-
טוב, אז קניתי הייליפט, ועכשיו לשאלות:
לאחר ההתיעצות בשירשור הזה,
קניתי את ההייליפט של ל.כ.
ראשית אני חושב, שחשוב שכל מי שקונה משהו חדש, יתן התרשמות בפורום, לא רק אם יש לו שאלות ספציפיות.
אז ככה: שילמתי ב ל.כ. 350 ש"ח. לאחר פתיחת הקופסה נראה שאיכות המוצר במבט ראשון לא משהו (צביעה רשלנית - סימני צבע על הפינים). אבל המחיר זול יותר מהמקורי, והחבר'ה אומרים שעושה את העבודה.
לאחר ביצוע נסיון הרמה בשטח, הכלי שוכן אחר כבוד לרוחב תא המטען של הג'ימני, ואולי אקצר אותו בעתיד.
השאלות:
1. מאחר שיש לי רק מדרגות צד, מהי הדרך הנכונה להרים את הרכב אם התקיעה היא בעליה (או ירידה) והרכב לא מאוזן (אין הכוונה לשפ"צ)?
2. כידוע אפשר להשתמש במכשיר ככננת ידנית, אולם הבעיה היא שאם אין לך שרשרת יעודית, אין לך דרך לגרום שהרצועות שבידך יהיו בדיוק באורך המתאים.
במילים אחרות, אתה צריך לקצר איכשהו את הרצועה, באופן שיהיה בטיחותי להפעיל עליה את העומס המירבי והיא תהיה בדיוק באורך המתאים לסיטואציה.
רק אז תוכל באמת לבצע פעולה אפקטיבית של כננת. מקווה שאני ברור.
יש דרך?
-
תגובה: טוב, אז קניתי הייליפט, ועכשיו לשאלות:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
לאחר ההתיעצות
בשירשור הזה,
קניתי את ההייליפט של ל.כ.
ראשית אני חושב, שחשוב שכל מי שקונה משהו חדש, יתן התרשמות בפורום, לא רק אם יש לו שאלות ספציפיות.
אז ככה: שילמתי ב ל.כ. 350 ש"ח. לאחר פתיחת הקופסה נראה שאיכות המוצר במבט ראשון לא משהו (צביעה רשלנית - סימני צבע על הפינים). אבל המחיר זול יותר מהמקורי, והחבר'ה אומרים שעושה את העבודה. אפשר ללפף את הרצועה סביב העוגן ולקצר
לאחר ביצוע נסיון הרמה בשטח, הכלי שוכן אחר כבוד לרוחב תא המטען של הג'ימני, ואולי אקצר אותו בעתיד.
השאלות:
1. מאחר שיש לי רק מדרגות צד, מהי הדרך הנכונה להרים את הרכב אם התקיעה היא בעליה (או ירידה) והרכב לא מאוזן (אין הכוונה לשפ"צ)?
2. כידוע אפשר להשתמש במכשיר ככננת ידנית, אולם הבעיה היא שאם אין לך שרשרת יעודית, אין לך דרך לגרום שהרצועות שבידך יהיו בדיוק באורך המתאים.
במילים אחרות, אתה צריך לקצר איכשהו את הרצועה, באופן שיהיה בטיחותי להפעיל עליה את העומס המירבי והיא תהיה בדיוק באורך המתאים לסיטואציה.
רק אז תוכל באמת לבצע פעולה אפקטיבית של כננת. מקווה שאני ברור.
יש דרך?
יש כמה אפשרויות לקיצור הרצועה. ללפף אותה סביב העוגן,לפתל אותה סביב עצמה -אם כי יוצר גמישות מיותרת, ליצור בה לולאה ולסגור אותה [לא חסר אביזרים לצורך זה] לאחר שנקבע האורך הרצוי, הכל כמובן לפי תנאי השטח המשתנים.
-
-
איך השירשור הזה חמק ממני טרם הקניה?
יש לשפר כאן את מנוע החיפוש...!
אז אכן מדובר ב T-MAX, עם הצביעה הרשלנית.
בטסט שעשיתי לו, הוא כאמור עבד מצויין.
לאחר מכן נארז בשרוול שלו והונח בתא המטען.
אז יש סיכוי שישאר למעלה ויסרב לרדת? אין בעיה, אני מוסיף לערכת החילוץ אצבע טן.
העיסוק בחנ"מ הוא מלהיב ומסוכן כמו בהייליפט.
מה זה הספריי גרפיט שמדברים עליו? שאלתי בל.כ. ואמרו שיש להם ספריי סיליקון וספריי גריז (לא תודה), אבל לא שמעו על ספריי גרפיט.
נראה שיחד עם האצבע טן, אקנה גם ספריי סיליקון. שיהיה.
סכנות? אז נראה אם הבנתי הכל:
א. להיזהר לא לחטוף סנוקרת מהדבר הזה, כי זה יכול להיות נוק-אאוט ואז לא רק הרכב יזדקק לחילוץ.
ב. להיזהר שלא יפיל לך פתאום את הרכב עליך.
ג. להיזהר על האצבעות (נכון, אם הלכה אצבע אז יש לך עוד 9 ספייר, אבל בכל זאת).
ד. להיזהר שהמכונה הסרבנית הזאת תסרב לרדת (אני יש לי טיפול מיוחד באלו שמסרבות לרדת, עם סיליקון או בלי).
טוב, נראה שאמצעי הזהירות הטוב ביותר הוא המנעות.
נשארים בבית וגולשים בפורום.
תודה טושי על ההפניה.
-
את הדבר הכי חשוב לא רשמת: להעביר מהרמה להורדה אך ורק כשהידית תפוסה כשהיא למעלה צמודה למוט המחורר.פה קורות התאונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
את הדבר הכי חשוב לא רשמת: להעביר מהרמה להורדה אך ורק כשהידית תפוסה כשהיא למעלה צמודה למוט המחורר.פה קורות התאונות.
+1 , על בשרי למדתי ..
-
-
תמיר. אם אני מבין נכון אתה יוצא חה"ן. ספריי סיליקון זה כמו לווזלן מצברים. חרטה. הייליפט בגימיני?! באמת שיותר נזק מתועלת. לפחות תמתקן אותו בחוץ ונמוך. זה סכנת חיים בכל שימוש הכלי הזה. ולטעמי אלא אם אתה ממש שחיין ביצות הוא מיותר. עדיפה כבר כננת על הגמדון
-
יוצא חה"ן?! אוי ואבוי, ככה אני נשמע?!
למה, כי הזכרתי אצבע טן?
חס ושלום. תמיר יוצא יח' סיור מפוארת.
הספריי סיליקון על שרשרת האופניים דווקא עושה עבודה לא רעה, ועם הכלי הזה אני מרגיש בטוח יותר כשאני מסתובב לבד אי שם, שלא אאחר לארוחת ערב.
וכננת? הב לי כננת ב 350 ש"ח פלאס מקום בגמדון בשביל עוגנים (לא תמיד אני זוכר להתקע בדיוק מול עץ), אז נדבר.
-
חשוב מאד למצוא דרך לעגן אותו ברכב.
הדבר הזה כבד פחד (לפחות ההייליפט המקורי),
וחלילה במקרה של תאונה, הוא יעוף וירסק כל דבר בדרך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוש
+++
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוש
אני כמובן מסכים, למרות שמתא המטען של הג'ימני יהיה לו מאד קשה לצאת לתא הנוסעים, אבל בנתיים לא מצאתי דרך נאותה.
אדרבא, יותר מאשמח לקבל רעיונות.
אני לא מצליח למצוא שום זיז / טבעת / וו שאוכל לעגון אליו, גם לא לאלו של חגורות הבטיחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אני כמובן מסכים, למרות שמתא המטען של הג'ימני יהיה לו מאד קשה לצאת לתא הנוסעים, .
כשמתהפכים הכל מוצא את דרכו לעוף מסביב, כולל אנשים ברווחים שמעל ובין הכיסאות.
אל תבנה על המרווחים הצפופים כמשהו שיעצור את הבהמה הזו לעוף ברכב.
-
אחרי שקנית !!
1. תמקם אותו בחוץ במקום בולט .
2. תקנה ג'ק עגלה קטן .
3. ו,,,, 1 זה בשביל הפוזה ,, ו - 2 בשביל כל השאר.
בהצלחה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
אחרי שקנית !!
1. תמקם אותו בחוץ במקום בולט .
2. תקנה ג'ק עגלה קטן .
3. ו,,,, 1 זה בשביל הפוזה ,, ו - 2 בשביל כל השאר.
בהצלחה
לא יכול שלא להסכים ...
ההייליפט קיים אצלי מאז ומתמיד , מהר מאד מצא עצמו במחסן משמש לתחזוקת מתלים פעם בכמה שנים , אני מתעצל לסחוב אותו 20 מ' מהמחסן גם כשצריך להעמיד את הרכב על בוקים ומעדיף להשתמש בג'ק רגיל.
לגבי 1. - מיקום בחוץ חושף אותו לקורוזיה ולכלוך שמבטיחים לך פעולה בעייתית כשתצטרך, אלא אם תקפיד לתחזק אותו.
לגבי 2 - גם ג'ק עגלה זה יותר מדי - ג'ק בקבוק או הידראולי קטן יעשה את אותה עבודה.
בטח אל תקצר אותו - מה עשית בזה ?!
אוהב בוץ טובעני - קח עמך חבר עם כננת לדרך , אני משוכנע שהסרטונים יפים , אבל כדי להשתמש בהייליפט למשיכה צריך להיות מאד מיואש ומלא אנרגיה :)
-
ברכב מוגבה לפעמים ג'ק בקבוק לא מספיק...
נכון שאפשרי להתחיל לבנות מתחתיו עם אבנים/קרשים אבל אז זה כבר יותר מסוכן מהייליפט...
וכמו כל כלי עבודה, אם משתמשים בו נכון, בתבונה ובהבנה - אין שום בעיה.
https://lh6.googleusercontent.com/-1...-h553-no/0.jpg
איל
-
גם ברכב מוגבה אני משתמש בג'ק פשוט - תמיד מרים מהמתלה או הסרן ולא מהמרכב, בטח שלא ע"מ להחליף גלגל /ים ,
כמה פנצ'רים רואים בתמונה ומה היו הנסיבות ?
-
לא ברור מה ולמה קרה שם...
נסיעה יחסית רגועה בעליה דרדרתית עם אבנים. בשיירה היו גם רכבים רכים הרבה יותר (פורסטר ועוד) שעברו בלי בעיה.
לחץ אויר 18PSI אולי מעט נמוך אבל ככה תמיד נסעתי.
הנזק 2 ג'נטים עקומים שאיבדו אויר וצמיג אחד עם חתך בדופן. סהכ 3 גלגלים ללא אויר.
ג'נט אחד יושר והחזיק אויר
את 2 האחרים החלפנו עם הספייר שלי ושל חבר עם גראנד
בדרך הביתה הרכבתי את הצמיג התקין על הג'אנט התקין כדי לשחרר את הספיר של החבר.
https://lh6.googleusercontent.com/-s...-h553-no/2.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-N...h553-no/11.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
גם ברכב מוגבה אני משתמש בג'ק פשוט - תמיד מרים מהמתלה או הסרן ולא מהמרכב, בטח שלא ע"מ להחליף גלגל /ים ,
למה צריך להרים את כל האוטו רק כדי להחליף גלגל ?
ג'ק בקבוק, מקורי, מכאני. זה הכלי היחידי שאני מוכן להחזיק באוטו למטרה הזאת. מקסימום, מרימים על אבן מזדמנת או בלוק עץ שאני מחזיק קבוע.
לגופו של שרשור, השאלה המיידית שהייתי מציע לפותח השרשור היא " איך להפטר מהמשקולת המסוכנת הזאת באוטו? "
נסעתי, נתקעתי, חילצתי אין ספור מקרים. במעט הפעמים שמישהו ניסה להשתמש בהייליפט התוצאות היו בין כמעט הרסניות להרסניות מאד.
עם פוטנציאל נזק בריאותי מיידי, ובד"כ שיפור בצורת הלסת התחתונה של המפעיל. . . . לפעמים זו ברכה ...
ואתה בכלל נוסע בג'ימיני, מה כבר יכול להיות לגימיני, ש ארבעה גברתנים צעירים לא יצליחו להניף אותו מספיק רחוק כדי שינוע בכוחות עצמו? אפילו רצועת רצ'ט יכולה להיות פתרון חילוץ מספיק בהחלט....
-
נזכרתי פתאום בג׳ק הערבי.
קרש שהיינו מטפסים עליו עם הסרן הקדמי של הטרקטור או תרמיל של פגז טנק מתחת לפגוש של הגפס.
בעצם למה לא לבנות משהו קטן ממתכת ששמים מתחת לסרן ומטפסים עליו.
30 סמ מכניים במקום גק