של החץ הוא הרבה מעל טווח אקדח (מאות מטרים).
אבל..
זה נשק של מארב או מרחק גדול מהמטרה, של ירי בנוחות, ממש לא נשק של הגנה עצמית מבחינת יכולת תגובה מהירה או תפעול בשטח צפוף.
שלא לדבר על זה שאם שיחררת את החץ היחיד שיש לך, אם לא פגעת בתוקף, עד שתדרוך אחד נוסף התוקף יהיה עליך.
עדיף ידית של מעדר בהישג יד.
ודוקא לגבי המזוודה לא היתה בעיה.
במצב של פנים אל פנים אני לא מתכוון להשתמש בקשת כמובן. אני מדבר על מצב שאני רואה פורצים בחצר או במסגריה וצריך להגיב מרחוק (אני לא מתכוון שאני אירה אלא לצעוק על מנת להבריח, כמו שאמרתי המטרה היא הגנה עצמית ולא התקפה).
לפי מה שקראתי, אני יכול להרשם למועדון ירי (שזה אגב רעיון לא רע בכלל בהתחשב בעובדה שאין לי מושג איך להחזיק קשת בכלל) ואז החברות כנראה שמאפשרת לי לייבא. יש כמובן לקנות גם בארץ ביד2 וכדומה אבל יש לי הרגשה שיהיה יותר זול לייבא.
חוץ מזה בפורים אני אוכל להתחפש לפוקהנטס או לזאת ממשחקי רעב.
הבאתי לארץ בקופסאת קרטון המקורית (הענקית..).
לא אמרו כלום.
בשביל לצעוק אתה צריך קשת?
מיכה, אתה ענק. אין ספק שאתה מסתלבט, לא יכול להיות שאתה רציני ;)
אני רק שאלה
השרשור הזה נשמע לי כמו שאלת קיטבג.
לירות בחץ וקשת בפורץ ?
אבאל'ה תפוס אבן וזרוק עליו
זה האינסטינקט שלנו. תפוס איזה ג'ובה וזרוק לו על הראש. תרים איזה ממיר של יס לא יודע מה וזרוק עליו מהחלון. בטח שלא להתחיל לרוץ לחדר שינה להוציא את הקשת בענן מתחת למזרון ולירות עליו...
שים לב לעובדה שאם תפצע מישהו בסוף תהיה אשם.. ולא נכנס לדיונים כאלה עכשיו :) אנחנו לא בארהב ופה החוק פועל אחרת
מאוד פשוט לבנות לבד רובה חצים כמו לדיג...
אפשר גם בליסטרא או שתיים לתפעול בידי המסיעת...
חשבתי שיתאים גם עמדות/ חרכי ירי כאלו
קובץ מצורף 70910
שני ההמחבטים הללו מעולים למטרות הגנה והגולף אפילו לא ימשוך תשומת לב של המשטרה או של מאבטחים הכי הרבה הם הם יגידו לעצמם הנה מטורלל . תנסה חבטה טובה איתו בתפוח אדמה ואז תבין . ראיתי תוצאה של חבטה בבן אדם . מרשים ביותר.
וכמובן יש הרוגטקה
רוגטקה כזו הייתה לי בתור ילד.
מיכה
בכל חנות לאביזרי דייג אפשר לקנות רובה חיצים לדיג תת מימי
יש הפועלים עם דריכת רצועת גומי ויש עם לחץ אוויר
האחרונים אסורים לידי מחוץ למים מפני שהם נהרסים
ולשאלתך
כן חוקי לחלוטין