אני בונה לעצמי בימים אלו קיט הסבה למאוורר חשמלי.
כונס אלומיניום, מאוורר חזק במיוחד וחשמל מושקע.
לבנות אחד ולבנות עוד כמה זה כמעט אותה השקעה.
אם מישהו מעוניין שיפנה אלי בפרטי.
בועז
Printable View
אני בונה לעצמי בימים אלו קיט הסבה למאוורר חשמלי.
כונס אלומיניום, מאוורר חזק במיוחד וחשמל מושקע.
לבנות אחד ולבנות עוד כמה זה כמעט אותה השקעה.
אם מישהו מעוניין שיפנה אלי בפרטי.
בועז
על איזה מאוורר אתה מבסס את זה?
מאווררי SPAL יעשו את העבודה?
לא spal.
מאוורר חדש של רכב סדרתי מסויים עם שתי מהירויות ו 3000 cfm.
חשמל יש שתי אפשרויות:
היקרה עם בקר אלקטרוני ותצוגה דיגיטלית לטובת שינוי פרמטרים ידנית. כמובן ממסרים 70 אמפר.
הזולה עם חישן או שני חישני חום בטווח קבוע וממסרים 70 אמפר. הכול פונקציה של כסף.
היי
אם מעניין אותך, יש לי מאווררים של מרצדס מקוריים חדשים...
15 אינצ'... חזקים..
זה מאוורר דחיפה.
תודה אבל אני מסודר.
חוץ מזה הולך שם מאוורר משיכה 16 אינץ
בהצלחה..
בהצלחה.
אחרי הרבה התעסקות במערכת שלי מצאתי שהחיישן הכי מתאים לי הוא של פורד פיסטה שנכנס לעבודה ב 105 ויוצא ב 95.
המאווררים של פורד טאורוס ועוד אחד של איזה vw חזק.
מניסיוני עד כה אינ צורך בשתי מהירויות.
שוב בהצלחה.
בקונפיגורציה של מאוורר אחד וחזק רצוי שיהיו שתי המירויות . והסיבה העיקרית היא שמחברים את המזגן למהירות הנמוכה.
כמובן שהחיבור הוא דרך דיודה ורילי/רילי ודיודה לפני הריליים הגדולים
שני מאווררים ומאוורר אחד זה סיפור קצת שונה לדעתי. לא בהכרח לרעה אם ספיקת האוורר טובה.
דובי, איך זה עובד ביום חם?
לרדת מ 105 עד 95 נשמע לי עבודה קשה ביום חם בזחילה
סתם רעיון. מה קורה אם עובדים עם מאוורר אחד חזק, אבל מייצרים לו מהירות נמוכה ע"י שימוש בPWM?
מה זהPWM ?
למה זה טוב?
עוד רכיבים ועוד סרבול ובנוסף הפסד עצום של ניצולת ותוספת גדולה של חום למערכת....
מה רע לנו במאוורר אחד חזק וגדול עם שתי מהירויות?
רוב המשתמשים מסתפקים במהירות אחת חזקה ולפרקי זמן קצרים.
בשביל להיות מאוד יעילים אנחנו נשתמש במהירות הנמוכה בעיקר בשביל לצנן את המעבה של המזגן ואולי בתחום טמפרטורה של כמה מעלות מתחת ומעל 100.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation
אם יש לך מאוורר שתי מהירויות אתה לא צריך PWM. שכח מהרעיון.
הפסד ניצולת ותוספת חום? אתה מתבלבל. זה לא קיים בבקרת PWM.
לא דורש גם פוטנציומטר גדול ?
קראתי על זה איזה מאמר שדיבר על הפסד ניצולת מאוד גדול של מערכת כזו
מה שאתה מדבר זה לא pwm. פוטנציומטר זה מסרט אחר לגמרי. אחת הסיבות העיקריות לעבודה בpwm היא שזה לא מבזבז אנרגיה. זה גם חוסך ברכיבים.
בועז, זה עשוי לעניין אותי. על איזה עלויות מדובר?
האם אתה זקוק לחלקים נוספים מרכבים? (יש לי גישה לא רעה לרכבים מפירוק)
צריך עזרא בחשמליאדה? תכנון?
היי עזרא,
אני עושה פיילוט על הרכב שלי ביחד עם עידו ונכין במקביל עוד 3-5 יח' במחיר נמוך.
במהמשך אני מקווה שעידו יהפוך את זה למוצר מדף.
אני שולח לך את הטלפון שלי בהודעה פרטית.
בועז
105-95 הוביל לאיזון מאוד טוב אצלי ב XJ, וכמובן שכל רכב לגופו.
ברוב חלקי הנסיעה וברוב הימים הוא בכלל לא מגיע ל- 105 ולכן חסך את מאמצי הפן קלאץ המכני (100-103 היא בגדול טמפ' העבודה הנוחה שלו אצלי).
זה אומר שביום רגיל, וגם אם הוא די חם, אני יכול לעלות על כביש מהיר ורק בהאטה של גוש דן, או באיזה רמזור, הוא יפעל לראשונה.
כשכבר מגיע ל- 105, האתגר להוריד ל- 95 הוא אמיתי וריאלי, רף יותר נמוך יוביל לאי-הפסקה וטחינה של המאוורר.
ומ-95 חזרה ל-105, הטיפוס אינו מיידי, כך שהרווחתי זמן מנוחה עבור המאווררים.
אני כך כבר 3 שנים מאוזן וגם בחום גבוה ובשטח מרגיש לי מאוזן (טפו טפו טפו).
במקור היו לי שני חיישנים וכיוונתי לטמפ. לא ריאליות ל- XJ כשעוד לא הבנתי - 85-80 למהירות הגבוהה ו- 75-70 לנמוכה. המחיר היה שהגבוהה עבדה קבוע ובכלל לא הצליחה להוריד לנמוכה.
לגבי שתי המהירויות - אם הנמוכה היא עבור המזגן - זה רעיון לא רע, מסכים עם ההיגיון.
אבל אצלי לפחות הגעתי למסקנה שלמטרת קירור צריך לתת מכות רציניות כל פעם בלי להתחכם כדי להגיע לאיזון האמור.
בהצלחה.
המכות חום-קור האלו יגמרו לך את המנוע, מתכות לא אוהבות חימום וקירור מידיים.
בדיוק לזה יש מהירות נמוכה למאורר (ולא בגלל המזגן, מחברים אותו אליה כתוספת) - כדי שהטמפ' עבודה במנוע תהיה כמה שיותר אחידה ויציבה גם כשנעים וגם כשחם.
לנסות לחסוך מהמאוורר עבודה כדי "שיחיה" יותר לא נותן לך כלום, הוא בנוי לעבודה ממושכת במהירות נמוכה והגבוהה היא בעצם תגבור בלבד למהירות הנמוכה, שלבדה אמורה לשמור על חום מנוע יציב, גם אם היא עובדת הרבה.
זכור דבר אחד - אתה רוצה לשמור על המנוע, לא על המאוורר החשמלי. המאוורר יוצר בשביל המנוע ולא להיפך.
כשאתה מקרר במכה ומוריד ב10 מעלות כל 30-40 שניות אתה פוגע במנוע שלך, וזה לא משנה שנסעת ככה עד היום ולא קרה כלום.
הכל כמובן בפרופורציות - בשום מקרה (גם אם ממש הייתי רוצה - ואני כמובן לא) לא כל 30-40 שניות המנוע זז ב 10 מעלות. הוא למעשה רוב הנסיעה יציב ונע את 10 המעלות בקוואנטות של דקות רבות. ואכן המאוורר בא לשרת את המנוע.