תגובה: שאלה בנושא ממיר של יס
אתה לא יכול לחבר סתם ממיר. הם צריכים לקשר את הממיר לצלחת שלך. משהו כזה.
אני עובר דירה ולמרות שיש שם תשתית קודמת של יס עדיין אני צריך שיבוא טכנאי ל"סדר" לי את הממיר הקיים לדירה החדשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
osh
אני לא מסכים עם ההודעה הקודמת. אני עברתי לדירה שכורה עם תשתית של יס. לקחתי ממיר מההורים ואנחנו רואים ככה כבר שנתיים.
בהצלחה
באמת? לא ידעתי, לי נאמר שחייבים טכנאי כדי לשים ממיר ישן בדירה החדשה. מצד שני יש לי YES MAX וYES MAX HD אז אולי בגלל זה.
מה בעצם מונע ממך להתחבר ללווין מבלי לשלם להם מנוי?
ל"אלקטרוניקה" של האנטנה קוראים LNB.
גגל, תראה מה זה, זה לא חלק יקר.
הגיוני שנשרף מהברק, בפרט לאור התיאור שלך.
הכוונה הייתה לממירים של VOD, לא HD שקולטים כמו הממירים הישנים רק עם אפשרות לפענח וידאו באיכות גבוהה.
למתקינים יש ציוד בכדי לכוון את הצלחת ישירות ללויין, חשוב לכוון את הצלחת בדיוק של מעלות כי אחרת לא תראה כלום.
תעלה לגג עם ממיר וטלויזה - זה יהיה הכי מהיר במקום להיכנס לחישובים של אזימוטים וזוויות, תבדוק צלחת אחרת של yes שכן קולטת בשביל לקבל את הזוית הכללית. המתקינים מסובבים אותה בכדי שלא תקלוט כשהם מנתקים מנוי.
לגבי ה LNB שאולי נשרף, זה סיפור של 70 ש"ח, תפרק את הישן בכדי להראות למוכר.
מיכה - אין קישור בין הצלחת לבין הממיר - מספיק לחבר את הכבל.
יש קישור או "חתונה" בין חלק מסוגי הממירים לבין הכרטיס החכם שנימצא בתוכם.
יעקב - כמו ששמיל אמר - על הצלחת יש "עין" , בשפה המקצועית - LNB , שעולה סדר גודל 100 ש"ח ויכול להפגע במכת ברק.
יכול גם להנזק הכבל בין הממיר ובין הצלחת.
יכול להיות שהצלחת זזה מרוחות חזקות.
לכוון את הצלחת זה לא ממש בעיה , במיוחד אם יש לך "SAT FINDER" שעולה 10$ באיבי ,
http://www.ebay.com/itm/SATELLITE-FI...item5acf80e51e
הצלחת אמורה להיות מכוונת לווין עמוס שנימצא במיקום 4W
צריך גם מד זוית , ומצפן.
למשל אם אתה גר בחיפה ,
זוית ההגבהה היא 33.5° ,
והאזימוט 236.2°
ניתן להכניס מיקומים אחרים ב: http://www.satil.com/basic/calculations_dishalign.htm
בהצלחה!
בבית פרטי אחד הממירים חייב להעביר מתח חשמלי ל- LNB .
בבנייה רוויה המתח מגיע משנאי שמותקן בחדר המדרגות.
תבדוק באיזה קטגוריה אתה.
וכן, תיאורטית כל אחד יכול לקחת ממיר יס ולהפעיל אותו בצלחת אחרת. הלווין לא "יודע" איפה נמצא הממיר שקולט אותו ואין ב-יס ערוץ חזור (בניגוד להוט שהעברת ממיר מכתובת לכתובת מאותרת בזמן אמת בגלל הימצאות ערוץ חוזר במערכת הכבלים).
ע"מ להגן על עצמם, נציגי יס מוודאים בכל הגעה לבית לקוח שכל הממירים נמצאים ולעולם לא יתקינו ממיר אם לא נמצאת טלוויזיה עבורו בזמן ההתקנה.
ועוד משהו. בהיעדר מתח חשמלי לממיר (לממיר , לא ל-LNB) לתקופת מה (בזמנו זה היה 3 שעות) הממיר "סוגר" את עצמו ופתיחתו אפשרית רק ע"י המוקד. עוד צעד שנועד להגן על עצמם מהעברת ממירים בין כתובות.
הכרטיס החכם והממיר צריכים להיות מסונכרנים, אחרת העסק לא עובד.
לכן, אם לקחת ממיר מהוריך,, קח מהם גם את הכרטיס החכם שלהם ואל תשתמש בשלך. אם זה עדיין לא עובד, תתקשר למוקד יס ותבקש איתחול ממירים.
יש לי ממיר ישן ותקין של יס (אפור, מלפני כ-10 שנים, בזמנו קניתי אותו מהם ולימים התנתקתי והא נשאר שלי) , תבדוק עם יס אם יהיו מוכנים להתאים אותו לכרטיס שלך, נעשה איזה ברטר במשהו.)
אגב, במגזר הערבי ובשטחים פיצחו מזמן את הכרטיס החכם של יס וכולם שם נהנים משידורי יס ללא כל תשלום.
יש ב-יס מחלקה מיוחדת לאיתור התקנות פירטיות, בדרך כלל הם לא מעיזים להיכנס לכפרים הערביים....
בהצלחה ושבת נפלאה לכולם,
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
הממירים החדשים הם בעל ערוץ חזור ודורשים קו טלפון, מכיון שהצלחת רק קולטת ולא משדרת אתה חייב ערוץ חזור בכדי לצפות בסרט מוזמן וכו׳. יכול להיות שהממירים החדשים כן מצוידים בסוג של חסימה כי בטח ללא ערוץ חזור שניתן לניטור אצלם הם לא יעבדו. לגבי הישנים - חבר ושכח.
הממירים החדשים דורשים קו טלפון בגלל שאינם בעלי ערוץ חזור.
אם היו בעלי ערוץ חזור הצורך בקו טלפון היה מתייתר.
לזה התכוונתי - שבחדשים ישנם שירותים שמחייבים ערוץ חזור והקו הטלפון נדרש כי אחרת אין דרך לשדר חזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
לזה התכוונתי - שבחדשים ישנם שירותים שמחייבים ערוץ חזור והקו הטלפון נדרש כי אחרת אין דרך לשדר חזרה.
מראשית דרכה של יס בכל הממירים היתה נדרשת התקנת נקודת טלפון ליד הממיר וזו היתה מחוברת למקום המתאים בממיר.
אולי בגלל שבעת השקת יס היה כבר VOD או דרך להזמין סרטים בתשלום ? לא זוכר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
ג
אגב, במגזר הערבי ובשטחים פיצחו מזמן את הכרטיס החכם של יס וכולם שם נהנים משידורי יס ללא כל תשלום.
יש ב-יס מחלקה מיוחדת לאיתור התקנות פירטיות, בדרך כלל הם לא מעיזים להיכנס לכפרים הערביים....
בהצלחה ושבת נפלאה לכולם,
יוסי
זה לא רק בכפרים הערבים, זה גם במדינות ערב השכנות.
חלק משתמשים בממיר אחר שיתופי, שמקבל את קודי ההצפנה באופן קבוע דרך חיבור לאינטרנט.
אני לא מבין, איך אפשר בכלל לגלות אם מישהו קולט שידורים מהאויר , כאשר מדובר בתקשורת חד-כיוונית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
זה לא רק בכפרים הערבים, זה גם במדינות ערב השכנות.
חלק משתמשים בממיר אחר שיתופי, שמקבל את קודי ההצפנה באופן קבוע דרך חיבור לאינטרנט.
אני לא מבין, איך אפשר בכלל לגלות אם מישהו קולט שידורים מהאויר , כאשר מדובר בתקשורת חד-כיוונית ?
אתה צודק. אי אפשר. מחלקת התקנות פירטיות של יס עובדת בעיקר על הלשנות.
הלוואי והם היו חוגגים רק על יס. אבל אנחנו מסבסדים אותם בכל התחומים.
בממירי MAX והVOD צריך חיבור לאינטרנט, לא לטלפון. הסיבה לחיבור לטלפון היא בשביל הזמנת ערוצים דרך השלט אבל אם אתה מוכן לוותר על זה אז אתה לא חייב שיהיה קו טלפון.
"אני לא מבין, איך אפשר בכלל לגלות אם מישהו קולט שידורים מהאויר , כאשר מדובר בתקשורת חד-כיוונית ?"
שימי - זו התשובה :
"חלק משתמשים בממיר אחר שיתופי, שמקבל את קודי ההצפנה באופן קבוע דרך חיבור לאינטרנט."
(אני במקרה מתעסק בתחום הרבה שנים)
יענו גם יס עוברת על החוק ?