דיבורית ל אייפון, סמסונג ומה שביניהם ..
האמת היא שאני נגד דיבור / שימוש בטלפון ללא דיבורית, כבר שנים. אין ספק להשפעה השלילית על הריכוז בנהיגה. אבל, אין ספק שהמודעות לעניין עלתה בעקבות המבצע שפורסם לאחרונה. ואין ספק שקשה היום שלא להזדקק לנבלה, דווקא כשיש ניידת סמויה מאחוריך.
ואני שב ושואל , כי באמת נראה לי מוזר, אבל למה לעזאזל אין דיבורית מובנית, כזו שמתקינים באוטו , עם עריסה ייעודית, כמו שהיה בזמנו למכשירי הנוקיה ? למוטורולה, אפילו למירס היה, עוד בימים ההם כשהממוטות הסתובבו איפה שהיום יש איילון , כן כן בטרום ימי הסמארטפונים ?
לא רוצה עריסה אוניברסלית, לא רוצה דיבורית BT, לא רוצה חוטים לחבר ולנתק כל היום.
גם טלפון של מוטורולה [ או אחרים ] קבוע באוטו היה לי ולומר את האמת רעיון גאוני, אך פתרון די עלוב, עד כדי חרא אמיתי , ולמה ?
לא מסתנכרן באמצעות האינטרנט, רק בכבל למחשב ומסוגל לקלוט רק 500 מספרי טלפון [ איך אמר הגשש ? ומה אני יעשה עם הייתר ??? ] חוץ מזה דווקא לא רע, אבל החוסר הזה מבטל את יעילות השימוש. [ כי כשאני צריך ביד אחת להחזיק את האייפון לאתר את המספר , וביד השניה להקליד בטלפון הקבוע, לא נשארת לי האצבע לחטט באף , זה למה !! ]
בקיצור אחרי מחשבה מעמיקה, חזרתי לדיבורית הקבועה.
ואני שואל שוב - למה ? למה אין כזה לאייפון ? לסמסונג ? [ הלו, אני עושה לכם את המלחמה אפילו שאין לי , וגם לא יהיה ]
ואם מישהו מצא ,אנא, אל תהיה מנייאק, תעלה פה קישור. אני מוריד בפניך את הכובע מראש ובדיעבד. ולאלתר! כי אני לא מצאתי ...
לא רוצה דוחות, אבל לא יודע מה יותר גרוע , כי אם אני לא עונה לאישתי, בצילצול הראשון, אז אני צריך לפתוח אוהל בערב בפארק ליד הבית ולבשל שקשוקה על הדשא... ואז באים כל החתולים והשועלים ... וזה עוד כלום , כי הכי גרוע זה הג'ינג'י עם הנזלת הנצחית באף, זה, הבן של השכנים ...
גם לא רוצה להגיע לפגישה עם טלפון ללא סוללה, אחרי שאני מנווט עם WAZE, ובטח שאני לא רוצה עוד חוטים שצריך לדחוף לכל מיני חורים באיפון.
אז מה כבר ביקשתי ? מה זה כ"כ מסובך? איך אתם מתמודדים עם הבעיה ?!
תגובה: דיבורית ל אייפון, סמסונג ומה שביניהם ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
גאון.
זה בדיוק מה שאני מחפש ...
יש לך נקודת זכות אצלי.
אתה יכול להתקע אפילו בירקון באמצע החורף בלי רצועה ושקלים,
ולהתקשר אליי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרך הרדיו.
אתה מתגעגע לנוקיות הישנות עם בקושי 200 זכרונות ותצוגה של שורה ורבע.
שמע, בחיי אתה זוכר סלקטיבית רק את התכונות הטובות.
אגב, גם שני מכשירים מסונכרנים דרך 3g לפרופיל שלך ברשת הארגונית וכך גם כל הספר טלפונים מגובה ויש לך בשניהם את הזכרונות.
בכל מקרה אהבתי את הניסוח של השאלה ;)
נתחיל בזה שאילה היו הטלפונים הטובים בעולם לזמנם. עד שהגיעו הסמרטפונים למינהם.
אני לא מתגעגע לתכונות של הטלפון, רק לפשטות של הדיבורית.
אותו טלפון עם אותם מספרים, ננעץ לדיבורית, מאותו רגע הוא הופך לחלק מהרכב. נטען, רמקול איכולי, קבוע באוטו, ואם מוקם נכון, גם בהישג יד.
מה צריך יותר?
הזמנתי יח' מהדיבורית של מגלן. אשמח לעדכן פה ...
יוסי, אני שמח שאתה מבסוט.
אבל.
עם כל הכבוד למגלן.. ויש הרבה כבוד... (עוד יש אצלי שריד - Magellan Meridian - מאותם ימי הזוהר של הנוקיות)
מה בדיוק זה נותן?
החיבור לטלפון הוא BT - דווח בהמשך, אבל אין מצב שהוא איכותי כמו דיבורית BT טובה למשל PARROT
GPS חיצוני - לא מיותר אם כבר יש פנימי בטלפון?
מה שנישארת זה עם עריסה יקרה שיודעת להטעין בלי כבל...
My 2 Agorot
ואני בטוח שגם כשאני אתקע אתה תגיע... זה חזק ממך.. (לראות אותי תקוע...)
תראה,
יש בעיה עם עצם הקונספט, של חיבור לדיבורית BT וטעינה בכבל.
זה כמו פרוייקט בניה עם 2 קבלנים. תמיד תיפול בין הכסאות. תוסיף לזה שבמקרה דנן אתה צריך גם עריסה . אז יש כבר גורם שלישי.
אני מחפש פשטות. לדחוף את המכשיר לעריסה ולדעת שיש לי
א. חיבור למע' סאונד מוגברת שתתגבר גם על רעש רקע, אצלי בדרנד, ולא רק ב C5...
ב. טעינה
ג. מישהו שיחזיק לי את המכשיר מקובע ושלא ייפול בכל סיבוב של האוטו.
אני לא מדבר בלי דיבורית. זה עיקרון. והאבסורד הוא שדווקא אני חטפתי דו"ח על זה שהטלפון נפל מעריסה אונברסלית מעפנה, בכניסה לבן גוריון, אחרי הקפיצות על הבמפים המעצבנים שיש שם בכניסה, ובסך הכל הרמתי את הטלפון מהריצפה.
והופ הנה בא שוטר, [ עם כובע בשביל לראות ...] - "אדוני מחזיק טלפון ביד בזמן נסיעה ? " אמרתי - לא. אני לא נוסע. אני מדבר עם השומר ... לא עזר כלום. אפילו אליהו הנביא התערב וביקש ולא הלך לו...
אז אני אפרד מככה וככה זוזים, אבל זה הרי יקרה שוב. .. .
אז אם רק לזה ינתן פתרון, ןלטעינה ...
דיינו.
אחת הבעיות עם מכשיר שגם מחזיק וגם מטעין וגם עושה קפה היא חוסר התאימות שלו למכשירים אחרים.
נניח ולך יש אייפון ולבת/אשה/בולדוגית יש גלקסי או עצם סידן לתקשורת..
ובבלו טות' אתה מתגבר על זה, שלא נדבר על ניגון של מוסיקה מהבלו טות' (כן כן, אותם תסכיתים שאמרת שאתה מקליט)
ממליץ לך לבדוק את עניין הרדיו שכולל בתוכו בלו טות'.
אצלי בג'ימני שמתי מכשיר של פיוניר, ואני בעזרת הרדיו יכול לגשת לכל הטלפונים ולחייג, ולענות ולנתק ולסנן.
טעינה - מטען של 40 שקלים בלחץ, וזרוע, אולי שווה להשקיע קצת יותר, שלא ייפול לך המכשיר
2 הפזטות שלי בנדון...
ופעם באה שאתה לא עונה לאשתך, אני אשמח לקבל הזמנה לשקשוקה. אפילו שאני לא ג'ינג'י
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
אחת הבעיות עם מכשיר שגם מחזיק וגם מטעין וגם עושה קפה היא חוסר התאימות שלו למכשירים אחרים.
'
ואוו, עצור... זה גם מכין קפה ??? :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
נניח ולך יש אייפון ולבת/אשה/בולדוגית יש גלקסי או עצם סידן לתקשורת.. [ פתרנו את הבעיה, לכולם אותו מכשיר, אפילו לשועלה, ולמי שאין לא צריך דיבורית ]
ובבלו טות' אתה מתגבר על זה, שלא נדבר על ניגון של מוסיקה מהבלו טות' (כן כן, אותם תסכיתים שאמרת שאתה מקליט)
ממליץ לך לבדוק את עניין הרדיו שכולל בתוכו בלו טות'. - [ רעיון מצויין - גם עובד נהדר, אבל כרגע לא בתוכנית להחליף מכשיר שנרכש לפני פחות משנתיים, ועדיין אין הבדל מהותי בינו לבין דיבורית BT: כי צריך טעינה בנפרד, ועריסה בניפרד ... ].
אצלי בג'ימני שמתי מכשיר של פיוניר, ואני בעזרת הרדיו יכול לגשת לכל הטלפונים ולחייג, ולענות ולנתק ולסנן.
טעינה - מטען של 40 שקלים בלחץ, וזרוע, אולי שווה להשקיע קצת יותר, שלא ייפול לך המכשיר
2 הפזטות שלי בנדון...
ופעם באה שאתה לא עונה לאשתך, אני אשמח לקבל הזמנה לשקשוקה. אפילו שאני לא ג'ינג'י
אגב האכיפה של החוק הישן הזה, ואיסור שימוש בנייד ללא דיבורית, יש למישהו את הנוסח המדוייק של החוק / תקנה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
לפני שנתיים נתקלתי במוצר שאני מתחרט שלא רכשתי כי אני לא מצליח לאתר אותו מאז, גם לא באינטרנט - אנא עזרת אשפי הרשת ומומחי e-bay :-)
מכשיר קבוע לרכב - נראה כמו ספיריט או אחד מבני משפחתו.
צג גדול - לא היה צבעוני.
לחצני חיוג ברורים.
ממשק Bluetooth.
המכשיר עצמו ללא סים ומשמש רק כדיבורית לנייד (שמחובר לטעינה בתא הכפפות).
היתרונות - יכולת חיוג מהמכשיר, זכרונות וטלפונים מסונכרנים בזמן אמת, צג ברור ו... עמידות אבק, זעזועים ושאר מזיקים שבאים כעסקת חבילה עם רכב שטח.
הרעיון היה להמנע מדיבורית בעלת רמקול פנימי (שאף פעם לא מספיק חזק ברכבים פתוחים או דיזלים ישנים), להמנע מכפתורים עדינים או הפעלה במגע ויכולת חיוג בלי לשלוף את ה-smart ממקומו המוגן.
זה המפרט...
מי מוצא ראשון?
אם אני לא טועה אתה מתכוון ל- bury9050 או 9056
בגלל נושא התאימות וחוסר הרצון להחליף דיבורית כל פעם שאני מחליף מכשיר (גם אם זה פעם בשנתיים או שלוש)
אני מעדיף דיבוריות BT.
זרוע אוניברסלית טובה ולא הג'אנק עם הספוגים כדוגמת זו:
http://www.ebay.com/itm/Virus-Vice-C...item3a7a6dcb06
(היא מתאימה גם ל S2 ו S1 וכל המכשירים שטיפה יותר קטנים, ויש אחת כזו לגדולים כמו ה NOTE2 ו ה S3/4).
מטען טוב לרכב שעולה פחות מ 5$ לרוב.
ודיבורית BT טובה עם רמקול חזק ומיקרופון רגיש חיצוני כדוגמת ה Parrot. אם רוצים קצת יותר אז יש דיבוריות דרך
מערכת הסטריאו ואז שומעים דרך הרמקולים של הרכב (הן גם מעבירות את המוזיקה ל Mute). ואפשר גם דיבורית
לאוזן שנותנת לך פרטיות שנוסעים איתך אנשים נוספים - שזו הייתה השיטה המועדפת עליי במשך שנים עד שהאוזנייה
האחרונה התפגרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יוסי,
לפני כמה שנים במקרה דומה הלכתי למשפט ושכנעתי את השופט לקול מחאת התובעת להמיר את העבירה לנהיגה כאשר לא שתי הידיים אוחזות את ההגה.
יצאתי עם 250 שח בלי נקודות.
בנתיים ב 2008 שונה נוסח החוק כך שאם אחזת בטלפון זה נחשב כשימוש בטלפון.
יש המון חומר באינטרנט ואני בספק אם תוכל לצאת מזה נקי בקלות..,
למרות שאת הדוח קיבלתי הרבה לפני המבצע, ברור לי שהתנאים שונים. אני אפילו לא מתכוון לנסות. חבל על זמני.
אני מעוניין להכיר את החוק כדי להבין מה מותר ומה אסור.
לדוגמא, האם מותר לסמס בסמרטפון שתקוע בדיבורית?
האם מותר לחייג? איך יידעו להבדיל ? האם מותר לענות ?
האם מותר להקיש פרטים ב WAZE ?
איך אפשר לדעת אם חייגתי או שלחתי מייל ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
אם אני לא טועה אתה מתכוון ל- bury9050 או 9056
בדקתי את הפנייתך,
מדובר בדיבוריות עם מסך מגע.
מחפש מכשיר עם לחצנים אמיתיים :-)
יש לך אייפון ואתה מתלונן שלא נוח לך, ככה וככה?
אתה מוזר יוסי, בחיי.
בכל מקרה..
נחלק את זה לשניים.
א) דיבורית, בלי התעסקויות - יש כאלה (לאחותי ולשני חברים קניתי JABRA) אוטומטיות לחלוטין. יש בהן חיישן תנועה קטנטן וברגע שאתה נכנס לאוטו, הן מופעלות ומתחברות ומסתנכרנות לטלפון (BT). כמה דקות ללא כל תנועה והן חוזרות למצב "שינה". הטענה פעם השבוע או שתחבר קבוע. מיקרופון ורמקול איכותיים, כולל משתיק רעשים, שנשמע די טוב גם כשהחלון פתוח, בנסיעה - עובד גם עם אייפון...
ב) עריסות הכוללות מטען מובנה - התקנה חד פעמית היכן שרוצים או ניידת לשמשה או לשקע המצית - יש הרבה כאלה (גם לאייפון..).
אם היית רציני ולא קופץ על המגלן הזה (שבמקור נועד בכלל לאייפוד) הייתי שלח לך לינקים...
אייפון... ועוד לכל המשפחה.. בחייך יוסי. איכזבת אותי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יש לך אייפון ואתה מתלונן שלא נוח לך, ככה וככה?
אתה מוזר יוסי, בחיי.
בכל מקרה..
נחלק את זה לשניים.
א) דיבורית, בלי התעסקויות - יש כאלה (לאחותי ולשני חברים קניתי JABRA) אוטומטיות לחלוטין. יש בהן חיישן תנועה קטנטן וברגע שאתה נכנס לאוטו, הן מופעלות ומתחברות ומסתנכרנות לטלפון (BT). כמה דקות ללא כל תנועה והן חוזרות למצב "שינה". הטענה פעם השבוע או שתחבר קבוע. מיקרופון ורמקול איכותיים, כולל משתיק רעשים, שנשמע די טוב גם כשהחלון פתוח, בנסיעה - עובד גם עם אייפון...
ב) עריסות הכוללות מטען מובנה - התקנה חד פעמית היכן שרוצים או ניידת לשמשה או לשקע המצית - יש הרבה כאלה (גם לאייפון..).
אם היית רציני ולא קופץ על המגלן הזה (שבמקור נועד בכלל לאייפוד) הייתי שלח לך לינקים...
אייפון... ועוד לכל המשפחה.. בחייך יוסי. איכזבת אותי
שלח, אל תתעלל. עדיין לא הזמנתי. מסתבר שבאנגליה לא אוהבים לשלוח לישראל. למרות שכתוב במפורש WORLDWIDE אנטישמים הסקסוניים האלה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
שלח, אל תתעלל. עדיין לא הזמנתי. מסתבר שבאנגליה לא אוהבים לשלוח לישראל. למרות שכתוב במפורש WORLDWIDE אנטישמים הסקסוניים האלה ...
אין לי מושג למה אני עוזר לאייפוניסט... בטח בגלל שאני אוהב אותך, למרות הכל...
אני גם לא מבין, למה לכל מפונקי האייפון למינהם, מייצרים כל מיני אביזרי נוחות/פינוק, בשעה שלסמסונג/אנדרואיד שלי, אני צריך לבנות הכל מכל מיני חלקים...
נו, שויין, כמה דוגמאות לעריסה/טעינה:
http://www.ebay.com/itm/New-CAR-Vehi...item51a45fc7dc
http://www.ebay.com/itm/Trendy-desig...item20d1fd2379
http://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-...item27d22f826b
http://www.ebay.com/itm/ATT-IPHONE-4...item2a156bae36
שמתי כאלה שיש להם גם משדר רדיו (הכי קל לחפש) ואז אתה יכול להשתמש בהם גם כדיבורית, אבל זה כרוך בשתי תנועות:
- להעביר לתחנה המתאימה, שכוונת ברדיו.
- לענות לשיחה.
זה, במידה שאתה לא מאזין דרך האייפון.
פה, באמריקה, יש אפליקציה לטלפון, שמשמיעה המון המון תחנות רדיו, מכל ארה"ב, ללא קשר לקליטת הרדיו - דרך ה-DATA של הסלולאר (יש גם באינטרנט במחשב) וכך אתה למעשה אתה יכול לשמוע רדיו דרך הטלפון כל הזמן ובכלל לא צריך שתי תנועות..
עוד משהו, אני מעדיף חיבור למצית. לא סובל דברים שתקועים לי על השמשה ובטח לא להעביר חוטים לשם..
לדעתי, פתרון המצית נקי וקל יותר - אם שקע המצית במקום "נורמלי" - בגראנד החדש של SHMBO, שקע המצית מסתתר בתוך מעיין מגירה מתוחכמת... עאלק..
בארץ, עד כמה שאני יודע, קשה גם למצוא ערוץ חופשי ונקי מרעשים. כך לפחות היה עם המשדרה-USB הקטנטן שהיה לי. אולי באלה יש משדר גדול/חזק יותר, שידע להתגבר על הרעשים בערוצים החופשיים..
יש כל מיני אבל היה בקוסטקו וזה מה שקניתי למחתעניסטע:
http://www.jabra.com/Products/Speake...OUR/Jabra_TOUR
אפילו היא מצליחה לתפעל את הגימיק. אמנם היא לא משתמשת בכל הפוקציות אבל זה חוסך לזכור להפעיל/לכבות את הדיבורית ומזכיר לה, פעם בכמה זמן, לטעון - אם אתה מתקין חיבור קבוע, זו התקנה חד פעמית.
מאז שלחתי עוד 2 כאלה, לחברים שלה, לאחותי ושני חברים קנו פה - כולם מרוצים.
אם זה לא מספיק מתוחכם, יש להם דגם קצת יותר משוכלל...
אם יש/תהיה לך בעייה עם משלוח לישראל (כל מיני אנטישמים כאלה..), תגיד. תזמין אלי ונדאג שיגיע..
ברנרד,
המטענים שנתקים בשקע מצית הם לא להיט גדול. לא ראיתי אחד שמחזיק מעמד בטלטלות.
משום מה הם תמיד נופלים הצידה.
לגבי משדרי ה FM, גם איתם לא הייתה לי חוויה טובה (אלא אם הם השתפרו בשנתיים האחרונות).
הדיבורית הספציפית הזו, נקנתה על ידיד בקוסטקו לפני 7-8 חודשים וכנראה שלי לימון.
האוזניות של גברה שהיו לי היו מעולות.
יש עוד אופציה אפשרית, לרוב הסטריאו ברכבים יש כניסת AUX, כבל שבצידו האחד בננת אוזניות
ובצד השני RCA או כל מחבר שמתאים לסטריאו שלך והופ, אתה גם שומע מוזיקה, גם שיחות דרך
הרמקולים ואפילו הוייז מדבר משם. לרוב המיקרפון מספיק רגיש במכשירים אלה .
מאחר וכל מכשירי הטלפון (למעט אייפון) בעלי כניסת MicroUSB אז מטען לרכב מטעין את כולם.
וזרוע טובה מחזיקה מצוין. נכון שצריך לחבר איזה שני כבלים אבל נראה לי שזה פתרון הולם.