לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
בעקבות השרשור (שנסגר, ובצדק) על סגירת הבור.
לי אישית נמאס. נמאס לי להרכין ראשי בכל פעם שאני נתקל בנזקים, בברבריות ובחוסר ההתחשבות. לא - לא רק של "דרך השטח". לא רוצה למשוך לשם את הדיון.
אני רוצה לזרוק כפפה, ולראות אם מישהו ירצה להרים אותה איתי.
כשאני נוסע, אני לא מלכלך. אני אוסף זבל שאני נתקל בו. עוצר בצד הדרך רק כדי לזרוק חזרה לתוך האוטו שלפניי את בדל הסיגריה שהוא זרק, בליווי שלל ברכות.
ולמרות זאת - אני ג'יפאי. לא סתם, מהסוג האינפנטילי ביותר - עם צמיגים גדולים (יחסית לאוטו), שזוחל על סלעים סטייל "למי יש יותר גדול". רכב ונהג ממש טיפשיים.
ההצעה שלי פשוטה: לחבור לרשות הטבע והגנים, לאחד כוחות ולעשות פעילויות למען הטבע. כן. אני רואה ברט"ג כוחותינו. בפעם היחידה שקיבלתי דו"ח הוא היה באשמתי, מוצדק. וכמו שאני רואה את זה - יש 2 מחנות: אלה שכאן בשביל הטבע, ואלה שכאן נגד הטבע (או למען עצמם).
מה נעשה? אולי נעזור בסימון שבילים, אולי ניקיונות. לא אכפת לי. משהו שאולי ייתן למישהו תירוץ לכתבת צבע על "הג'יפאי הטוב", ואולי סתם יעשה לי הרגשה טובה. אני ממש מדמיין פעיל סביבתי מחבק עץ במושב האחורי של האוטו שלי.
כן, אני יודע - לרשויות בישראל יש נטייה להיטפל לשומרי חוק. אני מבין את הסיכון.
אנא מכם, אל תגררו את העניין להתמרמרות והוצאת קיטור. בואו נהיה קונסטרוקטיביים.
אשמח גם לשיתוף פעולה רשמי של ג'יפולוג.
ולמה זה בפורום "טיולים"? כי זה גם ייתן לנו תירוץ לטייל, וגם יעזור, לפחות קצת, שנוכל להמשיך.
תגובה: לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
דיון זה נפתח ע"י יצור מהזן הנדיר, ג'יפוץ. מדובר על הכלאה בין פוץ לג'יפאי.
עלבונות ישירים, ניתן לשלוח בה"פ. נא להתנהג בהתאם.
למה בפרטי שאפשר בפומבי - אתה אידיוט
ובלי שום קשר, אני אשמח לקחת חלק
קודם כל אני בפנים, כי זה עושה לי טוב לקרוא על יוזמות כאלה, למרות שאני עדיין קצת סקפטי.
למה אני סקפטי?
כי העובדה שאני אישית (וגם אתה) לא רואים ברשט"ג אויב אלא נהפוכו - "משלנו" לכל דבר, עם מכנים משותפים ומטרה משותפת - ממש לא עוזרת אם הרשט"ג עצמה (לא הפקחים בשטח אלא מדיניות כללית של הרשות) מתייחסת אלינו בצורה קולקטיבית כאל אויב. וזה קצת מוזר לי ואפילו מקומם, כי למעט עשבים שוטים פה ושם שמתקטננים ונטפלים לג'יפאים על כלום או עניין של מה בכך - הרוב המוחלט של הפקחים עושים עבודת קודש והם אנשים טובים באמת. ארץ ישראל היפה, מלח הארץ. בלי מליצות ובלי הגזמות. ככה אני חושב, ואני יודע שרבים וטובים יתנפחו עלי כאן על זה עם סיפורי זוועות על פקח רשע כזה או אחר - אבל מה לעשות, זו דעתי. אין לי שום בעיה להצהיר שבכל פעם כזו שקרה לנו משהו כזה או אחר שגרם לנו לעבור על אחד הכללים ויצאנו מזה בלי דו"ח - זה באמת רק בגלל שהפקח התחשב בנו. ולהפנים טוב-טוב שהוא ממש לא חייב להתחשב.
אלא שמספיק ג'יפאי אחד שמשאיר אשפה בשטח ולא חשוב למה, אחד שיורד משביל, אחד שחותך ואחד שמקצר ואחד שסתם לא ראה שלט שאוסר כניסה לקטע דרך מסוים, וכן - כולנו רק בני אדם ולפעמים טועים - טועים בניווט, לא מחשבים נכון זמנים, ולפעמים יש גם בלת"מים - פה צמיג שנקרע ושם בעיה מכנית או שסתם נתקעים פה ושם... אף אחד לא מושלם. לא ג'יפאי, לא טייס קרב, לא שוטר, לא שופט (וגם לא פקח רשט"ג) - ובכל פעם זה רק אחד - את הפקחים כבר לא מעניין הסיפור סוחט הדמעות האישי-פרטני של כל ג'יפאי שחרג לדעתם מהכללים. מבחינתם כולנו - קולקטיבית - אשמים. כולנו חוליגנים.
זה גם למה סגרו את החופים, ולמה סגרו את הבור, ולמה יסגרו עוד שטחים רבים נוספים, ובעיקר למה כנראה ימשיכו לראות בנו סוג של מטרד ולא שותפים.
אני ג'יפאי באזרחות כבר 23 שנים ומעולם לא קיבלתי דו"ח מפקח רשט"ג, אבל הרצאות חינוכיות שמעתי מהם בשטח לא פעם אחת ולא פעמיים ולא עשר. הם מצפים מאיתנו להתייחס לטיולים שלנו בכובד ראש. להפנים שהשטח הזה לא "שלנו" אלא שאנחנו רק אורחים בו, ולהתנהג כמו אורחים. להשתמש במפות מעודכנות (ולא במפה "המעודכנת" שרכשנו חדשה בשנת 1997 ושבגלל ששמרנו עליה במצב כמו חדש אנחנו עדיין מתייחסים אליה כאל חדשה ורלוונטית - היא לא!) לתכנן מראש זמנים ומרחקים, להקפיד על מצב מכני של הרכב כדי שלא ניתקע להם בשעות החשיכה במקומות שאסור לנו להימצא בהם, שלא נטנף את הקרקע בשמן שניגר, שלא נשאיר אשפה לא רק במובן של לקחת איתנו את שקיות הזבל שלנו, אלא אפילו לא להשליך הצידה בהיסח הדעת שאריות מזון "אורגניות" למיניהן, ולא להרעיש (כי חיות נבהלות מזה), ולא להשתמש בשיחים ובענפים כדי להבעיר אש ועוד הרבה הרבה דברים קטנים שבעינינו הם זניחים אבל עבורם זה מטרד שמייצר נזקים לשטח והרבה עבודה מיותרת להם. אתה מוצא את עצמך יושב עם פקח נחמד לכוס קפה תחת עץ אי שם, והוא מסביר לך ברצינות מלאה על הנזק שעושים "הג'יפאים" בשטח "שלו". הכל בלשון רבים. "למה אתה אומר כל הזמן "אתם"?, אני שואל אותו.... למה אתה מכליל? והוא מסביר לי איך הוא צריך לבזבז את זמנו עשרים פעם בכל סוף שבוע כדי לשפוט ולהחליט מי עשה טעות בתום לב ומי דרך ביודעין, בכוונה תחילה ובצמיג גס על כל החוקים והכללים... מתי שהוא זה נמאס גם לו והוא מתחיל להיות יותר נחרץ ופחות מתחשב. כי זה סיזיפי, כי זה לא מסתיים, כי יש אנשים - אמנם בודדים - שמעוללים לא מעט דברים רעים גם בשטח ולצמחיה ולחיות אין יכולת החלטה. הם נפגעים וזהו.
אבל אני לא רוצה להיות שלילי. אני עדיין מאמין שגם מנקודת המבט הג'יפאית תועלתו של הגוף הזה רבה אלפי מונים מנזקו ושאנחנו צריכים לשתף עימו פעולה ולהטות שכם ביחד. לבוא בגישה חיובית זה תמיד טוב - מקסימום יגידו לנו לא, תודה אבל לא.
כאמור - אני בפנים. ואז גם נוכל לתעד ולכתוב ולעשות לזה קצת חשיפה חיובית.
אני בפנים.
למען המטרה הנעלה חשוב שזה ילווה ביח"צ. בטוחני כי ישנם חברים באתר העוסקים במלאכה
ויוכלו לעזור.
בנוסף, אני באמת מאמין שניתן לעשות פעילות שהיא לא רק תדמיתית ומניעתית על מנת ש-לא יסגרו לו עוד שטחים,
אלא ששיתוף פעולה פורה לאורך זמן עם גורמים כגון רשט"ג יוכל בעתיד לקבו קודקס כללים, הנחיות והתניות בנוגע
לפתיחה מחודשת ש איזורים שנסגרו, כגון החופים.
אתם יכולים לראות בזה סוג של הזיה אבל אני כן מאמין בחשיבה "למרחקים ארוכים" ובהצבת יעדים ארוכי טווח.
בקיצור, אני בפנים עמוק !!!
יוזמה ברוכה אני בעד.
כולל אפשרות להצטרף לירוקים בשמורת תל אביב... :-)
ודרור, אני קורא אותך לסדר.
אתה באמת לא מבין למה ברירת המחדל של הפקחים היא שג'יפאים הם האויב? אל תיתמם.
לא רוצה להפוך את זה לשרשור מהסוג הזה, אבל כולנו מבינים שאבן שטיפש אחד וגו'.
הכוונה שלי היא לא רק יח"צ, אלא עבודה משותפת אמיתית בינינו לבין מי שאמונים על שמירה על השטחים האלה מטעם.
ובגלל שכל כך קשה לכנס רבים מאיתנו באותו מועד, נוכל לעשות מספר פעולות נפרדות. אני אצור קשר עם הרט"ג דרך הצינורות המקובלים, אבל אשמח לטיפים (משמע: טלפונים של אנשים שיוכלו לסייע בחיבור הזה).
אז אני קורא לכם - התפקדו. שאתחיל להבין את קנה המידה של ההיענות.
אם תחפשו יח"צ- זה יכשל!
אם יעשו דרים זה ייצור יח"צ.
רון,
דבר איתי
יח"צ מח"צ
אם נרתמים אז נרתמים לשם העניין. לא למה זה יביא לנו אח"כ,
אני בדיעה שכשעושים טוב, זה מביא רק טוב. וחיוך גורר חיוך.
דבר שני, את השיטה הזו לא זכור לי שמישהו ניסה על פקחי הרשות,
אז אני בפנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
אם תחפשו יח"צ- זה יכשל!
אם יעשו דרים זה ייצור יח"צ.
רון,
דבר איתי
סביון ידידי, לא יודע מה הניסיון ורמת המעורבות שלך במהלכי יח"צ,
עבודה נכונה, מדודה ומכוונת היטב (לא צריך רעש וצלצולים) תעשה פלאים !!!!
אני מוכן לתרום מהניסיון שלי בנושא.
ל- SOS4U , מסכים לגבי עשיית הטוב ואני מאוד מברך על רוח הדברים שלך.
קודם כל לעשות לשם העשיה, אל תכעס עלי שיש לי שאיפות :D
שניר
רעיון מצוין !!
בזמנו חשבתי על פרוייקט שיקרא זבל של טיול.
מטרת הטיול היינה התארגנות של של אנשים טובים אשר פעם בחודש יוצאים לטיול בן יום\יומיים אשר מטרתו להגיע ברגל או בג'יפ למקומות הצועקים לעזרה ומעט ניקיון.
דבר נוסף שניתן לעשות באופן פרטי זה להתנדב ברט"ג ,"פקח מתגבר" זוהי ההגדרה של הרשות לתפקיד.
מתוקף התפקיד מקבלים תעודת פקח מתגבר,יוצאים לסיורים עם הפקחים האזוריים, יוצאים לתור אחר מלכודות וספירת בעלי חיים בלילות. קיצר לא משעמם!!
אני בפנים
אחלה רעיון. תספור גם אותי.. אולי בכלל נקים עצומה שנחתום עליה וכל זה..
רון זו הצעה יפה מאוד אני בפנים .
עידו
מר נחמן,
רשט"ג על פקחיה אכן עושים עבודה קשה וספק מהי התמורה הכספית שהם מקבלים עליה.
כמו שכתבו לפני- מכלילים אותנו ולפעמים זה באמת נכון. יוצא לנו לטייל בלילה בלי לדעת שאנחנו מעירים את הינשופונים...
טיול ברכב או ברגל לכשעצמו הוא התערבות של האדם בסביבה ומלכתחילה נגרם נזק.
אבל, כמי שמסיימים את הטיול עם זבל של אחרים שאספנו בדרך, לא פיצחנו גרעינים וזרקנו אנחנו יכולים על ידי בהחלט להירתם לרעיון.
אני בעד.
אפשר שבדרך לזבל יהיו כמה סלעים?
רעיון מצויין, קח גם אותי בחשבון
ובלי קשר, מת על החתימה שלך!
יוזמה מבורכת אני בפנים !
מור
מנסה שוב
רעיון מצוין גם קצת סמכות לא תזיק
מערך נאמני ניקיון, המשרד להגנת הסביבה
http://old.sviva.gov.il/bin/en.jsp?e...e=cleanTrustee